היועץ שלי

../images/Emo22.gif היועץ שלי

בשבועות הקרובים יעלה בפורום פיצ´ר חדש בשם "היועץ שלי". היועץ יכלול תשובות לשאלות שכיחות שעלו ועשויות לעלות בפורום. לשם התרשמותכם וגם בשל צורך טכני, ישורשרו להודעה הזו מספר שאלות ותשובות. אשמח אם תתרמו גם אתם מידע שאתם חושבים שחסר או תיקון לדרוש.
רבה.

../images/Emo182.gif איך מצילים ספרים שנרטבו?

איך מצילים ספרים שנרטבו? למי מאיתנו לא נפל ספר לאסלה? טוב, האמת שלי זה מעולם לא קרה, אבל ספרים בהחלט יכולים להירטב ולהיהרס. ובכן, יש דרך להציל את הספר מכיליון, אם תפעלו עפ"י ההוראות הבאות: 1) במהירות האפשרית, לפני שהנזק הופך לבלתי הפיך, יש להקפיא את הספר! עטפו את הספר בנייר הקפאה או בשקית פלסטיק והכניסו אותו למקפיא בצורה כזו שתהיה לו תמיכה והוא לא ייפול. הטמפרטורה המומלצת היא -84 מעלות צלזיוס (-15 פרנהייט). השתדלו שלא יהיה דבר מעל או מתחת לספר. 2) לאחר יום או יומיים, הוציאו את הספר מהמקפיא ומהשקית, ובעזרת מייבש שער החלו לייבש את הכריכה והדפים הרטובים. מומלץ להציב את המייבש על מצב ´חום´ ו/או ´פאן´. ברגע שתחלו להרגיש רטיבות שוב, סמנו את הדף שאליו הגעתם בסימניה, והחזירו את הספר למקפיא למשך יום נוסף. עשו זאת במשך כמה ימים, כשאתם עוצרים ומקפיאים את הספר שוב בכל פעם שהוא מתחיל להיות רטוב, עד לייבוש מוחלט של הספר. יתכן כי תאלצו להשקיע זמן רב יותר בייבוש הכריכה. 3) מומלץ להתאזר בסבלנות רבה. התהליך עלול לקחת מס´ ימים.

../images/Emo63.gifהיכן ניתן להשוות מחירי ספרים?

השוואת מחירים באינטרנט היא פשוטה וקלה. ישנם מספר מנועי השוואות מחירים אשר עושים את העבודה במקומכם.
האתר של "דפי זהב": (http://www.d.co.il) מנוע חיפוש משוכלל שניתן לנצלו גם לשם השוואת מחירים. הקלידו את שם הספר המבוקש בתיבת החיפוש ולחצו על ´חפש´. לאחר מכן בחרו בקטגוריה המבוקשת (´ספרים´) ויפתח עמוד שבו רשומים כל הספרים שנמצאו עפ"י הערך שהזנתם. את התוצאות ניתן למיין עפ"י מחירים.
שופ-איי - (http://www.shopseye.co.il) עוד מנוע השוואת מחירים נחמד. בחרו בקטגוריה ´ספרים´, הקלידו את שם הספר או המחבר המבוקש בשדה ´מילת חיפוש´ ואת טווח המחירים המבוקש. לאחר מכן לחצו על הכפתור "חפש". יפתח דף חדש עם רשימת הספרים המבוקשים, בחלוקה לחנויות ומחירים. השוואה וקנייה נעימה.

../images/Emo153.gif מידע על ספרי מד"ב - איפה?

ניתן למצוא פרטים כגון: שם הספר, שם הסופר, שנת ההוצאה ובית ההוצאה ב´רשימת ארז´ שבמאמרים או בלינק המצורף: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=623&art_id=11 ´רשימת ארז´ נבנתה ע"י יו"ר האגודה למד"ב ופנטזיה בישראל וכוללת את כל ספרי המד"ב והפנטזיה שתורגמו לעברית.
ארז.

../images/Emo127.gifחנויות ספרי יד-שניה - יש רשימה?

כמובן, ישנה רשימה כזו במאמרי הפורום. ניתן לצפות בה דרך הלינק הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=623&art_id=9.

../images/Emo57.gif איך שומרים על ספרים ישנים?

כשספרים ישנים מאוחסנים תחת תנאים מתאימים, תהליך הִדַּרְדְּרוּת מצבם מואט. 1) הספרים צריכים להיות מאוחסנים בצורה כזאת שתמנע שפשופים, שריטות ופגיעה סְטְרוּקְטוּרָלִית. 2) הספרים חייבים להיות מוגנים אך מצד שני גם נגישים. הפשרה הטובה ביותר היא להציב כוננית ננעלת שדלתותיה עשויים זכוכית. 3) מדף עשוי מתכת עדיף על מדף מעץ. אם אתם משתמשים במדף מעץ, איטמו אותו בכדי למנוע את מעבר חומצת העץ אל הספרים. השתמשו בשמן על בסיס מים למטרה זו. כמו כן, עדיף להשתמש בעץ ישן שכן הוא יבש דיו וחומצתו מרוקנת בצורה מספקת. 4) השתדלו להמנע משימוש בעץ אַלּוֹן, הוא החומצתי והרעיל ביותר. 5) לחות משתנה, אור חזק מדי, לכלוך, מִיקְרוֹאוֹרְגָּנִיזְם, חרקים ומכרסמים מזיקים לספרים! הטמפרטורה המומלצת בחדר היא 18-21 מעלות צלזיוס. רמת הלחות היחסית המומלצת היא 40%-55%. רמת לחות נמוכה תגרום נזק לספרים. 6) המנעו מחשיפת הספרים לשמש או לאור חזק. אור חזק עלול לעמעם ולהדהות את צבע הספרים. 7) המנעו מסידור ספרים בצפיפות על המדף. הם צריכים להיות קרובים דיים על-מנת לספק תמיכה אחד לשני וחופשים דיים על-מנת למנוע שפשוף הכריכה העוטפת כשאתם מוצאים אותם. 8) סדרו ספרים ע"פ גודלם ולא עפ"י סיווג אחר. 9) ערכו בדיקות תקופתיות להמצאות מזיקים ולכלוך. 10) המנעו מניסיונות לתקן ספרים עם דבק ודבק נייר. אלו משאירים משקע על הספרים בנוסף להיותם בלתי הפיכים

../images/Emo147.gif קנייה והחלפה בטוחה ברשת.

איך שולחים ספרים בצורה בטוחה בדואר? אז איתרתם מישהו שמעוניין בספרים הישנים שלכם. אבל יש בעיה אחת - אתם גרים במרכז והוא בצפון הרחוק. האם אפשר לשלוח ספרים בדואר? כן, בהחלט. אולי הכי חשוב, לשלוח את הספר בדואר רשום! יש לבוא עם ת"ז ליחידת הדואר. (קיימת הנחה במשלוח חבילות לחיילים) הנה התעריפים: מסניף לסניף - בין עירוני, עד 1 ק"ג - 12 ש"ח. מסניף לסניף - בין עירוני, 1-20 ק"ג - 15 ש"ח. מסניף לסניף - בתוך העיר, עד 1 ק"ג - 12 ש"ח. מסניף לסניף - בתוך העיר, 1-20 ק"ג - 15 ש"ח. מומלץ לשלוח את הספר במעטפה מרופדת. המעטפה מעובה מבפנים ע"י בועות אוויר כך שהיא מגינה על תכולתה. קיימים שני גדלים של מעטפות: מעטפה קטנה במידות :16*21 ס"מ מעטפה גדולה במידות :27*35 ס"מ הדבקת לשון המעטפה נעשית באמצעות פס סיליקון. הנה פירוט מחירי המעטפות, על גודלן השונה: מעטפה מרופדת קטנה - 2.10 ש"ח. מארז בן 100 מעטפות - 72 ש"ח. מעטפה מרופדת גדולה - 2.70 ש"ח. מארז בן 100 מעטפות - 150 ש"ח. אם הספר נדיר מאוד, או אם אינכם סומכים על הדואר, מומלץ לרכוש ביטוח לדבר הדואר שאותו אתם שולחים. הביטוח הוא כנגד סיכון של נזק, גניבה או אובדן. ביטוח התכולה ניתן לגבי מכתב רשום וחבילה. תעריפי הביטוח: ביטוח דבר דואר, לרבות חבילה שערך תכולתו לפי הצהרת השולח אינו עולה על 25,000 ש"ח - 4 ש"ח.
איך שולחים כסף בצורה בטוחה בדואר? אז איתרתם מישהו שמוכר את הספר שאתם רוצים ואפילו הסכמתם על מחיר. אבל האם זה בטוח לשלוח כסף בדואר? אם תפעלו על פי הכללים הבאים, התשובה היא כן. יש לגשת לקופאית בסניף הדואר הקרוב למגוריכם ולבקש ´המחאת דואר´ על סך הסכום המבוקש. על כל המחאת דואר (עד סכום של 500 שקלים), יש עמלה בסך שלושה שקלים. מחיר סמלי ופעוט בהתחשב בעובדה שההמחאה מהווה מעיין "ביטוח" לכספכם. על ההמחאה רשמו את פרטי הנמען (שם מלא וכתובת) ואת פרטיכם (שם מלא, כתובת ומספר תעודת זהות). המחאת הדואר הינה אישית, למוטב בלבד, ותוקפה הוא לשישים יום מיום הוצאתה. ההמחאה תונפק בשלושה עותקים. העותק הירוק נשאר אצל הקופאית, העותק הורוד נשלח לנמען והעותק השחור יהווה קבלה ואישור על שליחת ההמחאה וישאר אצלכם. שמרו עליו עד לקבלת אישור מהנמען כי הוא קיבל את הכסף. את ההמחאה מומלץ לשלוח בדואר רשום בצירוף תזכורת לנמען במה מדובר. דואר רשום מהווה אישור משלוח ומכיוון שהנמען חותם על מנת לקבלו, גם אישור על קבלה. שליחת דואר רשום בארץ כרוכה בתשלום של 5.90 ש"ח, זאת בנוסף למחיר המעטפה. חשוב לזכור - לא שולחים כסף מזומן בדואר !!!

../images/Emo41.gifאיפה כדאי לקנות ספרים באנגלית?

הבהרה - המאמר פורסם לראשונה בפורום מד"ב. הוא הועתק גם לכאן באדיבותו של Alond. נתחיל עם האתרים המרכזיים לקניית ספרים חדשים: www.amazon.com: מן הסתם האתר הכי מוכר למכירת ספרים חדשים. מבחר ענק. דמי משלוח: הכי זול - $7 פלום $4 לכל ספר במשלוח. מהירות המשלוח הפורמלית 12-18 ימי עסקים (5 ימי עסקים הם פורמלית שבוע) אבל קורה שיותר. יש אפשרות יותר יקרה של $9 פלוס $7 לכל ספר. 7-11 ימי עסקים. אני ממליץ על האפשרות הראשונה. נהוג שם 30% הנחה על ספרים יחידים ששווים מעל $20. 20% הנחה על ספרים בין $10 ל-$20. מתחת ל-$10 יש לפעמים 10% הנחה. www.bn.com: מבחר ענק שלדעתי גדול כמו זה של אמאזון. דמי משלוח:הכי זול - $4 פלוס $2 לכל ספר במשלוח. מהירות המשלוח הפורמלית היא 4-10 שבועות אבל יכול להגיע גם ל-3 חודשים. יש אפשרות יותר יקרה של $7 פלוס $6 לספר.מהירות 7-21 ימי עסקים. אני ממליץ על האפשרות הראשונה. נהוג שם 20% הנחה על ספרים יחידים ששווים מעל $20. 10% הנחה על ספרים בין $10 ל-$20. מתחת ל-$10 יש לפעמים 10% הנחה. www.amazon.co.uk: מבחר גדול ושונה בהחלט. בהחלט אפשרי למצוא שם ספרים שלא תמצאו באופן רגיל. מקום ששווה לבקר. דמי משלוח הם 3 פאונד פלוס 3 פאונד לספר. פאונד זה בערך 1.5 דולר או בערך 7 ש"ח. מהירות פורמלית 7-10 ימי עסקים. יש פה ושם הנחות של 10% ולפעמים 20%. אלה היו האתרים העיקריים לספרים חדשים. לפני שאני אמשיך לאתרי ספרים משומשים הייתי רוצה להעיר משהו עכשיו: על הזמנות מעל $50 (כולל דמי משלוח אמרו לי במכס) לוקחים מס באופן עקרוני ולכן כדאי באופן תאורטי להזמין מתחת ל-$50 (המס הוא בערך $8 על $50 וזה לא משתלם). אבל היו מקרים מעולם, והיו לי הזמנות מעל $50 (לפני שידעתי) שחמקו מהמכס, אבל הרוב לא. בנוסף ידוע שלאמאזון יש הסכם עם המכס שלנו. לא יודע מה זה בדיוק אומר. בכל אופן, תעשו חשבון לבד אם שווה לכם להסתכן. אני לא מסתכן. אני כמעט תמיד מזמין מ-bn. לעיתים, אם אני לחוץ ורוצה שספר יגיע מהר אז אני עושה הזמנה מאמאזון. או קיי. נמשיך לאתרים טובים למציאת ספרים משומשים: www.powells.com: האתר (ב-ה´ הידיעה) לקנות ממנו ספרים משומשים הוא powells. אני קניתי ממנו את רוב הספרים שלי (מעל 50 הזמנות!). קודם כל, אני אגיד שהאתר מאובטח כמו amazon ו-bn אז מהבחינה הזאת אין מה לדאוג. דמי משלוח: הכי זול - $3 פלוס $2 לספר. מהירות משלוח 1-3 חודשים עם נטייה ל-3 ולפעמים יותר אבל כל החבילות שלי הגיעו!. אפשר גם $5 פלוס $5 לספר עם מהירות 7-21 ימי עסקים. לא רע. אני תמיד בוחר את האפשרות הראשונה! אחד היתרונות הכי גדולים של האתר הזה הוא המבחר הגדול יחסית לחנות אחת (בניגוד לאתר שמאגד חנויות כמו abe או usedbookcentral) של ספרים משומשים. זה ביחד עם דמי המשלוח הזולים עושים את האתר הזה הכי טוב בעיני. בנוסף, האתר מעדכן את מלאי הספרים המשומשים כמעט כל יום(!) ומאפשר לכם לבדוק מה חדש. אני כל יום שם. ותאמינו לי: המציאות נעלמות שם מהר. עד כאן היתרונות. חסרון 1: החנות מוכרת גם ספרים חדשים אבל בניגוד לאמאזון ו-bn אין להם הנחות ואז אני מעדיף לקנות חדש מ-bn או אמאזון. אבל(!) יש להם לפעמים מבצעים היסטריים ולמשל כרגע אפשר לקנות את black house של קינג ב-$7.98 שזה מחיר טוב לכל הדעות (חדש עולה $28.95). בכלל יש שם מציאות של קינג כרגע. חסרון אפשרי הוא שלספרים במבצע יש סיכוי שיהיה מסומנים או משהו כזה (ראה למטה בשביל פתרון חלקי). חסרון 2: המצב המוגדר של ספרים משומשים הוא טרינארי: יש as new ויש standard ו-as new. less than standard ברור אבל לפעמים הם מפשלים. standard זה מצב טוב ומעלה. איך מתגברים על הערפול הזה? ובכן, כשמזמינים את הספרים (עושים checkout) אז יש אופציה בדף האחרון (יש גם בלפני אחרון. אני מדבר על האחרון!) להשאיר פתק. תרשמו שם שאתם רוצים שיידעו אותכם איזה ספרים נמצאים (כי יכול להיות שנמכרו מהמדף או משהו כזה) ושאתם מבקשים שהם יתארו לכם בפרוטרוט את המצב של הספרים (ושל העטיפה שלהם אם זה כריכה קשה!!! לא לשכוח את זה. לפעמים פשוט לעותק שלהם חסרה העטיפה) ומיוחד פגמים(!!!) ושלא ישלחו את הספרים עד שאתם תודיעו להם איזה מהספרים אתם רוצים!!! אחרת הם שולחים אוטומטית את ההזמנה. לא רצוי. את הטריק הנ"ל למדתי על בשרי אבל באופן כללי הם מפתיעים לטובה ולא לרעה, אבל תמיד יש מקרים... זה פתר לי את הבעיה הזאת. לוקח להם 3-5 ימים לחזור אליכם. לפעמים יותר. www.alibris.com: אתר נחמד לספרים. $9 דמי משלוח לכל ספר. להערכתי 1-3 שבועות מהרגע שזה עוזב את המרכז שלהם אבל 1-2 שבועות עד שמגיע למרכז. גם מאובטח. לפעמים יש שם מציאות. שווה לבדוק. www.abebooks.com: מה שנקרא abe. תלכו ישר ל-advanced search. זה בעיקרון אתר שמאגד בתוכו הרבה חנויות קטנות. דמי המשלוח תלויים בחנות. בחלק מהחנויות אפשר לשלם דרך abe שהוא מאובטח, אבל abe לוקחים "מס" שהוא מסדר גודל לא ברור אבל יותר מ-10% על ההסדר הזה. מבחר ענק!!! בשביל למצוא משהו במחיר טוב ובמחיר משלוח טוב צריך לבדוק הרבה מהאופציות עד שמוצאים משהו. הערה חשובה: לא תמיד התיאור של מצב הספרים הוא מדויק ולכן תמיד כדאי לשאול (באימייל) את המוכר מה המצב המדויק של הספרים שאתם רוצים. הערה זו נכונה לא רק לאתר זה! תשאלו! לא עולה כסף לשאול. רק סבלנות בנוסף, אם עושים קנייה דרכם אז שימו לב שמהירות המשלוח היא לא בהכרח אמיתית. עוד פעם, תשאלו לפני ההזמנה! www.usedbookcentral.com: אתר חביב דמוי abe עם היתרון שאין "מס". את המס משלמים בעלי החנויות בצורה של תשלום קבוע כל חודש או משהו כזה. העברת פרטי כרטיס האשראי היא מאובטחת (יש את ה"מנעול"). החסרונות הם שהתיאורים לוקים בחסר ואפשרויות החיפוש מוגבלות (למשל, אי אפשר לחפש רק כריכה קשה או רכה) אבל תמיד אפשר לשאול שאלות ע"י אימייל. אני הצלחתי פעם ליפול על חנות אחת ספציפית ממש מוצלחת עם כריכות רכות ממש זולות ודמי משלוח אפסיים ($46 על בערך 23 ספרים (20% הנחה על קניות גדולות ) ו-$11.5 על המשלוח. תענוג נדיר. הספרים היו במצב טוב והחבילה לא נתפסה במכס ). גם פה אפשר להשאיר לבעל החנות פתק ואז כשיש לו את פרטי הכרטיס אפשר לעשות איתו עסקים ישירות (אבל תודיעו את זה בפתק או שתשלחו אימייל לפני ההזמנה עצמה). www.bn.com: כן, יש להם ספרים משומשים. החיסרון הוא שרוב הספרים שיש להם נמצאים ב-abe במחיר נמוך יותר, אבל לעומת זאת לקנייה יש את האמינות והמשלוח הזול של bn. בשביל להגיע לשם תלכו לאתר של bn ותלחצו על out of print. www.amazon.com: כן, יש להם ספרים משומשים. בניגוד ל-bn אי אפשר להזמין ספרים לישראל דרך אמאזון וגם רוב הספרים נמצאים ב-abe. בשביל להגיע לשם תלכו לאתר הספרים של אמאזון ותלחצו שם על used books. יש גם אתרי חיפוש שמכילים את כל אלה: www.bookfinder.com: וגם את: used.addall.com: לשני יש אמרות שפר נחמדות כשעושים חיפוש. החיסרון שלהם שהם לא מעודכנים כמו האתרים המקוריים (קרה לי שלא מצאתי ספר בחיפוש הכללי אבל באתר עצמו מצאתי משהו). כלל למשלוחים מחנויות מ-abe וכדומה שאתם מתעסקים איתם ישירות: משלוח לספר אחד צריך להיות בערך $6 פלוס מינוס $1. זה משלוח עם זמן משלוח עד 3 חודשים בערך. אם אתם קונים יותר מספר אחד מאותה חנות אז צריך להיות פחות לכל ספר. אין לי כלל אצבע. לספר אחד יש גם אופציה של משלוח ב-global priority שזה משלוח מהיר (עד נגיד, 3 שבועות אבל הרבה פעמים זה מגיע תוך שבוע) של מעטפה גדולה עם הספר. יש הטוענים שזה עלול לגרום לפגיעה בספר אבל לרוב המוכרים עוטפים את הספר טוב (אפשר לבקש מהם ישירות!!). זה עולה להם $9. לא להסכים ליותר מ-$10. יש גם אופציה של דואר אוויר אבל זה לרוב ממש יקר. בכל מקרה, בחנויות האלה אתם יכולים לשאול שאלות חופשי גם בלי לקנות. בעלי החנויות עונים ברצון. תשאלו. לא עולה כסף. התאורים לא תמיד מדויקים כמו שכבר אמרתי. אם אתם מעוניינים בספר, תשלחו אימייל ותשאלו למצב הספר. =============================================================== הערה נוספת - כדאי לבדוק גם את החנות הוירטואלית "בוורלי". החנות מוכרת ספרים משומשים באנגלית, במחירים נמוכים ובעלויות משלוח אפסיות. (ותודה לבוג´י על התוספת)

ארז 1א1א

New member
../images/Emo88.gif שימור ושיפוץ ספרים

קודם כל, תלוי איזה סוג ספר יש. אני מחלק אותם לשניים: ספרים שנקנו בחנות, נשמרו בבית והתבלו באופן טבעי עם הזמן, וספרים שהושגו בחנויות משומשים, שמקורם בדרך כלל בספריות. בסוג הראשון קל יותר לטפל, השני יותר מסובך. 1. לגבי הספרים שהתבלו בבית: קיימות מספר בעיות, כמובן בתלות איך הם נשמרו. כעיקרון, אני ממליץ להימנע ככל האפשר מחשיפה לאור שמש חזק. הבעיות הן: התפרקות הדפים (אופייני לספרים בעלי כריכה רכה), דהיית צבעי הכריכה, בלאי לכריכה, התעגלות של כל הספר (גם אופייני לכריכה רכה). לגבי הדפים עצמם – פחות בעייתיות, ואני ממליץ לאוורר את הספר כל כמה חודשים. התפרקות הדפים: צריך להפריד בזהירות את הכריכה מכל הדפים, באם מדובר בהתפרקות מסיבית. לאסוף את כל הדפים כשהם מיושרים בצד הכריכה, למרוח אותם בדבק פלסטי לבן, "להכניס" אותם לתוך הכריכה (כאשר שדרית הכריכה על השולחן), ולהניח לייבוש באותו מצב. כדי שהספר יישאר "בעמידה" על השדרית כדאי להכניס אותו בלחץ בין ספרים אחרים. לאחר התייבשות הדבק (שעה שעתיים) כל הדפים מודבקים היטב לכריכה. את הדבק ניתן למרוח במכחול או עם האצבע. במקרה של דפים בודדים שהתפרקו מהספר, משתמשים באותה טכניקה, אך מריחת הדבק צריכה להיות זהירה כדי שהדפים לא יידבקו אחד לשני על פני שטח גדול. בלאי ודהיית הכריכה: במידה והנזקים לא גדולים ניתן לעצור ולקבע את התהליך ע"י ניילון: הדבקת טפט ניילון שקוף על הכריכה. תהליך זה עוצר כל בלאי נוסף. החומר שאני משתמש בו נקרא d-c-fix. זהו ניילון שקוף, נדבק מעצמו לאחר שמקלפים ממנו את הנייר. החומר הינו יקר, כ- 125 ש"ח לגליל של 15 מ'. יש ניילונים כאלו זולים בהרבה, אך מניסיון קשה לעבוד איתם, והתוצאות אינן טובות. או שהם מתקלפים לאחר זמן מסויים, או שהם נדבקים כל כך חזק שלא ניתן להוציא מהם את בועות האוויר. ניתן להזמין בחנויות מכשירי כתיבה, או לקנות באופיס דיפו. גוזרים את הניילון למידה, תוך השארת שוליים שאח"כ מקפלים אותם על הכריכה, בחלק הפנימי. מניחים את הניילון על השולחן, מקלפים ממנו את הנייר, ומניחים את הספר על הניילון בזהירות ובהדרגתיות למניעת היווצרות בועות (קצת קשה להסביר, זה דבר שצריך להדגים). לאחר ההדבקה של הניילון, לפני קיפול השוליים, כדאי להדק את הניילון בעזרת טישו כדי להצמיד את הניילון לספר והוציא בועות אוויר שאולי נוצרו. אח"כ מקפלים את השוליים, ויש ספר משומר ומוגן. אם יש קצת גישה לעבודת ידיים, ניתן להשתלט על כך בקלות. כמה ניסיונות (על ספר טלפונים מקומי, למשל), יעזרו. התעגלות הספר: אין ברירה, צריך מלחציים. כדאי מאוד להניח את הספר בין עיתונים, למשל, כדי למנוע נזק לכריכה. זמן ההידוק במלחציים תלוי בכוח שלהם. פשוט מוציאים ובודקים. באם הנזק לכריכה קשה, ניתן לסרוק את הכריכה, לשפר אותה בעזרת תוכנה גרפית ולעטוף את הספר מחדש. עשיתי כמה כאלה בהצלחה רבה. ניתן כמובן לסרוק עותק אחר במצב יותר טוב, להדפיס ואז לעטוף את הספר מחדש, אם יש עותק אחר. הדבקת הכריכה נעשית ע"י דבק UHU, שנמרח בשכבה דקה ואחידה, ולא דבק פלסטי, שמקמט את הנייר. אם רוצים לשמר את עטיפות הנייר שפעם היו לספרים, צריך גם לניילן אותן. אם עטיפת הנייר קרועה ניתן לסרוק, לתקן עם תוכנה גרפית ולהדפיס מחדש. 2. לגבי ספרים מספריות: המעשים הוונדליים שספרנים עושים בספרים למניעת גניבות, תמיד הרגיזו אותי. הגרוע מביניהם זה כמובן החלפת כל הכריכה בכריכת קרטון מכוערת, והפחות גרועים זה הדבקת נייר דבק צבעוני על שדרית הכריכה וכיתוב שם הספר בכתב יד. לפעמים זה על כל השדרית, לפעמים על חלקה. נייק הדבק הזה הוא על בסיס בד וחזק להפליא. יש כאלה שמדביקים מסקינג טייפ או צלוטייפ, אך אלו מתייבשים במשך הזמן ומתקלפים לבד. כריכת קרטון: אין ברירה, צריך להשיג עותק אחר, לסרוק את הכריכה ולהדביק, כפי שציינתי קודם. רצוי לניילן אח"כ. נייר דבק: בעיה. ניתן לנסות בזהירות להוריד אותו בעזרת טינר (או טרפנטין). בדרך כלל, אם עובדים בזהירות רבה ועם הרבה סבלנות, ניתן להסיר אותו. כמובן שלפעמים נגרמים נזקים לכריכה שמתחת, אך עדיין המצב יותר טוב ללא נייר הדבק מאשר עימו. לאחר הסרת נייר הדבק יש לטפל בספר כמו בספרים בסעיף הראשון. לכלוך, קשקושי טוש וכתמים על הכריכה ניתן לפעמים להסיר בעזרת פיסת צמר גפן טבול בטינר. יש לעבוד בזהירות, כמובן, ולנגב את הטינר מהר ככל שאפשר לאחר הניקוי. הריח מתפוגג אחרי כמה שעות, לא לדאוג. בעיקרון, טינר לא יפגע בספרים בעלי כריכה מבריקה, שכן הברק מגיע מציפוי ניילון דק המכסה את הכריכה. בספרים בכריכה רכה ללא ברק, יש להיזהר יותר. ייוצר כתם רטיבות מהטינר, אך הוא מתייבש תוך כמה דקות. מניסיוני, רוב הספרים בעלי כריכה קשה ניתנים לניקוי ע"י טינר. בהצלחה.

Boojie

New member
לגבי מדבקה על השדרית -

מנסיון שלי, גם אלכוהול עובד, והיתרון הגדול בו זה שהוא מתנדף במהירות, ומזיק פחות לספר. לנסות בעדינות במקום נסתר (יש ספרים עם כריכות קשות שיש להם ציפוי דקיק על הכריכה, שאמנם בספר ישן בדרך כלל כבר קרוע ומקולף ממילא, אבל שווה להיזהר איתו). אופציה נוספת היא אצטון, למרות שזה חומר מסוכן יותר, עם יותר פוטנציאל לגרום נזק לסוגים מסוימים של כריכות.

behemot

New member
לא נעים להגיד אבל לי זה קרה...

כתבי לואיס קרול באנגלית - PAPERBACK למזלי *אחרי* שהורדתי את המים... פשוט עטפתי במגבת יבשה כמה ימים וזה די הסתדר

למעלה