הסבה מקצועית להוראה

ראשהעין

New member
../images/Emo22.gif הסבה מקצועית להוראה

אני אקדמאית שכרגע שוקלת לעשות הסבה מקצועית להוראה, כנראה הוראת מחשבים או הוראה כוללת. יש פה מישהי/ו בעל ניסיון בתחום? כמובן שכל עצה תתקבל...

רחלילי

New member
את מתכוונת הוראה בבית ספר או הוראה

במקומות כמו מכללות פרטיות?

רחלילי

New member
הלוואי עלי

יש לי חלום להיות מורה בכיתות אלף מתי שהו אני אגשים את זה. כשאני אהיה גדולה. נראה לי שזה פשוט שליחות להיות מורה בכיתה אלף. אם יש לך את הכוחות להיות מורה ואת המטען להעניק לילדים, לכי על זה.

danaziv

New member
עצה???

אני מורה בבי"ס יסודי. קשה לי לתת לך עצה כי אני רואה את מקצוע ההוראה כשליחות ולא כמו שהרבה נשים חושבות כמקצוע נוח לאישה עם הרבה חופשות ונוח לגידול ילדים (כי זה ממש לא ככה ורק מי שנמצאת בפנים תבין על מה אני מדברת). אני עובדת (כמה שזה נראה מוזר) לא בשביל הכסף,כי אם זה מה שאת מחפשת אז זה ממש לא התחום (לא שלא הייתי שמחה אם הייתי מרוויחה יותר),אבל..... אני אוהבת מאוד את העבודה שלי,קמה כל בוקר בחיוך וחוזרת הביתה מלאה סיפוק ,עם כל הקושי שקיים אין יום שדומה לקודמו בעבודה הזו. אז מקווה שלא דיכאתי אותך ו....ההחלטה בידייך ..... בהצלחה!!!

ראשהעין

New member
מזדהה עם כל מילה

בתור מנתחת מערכות, שהחליטה שלשבת מול מחשב כל היום (כל היום) זה לא מושא חלומותיי, אני כל כך שמחה לקרוא את מה שכתבת, זה בדיוק מה שאני מחפשת, את האושר הזה כל בוקר, השמחה והסיפוק מהעשייה והנתינה. ברור לי שאין כסף במקצוע הזה, וזה ממש לא משנה. אמנם בהיי טק יש כסף והרבה, אבל אין סיפוק ואין חיוך כל בוקר! עכשיו לשאלות: 1. איפה למדת? אני אמורה לעשות הסבה מקצועית מכיוון שיש לי תואר ראשון. 2. בהנחה שסיימתי את ההסבה, אני צריכה לעבור מבחנים בהגשת בקשה לכל משרה פנוייה? 3. גם אני שוקלת את המסלול היסודי, יש התמחות בתחום המחשבים? וחוץ מזה - שבת שלום

רחלילי

New member
מנסיון שלי

פעם כמעט הגעתי להיות מורה למחשבים לילדים ביסודי. ולא, אין לי תעודת הוראה! אז הם לא ביקשו כלום מלבד תעודות על מה כן למדתי ואיזה כן נסיון יש לי ואז התחילו להריץ אותי לעיריה של תל אביב למלא מליון ואחד טפסים. ואז נשברתי.

ראשהעין

New member
וואלה???????

יש דרך לחסוך את שנת הלימודים הקרבה? המשרה שהציעו לך היא משרה מלאה? ספרי לי

רחלילי

New member
לא נראה לי

א. זה היה לפני כמה שנים. ב. זה היה למשרה חלקית, זה מה שחיפשתי אז בנוסף לעוד כמה משרות בהן עבדתי במקביל. ג. הם התבססו על הנסיון הרב שהיה לי כמדריכה בתחום המחשבים לאוכלוסיות שונות וכמובן על ראיון הקבלה שעברתי אצל המנהלת. ד. הם היו מאד לחוצים בזמן כי המורה הקודמת למחשבים עמדה לעזוב תוך זמן קצר. ה. כשה הגיע לעיריה נדרשתי להביא את כל האישורים על כל הקורסים שעשיתי בחיי וכל הלימודים שעשיתי ומליון טפסים וחניה בגן העיר בעשרים ש"ח לשעה. אחרי פעם אחת בעיריה נשברתי. כעת אני זוכרת שעוד משהו ששבר אותי היה שבאתי לביה"ס וראיתי ילד כמעט רוצח ילד אחר ומורה עם כוס תה ביד עוברת לידם ורק נזהרת שהתה לא יפול לה מהיד. זה זעזע אותי. ולא יכולתי לשוב לשם. התקשרתי והודעתי שאני יורדת מזה וזה היה מאד לא נעים. עד כאן אני והנקודות הרגישות שלי. שורה תחתונה כדאי לך לעשות הסבה מסודרת אך זה לא מונע ממך להתחיל לעבוד שנה אחת בתוך ביה"ס. יש הגבלה אם איני טועה על כמות הזמן שאת יכולה לעבוד ללא תעודת הוראה. אבל אם את לומדת לתעודת הוראה אז במקביל את יכולה ללמד. זו התנסות טובה. אפשר להתחיל כמורה מחליפה ועם הזמן להשתלב בתוך בית הספר. שיהיה לך המון המון בהצלחה!

רחלילי

New member
לא...! ספרי ספרי אני מסוקרנת

בדיוק חשבתי עליכם היום כי יום חמישי, שוק האוכל וכאלה... נו ספרי.

danaziv

New member
לשאלותייך! (ארוך אך חשוב!!!)

אני שמחה שעוררתי לך את החשק. ולגבי שאלותיך: 1. למדתי תואר ראשון בסמינר הקיבוצים. לגבי ההסבה אני יודעת שיש בסמינר מסלול של שנה להסבה אבל תצטרכי לברר לגבי כמה קורסים את צריכה כי זה תלוי בקורסים שכבר עשית. 2. עד כמה שידוע לי את לא צריכה לעבור מבחנים בהגשת בקשה למשרה פנויה ,אלא לפנות למפקחות לפי האזור שבו את רוצה לעבוד או פשוט לדדות בין בתי הספר השונים ישירות לראיונות עבודה למנהלות (לברר בביה"ס ישירות אם צריכים מורה למחשבים). למנהלות פעמים רבות יש השפעה גדולה על המפקחות בקבלת מורה חדשה. 3. בהחלט יש התמחות במחשבים. בלי שום קשר להסבה לתעודת הוראה את בהחלט יכולה להתנסות בהוראה כבר להירשם בכמה בתי ספר כ"מורה מחליפה" הממלאת מקום של מורות הנעדרות זה יכול להיות על בסיס יומי או תקופתי (מורה שיוצאת לחופשת לידה) השכר גם משתלם. אבל... אני מציעה לך בכל מקרה אם את מתכוונת ללכת על זה לעשות הסבה כי בלי תעודת הוראה השכר יורד משמעותית (גם ככה הוא נמוך). ועוד דבר הכי משתלם לעבוד דרך משרד החינוך ולא דרך העירייה כי אז את מקבלת את כל הזכויות (תשלום בחופשות,שנת שבתון ועוד ועוד ועוד),אך זה תלוי במה יש למנהלת להציע לך כי גם בתחום שלנו המצב לא מזהיר ואין כ"כ שעות משרד החינוך. אשמח לעזור בכל שאלה ..... ושיהיה בהצלחה (תעדכני אותי)

danaziv

New member
לשאלותייך! (ארוך אך חשוב!!!)

אני שמחה שעוררתי לך את החשק. ולגבי שאלותיך: 1. למדתי תואר ראשון בסמינר הקיבוצים. לגבי ההסבה אני יודעת שיש בסמינר מסלול של שנה להסבה אבל תצטרכי לברר לגבי כמה קורסים את צריכה כי זה תלוי בקורסים שכבר עשית. 2. עד כמה שידוע לי את לא צריכה לעבור מבחנים בהגשת בקשה למשרה פנויה ,אלא לפנות למפקחות לפי האזור שבו את רוצה לעבוד או פשוט לדדות בין בתי הספר השונים ישירות לראיונות עבודה למנהלות (לברר בביה"ס ישירות אם צריכים מורה למחשבים). למנהלות פעמים רבות יש השפעה גדולה על המפקחות בקבלת מורה חדשה. 3. בהחלט יש התמחות במחשבים. בלי שום קשר להסבה לתעודת הוראה את בהחלט יכולה להתנסות בהוראה כבר להירשם בכמה בתי ספר כ"מורה מחליפה" הממלאת מקום של מורות הנעדרות זה יכול להיות על בסיס יומי או תקופתי (מורה שיוצאת לחופשת לידה) השכר גם משתלם. אבל... אני מציעה לך בכל מקרה אם את מתכוונת ללכת על זה לעשות הסבה כי בלי תעודת הוראה השכר יורד משמעותית (גם ככה הוא נמוך). ועוד דבר הכי משתלם לעבוד דרך משרד החינוך ולא דרך העירייה כי אז את מקבלת את כל הזכויות (תשלום בחופשות,שנת שבתון ועוד ועוד ועוד),אך זה תלוי במה יש למנהלת להציע לך כי גם בתחום שלנו המצב לא מזהיר ואין כ"כ שעות משרד החינוך. אשמח לעזור בכל שאלה ..... ושיהיה בהצלחה (תעדכני אותי)

הילית*

New member
איך הייתי רוצה שמורה כמוך תחמד

את הילדים שלי. אין הרבה שרואות זאת כך. רובן מקטרות כל היום. הלוואי וירבו כמוך !!!

SHIRIE

New member
תעודת הוראה בסמינר הקיבוצים או

במכללת אחווה. אני מרפאה בעיסוק והיום מרפאות בעיסוק שעובדות במשרד החינוך נדרשות לעשות תעודת הוראה. לוקח שנה יום בשבוע מותאם למי שסיימה תואר פארה רפואי (ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת ופזיותרפיה) תבדקי מה קורה לגבי מי שסיים תואר אחר לגמרי.

למעלה