מבזקון היום - סוד אריכות הימים

אירילה

New member
../images/Emo22.gif מבזקון היום - סוד אריכות הימים

סוד אריכות החיים והקשר לאלצהיימר בכתבה המצ"ב

אירילה

New member
החולים צועקים געוואלד ../images/Emo2.gif

מבזקון נוסף המתייחס לאוהל המחאה שאסתר ביקרה בו היום

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אוהל המחאה ../images/Emo186.gif

צפיתי עכשיו בחדשות 21:00 בערוץ 1. אמנם היה איזכור לאוהל המחאה של השובתים אך המילה אלצהיימר אפילו לא הוזכרה בכתבה. ראיינו חולה איידס וחולה פרקינסון וחולה סרטן נדמה לי ודיברה מישהי בשם החולים באופן כללי. נורא חבל שלא היה נציג לאלצהיימר. בגלל מזג האוויר הסוער לא היתה בכלל היענות והתעניינות במקום. מלבד התקשורת היו שם אולי 5 אנשים. האם הפעילות של אוהל המחאה הזה תימשך גם בימים הבאים?

hregev

New member
אוהל המחאה

לנילי ואריאלה ובכלל לכל מכותבי הפורום. גם אני לא ידעתי אודות אוהל המחאה שהוקם בכיכר רבין, חבל שלא היה יותר פרסום על זה, ייתכן שהיתה יכולה להיות יותר היענות. נילי - שאלת אותי בנוגע למרכז היום, היינו שם אתמול וקצת התאכזבנו, רוב האנשים שם הם מאד מבוגרים ביחס לבעלי (אל תשכחי שבעלי רק בן 65) וכמו שזה נראה לא יהיה לו שם עם מי לדבר, הוא עדיין רוב הזמן צלול ואי אפשר להעניש אותו בצורה כזו. בנוגע לבדיקה שנערכה לו - נמצא שיש לו ריפלוקס גדול מאד בכניסה לושט ולסרעפת ובגלל זה כנראה יש לו כאבי בטן, הרופא הפנה אותו לגסטרו אנטרולוג ונראה מה יש לו לאמר. על כל פנים תודה על הדאגה ותשומת הלב - בגעגועים חני

אירילה

New member
רות גודלברג יו"ר העמותה לשעבר

אמרה בטכס הפרידה שערכו עבורה את המשפט הבא ,שכל כך כל כך נכון : אם איננו שם משמעו איננו קיימים משפט זה נאמר בהקשר לאכזבתה מאי השתתפותה של העמותה בעת ההפגנה של חולי הסרטן אשר הפגינו למען ההכרה בתרופות אשר אז לא היו בסל. נראה כי עדיין העמותה לא למדה מדברי החכמה של רותי וזה חבל ,כל כך חבל. אילו רק היו מגלים יותר עניין ומשתפים את חברי העמותה ומוציאים את החברים החוצה להפגין עם שאר קבוצות החולים האחרות. חבל!

נילי41

New member
../images/Emo20.gif חני יקירתי

בקשר למרכז היום אני מאוד מבינה אותך. הביקור הראשון במקום כזה עלול די לייאש. איך בעלך הגיב לזה? תראי, תמיד אמרו לי, תחשבי על בעלך, הוא לא רואה את זה בעיניים שלך. לא כל מה שחשוב לך חשוב גם לו וכו'. לדבר הוא יכול גם אם אנשים יותר מבוגרים, בגילאים האלו ההבדל בין 65 ו-70 הוא לא נורא משמעותי. יש שם כמה אנשים שעדיין במצב טוב ואפשר לתקשר איתם. ברור שכולם שם מוגדרים כ"תשושי נפש" ולצערי גם בעלך נופל בקטגוריה הזו למרות שכרגע הוא עדיין לא במצב מתקדם כל כך. בעלי התחיל לבקר במרכז יום רגיל לא לתשושי נפש והחזיק מעמד שם שנתיים ורבע ורק עכשיו עבר לנווה רעים. אבל יש לך בעיה למצוא מרכז יום רגיל עם אנשים בגיל שלו בערך. יכול להיות שבמרכז רגיל הוא כן ימצא שפה משותפת עם החברים... תנסי לברר באזור שלכם אם יש מקום כזה. אפילו אם הוא יבקר רק פעמיים או שלוש פעמים בשבוע זה שווה. בקשר לבדיקה שלו, מה זה הריפלוקס הזה? אני לא מתמצאת כל כך בגסטרו, תודה לאל, אך מה שלא יהיה, אני מקווה שאפשר לטפל בזה באופן תרופתי. תרגישו טוב ותהיי חזקה. מתגעגעת גם.... ניפגש בקרוב... חיבוק

../images/Emo140.gifחני'לה

חני, גם בן זוגי בן 60 כפי שאת יודעת בהתחלה היה לו מוזר להיות במועדון, הוא התבייש אבל יום רודף יום השגרה נעשת הרגל והיום ב"ה הוא מחקה להסעה כל יום לבד מבלי שאני אחקה איתו, אין מקום אחר ואין ברירה, תאמיני לי הריפוי בעיסוק עזר לו ואני חשה את זה, בהבנת הדברים שהוא מבקש. רפואה שלימה לבן זוגיך.

אסתרס

New member
חני שימי לב לדברי אריאלה ../images/Emo140.gif

אני זוכרת את ההתלבטות שלה והכעס שלה על כך שבעלה שאינו זקן חייב ללכת למרכז יום עם זקנים. והנה לא עברו חודשיים ואריאלה ממליצה בחום. תביני , מה שרואים משם לא רואים מפה, העיניים שלך אינם עיני בעלך. בעלך חולה וזקוק לסביבה תומכת ומגרה , אחרת ילך ויתנוון.נסי שוב , כי אין כמו מרכז יום לחיזוק הקיים ולמניעת הדרדרות. כל העולם לומד מאיתנו.

../images/Emo68.gifאסתרס את צודקת

כדאי לנסות יום רודף יום והוא יתרגל כמו בן זוגי. אני מודה לה' אני מאוד מרוצה, טוב לי ואני בטוחה שגם טוב לו.

hregev

New member
מרכז היום

לכל התומכים והמתענינים שלום !!! אסתר - קודם כל מזל טוב, שתזכו לראות מהתאומים הרבה נחת ושיהיה לכם ולהוריהם המון כיף. ןכמובן לאחיותי הטובות נילי ואריאלה בקשר למרכז היום, אנחנו התרשמנו (בעלי ואני) שמרכז זה אינו מתאים לו שנינו הבענו את דעתנו בכניסתנו למקום שכולם בו באמת מבוגרים, בעלי עכשיו רק בן 65 והוא עדיין צלול וגם ככה היה לי ויכוח איתו בשבוע שעבר כשהוא חשב שהוא מפריע לי בבית, אסור לי לפגוע בו בשום צורה , גם ככה הוא פגיע מאד ובוכה מידי פעם כבשהוא מבין שיש דברים שהוא לא יכול לבצע. אני אחכה עם הנושא הזה עוד קצת ואמשיך להתענין עד שאמצא מקום מתאים יותר. בקשר לבדיקה שבעלי עבר זה שכתוצאה מהניתוח שעבר בזמנו יש לו מידי פעם כאבים, ובבדיקה האחרונה נמצא שיש לוריפלוקס גדול (בקע או פצע בכניסה לקיבה) קבעתי תור לרופא גסטרו ביום שני הקרוב ונראה מה יש לו לאמר . לילה טוב ובבשורות טובות , חני

אירילה

New member
לעצור את מחלת האלצהיימר

המבזקון האחרון להיום:לעצור את מחלת האלצהיימר. לילה טוב ויבש לכולם גרשון

למעלה