סוף סוף מתחילה תואר שני

EastGirl83

New member
../images/Emo22.gifסוף סוף מתחילה תואר שני

סיימתי את ההשלמות שלי לתואר השני ואני אעשה תואר שני בהיסטוריה של מזרח תיכון ואסלאם. נחמד לראות שיש פורום של כותבי תזה. יש כאן ממדעי הרוח? האם כל הקריטריונים למסלול א' שווים בכל החוגים? למשל.. בחירת 2 סמינריונים ו-3 תרגילים? ואם כן.. איך בוחרים לחלק את הקורסים במהלך השנים... איזו חלוקה עשיתם על מנת שלא יפגע בזמן שעובדים על התזה?
אוף.. מלא שאלות.. התרגשות... אפשר להצטרף?

NorthernStar

New member
אהלן וסהלן בכי

באיזו אוניברסיטה את לומדת, אגב? אני בטוחה שהנהלים משתנים ממוסד למוסד. אגב, מהו מסלול א' - עם תזה? אני לא יודעת איך זה עובד אצלכן, ובכלל בMA. האם אתן אמורות קודם להתרכז בקורסים ורק לאחר השלמתם להתחיל את התזה? באופן כללי אני חושבת שקורסים יכולים לפקס אותך, לעזור לך במציאת נושא לתזה או לחדד אותו, מה גם שתקראי ספרות שתוכל לעזור לך לקראת הכתיבה.

ברוכה הבאה

היחס של קורסים משתנה אני מניחה מחוג לחוג - העצה שלי קצת סותרת - מצד שני כן הייתי מנסה לקחת לא מעט קורסים בשנה א' - גם כדי להכיר מרצים פוטנציאלים שיכולים להנחות וגם כדי לקבל תשתית טובה ביחס למה שקיים בתחום, כדי שתעזור בלקבל את ההחלטה באיזה תת-תחום לכתוב את התזה. מצד שני לא כדאי עומס גדול מידי, כדי שכן תצטייני בקורסים, ותרשימי את המנחים הפוטנציאלים. בקיצור - איזון... לנו קצת היה יותר קל בזה שחייבו אותנו לקחת את קורס שיטות מחקר וגישות ותיאוריות בשנה הראשונה, וזה היה מצויין. לא יודעת איך זה בתחום שלך.

למעלה