שאלה הרת גורל

צוצ3

New member
../images/Emo22.gifשאלה הרת גורל

אילו סוגי בירה הן הלף בלונד והלף בראון? לאגר וסטאוט בהתאמה או שמא אני טועה ותתקנוני?

אני לא סגור במליון אחוז, אבל אייל

סטאוט זה גינס ומרפיז, לא סתם בירות כהות, משהו בתסיסה שונה....לא זוכר מה לאגר הן בירות שנעשו בתסיסה תחתית, לגודמה גולדסטאר, הייניקן ,טובורג וכו' (גם ה"אדומות" דוגמת גולדסטאר, וגם היותר בהירות כמו קרלסברג) אייל הן בירות בתסיסה עילית, ממה שידוע לי לף, הוגארדן, ויינשטפן, ועוד כל זה בהסתייגות שאולי אני טועה אבל אולי לא

לופט77

New member
לף = אביי Abbey Beer

אהלן. חזרתי הרגע מסיני... היה מדהים... ואז ראיתי את השאלה שלך... אז ככה, לף היא אכן, כפי שכבר ענו לך, בירה המבושלת בסגנון אייל. אבל אייל זה סגנון קצת כללי מידי... למעשה זוהי "קטגוריית על" (יחד עם הלאגר) שממנה נגזרות קטגוריות רבות. לגבי שאלתך... אז לף היא בירה בסגנון אביי (Abbey). ומה זה אביי אתה שואל? אז בקצרה... על בירות טראפיסטיות שמעת? (Trappist Beer) אם לא, זה לא סתם... מייצרים אותן נזירים החיים במנזרים טראפיסטיים. מנזרים אלו פרושים במקומות רבים בעולם, ומאופייים בין היתר בכך שהנזירים המייצרים אותן הם מה שנקרא "נזירים שותקים"... כאלו שגזרו על עצמם את השתיקה, התנזרות ממין, ומכל "תחלואי" העולם הזה, אבל מדבר אחד (וחשוב) הם לא נמנעים - ייצור (ושתיית) אלכוהול. ודאי בעברך ביקרת במנזר השתקנים שבלטרון. יפה. זהו מנזר טראפיסטי. אבל הנזירים שם מעדיפים יין... במהלך ההיסטוריה של הבירה היו מנזרים רבים שייצרו בירות, בניהם מנזרים טראפיסטיים רבים. עם השנים, והתחזקות הקאפיטליזם, מנזרים רבים החליטו למכור את הזכויות ואת המתכונים של הבירות שלהן לחברות מסחריות. בירת לף, אשר יוצרה במשך מאות שנים במנזר בשם Notre Dame de Leffe היתה אחת מהן (בשנת 1952). מנזר זה אינו נמנה על המסדר הטראפיסטי, אך המסורת ושיטות הייצור הן דומות מאוד. אז למעשה, ניתן להגדיר סגנון זה (אביי) כבירה "בסגנון מנזרים" או "אייל מנזרים". בירות טראפיסטיות אמיתיות מיוצרות כיום ב-6 מנזרים בלבד, 5 מהם בבלגיה (כמובן) והשישית בהולנד. את אחת המפורסמות שבהן - בירה בשם "שימאיי" (Chimay) ניתן להשיג בנורמה ג'ין (בתל-אביב). וכמו כן, מספר טראפיסטיות נוספות... אלו בירות נדירות מאוד, יקרות יחסית, אך שוות את ההשקעה... מקווה שעשיתי קצת סדר... :) חג שמח לכולם! אורי מגן

למעלה