שאלת חושבים, חלילה, זו אינה ביקורת...

../images/Emo22.gifשאלת חושבים, חלילה, זו אינה ביקורת...

אני מקבלת בגדים, שאינם מתאימים לגיל של הבן שלי, רובם נשמרים לעתיד, כי מי יודע מה יהיה בעוד שנה וכו'?
במהלך השקים שעברו אצלי, נניח בגדים מהמשפחה שלי, שהכל נדחס לשקיות, בלי מיון ובלי מחשבה, מצאתי בגדים עם כתמי חלודה, מצב שהוא נפוץ מאד בבגדים באחסנה לצערי, כתמים צהובים שכמעט תמיד כולם יורדים במכונת כביסה טובה וקליה (
, פרסומת למוצר...), הפואנטה היא, שבגדים שנראו מלוכלכים מאד או אבודים מרוב כתמים שלא נוקו וכתמי חלודה, נזרקו לפח... יצא לי לקבל כמה שקיות בגדים מחברים, הרבה מאד מהבגדים שהיו בשקיות היו מוכתמים ומלוכלכים במצבים שונים ומשונים, החל מכתם קל עד לכיתום של הפצצה
... האם זה מקובל להעביר ככה בגדים של ילדים? לא ידעתי איך לעכל את זה, אמנם זה מצווה וחשוב להעביר דברים אם אנחנו לא זקוקים להם... אבל מדובר על בגדים ברמת כיתום קשה, מבחינת מצב אבוד... האם מי שמרכז כאן חבילות, ממיין מה ראוי ללבוש חוזר או להיות סמרטוט
ומנפה בגדים שכאלו?

naoh

New member
יכולה לומר לך שאני ממינת ומה שאני לא אתן לילד

לילדיי ללבוש מבחינת כתמים דהייה מהשמש או בלויים במידה שאינה ניתנת ללבישה אני לא מעבירה לא חושבת שזה מין הראויי להעביר בגדים שאינם במצב לבישה זאת דעתי גם טני אשמח לדעת מה חושבים בענין ענת

עפרה 22

New member
מציעה לך להיכנס לפורום מיהול בית ולקבל

שם עצות גם אני מקבלת עם כתמים ואין מה לעשות אם לא ניראה לך עשי בהם כירצונך אני קיבלתי גם בגדים כיבסתי עם סבון נוזלי לכלים פריי וייבשתי בשמש והכל ירד בהצלחה

אני כבר מומחית בהסרת כתמים../images/Emo3.gif

אבל יותר התכוונתי לבגדים שכבר מגיעים מאד מלוכלכים ושום דבר לא יעזור להם מלבד הפח האשפה או להיות סמרטוט לבית. לא שאלתי על הסרת כתמים, אלא אם מכניסים לשקיות למסירה גם בגדי ילדים מוכתמים גם אם זה כיתום קל... לא משנה לי - ניתן להסרה או לא, משנה לי אם נכון להכניס דבר כזה מההתחלה לתוך השקית שנמסרת. אין כמו השמש - להסיר כתמים. את זה אני כבר מכירה מצויין ולכן כל בגדי הילדים שלנו יובשו בשמש ויצאו צחורים מכתמים...

K a t u s h k a

New member
../images/Emo32.gifסליחה שאני מתערבת....

אפשר לפרט קצת יותר על הקשר בין הכתמים לשמש ואיך בכלל נפתרים מהם (הכתמים) תודה

בכלל לא מתערבת

אני לא מבינה גדולה בטקסטיל ברמת תשובה מקצועית או משהו כזה... השמש מנקה מצויין כיתום אורגני הרבה פעמים, כמו פירות, אוכל וכו'... גם מורידה את כל כתמי הצואה של ביגוד לתינוקות, בעיקר שיש עוד הרבה צהוב בהפרשות שלהם (זה הביבלירובין) וזה לא יורד בכביסה רגילה או בהרתחה, רק בשמש... שמש זו תרופת סבתא ידועה, אבל להיזהר, גורמת לדהייה מהירה של בגדים כהים וכו'.

חבל שהשרשור נפרד...

גם התשובה שלך שנתת לשרון מאד חשובה... ואני מסכימה איתך, חבל באמת שאנשים לא ממיינים לפעמים מה הם נותנים, אני קיבלתי בגדים ממש מוכתמים, מלוכלכים, שחצי מהשקית אפשר לשמור בתוך סמרטוטים לבית או לזרוק לפח...

r i n i

New member
רוצה להגיב מנקודת מבט שונה

כאמא לילדים שמקבלת ומעבירה בגדים במשפחה (ולא רק) שמתי לב שאנחנו כהורים לא תמיד רואים את הכתמים האלה. כלומר הכתמים שם, אבל בעינינו זה לא נראה נורא בשביל ללכת לגן, לשחק בחוץ ולהתלכלך. קרה לי הרבה פעמים שרציתי להלביש לילד הפרטי שלי בגד שלבש ערב קודם ובבוקר הוא פתאום נראה לי מאד מלוכלך. קרה שקיבלתי דברים כאלה מאחותי או גיסתי - באותו רגע זה לא נראה להן מלוכלך, מבחינתן הילד היה ממשיך ללבוש את זה אם הבגד לא היה קטן או לא מתאים לעונה ולכן העבירו אותו (ואלי גם אני חוטאת בזה - הן לא העירו לי על כך). נכון שלפעמים אנשים חושבם שאפשר לתת הכול ולא ממיינים ומעדיפים שמישהו אחר יחליט מה טוב בשבילו ומה לא, ואולי כאן כדאי להפעיל שיקול דעת שונה. אני יודעת שזה קורה אבל לפעמים זה באמת בתום לב.

33 אבי

New member
כשאני מעבירה

אני ממש משתדלת שהבגדים יהיו מבריקים ושלמים. לא מעבירה בגד שלא הייתי מלבישה לילד שלי. פעם אחת העברתי שמלה לבנה מדהימה עם כתם צהוב שידעתי שניתן להסירו רק שלי לא היה כח כי השמלה כבר היתה קטנהעל הבת שלי. לכל אחד מגיע לקבל דבר שישמח אותו ולא יפגע בו. ואפילו להיפך ממה שכתבו כאן יש דברים שהייתי מלבישה לילד שלי אבל לא מכבירה כדי לא לפגוע או להעליב . שיהיה לנו חודש שמח. ולי יומולדת שמח....

קבלתי ממך דברים נהדרים כמו חדשים!

אפילו רציתי לשאול איך את מכבסת כל כך טוב? הבנות שלי הורסות לי המון בגדים

למעלה