2 תוכנות ל-WiFi

yoovee

New member
../images/Emo22.gif../images/Emo91.gif 2 תוכנות ל-WiFi ../images/Emo222.gif

SmbMate http://wsmf.org/file-area/palm/network/smbmate/SmbMate1.0.a.8.zip palmFTPServer http://www.freewarepalm.com/communication/palmftpserver.shtml
אגב, התוכנות לאו דווקא רק ל-WiFi, אלא לכל מצב בו הפאלם חובר איכשהו לרשת (למשל גם דרך BlueTooth)
SmbMate מאפשרת להתחבר לשיתופים ברשת ממש כאילו הייתם מחשב נוסף בה, והממשק מלוטש בהתאם. זו אינה תוכנה חדשה והגירסה שקישרתי היא הגירסה החינמית האחרונה שכוללת תמיכה במסך מלא (320x480). בגילגולה הנוכחי התוכנה נקראת WiFile Pro והיא בתשלום, אבל SmbMate v1.0 alpha 8 יציבה ושימושית דיה. למרבה ההפתעה ולמרות שמבוטחני שכבר הזכירו תוכנה זו כאן, היא לא עלתה בחיפוש בפורום. ההתקנה והתפעול פשוטים להפליא, וברוב המקרים לא צריך לבצע דבר ברשת המחשבים עצמה (מצויין בהתחברות לרשתות אצל חברים, עבודה וכיו"ב). להלן כמה טיפים להתנסות מהירה: 1. אחרי שהתקנתם את SmbMate.prc לפאלם, העלו אותו ולחצו על כפתור New. 2. במחשב הרשת אליו תרצו להתחבר, לחצו Win-R או דרך תפריט התחל: "הפעלה..." 3. רשמו את השורה הבאה: cmd /k ipconfig /all ולחצו Enter (חלונות 2000/XP) 4. בשדה Resource Path בפאלם רשמו את מה שה-PC פלט בשורה הראשונה עבור Host Name, באופן הבא:
\\HostName\C$​
כאשר את HostName תחליפו בשם האמיתי, ואת ה-"C" (במקום ה-ShareName) תוכלו להחליף בכל אות כונן אחר שתרצו להתחבר אליו (הקפידו לשמור על סימן הדולר - $ לאחר אות הכונן). 5. בשדה IP address בפאלם, רשמו את מה שמופיע עבור IP Address במחשב לאחר שלב 3 לעיל. 6. עברו למסך Login בפאלם ע"י לחיצה בכפתור המלבני למעלה שלאחר General שמסומן כנוכחי. 7. בשדה Username הקישו Administrator ובשדה Password את הסיסמה של חשבון המנהל ב-PC. לחצו Save, וזהו - לחיצה על שם החיבור אמורה להציג לכם את עץ הספריות במחשב שברשת
אם לא ידועה לכם סיסמת חשבון המנהל, הקישו את שם המשתמש שלכם והסיסמה האישית בחיבור למחשב. ייתכן שתקבלו הודעת שגיאה שלא נמצא ה-Share Path (אם אין Administrative Shares), אזי בצעו כך (חלונות 2000/XP): 1. לחצו עם כפתור העבר הימני על צלמית "המחשב שלי" בשולחן העבודה, ובחרו ב-Manage ("ניהול"?) 2. במסך שיופיע, בחרו ב-Shared Folders ואז Shares מן העץ השמאלי. 3. השתמשו באחד משמות השיתוף שמופיעים בצד השמאלי במקום ה-ShareName שבשדה Resource Path בפאלם משלב יצירת החיבור לעיל (New...) ללא שום סימן של דולר אחריו, ונסו שוב לאחר Save.
ההוראות לעיל מתאימות לחלונות 2000/XP, אבל גם גרסאות 98/ME אמורות לעבוד עם SmbMate. palmFTPServer תופיע לכם בפאלם כ"FTPServer" עם אייקון ברירת המחדל המכוער של עיגול כחול עם סטילוס - זו גירסה מוקדמת שהוגדרה ע"י Javier S. Pedro, היוצר שלה, כ"ניסוי" (ולשמחתנו הניסוי עובד). כמה טיפים: 1. בפאלם, הפעילו את יישום Prefs ובחרו ב-Network. 2. התחברו לרשת בשם החיבור שלכם, בד"כ זה יהיה "Wireless LAN" - לחצו "Connect". 3. פתחו תפריט, בחרו ב-Options ומשם View Log - זכרו את מספר ה-IP של הפאלם שלכם. 4. לכו ל-FTPServer ולחצו "Start", ואמור להיות לכם שרת פעיל שמדווח האזנה על פורט 21. 5. להורדת קבצים מהפאלם דרך FTP במחשב, גלשו לכתובת הבאה למשל:
ftp://10.0.0.2​
כאשר את 10.0.0.2 תחליפו בכתובת ה-IP האמיתית שזכרתם בשלב 3 לעיל. 6. זהו זה! אתם אמורים לראות תיקיות RAM, ROM ואת שם כרטיס ההרחבה שלכם - מעין כונן אלחוטי וירטואלי ובחינם

קובביס

New member
התקנתי והפעלתי

ואחרי ההתקנה וההפעלה, יש לי שאלה אחת, ב- palmFTPServer, כשאני מפעיל את ה IP של הפאלם מה- PC, מופיעים סימני התקיות RAM ו-ROM אך כשאני מנסה לפתוח את התקיה, מופיעה כתובת שמודיעה לי שהכתובת לא מדוייקת או שאין הרשאה... יש לך רעיון לגבי הבעייה? ו...תודה רבה

../images/Emo18.gifתוכנת ה FTP העיפה את הטראו

עד למצב שהיה צורך ב Hard Reset. (איזה מזל שאני פריק של גיבויים) אמנם זו היתה גרסה קצת מוקדמת יותר, אבל לא הייתי מנסה אותה שוב בלי גיבוי מלא ועדכני.

yoovee

New member
אם כבר עשית HR, אולי תנסה אותה "על

ריק" ותראה אם היא עדיין מקריסה לך את הטראו... העניין הוא שהרבה מידי פעמים אני רואה דיווחים על הרבה מידי תוכנות שמואשמות ב"משפט שדה" כמקריסות פאלמים, כשהצרה היא ב-95% מהמקרים זה שתוכנות אחרות שמותקנות על המכשיר ברקע לא יודעות להתנהג כמו שצריך (הס מלהזכיר את מערכת ההפעלה עצמה מאז ימי ה-NFVS, ולמרות מה שפאלם טענו על כך שהתוכנות הן אלו שלא מותאמות ב-100% לתקנים, הרי שלא מעט מפתחים (כמו למשל Jan Slodicka מ-Resco) הוכיחו שהאשם האמיתי הוא באימפלמנטציה של המטמון...פאלם עצמם מכחישים אבל מוציאים עדכוני ROM למכביר
בלי שום קשר, האזהרה שלך היא במקום - במיוחד חשיבות הגיבויים
בסופו של דבר, כשמשתמש מאבד זמן עבודה ומידע יקר, הדבר האחרון שאכפת לו ובצדק, זה מי האשם האמיתי בקריסה - דבר שבכ"ז שווה לבדוק ברצינות אחרי שמתאוששים. אגב! גיליתי אתמול תוכנה חינמית נוספת לשרת FTP על הפאלם: Mini FTP Deamon (mftpd.sourceforge.net) אבל טרם ניסיתי אותה על ה-TH55.

בקשת סליחה מחבייר ס. פדרו

מסתבר שהתוכנה השניה שהבאת (Mini FTP Deamon ) היא זו שהקריסה לי את הטראו. את הראשונה בכלל לא ניסיתי
(לא ידעתי שיש יותר מאחת כזו וחשבתי שאליה אתה מתכוון)

yoovee

New member
כשאתה מנסה לפתוח תיקייה, שים לב אם

הפאלם רושם משהו על המסך, אצלי פשוט כשקרתה הבעיה שלך זה היה בגלל איבוד החיבור (דבר שקורה לי הרבה מידי עם ה-TH55). אגב, אחד הדברים המעצבנים בגירסה הזו של palmFTPServer היא העובדה שכשהחיבור נופל, אין אפשרות לחדש אותו מהתוכנה אלא אם כן יוצאים ממנה ונכנסים אליה שוב.

למעלה