../images/Emo207.gif ביורק היא כמו יין
שוקי
מתראיין לנענע [זה קצת ישן, אבל שיהיה] מדבר על ביורק ועל סיכוי לראות אותה בארץ הקודש. אל תסמכו עליו. בכל אופן, מהגיגי שוקי או כמו שקוראים לו בנענע, "סבא רוקנ'רול": "אני מביא רק אמנים שאני מאוד אוהב. יש הרבה דברים שמציעים לי ופשוט לא בא לי. לא בא לי כי זה פשוט לא עושה לי את זה. הטעם האישי שלי, לצערי, הוא מאוד לא מסחרי. כשנכנעתי לו אלה היו הדברים שהפסדתי עליהם הכי הרבה כסף. ביורק, למשל, היא אמן שאני מעריץ שנים. רדפתי אחריה, הבאתי אותה לארץ ועשינו פה מופעים מדהימים. אבל בחו"ל, מה שנתפס כ'שקט תעשייתי', בארץ הוא כבר לא 'אין'. פרסמתי בגאווה מאוד גדולה כשהצלחתי להביא את ביורק, ואני לא בטוח שמישהו פה מודע לביקוש המטורף שיש לזמרת הזאת, אבל התגובות היו: 'מה ביורק? שנים שלא שמעו ממנה'".
אולי זה בגלל שהיא כבר היתה פה בעבר. "אז מה? אמן טוב שמחדש כל הזמן, לא תרצי לראות שוב? ביורק היא כמו יין, היא רק משתבחת עם השנים. אבל לצערי ההיענות היתה חלשה והמכירות היו רחוקות מלהחזיק מופע כזה. זה שיקול כלכלי. לצערי אני לא נתמך ואני לא גוף ממשלתי. אני גם לא מאלה שמגייסים יותר מדי חסויות. ויש שיקולים כלכליים שעליי להפעיל, שתיים או שלוש נפילות גדולות יכולות למחוק מפיקים. "המופע של ביורק היה אמור להיות נשף מסיכות מטורף של 40 איש על הבמה. אני חושב שהביטול שלה הוא הפסד נורא גדול מבחינה אמנותית לקהל שוחרי המוסיקה.
אבל יכול להיות שביורק תצא בחורף לסיבוב הופעות קטן יותר וממילא מצומצם כי הוא בתוך אולמות, ואעשה כל מאמץ שהיא תבוא. זה הסיכום שלי מול המנהלים שלה. ביורק לא רוצה לבוא להופיע בפארק שהוא חצי ריק, זה לא מתאים. היא יודעת מי היא ומה היא".