everynormal
New member
../images/Emo220.gifשיר בהרחבה- God Am../images/Emo220.gif
השבוע בפינתנו, השיר "גאד איי אם", הלקוח מהאלבום טריפוד, נכתב על ידי ליין והולחן ע''י ג'רי מייק ושון. השיר מדבר על תהיותיו של ליין בקשר לקיומו של אלוהים, וכשהוא יצא, הוא גרם למעריצים רבים לחשוב שליין הוא אתאיסט.
אלי היקר, איך היית, אז? אני לא בסדר, לעזעזאל עם העמדת הפנים כל המוות הזה שאתה שולח הכי טוב יהיה לזרוק כמה תיקוני לב חופשיים
בבית זה ליין פונה פנייה ישירה לאלוהים, הוא שואל אותו איך הוא היה אז, עוד בתקופה שליין האמין בו לחלוטין- כלומר מה היה אז שגרם לליין להאמין באל ללא שום ספק. ליין לא בסדר, ונמאס לו להעמיד פנים כאילו הוא כן, כל המוות והצרות שאלוהים שולח לבני האדם הם נוראיים וגורמים לו לפקפק בקיומו של אל, לדעתו עדיף יהיה לזרוק כמה "תיקוני לב חופשיים"- הכוונה לאנשים חוטאים שהחליטו "לתקן" את לבם אחרי שכבר חטאו בחייהם, רק כי הם מפחדים מגורלם, אנשים כאלו צריך להעניש.
הזמנתי אותך ללב שלי, אז מתי תמחל לי על חטאיי? האלוהים הזה שלי מרפה העולם מת, אני עדיין משלם על המעמסה
כאן ליין ממשיך לדבר לאלוהים, ליין הראה לאלוהים את תחושות ליבו, ואת הלב הכואב שלו, הוא הראה לאלוהים שהוא מתחרט על חטאיו ושואל אותו מתי יימחל לו על חטאיו. ליין אומר שאלוהים מרפה ממנו ומותיר אותו לבד, כל העולם כבר מת, כולם עסוקים בבעיות שלהם, וליין סוחב את "המעמסה" שלו, הבעיות שלו לבד.
האם אני יכול להיות כמו אלוהיי עצמי האם אתה יכול להיות כמו אלוהיי עצמי האם אני יכול להיות כמו אלוהי עצמי אלוהים של כל האלוהים של עצמי
כאן ליין שואל האם הוא יכול להיות כמו אלוהיי עצמו. הכוונה לאלוהי עצמו זה האלוהים ששולט בו (בליין) וגורם לו להיות עבד אליו. הוא שואל אם גם ביום מן הימים הוא יוכל להיות כמו האלוהים הזה ולשלוט בעצמו, להיות בעצם האלוהים של כל "אלוהיי העצמו" כלומר האלוהים של כל האלוהים ששולטים בו, שגם הוא יוכל לשלוט ולהיות בלתי מנוצח.
אז אדוני, אני רואה אותך מחייך חיוך רחב חייב להיות נפלא, כל הזמן לנצח איך אתה מתגאה בהיותך מוכשר לשאוב את האמונה מהאגדה
כאן ליין ממשיך לפנות לאלוהים, בצורה צינית, וזה בעצם מראה על הייאוש והכעס שלו על אלוהים. ליין רואה את אלוהים מחייך חיוך רחב, כי זה בטח חייב להרגיש נפלא כשהוא כל הזמן מנצח בכל. ליין שואל את האל, איך בעצם הוא מתגאה בהיותו כזה מוכשר, במה מתבטאת הגאווה שלו בעצם? (יש כאן רמז- גאוותו מתבטאת בכך שהוא רואה את הבעיות של האנשים בעולם ולא מגיב). ליין מרגיש כאילו כל האמונה שבו היא בעצם אמונה באגדה- דבר שלא קיים, ומכך אפשר להבין שליין בעצם חושב שהאל בו הוא מאמין בעצם לא קיים.
כל הכבוד הזה שאני נותן משתמש בכוח שהשגתי מהחיים כל החיים היפים שאתה מזין לא יכול להחביא את החולים היחידים שסילקת
למרות הכל, ליין עדיין מכבד מאוד את אלוהים. כדי לשרוד ולנסות להתגבר על בעיותיו הוא משתמש בכוח הפנימי שצבר ולמד מהחיים שלו, בעצם כל הבעיות נתנו לו כוח שעוזר לו להתגבר. בהמשך ליין שוב פונה אל אלוהים, אלוהים מזין את בני האדם ב"חיים יפים", הוא מעניק לבני האדם חיים טובים וחסרי בעיות, האל לא יכול להחביא את האנשים החולים שקיימים בחיים "היפים" שהוא מזין באנשי העולם, מכוון שהוא כבר סילק אותם- בעצם משפט זה יוצר ציניות ואירוניה, האל "כאילו" נותן לבני האדם חיים יפים והכל נראה טוב, הוא לא צריך להחביא את האנשים החולים הקיימים בחברה כי הוא בעצם כבר סילק אותם- לקח אותם.
השבוע בפינתנו, השיר "גאד איי אם", הלקוח מהאלבום טריפוד, נכתב על ידי ליין והולחן ע''י ג'רי מייק ושון. השיר מדבר על תהיותיו של ליין בקשר לקיומו של אלוהים, וכשהוא יצא, הוא גרם למעריצים רבים לחשוב שליין הוא אתאיסט.