everynormal
New member
../images/Emo220.gifשיר בהרחבה- Godsmack../images/Emo220.gif
השבוע בפינתנו, השיר "גאדסמק" או בעברית "אלוהיי הרואין" (תרגום חופשי), שלקוח מהאלבום דירט, נכתב ע''י ליין והולחן ע''י ג'רי.
לא דואג לאיש התוהה הקש ששבר את גבך, אתה למטה שולח את כולם לצד הדואג עיניים ריקות ומוות סופי ממושך
כאן הדובר אומר, לא דואגים לאיש התוהה, כלומר האיש אשר תוהה במשהו חושב על משהו ומהרהר, לא דואגים לו, ולא מסבירים לו. כאן הדובר פונה למישהו בגוף שני,"הקש ששבר את גבך"- מזכיר את המשפט הקש ששבר את גב הגמל, הדבר ששבר אותו, שהרס אותו, גרם לו להיות למטה. עכשיו מצבו של האדם גורם לכל האנשים שלא דאגו לדאוג עכשיו. העיניים שלו ריקות, חסרות הבעה והוא מת מוות איטי וממושך- סמים.
האם אתה לא יודע, אף אחד לא עיוור לשקר, ואתה חושב שאני לא מוצא את מה שהחבאת?
כאן הדובר מדבר כבר בגוף ראשון, ואפשר להבין שהשיר מדבר על הדובר עצמו, הוא אומר, האם אתה לא יודע אף אחד לא עיוור לשקר, כלומר הוא יודע על השקר והוא אומר, אתה חושב שאני לא מוצא את מה שהחבאת?, הוא יודע על השקר והוא יודע איפה נמצא מה שאתה החבאת או יודע שאתה מנסה לרמות אותו.
מה בשם אלוהים אתה עשית? נועץ בזרוע שלך בשביל קצת כיף אמיתי בשביל סוס אתה גדלת יותר תמים אז בשבילי, שאני לא מהרהר בשיער של מי שפגע בך מחייך ופוגע גם בעצמך
כאן הדובר מדבר לעצמו, מה בשם אלוהים עשית? הוא מזריק לעצמו סמים ופוגע בעצמו בשביל כיף אמיתי ופוגע בעצמו. הוא מדמה את עצמו לסוס ואומר שהוא גדל יותר תמים מהרגיל. הוא לא מהרהר במי שפגע בו, כי הוא עסוק בדבר אחר, בלחייך מהשפעת הסם ותוך כדי זה לפגוע בעצמו.
ואני חושב שאתה לא עיוור לאחדים שהשארת מאחור אני אהייה כאן אז תהייה כן כל חייך מתפתל ומתהפך כמו סכין
כאן הדובר מדבר שוב בשתי גופים שונים, ראשון ושני. אפשר כבר לפרש את זה כשתי אישיות שנמצאות בו, האישיות הראשונה שהיא האישיות האמיתית של הדובר, הנשמה והאופי האמיתיים שלו, החלק שנותר בו עדיין שפוי ולא מכור לסמים- כלומר האני האמיתי שלו, האישיות האמיתית שלו, פונה אל האישיות השנייה שלו, עולם הסמים שלו, הוא מדבר עם עצמו ואומר שהוא חושב שאתה לא עיוור לאנשים שהשארת מאחור, כלומר אנשים שהוא השאיר בצד מאחור, אני אהייה כאן, ותהייה כן-ישר, אמיתי כל חייך תודה באמת שלך, ועכשיו הוא מתפתל ומתהפך כמו סכין, כלומר כאילו ננעצה בו סכין מתפתל מכאבים- אחת מתופעות הלוואי של הסמים.
עכשיו אתה יודע את הסיבות למה אתה לא יכול להיות בהיי, או שאתה תמות או שאתה תמות
הדובר ממשיך לדבר אל עצמו, עכשיו הוא יודע את הסיבות למצב שלו, הוא לא יכול להיות ב"היי" עכשיו, אסור לו להמשיך לקחת סמים כי אז הוא ימות.
אז החולניות שלך שוקלת טון ושם אלוהים הוא הרואין בשביל כמה
עכשיו הדובר כבר מודה במצבו, הוא חולני ברמה ממש גבוהה, החולניות שלו שוקלת טון, כלומר הוא כבר מדורדר לגמרי, והוא מוסיף שיש כמה אנשים שהאלוהים שלהם הוא ההרואין, כלומר ההרואין כבר שולט בהם לגמרי והוא האלוהים שלהם.
השבוע בפינתנו, השיר "גאדסמק" או בעברית "אלוהיי הרואין" (תרגום חופשי), שלקוח מהאלבום דירט, נכתב ע''י ליין והולחן ע''י ג'רי.