שיר בהרחבה- Grind

everynormal

New member
../images/Emo220.gifשיר בהרחבה- Grind../images/Emo220.gif

השבוע בפינה, השיר "גריינד", מהאלבום אליס אין צ'יינס, שנכתב והולחן ע''י ג'רי. השיר נחשב בעיני רבים לתגובה של ג'רי לשמועות על מותו של ליין ועל פירוק הלהקה, שנפוצו באותה שנה (95), הבית הראשון של השיר הוא בעצם תגובה של ג'רי על מצבו של ליין.
הייתי מכניס אתכם לבור האפל ביותר ומייעץ לכם בחוכמה שלא לתכנן את הלווייתי לפני שהגוף מת-
כאן ג'רי מדבר, ככל הנראה בשמו של ליין. באותה תקופה נפוצו שמועות רבות על ליין, שהוא חולה באיידס ושהוא מת, ופה הוא מדבר מנקודת מבט של ליין, כל האנשים "קוברים" את ליין בעודו חי, והוא היה מכניס את האנשים האלו לבור הכי אפל, שלתוכו הם "קברו" כביכול את ליין, הבור האפל שבעצם מייצג את חייו מלאי הבעיות של ליין, ומייעץ להם לא להתחיל לתכנן את את ההלוויה שלו לפני שהגוף שלו מת, ובכך בעצם שם קץ לשמועות המרושעות על ליין.
אור הבוקר מגיע זה מסביר מה מסתתר מאחורי ההופעה מה שהיית עלול לשמוע מה שאתה חושב שאתה יודע-
כשאור הבוקר מגיע, אפשר לדעת מה באמת קורה מאחורי ההופעות של אליס, "מאחורי הקלעים". כל זה בעצם מסביר את מה שמפיצי השמועות על הפירוק הלהקה שמעו, הם ככל הנראה ניסו לחדור אל מאחורי הקלעים ולעקוב אחרי אליס, ואולי הם שמעו דברים לא נכונים, וחשבו שהם יודעים דברים.
לעולם אל תיתן לשמש לעוור את עינייך תן לי לישון כך שהשיניים שלי לא יטחנו שמע את הצליל מהקול שבפנים-
כן ג'רי משתמש במטאפורה, "לעולם אל תתן לשמש לעוור את עינייך". כלומר אף פעם לא לשפוט בני אדם מבחוץ בלבד, ובעצם כך "להתעוור". לג'רי כבר נמאס מכל השמועות המרגיזות והוא רק רוצה שייתנו לו לישון שינה עמוקה שהשיניים שלו לא יזוזו. הוא בא לעשות מוזיקה, והוא רוצה שישמעו את הצליל הבוקע מהקול שבתוכו, שיאמינו לו ולא לשמועות מרושעות.
בטוח לשחק חלק כך אתה אוהב את המשחק ובאמת השקרים שלך הופכים לשקר אחד גדול-
כאן ככל הנראה ג'רי ממשיך לפנות לאותם אנשים, בתור איש אחד. האיש שמייצג בעצם את כל מפיצי השמועות, כנראה מרגיש מספיק בטוח כדי לשחק איתם משחקים, ולהפיץ שמועות שקריות כדי שיהיה משחק יותר "מעניין". כל השקרים שלו כל כך דומים שהם כבר נהיים לשקר אחד.
אני יכולתי לשחרר אותך במקום לשמוע את קול הגוף הנשבר שלך בזמן שאני מפיל אותך למטה-
כאן ג'רי מתאר את מה שהוא היה רוצה לעשות לבנאדם הזה שמייצג את מפיצי השמועות. הוא היה רוצה "להרוג" אותו, הוא מתאר את עצמו כאילו הוא רב איתו, ואומר שהוא היה יכול לשחרר אותו במקום לשמוע את כל גופו נחבל בזמן שהוא מרביץ לו.

nothingman1

New member
אני אנסה להסביר לפי מה שאני חושב

כשאתה מת, או אפשר לתאר את זה בתור- "ישן לתמיד", השיניים יכולות להרקב ולהתפורר אבל כשאתה סתם ישן לא קורה להן כלום אז הוא אומר- תנו לי לישון בצורה שבה השיניים לא נרקבות, כלומר לא בתור אדם גוסס

nothingman1

New member
בקשר ל- in the darkest hole

אני רואה את זה כניגוד למה שהוא אומר בפזמון בפזמון זה: let the sun never blind your eyes והבור האפל ביותר הוא מקום שבו אין את ה-"שמש" הזו שמעוורת אותך וגורמת למציאות להיראות שונה כלומר- במצב שבו השטויות שהתקשורת אומרת בקשר לזה שליין גוסס לא יגיעו אליך ויחדירו לך שטויות לראש, תוכל לראות טוב יותר את המציאות ולהבין שעוד מוקדם מדי להספיד אותו

למעלה