שיר בהרחבה- Junkhead

everynormal

New member
../images/Emo220.gifשיר בהרחבה- Junkhead ../images/Emo220.gif

והשבוע בפינתנו, השיר "ג'אנקהד", או בתירגום חופשי, "ראש זבל" (כן אני יודעת שזה נשמע רע....). שיר זה כמו רוב השירים של דירט עוסק בסמים, נכתב ע''י ליין והולחן ע''י ג'רי.
לילה טוב, הטוב ביותר מזה זמן רב חבר חדש החזיר אותי לתחביב ישן
שורות אלו הן תאור של הדובר, שבו הוא חווה את אחד הלילות הטובים שלו מזה זמן רב, חבר חדש שהכיר החזיר אותו לתחביב ישן-סמים.
אין יותר טוב מסוחר ב"היי", תהיה ב"היי", תשכנע אותם לקנות
אין יותר טוב מסוחר כשהוא על סמים,כשסוחר נמצא על הסמים הוא נותן הרגשה לקונה כאילו הם באותו ראש, הסוחר נמצא ב-"היי", הוא נראה מאושר, וכך הוא יכול לשכנע אנשים לקנות סמים, כי אז הוא גורם להם להשלות את עצמם שהסמים הם "טובים" ומביאים אושר.
מהו סם הבחירה שלי? ובכן, מה יש לך? אני לא מתרושש.. ואני עושה את זה הרבה
מן שיחה בין נרקומן לסוחר כאשר הנרקומן שואל אותו איזה אפשרויות בחירה של סמים יש לו, שיביא לו את הסם הכי טוב לא משנה איזה, הוא לא הולך להתרושש מזה והוא עושה את זה הרבה- זוהי יכולה להיות גם רמיזה שלדובר (ליין) יש הרבה כסף, הוא קונה הרבה סמים והוא לא מתרושש, הוא רוצה את הסם הכי "טוב".
נראה כל כך חולני, לנורמה הצבועה
הדובר נראה כל כך חולני, בשביל החברה והנורמות הצבועות שלה, הוא לא תואם את הנורמות שהחברה מכתיבה, הוא שונה, הוא חולני.
אבל אנחנו, גזע עלית משלנו, המסוממים, הנרקומנים והפריקים
כאן הדובר ממשיך ואומר שלמרות שהוא ושאר חבריו הנרקומנים שמשתייכים לקבוצה שלו, שונים וחולניים מדי בשביל החברה הצבועה, הם מחשיבים את עצמם- הנרקומנים, מסוממים והפריקים לגזע עליון ששונה מהחברה הרגילה והצבועה ויותר טוב ממנה, אולי הם שונים מכולם, אבל הם יותר טובים מכולם.
האם אתה שמח? אני כן, בנאדם שבע רצון ומודע לגמרי כסף, מעמד, כלום בשבילי כי החיים שלכם הם ריקים
פה אחד החברים של הדובר שואל אותו האם הוא שמח, והדובר עונה שהוא כן שמח, כל רצונו הוגשם והוא מודע לגמרי למצב שבו הוא נמצא, הכסף והמעמד הם כלום בשבילו אין להם שום משמעות, כי החיים שלכם-חבריו הנרקומנים, הם ריקים, חיים של נרקומנים חלולים וריקניים.
אתם לא יכולים להבין מוח של משתמש אבל תנסו עם הספרים והטבלאות שלכם אם רק תתנו לעצמכם לזרום ותפתחו ת'ראש... אני מתערב שתשתמשו כמוני, וזה לא כל כך רע
פה הדובר פונה אל בעלי הסמכות בחברה- פסיכולוגים, פסיכיאטרים וכו' שתפקידם בעצם זה לחקור על הסמים ולהבין אותם, ואומר שהם לא יכולים להבין כיצד פועל ראש של נרקומן, אבל הם יכולים לנסות להבין עם הספרים שלהם והטבלאות שמזוהות איתם,אך אם רק ייתנו לעצמם לזרום ולפתוח את הראש- לא לחשוב על ההשלכות ולהיות מתירנים יותר, הדובר מתערב שגם הם, שהם בעצם פועלים נגד התופעה של הסמים, יתחילו להשתמש בסמים כמוהו, ולדבריו זה לא כל כך רע......

Aline In Chains

New member
../images/Emo203.gifבערך השיר הכי אהוב עליי שלהם

אבל קראתי כבר את התרגום הזה,בקומונה.. תודה בכל זאת
.

Kneeling Roses

New member
../images/Emo15.gifוואי, תרגום טוב.. אף פעם לא

ממש התעמקתי בליריקס של השיר הזה.. תודה

למעלה