everynormal
New member
../images/Emo220.gifשיר בהרחבה- No Excuses../images/Emo220.gif
השיר, "אין תירוצים", שנכתב והולחן ע''י ג'רי ולקוח מהמיני אלבום, "ג'אר אוף פלייז", מדבר על החברות הרעועה באותם הזמנים בין ג'רי לליין, כשבעיות הסמים של ליין התחילו להיות מאוד חמורות וגרמו לביטול סיבובי ההופעות של הלהקה ולעוינות בין חבריה לליין.
הכל בסדר הגיע הזמן אבדה הסבלנות לחפש חלקיק של מחשבה שומר על פרופיל נמוך רוצה לקחת את זה לאט כבר לא מחביא או מסתיר את האמת שמכרתי
כאן ג'רי מדבר מנקודת המבט של ליין, הוא מנסה לנתח את מצבו של ליין תוך זה שהוא מסתכל מנקודת הראות שלו- ליין אומר שהכל בסדר, הגיע הזמן שייקח את עצמו בידיים, אבל מצד שני הסבלנות שלו לחפש חלקיק קטן של הגיון כבר פקעה. הוא רוצה לקחת את הכל לאט, כדי שיילך לו טוב, הוא כבר לא מנסה להסתיר את הבעיות שלו- בעיות הסמים שלו שהוא כבר הודה בהן, אך מצד שני אפשר להבין שהוא מיואש ושנמאס לו לנסות להיות בשליטה כל הזמן.
כל יום זה מכה בי הכל כל כך קר מוצא את עצמי יושב מולי שום תירוצים, ואז אני יודע
כאן ג'רי ממשיך לשים את עצמו במקומו של ליין. הבעיות של ליין מכות בו כל יום, הכל נראה לו (ליין) כל כך "קר"- מנוכר מרוחק. הוא מוצא את עצמו יושב מולו- כלומר הוא רואה את עצמו בדיוק כמו שהוא, ומבין שזהו אין יותר תירוצים, הוא יודע שהוא צריך לקחת את עצמו בידיים. מצד שני אפשר לפרש זאת כאילו ג'רי מדבר בתור עצמו, העובדה שהוא רואה את חברו דועך והוא לא יכול לעזור לו מכה בו יום יום, הוא רואה את עצמו, ומבין שאין לו שום תירוצים למצב הזה ולמה הוא אינו יכול לעזור לליין בעודו יודע שהוא דועך לאט.
זה בסדר היה יום רע הידיים עם חבורות משבירת סלעים כל היום מרוקן ומדוכא אני מדמם בשבילך אתה חושב שזה מצחיק, טוב, אתה שוקע בזה גם
כאן ג'רי ממשיך לנסות ולהבין את מצבו של ליין, אך הפעם מהצד שלו. הכל בסדר, אז היה להם יום רע, הידיים של ליין כבר "חבורות משבירת סלעים כל היום"- זוהי מטאפורה שמטרתה להעביר שידיו של ליין כבר פצועות מרוב שהוא בסמים כל היום. בשורה הבאה "מרוקן ומדוכא" לא ברור למי מתייחסים, אם זה לליין או לג'רי או לשניהם. ג'רי "מדמם" בשביל ליין, עושה הכל בשבילו, ליין צוחק על זה בעוד הוא עצמו (ליין) שוקע לאט לאט.
כן, זה בסדר הולך לאורך כל הדרך, עוזב את הגשם שלנו, את הקור לטובת אור השמש החמה אתה חבר שלי אני אשחק הוגן ואם נשתנה, זה בסדר אני אוהב אותך בכל מקרה
כאן ג'רי ממשיך לשכנע את עצמו שהכל בסדר, הוא מנסה ללכת בכיוון אופטימי יותר, לעזוב את הגשם והקור המדכאים לטובת שמש חמה ונעימה. בשורות הבאות הוא פונה בפנייה ישירה לליין, פנייה מעמקי ליבו, ג'רי אומר לליין שהוא חבר שלו, הוא "יישחק הוגן", כלומר הוא יהיה פייר איתו, ינסה להבין אותו ואת העובדה שיש לו בעיות שמונעות ממנו הרבה דברים, יהיה הוגן איתו, וגם אם בסוף שניהם יישתנו בגלל זה, מבחינת ג'רי זה בסדר הוא אוהב את ליין בכל מקרה, לא משנה מה יקרה הוא ימשיך לאהוב אותו- זוהי שורה שבאה היישר מליבו המיוסר והכואב של ג'רי על חברו ליין.
השיר, "אין תירוצים", שנכתב והולחן ע''י ג'רי ולקוח מהמיני אלבום, "ג'אר אוף פלייז", מדבר על החברות הרעועה באותם הזמנים בין ג'רי לליין, כשבעיות הסמים של ליין התחילו להיות מאוד חמורות וגרמו לביטול סיבובי ההופעות של הלהקה ולעוינות בין חבריה לליין.