everynormal
New member
../images/Emo220.gifשיר בהרחבה- Nutshell../images/Emo220.gif
השיר נאטשל, או בעברית קונכיה, מתוך המיני אלבום "צנצנת זבובים" שמתאר את מלחמתו של ליין בהתמכרות לסמים.
אנחנו גירשנו שקרים שגויים אנחנו עמדנו בפני נתיב הזמן ועדיין אני נלחם, עדיין אני נלחם את כל המלחמה הזאת לבד, אף אחד לבכות לו שום מקום לקרוא לו בית
בבית זה ליין מדבר בגוף ראשון רבים. הוא אומר, "אנחנו גירשנו שקרים שגויים", כלומר אנחנו סילקנו, הכחשנו, שקרים שגויים, שקרים לא אמיתיים, לא נכונים. אפשר לפרש את זה, לכך שבאותה תקופה התפרסמו ידיעות על ליין שהוא חולה באיידס ושאליס עומדים להתפרק ואלו שקרים לא נכונים, והם בעצם "גירשו", הכחישו אותם. בשורה הבאה ליין אומר, שהם עמדו בפני נתיב הזמן, כלומר הם עמדו, התאימו את עצמם לקצב הזמן. בעצם שתי השורות הראשונות מציינות הישגים שהם הצליחו להשיג, עדיין לא ברור לגמרי בדיוק מי הם, אפשר לומר שאלו אליס עצמם. בשורות הבאות ליין מדבר בעיקר בשם עצמו, הוא עדיין נלחם את כל המלחמה הזאת בסמים לגמרי לבד, אין לו אף אחד איתו במלחמה האת, אין לו אף אחד שהוא יכול לבכות לו ולשתף אותו בבעיותיו, אין שום מקום שאפשר לקרוא לו בית, בית זה שטח פרטי מקום מפלט, מקום מחייה שכיף להימלט אליו במצבים קשים ובעצם אין לו שומקום כזה.
המתנה שלי, של עצמי נאנסה הפרטיות שלי נחטפה ועדיין אני מוצא, עדיין אני מוצא חוזר על עצמו בראש שלי אם אני לא אוכל להיות לבדי אני ארגיש יותר טוב מת
כאן ליין אומר, המתנה שלי של עצמי נאנסה, כלומר המתנה שלו- משהו שהוא קיבל ללא תמורה,נאנסה. אונס זה פגיעה, המתנה שלו בעצם נפגעה, נהרסה. אפשר לפרש את זה כאילו המתנה שלו היא החיים, הגוף שלו והבריאות שהוא קיבל מאלוהים, המתנה הזאת "נאנסה", נהרסה ע''י הסמים. בשורה הבאה ליין אומר, הפרטיות שלי נחטפה, כלומר בתקופה זאת אליס כבר היו במעמד גבוה, ולליין לא הייתה פרטיות כבר, החיים האישיים שלו נלקחו. בשורות הבאות, ליין אומר, "עדיין מוצא חוזר על עצמו בראשי"- משהו חוזר וחוזר בראש שלו, לא ברור מהו הדבר הזה, זה יכול להיות קול פנימי שבוקע מתוכו ומבקש ממנו להפסיק עם הסמים, או אולי הסם עצמו- הצורך ותחושת הלהיטות שחוזרת על עצמה בחשק לסם, ואולי תחושת הדיכאון וההרס העצמי שנגרמו בגלל זה. בשורה הבאה ליין אומר, אם הוא לא יוכל, אם הוא לא יצליח להיות לבדו, אפשר לפרש זאת כאילו הוא רוצה לנסות לשלוט בעצמו לבד, לחשוב לבד על מצבו, בלי שגורמים חיצוניים כל הזמן יבקרו אותו, הוא יעדיף להיות מת.
השיר נאטשל, או בעברית קונכיה, מתוך המיני אלבום "צנצנת זבובים" שמתאר את מלחמתו של ליין בהתמכרות לסמים.