everynormal
New member
../images/Emo220.gifשיר בהרחבה- Sludge Factory../images/Emo220.gif
השבוע בפינתנו (לפי דרישתו של קרני
), השיר :"סלודג' פקטורי", או בתירגום חופשי "מפעל הבוץ". כעיקרון השיר נכתב כבר בשנת 91 ע''י ג'רי והיה אמור להיכנס לאלבום דירט, אבל לבסוף אליס החליטו לשמור אותו, ולאחר כמה שנים הוא נכתב מחדש ע''י ליין ונכנס לאלבום טריפוד, ונחשב לאחד השירים האהובים באלבום. שיר זה הוא שיר בעל מילים מעורפלות ולא ברורות וקצת קשה להבין את המסר הכולל שבו. ככל הנראה הוא מדבר על הדרדרותו של ליין ועל המאיסה שלו מהעולם הצבוע.
אתה העלבת אותי בבית שלי התנצלת על הזמן הזה הכל הסתדר, עייניך נפערו אתה רועד, ואני מסטול? מסתכל לתוך עייני, וצופה בעננים שמשתנים עם הזמן 20 שעות לא ייגרמו להדפסת התמונה של גודל קופסת קרטון החלב שלי גודל קופסת הקרטון, גודל קופסת הקרטון
כאן ליין מדבר אל מישהו, בנאדם לא ידוע. הבנאדם הזה העליב אותו בבית שלו מזמן, הוא כבר הספיק להתנצל בפניו על הפעם הזאת שהעליב אותו, הכל הסתדר מאז. לפי ההמשך אפשר להסיק שבזמן שעבר ליין והבנאדם הזה לא התראו וכשהם נפגשו הבנאדם היה המום ומפוחד מאיך שליין נראה מסטול. האיש הזה בוהה בעיניים של ליין, ובו זמנית בוהה בעננים שמשתנים כל דקה, לא ידוע למה, אולי כדי להסיח את דעתו מהרגע המביש הזה. בהמשך ליין אומר משהו לא ברור, גם אם ייעברו 20 שעות שזאת כמעט יממה שלמה, כלומר דיי הרבה זמן, לא תודפס התמונה של קרטון החלב שלו. אולי הוא מתכוון לכך שכבר נמאס לו מכל החדירה הזאת לפרטיותו, והוא לא ייתן לעיתונים להדפיס אפילו תמונה של קרטון החלב שלו. בהמשך ליין מתייחס לגודל קופסת הקרטון, אפשר להסיק מכך, שליין בעצם מרגיש כאילו הוא חי בקופסת קרטון.
אומר לי, ברכותיי לא באמת יודע למה אין עוד לחץ מלבד הזוהר בוא נאמר על 9 ימים בורות משותפת ואינסופית, תן לי לשלוט בזמן על הדרך, על הדרך, על הדרך
כאן ליין ממשיך לדבר על הפגישה עם אותו בנאדם, האדם הזה מברך אותו, וליין לא מבין למה בכלל, כלומר ליין כנראה חושב שהוא לא צריך שום ברכה, הוא בסדר גמור אין עליו שום לחץ מלבד הפרסום של הלהקה (שזה בעצם יוצר אירוניה כי הפרסום של הלהקה יוצר לחץ אדיר). בהמשך ליין שוב פונה אל נושא אחר, הוא מבקש שייתנו לו רק תשעה ימים, כל הבורות האינסופית של האנשים מבלבלת אותם, האנשים צריכים לשלוט בזמן שלהם, על הדרך, כלומר בנוסף למה שהם כבר שולטים בו.
שוב פעם, אתה רואה העור דהוי מסגיר אותך, כל כך מפחד אתה מגרגר באדיבות, מיושן בשבילי
כאן ליין מדבר, העור החיוור שלו מסגיר את מצבו, הוא כל כך מפחד שהבנאדם ישים לב, הבנאדם בתגובה מגרגר באדיבות כדי לא לפגוע, אבל ליין רגיל לתגובות האלו זה כבר ישן בשבילו.
עכשיו הגוף של נשמה אחת שאני כל כך אוהב רוצה למות אתה תמיד אמרת לי שאני לא אעבור את גיל 25 ואני אומר הישאר עוד קצת כדי לגמול למי שגרם למריבה
הגוף של ליין בעל נשמה אחת, הגוף שהוא כל כך אוהב ורוצה שימשיך לחיות, כבר רוצה למות, מרוב שהוא מתעלל בו. הבנאדם תמיד אמר לו שהוא לא יחיה אחרי גיל 25, כנראה שזה גרם למריבה, בתחילת הבית הראשון, וליין מבקש ממנו שיישאר עוד קצת ולא ייברח, כדי שמי שגרם למריבה יגמול- כלומר הבנאדם שבעצם גרם למריבה יגמול לליין על מה שעשה לו.
השבוע בפינתנו (לפי דרישתו של קרני