שיר השבוע

DeepThoughts

New member
../images/Emo220.gif שיר השבוע ../images/Emo168.gif

אולי נתחיל מסורת חדשה של ניתוח שירים/ דיסקוס מושגים או סתם שיחה קולחת על האסוציאציות שמעלים בכם השירים.. אז השיר הנבחר הוא במערכת הדם מה דעתכם על השיר? בTOP 10 שלכם? מה השורה/הבית שאתם אוהבים? מה אומר לכם השיר? איפה שמעתם אותו לראשונה איפה אתם אוהבים לשמוע אותו ובלע בלע, מה עוד (מילים ולחן רונה קינן. מתוך עיניים זרות) (אני לא אעשה כל שבוע, מי שירצה יעשה פעם הבאה)

DeepThoughts

New member
טוב

אני חושבת שזה השיר הכי "כועס" של רונה. הוא לא מהאהובים עלי ביותר. לרונה יש חיבה לבקבוקים ולשתייה. "זה רק הבקבוק שמדבר מגרוני אני לא באמת מתגעגעת אלייך" ברור שזה ההיפך, היא לא יכולה להפסיק לחשוב עליה בגלל זה "הקשבתי לכל העצות של כולם, נשכבתי לישון מוקדם התעוררתי וזה חיכה לי" מה זה -זה? הרגשות כנראה. אממ זה מזכיר לי שיעור ביולוגיה, "נספג בעורקים.." ולאיה כורם יש את "אתה זורם אצלי בדם"

איזו תמונה../images/Emo99.gif

אז השיר הנבחר הוא במערכת הדם מה דעתכם על השיר? מזכיר לי פיטום אווזים בTOP 10 שלכם?כן מה השורה/הבית שאתם אוהבים?זה רק הבקבוק שמדבר מגרוני אני לא באמת מתגעגעת אלייך מה אומר לכם השיר?כוח האנרציה איפה שמעתם אותו לראשונה? הריאשון שאהבתי כששמעתי פעם רישונה את הדיסק איפה אתם אוהבים לשמוע אותו?יום שבת על הגג עם
אני יודעת שזה שאלון אחר נזכרתי ב ישן אז קבלו תמונה

TziMHoNoa

New member
זה מגניב...

מה דעתכם על השיר? לא מהאהובים במיוחד בTOP 10 שלכם? לא ממש מה השורה/הבית שאתם אוהבים? איפה שהיא מודה שהיא בעצם משקרת ("אבל כמה פעמים שלא ברחתי, זה רודף אחרי....") ו"אני חושבת עלייך רק כשהלילה נגמר" ואיך שהיא שרה את "לא יהיו כאבי ראש- מיותרים" מגניב אותי מה אומר לכם השיר? סוג של בריחה? איפה שמעתם אותו לראשונה בהופעה אקוסטית של רונה איפה אתם אוהבים לשמוע אותו לא חשבתי על זה אף פעם...

Sheeesh

New member
שיר השבוע...(גלגל"צי שכזה...)

אז ככה, למען האמת אני לא הכי מחבבת את השיר, והוא לא בTOP 10 שלי. השיר באמת נשמע השיר שהכי מבטא כעס באלבום ואפשר לשמוע את זה גם בפריטה של הגיטרה, שהיא כזו קשה. בהופעה האקוסטית שהייתי בביט כשהיא שרה את השיר הזה היא ממש נכנסה לזה, כמו שחזרה אחורה לתוך כל הכעסים, והיו לה הבעות פנים כועסות וזה היה ממש טוב. השיר הזה מזכיר לי תקופה של שיחות אל תוך לילות לבנים, שיחות מעיקות כאלה... "לא יהיו טלפונים אל תוך לילה לבן".. ששמחתי שהיא עברה, אבל השורה הזו תמיד מחזירה אחורה... זו לא השורה שאני הכי אוהבת אבל זו השורה שתמיד תזכיר לי את אותם לילות... וכן גם אצלי אם אני שותה יותר מדיי(בואו נגיד שמספיק לי 2 חצאי טובורג רד...) אני בד"כ אומר או אעשה דברים שבמצב שפוי לא היתיי מרשה לעצמי לעשות, או להגיד... בקיצור יש שירים שאני מסמפטת יותר

bזוהר

New member
הופ הופ הופ, ויאללה בלאגן

מה דעתכם על השיר?דעתי צלולה בTOP 10 שלכם?כן מה השורה/הבית שאתם אוהבים?"ולא נעלבתי כשהתעקשת להסביר לי שכל מה שהרגשתי ילך כמו שבא","נשכבתי לישון מוקדם,התעוררתי וזה חיכה לי" מה אומר לכם השיר?כזה אחרי פרידה, והיא שתתה ואמרה שטויות ולמחרת התעוררה והכל חזר אליה משהו כזה איפה שמעתם אותו לראשונה? נראה לי אחרי שהיא עשתה אותו פעם ראשונה בהופעה אז הייתה הקלטה.. ואז שמעתי.. איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? בלילה

SheIIy

New member
:

מה דעתכם על השיר? אוהבת. שיר עצבני. בTOP 10 שלכם? אכן. מה השורה/הבית שאתם אוהבים? אממ 'לא יהיו טלפונים בסוף לילה לבן'. מה אומר לכם השיר? בשורה של 'זה רק הבקבוק מדבר מגרוני, אני לא באמת מתגעגעת אלייך', תמיד קופצת לי לראש תמונה של רונה שיכורה עם בקבוק ביד, דופקת על דלת של בית (הדלת בצבע ירוק בקבוק), ואחרי כמה רגעים הדלת נפתחת ויהודית רביץ עומדת בפתח
איפה שמעתם אותו לראשונה? בדירה. איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? אין מקום ספציפי... אולי ברכבת.

מיץ פזי

New member
רעיון ממש מגניב!

שיר מעניין לפתיחה.. מה דעתי על השיר? בפעמים הראשונות ששמעתי אותו לא אהבתי כל כך. הוא שידר מן מרירות וציניות כזאת שלא הצלחתי להתחבר אליו. אבל עכשיו אחרי ששמעתי את הדיסק אינספור פעמים, אני מתחילה יותר לאהוב אותו, כי אחרי כמה פעמים מתחילים להבין את הפגיעות שיש בשיר. בטופ 10 שלי? אני לא בטוחה.. אבל אם לא אז הוא מקום 11 או 12
מה השורה/בית שאני הכי אוהבת? "ולא הצלחת להכתים כל אהבה שהייתה לי באפור מכוער אני חושבת עליך רק כשהלילה נגמר." במיוחד אני אוהבת איך שהיא עושה את ה"רק" מן כזה קופצת כזה, כאילו זה כל כך ברור שזה ממש לא רק כשהלילה נגמר.. מה אומר לי השיר? כמו רוב השירים בעיניים זרות, זה שיר על פרידה, אבל הוא קצת שונה מהשירים האחרים בגלל ה"שכרות" שהיא נמצאת בו והאלמנט של הציניות והאדישות והקרירות שהיא מנסה לשדר למרות שבעצם היא מאוד פגיעה ומאוד מתגעגעת, וזה אחרת משאר השירים שבהם הפגיעות היא הרבה יותר ישירה. איפה שמעתי אותו לראשונה? כשאחותי קנתה את הדיסק ושמענו אותו כל המשפחה באוטו בדרך לירושלים. איפה אני אוהבת לשמוע אותו? בלילה, רצוי עם אוזניות צמודות ועם הגברה קטנה של הבס. ואחרי כל החפירות שלי, הדבר שאני הכי אבל הכי אוהבת בשיר זה את הפתיחה של הגיטרה, הממש שלושה תווים ראשונים האלה לפני שנכנסים עם האקורד הראשון. אני פשוט יכולה לשמוע רק את הפתיחה הזאת בריפיט....

וואו, איזה שיר.

מה דעתכם על השיר? בעיניי זה השיר הכי עצוב שרונה כתבה אי פעם, התחברתי אליו בכל דרך אפשרית [חוץ מעניין האלכוהול, אני לא שותה, אבל מטאפורית מבחינת דרכי בריחה, בהחלט]. בTOP 10 שלכם? אפילו בTOP 3. מה השורה/הבית שאתם אוהבים? "ולא נעלבתי כשהתעקשת להסביר לי שכל מה שהרגשתי ילך כמו שבא ולא הצלחת להכתים כל אהבה שהייתה לי באפור מכוער אני חושבת עלייך רק כשהלילה נגמר" מה אומר לכם השיר? כמו שאמרתי, השיר הזה עצוב נורא בעיניי. במילים לא רבות רונה מצליחה לתאר מערכת יחסים מסובכת במיוחד, כזו שיש בה חוסר בטחון, מאבקי כוחות וכאבי ראש, שרק אחרי שהיא יצאה מתוך המקום הזה היא מסוגלת לומר עליהם "מיותרים" [ואני בטוחה שהיא לא באמת מתכוונת]. הוא מבטא סוג של ייאוש, וכאב נוראי, ונסיון מטורף לשכנוע עצמי. היא מתאמצת להיראות קשוחה ולהפגין סוג של קרירות ושליטה במצב אבל בעצם היא לגמרי שבורה. היא מחפשת כל דרך אפשרית להרגיע את השד הזה שהשתלט עליה, גם אם זה אומר לנסות להכאיב למי שהכאיבה לה בזה שהיא אומרת "אני רוצה שתדעי שלא נשאר שום דבר, שום דבר יקר שלך אצלי", ברור שנשאר, והמון. איפה שמעתם אותו לראשונה באחת ההקלטות מהסולסיק איפה אתם אוהבים לשמוע אותו בנסיעות ארוכות, בריפיט.

0mroosh

New member
אני חושב שיש לי זיבה.

מה דעתכם על השיר? קולי-שיקי. אחד הכייפים, אווירתי מאד, מדמיין את רונה בביריות, שכובה על פסנתר עם שליש, בשמלת פייטים שחורה. בTOP 10 שלכם? יאללה. מ'כפת לי? :) מה השורה/הבית שאתם אוהבים? "נשכבתי לישון מוקדם,התעוררתי וזה חיכה לי". מה אומר לכם השיר? מלא. איפה שמעתם אותו לראשונה- וואו, אין לי מושג. אך אני זוכר במעורפל שהיה כתוב בפלייליסט "בקבוק" והתרגשתי שיתכן והיא תעשה שוב את "ספירת הבקבוק" השנוי במחלוקת. שקט כלב לא נובח ברחוב, יצאתי לחפש סיב-אהאהאהא-ה. איפה אתם אוהבים לשמוע אותו- באחו, כשפיות מפריחות בועות סבון ועצב אביבי חובק עולם.

E

Elektra Natchios

Guest
../images/Emo28.gif

מה דעתכם על השיר? הוא.. הוא. בTOP 10 שלכם? בהחלט. מה השורה/הבית שאתם אוהבים? "זה רק הבקבוק שמדבר מגרוני, אני לא באמת מתגעגעת אליך.." מה אומר לכם השיר? כעס, זו היתה המחשבה הראשונה שלי. לאחר מכן, ראיתי את השקר שבו. ואולי.. איזושהיא שאיפה לשכוח, להחזיר את הזמן לאחור. איפה שמעתם אותו לראשונה: בהופעה, מסתבר. איפה אתם אוהבים לשמוע אותו: בזמנים בו הוא מתאים.

misheani

New member
גם אני בעד ניתוח שירים ו

הטלת דיסקוס מושגים. מה דעתי על השיר- האהוב עלי מהאלבום החדש. כששמעתי אותו בהתחלה, ישר התלהבתי מהלחן, המקצב של המלים והאנרגיה, אבל המלים נשמעו לי לפרקים מגוחכות. עד היום, השורה הפותחת נשמעת לי קלישאתית ושחוקה. "זה רק הבקבוק שמדבר מגרוני"? זה הרי תירגום רע מאנגלית, או משהו. רונה, רונה. בTOP 10 שלכם? בהחלט. מה השורה/הבית שאתם אוהבים? כמו שמישהי אמרה פה, אני אוהבת את הקפיצות במשקל ואת הדרמטיות של "כאבי ראש - מיותרים". אני אוהבת את הכעס שיוצא ממנה. מלים ישירות שמזכירות את שילה פרבר (טוב, זה עדיין לא ברמת ישירות של "טוב, תשלח אלי את המטומטמת" וכאלה, אבל זה מתקרב). מה אומר לכם השיר? אישית- כמובן שמזדהה איתו הרבה. אני אוהבת את העובדה שסוף סוף מדובר בשיר כועס, ציני, מריר, ולא רק עצוב ודכאוני. חסרים לי כאלה מרונה. למשל פייפרקאט- זה שהיא רוצה לירות לבחורה עם החיוך הגדול בראש, עושה לי טוב על הנשמה. איפה שמעתם אותו לראשונה בהופעה שבו היא ביצעה אותו לראשונה, אם אני לא טועה. בתמונע. איפה אתם אוהבים לשמוע אותו- זה יותר שאלה של "מתי". כשאני עצבנית ו/או טעונה באנרגיה.

misheani

New member
נזכרתי בשורה האהובה עלי

"ואני רוצה שתדעי שלא נשאר שום דבר יקר שלך אצלי". יפה, רונה. שיפור. וגם "הקשבתי לכל העצות של כולם, נשכבתי לישון מוקדם, התעוררתי וזה חיכה לי".

etieti1

New member
תורי

מה דעתכם על השיר?קצבי
בTOP 10 שלכם?סוג של מה השורה/הבית שאתם אוהבים?"הכל נעלם,במערכת הדם,נספג בעורכים,לא היו כאבי ראש מיותרים" מה אומר לכם השיר?שהרגשות נעלמו?XD איפה שמעתם אותו לראשונה?הממ.ניראה לי באמ.פי. של שירי?
איפה אתם אוהבים לשמוע אותו?בהופעה?

למעלה