27 ל-In Through The Out Door

AeroTom

New member
../images/Emo220.gif 27 ל-In Through The Out Door

היום לפני 27 שנים יצא ברחבי העולם אלבום הסטודיו השמיני והאחרון של הלהקה. הזדמנות טובה קצת לדבר עליו... הוקלט בנובמבר-דצמבר 1978 ב-Polar Studios בשטוקהולם, שבדיה, האלבום מכיל 7 רצועות שרובן נכתבו ע"י פלאנט\ג'ונס. זהו למעשה האלבום שבו ג'ון פול-ג'ונס הכניס הרבה מתוכו בנוגע ליצירה. ג'ימי ובונזו לא היו הרבה בזמן יצירת השירים, אלא יותר הגיעו למלא את העבודה עליהם ולהוסיף את הקטעים שלהם. האלבום הגיע שנתיים לאחר מותו של בנו של רוברט, וההשפעה על זה עליו ניכרת גם באלבום בשירים שהשתתף בכתיבתם. לאלבום גם היו 3 Outtakes שלא נכנסו אליו ושוחררו 3 שנים לאחר מכן ב-Coda: Darlene Ozone Baby Wearing & Tearing אשמח לפתח כאן דיון על האלבום ולשמוע מה יש לכם להגיד עליו. זהו בעיקרון האלבום שנחשב אצל רבים לאלבום הכי פחות טוב של הלהקה. אבל תלוי את מי שואלים כמובן...אז אתם מוזמנים לכתוב כאן כל דעה שיש לכם עליו ולספר אולי גם על החיבור האישי שלכם איתו ודעות על השירים שנכנסו (וגם שלא נכנסו) אליו. In Through The Out Door In The Evening South Bound Saurez Fool In The Rain Hot Dog Carouselambra All My Love I'm Gonna Crawl

אצלי הוא באמת הפחות אהוב...

לא יודע למה אבל הרבה מהשירים פה די זהים לדעתי... הבלדה - All My Love, נחמדה איפשהו אבל עדיין לא מוציאה לי את המיץ הרגשי כמו ב"סינס" או ב"שיר הגשם"... אולי לא העמקתי בו יותר מדי אבל אישית אין לי הרבה מה להגיד עליו. אולי רוח התקופה היא זו שהשפיעה עליו שאני לא התחברתי אליו? אין לי מושג...

FuNky M0nK

New member
מזל טוב

למרות שזה האלבום הכי פחות אהוב עליי של לד זפלין

Jagged chaos

New member
קראתי פעם ש...

שיש למעשה 6-7 גרסאות לעטיפה, שבכל עטיפה אחרת מצולמת התמונה מזווית אחרת. כשהאלבום יצא (עוד כתקליט) הוא היה עטוף בעטיפה חומה שמי שקונה את התקליט לא יידע עד מתי שהוא ייפתח אותו איזו גרסה הוא קנה...

AeroTom

New member
אכן. 6 עטיפות עשו לו

ציינתי זאת ב"שבוע בהיסטוריה" הנוכחי (שכחתי להוסיף גם כאן). וכולן היו בתוך עטיפה חומה כמו זאת כאן בתמונה, ככה שהקונים לא יכלו לדעת איזו עטיפה הם מקבלים בעותק שלהם. כל העטיפות הם של אותה התמונה (של הבחור על הבר), רק מזוויות שונות. לפני כמה זמן עלה כאן שרשור על הנושא והועלו גם כל 6 העטיפות השונות של האלבום.

AeroTom

New member
אני גם עם הרוב בדעה של

האלבום סטודיו הפחות טוב של הלהקה. אבל עדיין יש בו דברים בהחלט טובים וגם הרבה ג'ון פול-ג'ונס שזה מבורך. אחזור ואומר שהייתי מכניס לאלבום את Wearing & Tearing בלי לחשוב אפילו. שיר נהדר שמוזר לי שלא קיבל את הכבוד שלו בשחרור באלבום הסטודיו הזה. ליד אלבומי הלהקה האחרים, האלבום הזה בהחלט פחות טוב. זה משום שכל האלבומים האחרים הם פשוט יצירות אדירות. כאלבום בעצמו הוא אלבום נחמד. אם לקחת את כל 10 השירים שהוקלטו אליו ושוחררו (7 באלבום זה ו-3 ב-Coda), הייתי אומר ששליש הם שירים בינוניים, והשאר נחמדים עד טובים. אלבום שלא קל להתחבר אליו, אך בהחלט אפשרי. בשבילי זה האלבום של ג'ונסי ואני שמח שהוא זכה להראות קצת מהיצירה שלו באופן בולט עוד בזמן שהלהקה הייתה קיימת. והרבה מזה מופיע באלבום הזה.

SaintJohn

New member
מזל טוב ל-In Through!../images/Emo72.gif

גם אצלי זה האלבום הפחות אהוב מכולם. מצד אחד יש שירים חביבים ביותר כמו Hot Dog ו-South Bound Saurez והאהוב עליי באלבום - All My Love. לא יודע מה יש בשיר הזה שתפס אותי, אבל אני מאוד מחובר אליו והתענוג להקשיב לו הוא תמיד גדול. מצד שני, יש שירים חביבים מינוס, כמו Fool in the Rain, I'm Gonna Crawl ו-In the Evening. אני אוהב להקשיב להם, אבל הם מהפחות אהובים עליי. ואז יש את Carouselambra. אני לצערי באמת חושב שזה שיר גרוע, וזה השיר שאני הכי פחות אוהב מכל השירים של לד זפלין. יש בו קטעים בודדים שהם בסדר, אבל לא יותר מזה. לפעמים קורה שאני מקשיב לו וגם נהנה מזה, אבל זה קורה לעיתים די נדירות. לגבי ה-outtakes: הייתי בכיף מכניס את שלושתם לאלבום, הם היו רק תורמים לו. Wearing & Tearing זה שיר נהדר, כיף להקשיב לו, ו-Darlene הוא מהשירים היותר אהובים עליי. לא מובן לי איך הוא לא נכנס לאלבום. Ozone Baby הוא הפחות מועדף עליי מהשלושה, אבל הוא עדיין יופי של שיר והייתי מכניס גם אותו.

FunkyMonk

New member
מזלט לו..

לא ממש מכיר את הבחור. רק שני טראקים ממנו. All My Love, ו-In The Evening. אין דה איבנינג זה שיר מעולה, אחד האהובים עלי, למען האמת. אל מיי לוב זה שיר חמוד, נורא דכאוני לעומת שאר שירי הזפלין.. אני גם מכיר את שלושת האאוטטייקס, יש לי את CODA, אבל אף פעם לא ממש הקשבתי לשירים שם. הוא פשוט ממש איכזב אותי, ונשאר איפשהו עמוק בתוך הספרייה. אמממ.. זהו.. =)

ShikS

New member
אלבום נחמד, אבל לא יותר

אין שם את הריגוש שהיה באלבומים האחרים in the evening המועדף עלי, עם כל המוזיקה העצובה משהו שם אם היתי מכניס אליו משהו אז הייית מכניס אולי את ozone baby וזהו.. תכלס אלבום שאני כמעט ולא שומע אותו.

למעלה