איזו נפילה... טירוף!

../images/Emo221.gifאיזו נפילה... טירוף!

שמעתם פעם את המשפט "מי שלא נפל לא רוכב אמיתי"? או שרוכב שנפל הוא רוכב יותר טוב ממי שלא נפל? מה דעתכם על זה? האם זה נכון? אולי נפילה מעידה על חיסרון ברוכב ולאו דווקא יתרון? בואו אפילו נרחיב: כיצד לדעתכם אפשר למנוע נפילות? האם נכון להאשים את הסוס בנפילה? מוזמנים להרחיב עוד יותר

שמעתי והרבה..

שטויות.. אמנם מטעויות לומדים אבל זה לא אומר שמי שלא נפל בכלל הוא לא רוכב טוב.. אי אפשר להימנע מנפילה, כי זה בא בהפתעה אבל אפשר להקל על הנפילה... וכמעט תמיד זה לא נכון להאשים את הסוס
אין לי כוח להרחיב

fliperit

New member
זה קצת נכון וקצת לא

בד"כ רוכב שנופל זה רוכב במתמודד עם סוסים בעייתיים או מצבים בעייתיים- וזה עושה אותו רוכב טוב,אבל מצד שני, יכול גם להיות רוכב שמתמודד עם מצבים כאלה ולא נופל, או רוכב שנופל אבל לא מהתמודדות עם מתבים קשים. אפשר להפחית את כמות הנפילות על ידי נקיטת אמצעי בטיחות, אבל לא למנוע את כולן. להאים את הסוס? סוס שקופץ או מנער את הרוכב, צריך לכעוס עליו..אבל מה זאת אומרת להאשים אותו? לא אכפת לו אם מאשימים אותו.

Deep Blue Sky

New member
הממ

זה נכון ולא נכון, אבל יותר נכון. יש מקרים שאם לא נופלים ממשיכים לפחד מדברים מסויימים ואז אתה רוכב "פחות טוב". כמו מה שקרה לי... אני פחדתי מקפיצות יחסית גבוהות ועד שלא נפלתי אני פחדתי... וזה עשה אותי רוכבת "טובה יותר". אבל אני צריכה עוד ליפול כדי להישתפר

Deep Blue Sky

New member
תיקון טעות.

עד שאני נפלתי, פחדתי והייתי רוכבת פחות טובה. אחרי שנפלתי הפסקתי כימעט לפחד והנפילה עשתה אותי רוכבת טובה יותר.

לדעתי...

זה מעיד על קורדינציה רבה ועל שליטה על הסוס כך שה אתה יודע לאזן את עצמו על האוכף ויכולת לסים לב לסוס ולתקן אותו

segev 007

New member
באמת שמעתי על זה הרבה פעמים....

לגבי זה שמי שנופל רוכב טוב יותר ממי שלא נפל אני לא יודע אבל לימנוע נפילות צריך הרבה ארנות לישמור שכל מיני אנשים אחרים בסביבה לא יעשו איזה משהו שיפחיד את הסוסים. לאשים את הסוס לא ניראה לי כי רוב הנפילות של הרוכב עצמו זה ביגללו ולא הסוס יש פעמים בזה שהסוס אשם אבל בקושי.......

לדעתי זה לא נכון.

יכול להיות רוכב שעל היום השני ברכיבה ייפול. ויכול להיות רוכב שאחרי אפילו 5 שנים רכיבה לא ייפול, אלא יהיו לו אפילו רק כמעט נפילות. לכן, גם כשאומרים שרוכב שנפל יש לו יותר נסיון- בולשיט. אם הסוס ממש נופל על האדמה והרוכב נופל- זה לא מעיד שום דבר על הרוכב. וגם לא על הסוס. אבל אם הסוס רק מועד והרוכב נופל, או שהרוכב סתם נופל מסיבה אחרת, לדעתי זה מעיד שהרוכב פחות טוב ולא יותר. מניעת נפילות קשורה ביציבות- ככל שאתה יציב יותר יש לך פחות סיכוי ליפול מהסוס. אם אתה לא יציב- רוב הסיכויים שתיפול יותר. לכן אם רוכב נופל מהסוס, כמובן שתלוי בסיטואציה, אבל יכול לדעתי להצביע על חיסרון. אפשר למנוע נפילות ע"י: יציבות על הסוס לשים לב לסביבה ולחפצים שיכולים להכשיל את הסוס לדאוג לבריאות רגלי הסוס לדעתי אם להאשים את הסוס או לא תלוי במקרה. נתעלם מכך שזה לא יזיז לסוס. אם הסוס העיף את הרוכב בכוונה, כומבן שזו אשמת הסוס אך גם לא לגמרי. אבל אם הסוס נפל או מעד, ולא ניסה להפיל את הרוכב כוונה- המקרה כזה להאשים את הסוס תהיה סתם הטלת אחריות על הסוס, ויראה על חיסרון ברוכב- החיסרון הוא שהרוכב לא לוקח אחריות על עצמו אלא מטיל אותה. אז האשמת הסוס יכולה להעיד רק על הרוכב, וכמובן שלא על הסוס.

ben247

New member
לדעתי

לדעתי מי שנופל לא רוכב יותר טוב פשוט הוא מקבל יותר בטחון והוא שם לב לדברים ותלוי גם איך הרמה שלך ברכיבה כי עם היא לא משהו אז זה לא קשור אבל עם הרמה שלך יותר ממתחיל אז אתה לומד לשים לב לישיבה שלך ואיך אתה ממוקם עם העזרים על הסוס כי עם הרגליים אחורה מידי בפעם הראשונה שסוס יסרב אתה תעוף קדימה אבל יש מצבים שרוכבים שנופלים גם מפסיקים לרכב מפחד ליפול שוב

לא שרשרת נכון.

כתבת תגובה לדיון- להודעה הראשית. אבל שירשרת את זה אליי. פעם הבאה: תפתח את ההודעה הראשית-> הוסף תגובה/ הוסף תגובה מהירה-> כתוב את התגובה-> שלח.

doron225

New member
אע?!?[שאלות יפות קבלי ח"ח]

רוכב שנפל מסוס בהחלט לא יותר טוב מרוכב שלא נפל מסוס, זה שמשהו לא נפל מסוס זה אומר שהוא יציב יותר ויש לו יותר שליטה, אני ראיתי המון רוכבים טובים שלא נפלו, נכון שבסוף הם נפלו אבל אין צורך להתגאות בזה!!! ניתן למנוע נפליות ע"י כך שתמיד תשבו עמוק באוכף! רגליים תמיד מוכנות לזה ולצפות את זה מראש אם הסוס מתנהג מוזר וכדומה.... ובדרך כלל הסוס השם אבל גם הרוכב, אם הסוס מחליט להשתגע זו אשמתו אבל לפעמים הרוכב עושה תנועה שמכאיבה לסוס כל כך עד שהוא מתפרע...! כך שזאת אשמתו של הרוכב :] הפעם החלטתי לא לחפור לא היה לי כוח...

../images/Emo9.gif../images/Emo51.gif

אינ חושבת שברוב המקרים אף אחד לא אשם. לא הסוס ולא הרוכב. כי אם הסוס סתם מועד ונופל, ברור שזאת לא אשמתו. ואם זה קרה בגלל בעיות ברגליים, כמובן שזאת אשמת הבעלים של הסוס. אבל אי אפשר להאשים סוס בנפילה, רק אם הוא ניסה להעיף את הרוכב בכוונה.

למרות זאת -

אם סוס ניסה להעיף את הרוכב בכוונה מן הסתם יש לו סיבה, שהגיוני מאוד שנובעת מבעיה שלרוב הרוכב אחראי עליה. בגדול, הכל תלוי בסיטואציה. יש מליון ואחת סיבות לנפילות והרבה פעמים זה בכלל לא קשור לא לסוס ולא לרוכב.

SUFA theOUEEN

New member
אצלנו אומרים

אחריי שנופלים 8 פעמים מתחילים להיות רוכבים טובים..!!

ToryMaster

New member
לדעתי

נפילות הן חלק משמעותי ברכיבה [ובעצם בכל ספורט, בעצם בחיים בכלל
], אני לא יודעת אם רוכב שנפל יותר הוא בהכרח רוכב טוב יותר, אבל רוכב שנפל, ויודע איך ליפול נכון [כי גם פה אפשר לשלוט בזה, חלקית לפחות], "התמחה" בחלק מסוים מהרכיבה, ולפיכך יש לו יותר נסיון. נסיון לאו דווקא הופך רוכב לטוב יותר, רק למנוסה יותר.

cavallo

New member
כמעט בלתי אפשרי להחליט איך ליפול

הנפילות באות בהמון מקרים בפתאומיות

2eye

New member
נכון, אבל..

למשל אצלנו בחווה יש רוכב שנפל די הרבה, שכשהוא נופל הוא באוויר משנה את הזווית שהוא נופל בשביל לא לדפוק את הגוף, ו"להחליק" על הרצפה במקום להתרסק במכה אחת...

למעלה