דיון פילוסופי - צביעות באח הגדול

bibaso

New member
../images/Emo221.gif דיון פילוסופי - צביעות באח הגדול

לפני כמה ימים חשבתי על זה, האם ניתן לצלוח את ה-100 יום ללא צביעות ?? (השאלה הזאת תתחדד ככל שישארו פחות מתמודדים בוילה - ומתוך ההנחה שאסור לומר למישהו שהצבעת נגדו)

קמבילי

New member
ראשית עליך להגדיר מהי צביעות

המילה הזאת "צביעות" היא המילה השכיחה ביותר בבית האח הגדול וכאן בפורום, אבל עדיין אינני מבינה למה הכוונה. אני מנחשת שהכוונה לאדם שמעמיד פנים שהוא מחבב מישהו, מחמיא לו ותומך בו, אבל בסתר לבו לא סובל אותו. אם אני צודקת אזי תשובתי היא לא, אי אפשר לשרוד את 100 הימים ללא צביעות, ואי אפשר לשרוד אפילו יום אחד בחיים האמיתיים ללא צביעות. התנהגות מנומסת היא כמעט תמיד התנהגות צבועה, אבל לא נוכל להתקיים בלעדיה. יש משהו אחר שבאין לי מונח מתאים אקרא לו "לכלוך". לכלוך זה מה שמיקי עשתה ומה ששי עושה. אדם מלכלך מנהל שיחת השמצות עם מישהו על אדם שלישי, ואז הולך אל האדם השלישי ומספר לו מה "ההוא" אומר עליו. המקצועיים יודעים לשלוף חצאי משפטים תלושי קונטקסט כדי לדווח עליהם, והמקצוענים האמיתיים מדלגים אפילו על שיחת ההשמצות ופשוט משקרים. האם אפשר לשרוד באח הגדול בלי ללכלך? בוודאי, כי באח הגדול מי שמדיח הלכה למעשה הוא הקהל, והקהל שופט בצורה אחרת לגמרי מהמשתתפים. הקהל, אנחנו, הוא אלוהים שרואה הכל, והוא לא יכול לסבול רשע וטוב לו. הקהל שופט לכף חובה את השקרנים הנוכלים, ויומו של שי קרוב. בחודש האחרון אני חושבת הרבה על שקרים, ומדוע לרובנו כל כך קשה לשקר. ראיתי את תועלתו של השקר ביצירת סכסוכים לתועלת פרטית ובכלל, והחלטתי להתחיל לאמץ שיטה זאת. פשוט לשקר, כל כך קל ונוח, באין צופים מי יתפוס אותך?

droriko

New member
מזכיר לי אנקדוטה

אם תיכנסי לפרופיל טיפוסי במקושרים(הרבה שנים אני כבר לא שם אבל בכל זאת) , נכון יש שם את התכונות שאתה שונא והתכונות שאתה אוהב ? אז תמיד בתכונות שאתה אוהב תיהיה כנות, ותמיד בתכונות שאתה שונא יהיה ברוטליות , סתירה משעשעת .

gralanit

New member
השאלה היא אם יש בנאדם שהוא לא צבוע במידה כלשה

הרי כולנו משקרים במידה כלשהי, לכולנו יש מצבים שבהם מעמידים פנים. יש מישהו שהוא לא כזה? יש מישהו שמסוגל להיות תמיד staright-forward, אבל עד הסוף? יש מישהו שאין סיכוי שישקר ברגע האמת על מנת להציל את עצמו?

babylon4

New member
אולי כן

אבל צריך להיות מאוד בשוליים. תראו את פיראס בפרוייקט Y. הוא היה מתחת לרדר במשך רוב התוכנית ועל כן לא הועמד להדחה. ועל כן גם לא היו לו אוייבים ובסוף הוא היה הזוכה הגדול אחרי שמצביעי צינו נרדמו בשמירה.

bibaso

New member
ומי שלא צבוע וכתוצאה מזה עולה לגריל כל שבוע ?

(לגבי צביעות הקשורה לנימוס - אני לא מדבר על נימוס כללי אלא על נימוס הגובל בהטעיה) במקרה ומדובר במישהו בעל קסם אישי הקהל ישאיר אותו פעם אחר פעם. אם לא אפשרי - אז בעצם אין לנו זכות להתלונן על מישהו בבית בנושא צביעות...

קמבילי

New member
מי מתלונן על צביעות?

אני בכולפן לא התלוננתי מעולם על צביעות, ומי שמתלונן על צביעות זה לא האנשים בפורום (למעט פה ושם פקץ/פקצה מזדמנים) אלא האנשים בבית. עד כדי כך שזה הפך לבדיחה והמילה התרוקנה מתוכן: מיקי: הודחתי בגלל שלא הייתי צבועה. רנין: בחיאת המשפחה שלי, תאמיני לי, הדבר שאני הכי שונאת בעולם זה צבועים איזה מתמודד עלה על הגריל בגלל שלא היה צבוע? מיקי? היא עלתה על הגריל בגלל שהיתה תחמנית. יוסי? עולה עלה גריל בגלל בתו, בגלל גילו, בגלל צ'חצ'חיותו. עינב? עלתה לגריל בקולות הבנים בגלל בהמיות. שפרה? בגלל הדת. אז מי עלה בגלל חוסר צביעות? ----------------- וגם בנוגע לנימוס יש בינינו אי הבנה. מתוך נימוס אינך יכול לזרוק למישהו בפרצוף שאתה לא סובל אותו. כל היום אתה מחייך ונחמד אל אנשים שמצדך יתפגרו. נימוס וצביעות שלובים זה בזה.

bibaso

New member
אני חשבתי יותר לכוון העתיד -

כשיהיו פחות אנשים וכל קול נהיה ממש חשוב - אם ייצא שחבר טוב של מישהו מצביע כנגדו (מה שאומר שהוא לא ממש חבר טוב שלו - אחרת היה משאיר אותו לסוף, ל -3 האחרונים) - [ ואני לא מתכוון למקרה של קרן - נעמה, שהיה יותר מתוך פחד מחרם ] - אם זה מחוייב המציאות , או שאפשר להגיע למליון ביושר - אם מצויידים במספיק קסם אישי. (כדי להמנע מהדחה ע"י הקהל במקרה ועלית על הגריל משום שמה לעשות, אתה לא מסמפט כמה מאלה שנשארו ולא משחק אותה "ידיד נפש" שלהם, מעבר למה שמחייבת הסיטואציה שאתה כלוא אתם בוילה).

ShukyD

New member
פתחת פה תיבת פנדורה

כל פלוץ שיודע כמה מילים גבוהות עכשיו בטוח שהוא יודע את סודות היקום ולא יהסס לשתף את כולנו בזה.. אני בעד לגמרי, רק מפריע לי שאני רואה מראש לפי תגובות בודדות איך זה חומק מהכוונה שלך למקום אחר לגמרי

יNOT

New member
../images/Emo45.gif משנה את טענתי ../images/Emo6.gif

היחיד שיכול ,אוליי ..

יNOT

New member
לא.

צביעות היא חלק מהאופי של אנשים, אנחנו רוצים להאמין שזה לא קיים בנו או באנשים שמקורבים לנו , אבל זה לא נכון. זה קיים בכל אחד במידה מסויימת (יש אנשים שבהם זה כמעט ולא נגלה על פני השטח ) דבר שני: השהייה "בתא לחץ" חברתי כמו הווילה , בה אתה נחשף לאנשים ששונים ממך תרבותית ובתפיסת עולמם , מחייבת מידה מסויימת של צביעות כדי לפתח קשר ביניכם. דבר שלישי: אם בכל זאת אדם בוחר לדבוק בערכיו, ולא לנהוג בצביעות, על כל מה שמשתמע מזה, רוב הסיכויים שהוא ישעמם את הצופים , ירגיז את הדיירים , ויודח.

Fairywitch

New member
ברור שלא-

זה משחק. ובמשחק מהסוג הזה אתה חייב להיות נחמד לכולם (או לפחות לנסות להסתדר עם כולם) כדי לשרוד- והרי ברור שמבין כל הנ"ל אתה צריך לבחור במישהו, אין מה לעשות. אבל... אפשר לשמור על מידה של אינטגריטי, ויש רמות שונות של צביעות. השאלה היא עד לאיזו רמה אתה מגיע ולמה. יש הבדל בין לנסות להסתדר עם מישהו לבין להגיד לו "אתה חבר טוב שלי".

למעלה