ראשית עליך להגדיר מהי צביעות
המילה הזאת "צביעות" היא המילה השכיחה ביותר בבית האח הגדול וכאן בפורום, אבל עדיין אינני מבינה למה הכוונה. אני מנחשת שהכוונה לאדם שמעמיד פנים שהוא מחבב מישהו, מחמיא לו ותומך בו, אבל בסתר לבו לא סובל אותו. אם אני צודקת אזי תשובתי היא לא, אי אפשר לשרוד את 100 הימים ללא צביעות, ואי אפשר לשרוד אפילו יום אחד בחיים האמיתיים ללא צביעות. התנהגות מנומסת היא כמעט תמיד התנהגות צבועה, אבל לא נוכל להתקיים בלעדיה. יש משהו אחר שבאין לי מונח מתאים אקרא לו "לכלוך". לכלוך זה מה שמיקי עשתה ומה ששי עושה. אדם מלכלך מנהל שיחת השמצות עם מישהו על אדם שלישי, ואז הולך אל האדם השלישי ומספר לו מה "ההוא" אומר עליו. המקצועיים יודעים לשלוף חצאי משפטים תלושי קונטקסט כדי לדווח עליהם, והמקצוענים האמיתיים מדלגים אפילו על שיחת ההשמצות ופשוט משקרים. האם אפשר לשרוד באח הגדול בלי ללכלך? בוודאי, כי באח הגדול מי שמדיח הלכה למעשה הוא הקהל, והקהל שופט בצורה אחרת לגמרי מהמשתתפים. הקהל, אנחנו, הוא אלוהים שרואה הכל, והוא לא יכול לסבול רשע וטוב לו. הקהל שופט לכף חובה את השקרנים הנוכלים, ויומו של שי קרוב. בחודש האחרון אני חושבת הרבה על שקרים, ומדוע לרובנו כל כך קשה לשקר. ראיתי את תועלתו של השקר ביצירת סכסוכים לתועלת פרטית ובכלל, והחלטתי להתחיל לאמץ שיטה זאת. פשוט לשקר, כל כך קל ונוח, באין צופים מי יתפוס אותך?