הבדלי תרבויות?

Viveme

New member
../images/Emo221.gifהבדלי תרבויות?

רציתי לדעת מהו ההבדל הגדול ( לפחות חלק מההבדלים, בשביל הידע הכללי הלא כ"כ מפותח שלי) בין מה שנקרא ספרד שנמצאת באירופה לבין דרום אמריקה ושאר האזורים שבהם מדברים ספרדית. ברור שישנם המון הדבלים מבחינת רמת חיים...אם תוכלו להעשיר את היידע שלי אני אשמח!! כי כאן בפורום בעיקר יצא לי להתקל בדיבורים על ספרד, אז הייתי רוצה להכיר את ההבדלים..תודה רבה רבה!!

Osher191

New member
אממ אני לא יודעת לענות על זה ממש..

אחרי הכל, הקונקיסטדורים הספרדים הם אלו שהביאו את השפה והתרבות של ספרד לדרום אמריקה במאות ה-14 וה-15. מה שאני כן יכולה להגיד לך זה שלדרום אמריקאיים יש הרבה יותר אהבה וכמיהה למולדת שלהם, הם הרבה יותר "פטריוטיים" (אם אפשר לקרוא לזה ככה) מהספרדים, הרוב בגלל ההיסטוריה הארוכה של היבשת... ספרד גם הרבה יותר מבוססת ובהחלט ראויה להיקרא מדינה אירופאית טיפוסית.. מרכזי קניות, אופנה (ידעתם שזארה היא חברה ספרדית?
), בידור, מסיבות (מישהו אמר איביזה?) וכו' בעוד שדרום אמריקה בעיניי נתפסת כיותר פראית.. כל השאר הם הבדלים מאוד קטנים של תרבות כמו סוגי מוזיקה, אוכל, ריקוד, סלנג וכד'

maozeitan

New member
ולא רק זארה.. מה עם מנגו, פאקו ראבאן (בשמים)

תעשיות שלדעתי הולכות חזק מאד בארץ

Osher191

New member
נכון...

מנגו מוכרת מאוד, כנ"ל ל-pull and bear שהיא חברת בת של זארה שהיא כאמור חברה ספרדית פאקו ראבאן עוד לא שמעתי אבל טוב לדעת

Viveme

New member
תודה רבה על התגובה!!

נשמע ממש נחמד!! אם את יודעת, מה הם ההבדלים בריקוד ובסוג המוזיקה? כי רואים נגיד (כן כן) בטלנובלות הבדלים בין טלנובלות ארגנטינאיות למקסיקניות נגיד.... מה שאומר שיש הבדל גם בתוך הארצות שהן לא ספרד...

Viveme

New member
השאלה מופנית לשניכם!! (=

ומעוז לא הייתי על המסנג'ר....אחי לפעמים על המחשב...סורי... :)

Osher191

New member
ככה...

בריקוד... למשל בספרד, הריקוד המוכר ביותר ואולי אפילו ה"לאומי" הוא הפלמנקו שמוצאו בחבל אנדלוסיה והוא הרבה יותר דרמטי ונוקשה (לדעתי) מסגנונות הריקוד הלטינו אמריקאיים... בכלל הדרום אמריקאיים הרבה יותר שמחים וצבעוניים מהספרדים בקטע של ריקוד ומוזיקה..בדרום אמריקה הקטע של הריקודים מתפרס הרבה יותר לרוחב ולכל מדינה יש אפילו כמה ריקודים וסוגי מוזיקה אופיינים... טנגו ארגנטינאי, סמבה ברזילאית וקומביה קולומביאנית הם רק חלק מהמכלול הזה... כנ"ל לריקודים ששייכים לחלק הקאריבי של מה שנקרא אמריקה הלטינית כמו סלסה קובנית, בצ'אטה (רפובליקה דומיניקנית בעיקר...) וכו' יש על זה אינסוף חומר באינטרנט

כרוני

New member
בוודאי שיש הבדלים בין מדינות

שונות בדרום אמריקה.... קחי בתור דוגמא את סוריה ולוב.....שתי מדינות דוברות ערבית אז הן דומות בהכל? ככה זה גם עם מדינות בדרום אמריקה. בוליביה זה לא ארגנטינה כמו שארגנטינה זה לא ברזיל בהמון תחומים. במדינות הגדולות יש גם הבדלים מאוד גדולים בין אזורים שונים במדינה. ארגנטינה למשל. בצפון מורגשת מאוד התרבות האנדית על כל המשתמע....מאכלים, מוזיקה, ריקודים, מראה של אנשים. במרכז המדינה מאוד מורגשת התרבות הארופית משהו. הטנגו בכלל בעל מקורות אפריקאיים לפי מה שהבנתי. ברזיל לדוגמא. בדרום התרבות היא (מצטער שנכנס למילים הללו) לבנה, ולרוב, כך גם האנשים. בצפון התרבות בעלת דגש אפריקאית לחלוטין ויש ערים שלמות של אפרוברזילאים....... על אופי של אנשים כהבדל בין מדינות אני אפילו לא רוצה להתחיל לדבר.

Osher191

New member
ארגנטינה היא בהחלט

היותר "אירופאית" בהשוואה לכל שאר המדינות בדרום אמריקה תנסו להשוות את בואנוס איירס ללה פאס, זה פשוט שתי ערים שונות לחלוטין בהמון היבטים שהבולט בינהם הוא רמת החיים כמובן...

Viveme

New member
זה ממש מעניין (= תודה על התשובה!

אולי אני אברר על זה קצת יותר אפילו!

למעלה