הודעה אישית

טלי1960

New member
../images/Emo221.gif הודעה אישית ../images/Emo221.gif

לצערי ,לאחרונה הדיונים כאן עברו לאלימות מילולית. דרך האלימות איננה דרכי ואין בי שום רצון להיות חלק ממנה. כוונתי היתה לשמוע הסברים נבונים לטיעונים שהעלתי כאשר לא הסתרתי לרגע את דעתי על ההלכה היהודית. בתחילה היו מספר ניסיונות מעניינים להשיב,אך לא מספיק כדי לשכנע אותי שאני טועה. כאשר הניסיונות לשכנע לא עלו יפה,השלב הבא היה פגיעות אישיות עד אלימות ושימוש בקללות ומילות גנאי. שלב הגידופים מלמד כי מענה לעניין לא אקבל כאן. לצערי,השיטה הזו זכורה לי היטב מימי ילדותי ,בתחילה ניסו לכפות עלי את ההלכה בדרך ארץ ובנועם אך משלא השתכנעתי,פנו כולם סביבי בדרך הכפייה והאלימות. כאשר אדם פונה לדרך קלוקלת שכזו,ברור לי כי אין באמתחתו הוכחות של ממש לאמיתות דעתו ולנכונות דרכו. הכפייה נעשת תמיד מתוך חולשה ותסכול. מה שהבאתי לפורום הן שאלות קשות. שאלות שכוונתם לא היתה לערער את האמונה אלא לעורר מחשבה עצמאית. יש לי תחושה חזקה כי מחשבה עצמאית הפחידה רבים פה.חלק טענו שמחשבה עצמאית היא כפירה. יתכן וזה אמנם כך ביהדות וחבל. זכות המחשבה העצמאית היא מתנת האל ואין לוותר עליה ואין למוסרה בידי אף אדם אחר. כאשר אתה מוכר את חרותך ומוסר חייך בידי אדם אחר,אתה מגמד עצמך עד עפר כאילו מכרת נפשך בנזיד עדשים. זהו, זה המסר שרציתי להעביר. אל תוותרו על חרותכם ודעתכם. היו בני חורין ואנשים חושבים בין אם דתיים ובין אם חילוניים. טלי.

באמת חבל להיות במקום שלא טוב בו

במקום שתעמדי פה ותתבכייני על האלימות את יכולה לא לענות להודעות כאלה. את לא חייבת להגיב על הכל
יש לי הרבה קילומטראג' בפורומים מכל העולם.בכל פורום יש חמומי מוח מזמינה אותך לכתוב לי באופן פרטי יש לי רב מצוין עבורך(רפורמי) תחשבי על זה

חבל שתתני לאלימות לנצח

לא הייתי רוצה לראות פורומים בהם יש פתחון פה רק לצד אחד של המתרס וכל מי שמנסה להביע דעה קצת שונה נדחף הצידה באלימות. אני מצטרף לקריאתך: הדבר הכי חשוב הוא לעולם לא להפסיק להיות אנשים חושבים וספקנים, ולא להפוך לעדר כבשים צייתניות

אני מאו מקווה

שאת לא חושבת שהיהדות היא משהו נורא בעקבות מה שקרה לך כאן. אני גם רוצה להגיד לך ואולי את לא תסכימי עם זה שאלי ו. היה היחיד שבאמת ניסה לענות לך ואת עזבת את השירשור והמשכת עם טענות שלא קשורות לנושא, אני חושבת שעם קצת מאמץ הוא היה מראה לך היכן הטעויות שלך בנוגע לרמב"ם. דעי לך שהבורא אינו מעוניין שנעבוד אותו מכפייה כי אם מרצון, והרצון הזה בא לנו לא בפעם אחת אלא בדרך רווית אתגרים. אני רוצה לשאול אותך היכן התנסית בלימוד חוכמת הקבלה (דבר שאף פעם את לא רוצה לענות עליו) ולהגיד לך עם יד על הלב, אולי התנסית במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. בהצלחה בהמשך הדרך:)

אופירA

New member
מנהל
טלי קורה מנגד עינייך

האלימות הראשונה שהופגנה כאן בפורום בדיונים שניהלת עם האנשים, היתה ממך. חחחחחחחח... פרוע כתגובה לדבריהם של אנשים בפורום (שבכלל לא ענו לך, אלא התדיינו ביניהם) זו אלימות. השתלטות על הפורום באופן שלא כ"כ השאיר מקום לאנשים אחרים - באה ממך. הסקת מסקנות כתוצאה מעובדות מסולפות - באה ממך, וגררה את החברים להתייאש מלהתייחס אלייך בצורה רצינית ומכבדת. האשמה אוטומטית של החברים העונים לך בכל מיני טענות משונות - באה ממך. למה את מתפלאת שהם נקטו באותה לשון נגדך? האם כיבדת אי פעם את עמדתם ונמנעת מלכנות אותה בשמות מבזים? האם שמעת פעם על האפשרות לומר לאדם שאינך מסכימה עם דעתו: אינני מסכימה עם דעתך, אך מכבדת אותה? שמעת פעם על האפשרות להניח לאדם לדבר, ולוותר על לענות לו, במטרה לא להיגרר לאלימות? שמעת פעם על האפשרות לומר לאדם מיידית לאחר הפגנת האלימות הראשונה שלו: איתך אינני רוצה לשוחח, מאחר שאתה נגרר לאלימות, וזו אינה דרכי? (ולא לחכות חודשיים שבהם את שופכת אלימות על ימין ועל שמאל, ורק אח"כ להיזכר שדרך האלימות אינה דרכך?) מאחלת לך אושר בחיים, כבוד עצמי וכבוד לזולת. איזהו מכובד? המכבד את הבריות.

tamarhp

New member
אני עם כל מילה.

לא פעם קיבלתי הודעות מזלזלות, בוטות ומלאות באלימות מילולית דווקא ממך, טלי.

למלעיגים אל תהי תקוה

אני מבין את הפורום כמקום של קרוב לבבות.צר לי שיש פורום שעשה עוול ליהדות ולטוהר המידות.לידיעתך,לחלק גדול משאלותייך יש תשובות לצערי אין לי זמן להיות פה ולענות לך כיאה וכנאה,החגים נגמרו והעבודה ממיסה לי את השעות הפנויות.אני יכול להמליץ לך לא לזנוח את היהדות ולא להוציא מסקנות על פי אנשים חסרי סובלנות.לא תמיד התשובות שתקבלי יניחו את דעתך כי הדת עברה גלגולים רבים והיהדות היום היא לא יהדות התנ"ך.לאחר דור המדבר באו דורות אחרים כשכל דור הוסיף עוד לבנה לבנין.לפעמים היו גם לבנים עקומות אבל הן לא מוטטו את הבנין שמצליח לעומד יציב. לא הורסים את הבנין בגלל כמה לבנים קלוקלות.מיישרים מה שאפשר ליישר ומסתכלים על הבניין כולו.ליהדות יש להציע נחמה ורוגע ,שלמות והארה.האמונה חשובה לנפש. חפשי את האמונה.צר לי שהגעת למקום שרק הרחיק אותך ממנה יותר.לא כל מי שאומר שהוא יהודי דתי הוא באמת מבין את המשמעות של כבוד לזולת ודרך ארץ.

KIM2004

New member
טובל ושרץ בידו ? ..

- על האלימות בפורום להיפסק. - קחי אחריות (!), פשפשי גם את במעשיך..אני משוכנע שתמצאי שם כמה דברים מיותרים בהחלט. Kim

Shira Esther

New member
כפייה

אינה מוצדקת בשום מצב, וגם אלימות לא. אל תשימי לב לעשבים השוטים- הם לא מייצגים.

אני מבינה

שאת מחפשת פרובוקציות ושברגע שהתחלנו לשעמם אותך אז את הולכת לחפש חדשות מים שקטים..וגו' עקבתי בעינין אחרי ההתכתבויות שההעלת.. ואת בחורה מלומדת ועם פתיחות להרבה דברים דווקא בשאלה על הרמבם התקרבת לעובי הקורה, חבל לפרוש בשיא.. הרמבם בעצמו היה פרובוקטור לא קטן.. ואם תשימי לב דבריו נאמרו בשגיא נהור ודאי שהוא נגד כל סוגי הפורקנים שהוא הציג שם (הרי היה רופא איש רוח בקיא בתורה ופילוסופיה...תחשבי!) הדימוי של ילדה בת שלוש נועד לזעזע והוא בחינת קל וחומר תקראי שוב בטקסט ותראי איך אפשר בקלות להוציא דברים מהקשרם תמי.

אה ואגב

הרמב"ם כתב לקוראי ספר שבימיו היו חלק מהעם..ולא כולו... וקצת לסבר את העיין מי האיש? ... רבי משה בן מימון, או בקיצור הרמב"ם (23 במרץ 1138 - 13 בדצמבר 1204 ; ט' בניסן ד'תתצ"ח - כ' בטבת ד'תתקס"ה), מגדולי הפוסקים בכל הדורות, מחשובי הפילוסופים בימי הביניים, איש אשכולות, מדען, רופא, חוקר ומנהיג, שכונה גם "הנשר הגדול". אחד האישים החשובים והנערצים ביותר ביהדות. עליו נאמר "ממשה עד משה לא קם כמשה". החזיק במשנה רציונלית-שכלתנית מובהקת שבאה לידי ביטוי בכתביו. הרמב"ם מוכר כפילוסוף גם בתרבות הערבית והאירופית. בערבית הוא מוכר כמוסא בן מימון (موسى بن ميمون), או בשמו הערבי המלא: موسى بن ميمون بن عبد الله القرطبي الإسرائيلي (מוסא בן מימון בן עבדאללה איש קורדובה הישראלי). בלשונות אירופה מקובל לכנות את הרמב"ם Maimonides (מיימונידס) על שום האופן בו נכתב שמו ביוונית: Μωησής Μαϊμονίδης (מואיסיס מאימונידיס).

למעלה