הציטוט היומי

hilali1

New member
כל השבוע מרגיש כמו שבת ../images/Emo6.gif

שם הסינגל החדש של בועז בנאי
הלוואי שזה לא היה רק בשיר..

נכון. אבל מה המשפט הזה בא לומר?

זה כאילו להראות לצמחונים שהם צריכים להפסיק עם חלב? אבל רובם במילא מתנגדים גם לחלב... מה הפואנטה של המשפט? בתור צמחונית אני יכולה לומר שבמילא כל מי שאומר שבשר זה רצח יסכים איתך שגם חלב זה לא בסדר...

tweeg

New member
תאמת זה סתם בצחוק

בתור אקס צמחוני במשך שלוש שנים ומישהו שמכיר הרבה צמחונים, בחיים לא שמעתי התנגדות לחלב

תלוי למה הם צמחונים

מי שצמחוני בגלל החיות, גם אם הוא אוכל מוצרי חלב, הוא בדרך כלל ירגיש רע עם זה... צמחונים פחות מודים בזה אם הם צורכים מוצרי חלב, אבל עדיין, הם לא יגידו לך שחלב זה בסדר, אלא אם הם לא צמחונים בגלל החיות אלא סתם בגלל שזה מגעיל אותם. להיות צמחוני בגלל שהחיות סובלות ולהגיד לאחרים שחלב זה כן בסדר, זה קצת צבוע. הרבה צמחונים (לפחות מאלה שאני מכירה, וזה גם די הרבה) מתכננים להפוך לטבעונים בעתיד, זה פשוט קשה להם מדי מההתחלה לצמצם את התפריט ככה, אז מפסיקים עם חלב וביצים מאוחר יותר.

לא מדוייק...

אני לא יודעת בקשר לחברים שלך, אבל אני צמחונית כבר 8 שנים ואני לא טבעונית. כן, אני נגד היחס שהחיות מקבלות ע"מ שייצרו יותר תנובה אך עם זאת פרה צריכה שיחלבו אותה, ותרנגולת מטילה ביצים ללא כל קשר לפריון - מה שכן ברור שעדיף ביצי חופש ושאר דברים, אבל לא מדוייק שהשימוש במוצרי חלב וביצים הוא שלילי על כל צדדיו. חוץ מזה כמו ש-נגמר לי הכוח אמרה זה צימצום דרסטי בתפריט מה שגורם לבעיות רפואיות לעיתים בעיות מורגשות מאוד שמשפיעות על אורח החיים השוטף. וגם עניין כלכלי, לצרוך תחליפים או שלל מוצרים אורגניים זה יקר ולא כ"כ נגיש...

זה לא ממש נכון...

גם ביצי חופש גורמות הרבה נזק, מה גם שטבעונות בריאה היא בריאה יותר מלאכול ביצים וחלב אם התפריט שלך מגוון מספיק, כי גם בלי קשר לסבל של החיות, יש הרבה דברים לא בריאים בזה (גם אם יש בזה דברים שהם כן בריאים). לא רק מה שאורגני הוא טבעוני, זה לא בהכרח יקר יותר... גם בתעשיית החלב פרות נפגעות הרבה. השאלה היא פשוט כמה התזונה שלך מבוססת על ביצים וחלב, אם תפסיקי עם ביצים וחלב כשזה עיקר התפריט שלך, מן הסתם לא תהיי בריאה כי לא תאכלי כמעט כלום. בגלל זה קשה יותר להפסיק עם זה, צריך קודם שיהיה תפריט מגוון יותר... אני יכולה להגיד לך שהייתי אוכלת המון ביצים פעם, והיה לי קשה להפסיק עם זה כי הייתי צריכה לוותר בערך על חצי ממה שאני אוהבת לאכול, אבל בסופו של דבר הצלחתי, ואני מקווה בעתיד לעשות אותו הדבר עם החלב. בכל אופן זה לא דיון לכאן, זה יותר מתאים לפורום צמחונות וטבעונות, ואם זה מעניין אותך אז תשאלי שם ותקבלי תשובות הרבה יותר משכנעות משלי. הטיעונים של "פרה צריכה שיחלבו אותה" ו"תרנוגלת במילא מטילה ביצים" הם ממש לא נכונים נכון לתעשייה של היום, גם לא בביצי חופש, יש הרבה מה לענות על זה, אם זה מעניין אותך אז תשאלי בפורום צמחונות וטבעונות, או שתקראי באתר של אנונימוס שאני מניחה שבתור צמחונית את מכירה. יש הרבה מה לומר על זה אבל אני לא רוצה להיכנס לזה כאן כי זה לא המקום וכי אני לא בטוחה אם זה בכלל מעניין...

bilbi69

New member
:]

"...כדי לראות בהיר צריך לצאת לתכלת הגדול אל תעצום עיניים ותראה את כל הטוב..."

אורן ג

New member
מתוך שיר ישן ישן ששמעתי היום

"אני עכשיו מצב קיים, ואת היסטוריה מתמשכת"..... כתב את זה עמוס קינן

למעלה