טו ד'ה לפט טו ד'ה לפט

סער ג1

New member
../images/Emo221.gif טו ד'ה לפט טו ד'ה לפט ../images/Emo221.gif

העולם השתגע, ועכשיו זה רשמי! * הקליפ של סולג'ה בוי בן ה17- מקים מהספה את כל הצעירים בעולם, וכולם מנסים לרקוד את צעדי הריקוד הכיפי של הראפר * השיר הזה מדבק כמו שפעת העופות ויגרום לכם להתנהג כמו פרה משוגעת * אז למה אתם מחכים? יאללה, תזיזו ת'תחת! מאת: שחף שלר [email protected] "אני מנסה להוכיח לכל האנשים שאמרו לי שאני לא אצליח שהם טעו. אני אראה להם וגם אעשה מוזיקה שתפנה לקהל שתאפשר לו לרקוד וליהנות. אני יוצר את השירים שלי מהלב ואני חושב שאני מביא משהו רענן וחדש לעולם הראפ. אני מגיע, אז תחכו לי". את המשפט הזה אמר הראפר בן ה17- סולג'ה בוי, רגע לפני שידע שחייו עומדים להשתנות. השנה האחרונה היתה בוודאי משונה לנער שחלם להיות הדבר הבא בעולם הראפ והצליח גם לעשות זאת כנגד כל הציפיות, כשבדרך הוא שינה את חוקי המשחק של תעשיית המוזיקה. סולג'ה בוי מצליח להרגיז לא מעט אנשים מהתעשייה, אבל רוקד את הריקוד שלו כל הדרך למקום הראשון במצעדים. בגילו הצעיר הוא הצליח להגשים את חלומו הגדול ביותר ולהפוך לשם שכולם מכירים. מכירים? אם לא, תכף תבינו על מה כולם מדברים. גולשים להצלחה סולג'ה בוי נולד כדאנדרה ראמון וואיי בשיקגו. את המפגש הראשון שלו עם המוזיקה הוא זוכר בעיקר במשחקי הפריסטייל שערך ליד השולחן בהפסקת הצהריים בבית הספר עם חבריו בגיל שבע. אלה היו מעין תחרויות ראפ מאולתרות, שבהן כל אחד מיושבי השולחן הוכיח את כישוריו כראפר. "בתור ילד הייתי רגיל לחלוטין. אהבתי לבלות עם חברים ולשחק במשחקים", הוא נזכר. "בשולחן האוכל, שם הכל התחיל". בגיל 14 עבר יחד עם אביו למיסיסיפי, שם החליט אביו לעזור לבנו עם השאיפות המוזיקליות שלו ומימן לו אולפן הקלטות קטן. דאנדרה בילה זמן רב באולפן, ניסה לפתח קטעים מוזיקליים שונים וליצור להיטים, אבל הדרך להכרה היתה קשה. אף אחד לא מיהר להחתים את הצעיר על חוזה בחברת תקליטים, וכמו שיודעים אמנים צעירים רבים, יש מעטים שמצליחים לעשות את זה ולפרוץ באמת. דאנדרה מספר: "בהתחלה היה קשה לקבל הכרה ברחובות, אז התחלתי להתעסק עם האינטרנט, זה גרם לי להתפרסם. דרך האינטרנט שמעו אותי כמה אנשים מתחום המוזיקה והגיעו לראות אותי מופיע". דרך השיווק הלא שגרתית של סולג'ה בוי יצאה לדרך בשנת 2005. להיות ראפר קשוח ברחובות נראה קשה ולא מבטיח במיוחד, במיוחד אם אתה ילדון רזה ולא מאיים במיוחד. לכן הוא התחיל לפרסם את המוזיקה שלו באתרים כמו 'יו-טיוב' ו'מיי-ספייס'. הראפר פתח בכל אחד מהאתרים עמוד שבו הזמין גולשים לשמוע את שיריו ולהגיב. שירי הראפ הקליטים של סולג'ה בוי הצליחו מאוד, והוא צבר קהל מעריצים שהפיצו את השירים שלו בקרב חברים שלהם. למעלה מ30- מיליון גולשים כבר צפו בקליפ של "Crank That" באינטרנט, ומספר דומה של גולשים צפו בסרטון שמסביר איך לרקוד את הריקוד מהקליפ (רוצים גם ללמוד? המשיכו לדפדף). "האינטרנט עזר לי המון בקריירה", מספר סולג'ה בוי. "העצה שלי למוזיקאים חדשים היא להשתמש באינטרנט - הוא המפתח להצלחה. זה גורם לכל העולם לשמוע אותך". אז נכון, הראפר לא הרוויח שקל על השירים שלו שזלגו לאינטרנט, אבל זה עמד להשתלם בהמשך. המשך הכתבה על הראפר הצעיר - בגיליון החדש של מעריב לנוער

למעלה