מורה נבוכים הסנסורי

Plaster26

New member
שאלה בנושא התחום הסנסורי

בהמשך לשאלה על שיטת מור לוויסות דרך הפה , אשמח לקבל בידע או הכוונה על מידה לגבי שיטות טיפול נוספות ... שהן " שיטת וילברגר" הידוע בשם ההברשות כל שעתייםושימוש במגע לחץ וכן על שיטת אלבאום כל הכוונה או מידע בנושא יעזור אז אשמח לתגובה אז תודה

נאוה ר

New member
לפלסתר ורעות שלום!

שום מידע שאני אתן בשורות הבאות לא יכול להחליף למידה מעמיקה בקורס או קבלת הדרכה אישית ישירה. אבל כדי שלא אצא "קמצנית" לגמרי אז כמה מילים. מידע על הנושא וויסות חושי אפשר למצוא בהרבה אתרי אינטרנט באנגלית מדפיסים במנוע החיפוש SPD . יש מאמר פה שנכתב על ידי שרון שני גונן ויש את האתר שלה "חושים". וגם בו יש הרבה מידע. כדאי גם לקרוא את HOW DOES YOUR ENGNIE RUN ועכשיו כמה מושגים:- * דיאטה סנסורית - כלי שבא לווסת את רמות העוררות ואת הקושי בוויסות חושי על ידי פעיליות פסיביות ואקטיביות שפרוסות לאורך כל היום. משך הזמן של כל פעילות, תדירות בין פעילות לפעילות, איזה פעילויות נבחרות וכו' = זה יום לימודים ארוך שמורכב מאיזה סוג דיאטה נבחרה, מה מטרתה, מי הלקוח, במקרה של ילד מי משפחתו, ומה סדר היום שלו. * הפרוטוקולים של ווילברגר - זהו כלי מאוד חזק שמצליח להביא להשגים טובים, אבל גם כלי מסוכן שעלול לגרום לנזק בידיים הלא נכונות. הדרך היחידה ללמוד להשתמש בו היא לעשות קורס או לקבל הדרכה אישית מאדם שמיומן בשיטת העבודה הזאת. אני אישית חושבת שאין לעבוד בו לפני ששולטים בכלי הקודם אבל אני לא יודעת האם כולם מסכימים איתי. (דרך אגב אכן יש בו מברשת ואכן יש בו אפרוקסימציות. אבל מה ששוכחים להגיד ששימוש לא נכון יכול לגרום להקאות ולאיבוד הכרה. וששימוש לא נכון והפסקה בזמן ריאקציה עלול ליצור החמרה. וכמו שכבר אמרתי לפני שבוע - לא מתאים לכל אחד שצריך ריפוי בעיסוק ואפילו לא לכל ה- SPD). * שיטת אלבאום - עוד לא מצאתי את הדוד המליונר שימות ויוריש לי מספיק כסף בשביל לעשות את הקורס, והרצאת המבוא שלהם לא עשתה לי חשק לחסוך כסף.... אז הכי טוב זה לחפש מכללת אלבאום באינטרנט וברוב העיתונים יש גם פרסומת ולברר איפה אפשר לעשות הרצאת מבוא. ולראות אם את רוצה להיות זאת שתלמד. ולספר לנו על הלימודים שלך. * MORE - ראשי תיבות של תנועה, ארגון אורלי, נשימה ועין והשליטה על הקורדינציה בינהם (באנגלית זה נשמע טוב יותר אבל קשה לי להדפיס באנגלית). הפרוטוקול מומלץ מאוד לקריאה. יש בו מידע על הפה מהזווית האנטומית, מהזווית המוטורית ומהזווית של הוייסות . תכנית הטיפול מדברת על מנגנון שנקרא SSB (מציצה, בליעה, נשימה), מנגנון התפתחותי. שיש לו יכולת להביא לוויסות עצמי תקין דרך דרך גרייה בפה. המדריך מתעסק ומנתח את האיכות של כל גרייה מבחינת טעם, טמפרטורה, סוג הטקסטורה, הצורה, איזה מין גרוי (משחק או אוכל וכו') ולאן הוא מתאים בפה. * לגבי פיגור קשה - לא ידוע לי על שיטה מיוחדת לפיגור קשה אבל ניתן להשתמש בחלק מהכלים לאוכלוסיה הזאת עד כמה שניתן להבין את הפרופיל הסנסורי. ורק לזכור אם יש פיגור עמוק שום טיפול שידוע לי לא ישנה את הפיגור וכדאי להתאים מטרות שהן באמת מתאימות למטופל ולא לעשות נסיונות חושיים על מישהו (שלא יכתבו עלינו "אחי דאריל" חדש). מקווה שעזרתי אם כי אני חוששת שכל משפט שכתבתי רק עורר שאלות חדשות יותר מאשר תשובות.

למעלה