סטריליות - כן או לא?

sporTV

New member
../images/Emo221.gif סטריליות - כן או לא?

לפניכם כתבה יפה מאוד (לדעתי) על מוצרים חדשים שדוחים הצטברות ודגירה של חיידקים בהם. זה יכול להציל חיים בבתי חולים לדוגמא! אז השאלה שאני שואל היום - סטיריליות מקסימאלית - כן או לא? לדעתי כן. בייחוד בבתי חולים.

vikvik

New member
אני חושבת

שכותרת הכתבה יש בה גם אמירה מסויימת: טרנד. וטרנד יכול להיות מאוד יקר לא רק לענות על הצרכים אלא לעורר חרדות ואובססיות רבות. כי אין לזה גבול...וכמו שכתוב בכתבה , סביבנו ובתוכנו יש מלא חיידקים. אני גם מאוד לא אוהבת אותם , אבל בכל זאת מנסה לשמור על הפרופורציות. יש דברים כל כך בסיסיים כמו לשטוף יותר ידיים, דבר שיותר יעיל מכל מסיכה שאנשים חושבים שאם הם שמו אז הם מכוסים , אבל מספיק שנוגעים במסכה באמצע עם הידיים כדי להוריד אותה , ויש שם הצטברות של לחות מהנשימה כבר העברנו חיידקים.

שטויות במיץ ../images/Emo216.gif../images/Emo216.gif../images/Emo216.gif

סתם עובדים על החרדות של האנשים חיידקים זה רע.... בואו נהרוג אותם העולם מלא בחיידקים בכל סנטימטר טונות של חיידקים בסמרטוט של הכיור וסקוטש' יש איזה מלאנתלאפים חיידקים ולא שמעתי שמישהו מת מהם עדיין.... כן נכון, אנחנו עלולים למות מפסיאודומונאס, אבל אין אפשרות להעלים אותו מהעולם. פשוט אין. מוצרים כאלה, רק עובדים פסיכולוגית על אנשים. בפועל הם כמו האנטיביוטיקות, הם מגבירים את החסינות של החיידקים ויוצרים חיידקים עוד יותר עמידים. אין לזה סוך וזה פשוט מגוכח. מה קורה על מברשת השיניים שלנו? ובכלל בגוף שלנו??? חיידיקים מתרבים כל כך מהר אם אם נניח שחטאת משהו תוך שעה כבר יש שם כמות חיידקים אסטרונומית. טוב, נראה לי שהבנתם את כוונתי...

sporTV

New member
ברגע שהתחלת לדבר על מברשת השיניים שלנו

התחלתי להיבהל
בגלל אנשים כמוך אנחנו לעולם לא נצליח להתגבר על החיידקים!!!!!! לי אישית (ופסיכולוגית) מרגיש יותר בטוח לנגב הידיים במגבונים היגיינים לידיים בעיקר כשאני בבתי חולים לדוגמא... ממליץ בחום
ובבריאות.... לילה טוב!

בית חולים ובית זה סיפור אחר לגמרי

בבית החולים כן מומלץ לשמור על סטריליות בגדר הסביר ואל באובססיביות- כי אין לזה סוף. החיידקים שנמצאים אצלנו בבית הם חיידקים רגילים, אבל בבתי חולים יש חיידקים סופרמנים!! כאלו שעמידים מאוד בפני אנטיביוטיקה כי הם כבר עברו דורות על גבי דורות של סלקצייה על ידי האנטיביוטיקות. מי כמונו יודע שהם עלולים להתנחל אצלך ולזכות אותך בחדר פרטי לגמרי במרפאה....

סטטיסטית כל מי שלוקח את הסטריליות לקצה

נדבק בסוף בדברים הכי קשים ולא יוצא מהם.

אני לא מכירה את הסטטיסטיקה

אבל, כמוך (ולכאבי שנינו יודעים למה אתה מרמז) יש אמת בדבריך. ולהבנתי, זה מתחבר למה שסיאפניקית כתבה. סטיריליות חשובה- אבל במידה!

בגוף שלנו יש יותר בקטריות מאשר תאים!

מספר הבקטריות בגוף אנושי בריא גדול פי 10 (!) ממספר תאי הגוף עצמו. הגוף שלנו חי בסימביוזה עם הבקטריות וזקוק להן. אמנם ישנם חיידקים "רעים" גורמי מחלות. אבל סטריליות מוגזמת עלולה לפגוע גם בבקטריות החיוניות לתפקוד הגוף. נוסף לכך, יש עדויות ברורות לכך שילדים שגדלו בסביבה נקיה מדי, לא פיתחו את מלוא ההגנות החיסוניות הנדרשות לגוף, והם רגישים בהרבה למחלות ולאלרגיות.

למעלה