ריברסינג-לידה מחדש

../images/Emo221.gifריברסינג-לידה מחדש../images/Emo221.gif

אנשים משתתפים בסדנאות לחוות את הלידה מחדש כדי להתגבר על טראומות שנובעות מעצם הלידה עצמה. ומהו ריברסינג? הנה ציטוט "תהליך בטוח, עוצמתי ועדין המשתמש בנשימה מעגלית מונחית המאזנת את אנרגיית הגוף (צ'י) , מנקה ומשחרר טראומות ישנות וסימפטומים מציקים, מזרז תהליכי שיפור והבראה ומביא אנשים לחוות תחושה של אהבה עצמית אמיתית באופן מהיר וקל." חשבתי לעצמי מהן החוויות הקשות שיכול תינוק/עובר לחוות בשעת לידה. האם יש הבדל בין לידה רגילה ללידה בניתוח קיסרי? מה דעתכם?

kikona126

New member
טליה

אני חושבת שהחוויות שיכול תינוק לעבור, לא מתרחשות רק בלידה, אלא גם ברחם. שכן הוא סופג הרבה ממה שהאמא מעבירה לו באותה התקופה. בקשר לשאלתך, לדעתי כל לידה היא קשה, כי זה בעצם הפירוד הראשוני שלנו בחיים, ולא משנה באיזה צורה היא מגיעה, יש פה את הפירוד הראשון שלנו, ותמיד הפעם הראשונה קשה ומפחידה. התינוק לאחר הלידה, בחודשים הראשונים, עדיין לא ממש יודע שהוא מחוץ לרחם. עדיין יש לו תגובות שיש לעובר, כגון קפיצות כשהוא ישן. הוא מסתגל לעולם לאט לאט, עדיין לא כל כך מריח (אבל את אמא שלו הוא מזהה לפי הריח), לא רואה כל כך טוב, שומע רק טונים גבוהיים ככה שיש הרבה דברים שהוא לא שומע. גזים למיטב ידיעתי יש להם גם כשהם ברחם... החשיבות היא בעצם מה שאנחנו נותנים לילד כשהוא יוצא מהבטן, הנגיעות מאוד חשובות, זה מפתח בהם מסוגלות וביטחון.

חוזרת רגע שוב להריון בלידה קיסרי...

הרבה נשים בוחרות ללדת כך כדי לא לסבול מכאבי הצירים אבל גם כדי לא ליצור סבל ומצוקה אצל היילוד שמושפע מתהליך הלידה עצמה, לחצי הצירים שינוי בלחץ הדם של האם בגלל הכאב, שמשפיע עליו המעבר בתעלת הלידה ועוד.... האם ניתוח קיסרי אכן יכול להמעיט את הסבל הזה (אם אפשר לקרוא לזה כך...) מה דעתך? ....ודעת כולם?

לידה טבעית

אני מאמינה שלא סתם נבחר עבורנו ועבור העובר להגיע לעולם בדרך זו. אני לא יודעת אם העובר סובל או לא, אבל יודעת בברור, שיש רפלקסים שמתפתחים רק אם העובר עובר דרך "תעלת הלידה". תוך כדי כתיבה אני חושבת על-כך שרגעי המעבר מאוד חשובים. המעבר מהרחם לעולם הגדול אינו פשוט ... הרי בעוד רגע כל חייו של התינוק ישתנו. זמן המעבר אינו סתם. וגם הדרך אינה סתם. זו אכן "מנהרת זמן". אני בעד לידה טבעית.

פנינה101

New member
ניתוח קיסרי ../images/Emo13.gif

ובכן למיטב ידיעתי, ניתוח קיסרי (לא מתוכנן) וגם מתוכנן מונע מהיילוד את ההתאמצות של השגת דבר כאילו "לא השלים" מעגל. לדעתי יש לילד אח"כ "חוסר" בהתמודדות כי עם ההתמודדות הראשונית הוא לא התמודד אני מקווה שזה לא נורא כי הבת שלי נולדה בניתוח קיסרי...לא מתכונן.

מעניין...תודה!!!../images/Emo24.gif

היי,שמחה לראות אותך כאן!!!
האם לדעתך כל תהליך הלידה הוא גם בחירת נשמתו של התינוק כמו...מחליטה נשמתו איך יתחיל המסע על אדמות?

פנינה101

New member
לדעתי כן ../images/Emo24.gif

והרי ההריון הוא רק מעבר בין ה"שם" ל"כאן" כמו שהנשמה בוחרת איפה להיוולד אצל מי ואיזה התמודדויות לעבוד כך היא בוחרת גם את זה ואם לא ממש בוחרת הרי יש לה התמודדות בכל מקרה יש לנו התמודדויות כל כך רבות אז הנה עוד אחת

לפעמים זה קשה

לפעמים זה כל-כך קשה להביט בפניו של ילד מוכה או חולה ולהגיד "הנשמה שלו בחרה בזאת". גם אם זה נכון, עדין יש בזה משהו שקשה לתפיסה. רק לא מזמן כתבתי פה על הגורל שבחרנו לנו ואמרתי לטליה, שזה נושא מורכב, שלא תמיד קל לדבר על זה... אני חוויתי המון סבל פיזי (ניתוחים) מגיל 10 וכששמעתי בפעם הראשונה, ש"בחרתי להביא את זה על עצמי", כמעט מתתי. אז נכון, היום אני מלמדת על הקשר בין גוף - רגש ותודעה, אך עדין יודעת כמה שזה קשה לתפיסה (דרך אגב, יש המון אנשים שממש מתנגדים לגישה הזאת). יום של בחירות טובות לכולנו יום של אור סמדר

פנינה101

New member
ג'ודי מתוקה ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

את מאשרת לי את התחושה שהביטוי "בחרתי בזה" לא נכון. הנשמה באה ללמוד ולהתפתח. וברמה הגבוהה, היא מגיעה למקום ששם היא תוכל לקבל את התיקונים על עצמה זה לא ש"אני בחרתי"....זה משהו רוחני ואני חושבת עכשיו, שזה לא ש"בחרתי" במשהו ספציפי, שיעור ספציפי לתקן אני חושבת שבעיקרון באנו ללמוד לעולם הזה באנו להתמודד, ואנחנו צריכים למצוא את הסיבה לפשפש בנשמתנו לחפש את המשמעות, לתת משמעות למה שקורה לנו האם אני מסבירה את עצמי ברור? יום נעים לך ו...סיקרנת אותי ג'ודי

למעלה