ריברסינג

../images/Emo221.gifריברסינג../images/Emo221.gif../images/Emo95.gif

כל אחד עובר את המסלול של.... התעברות, לידה, גדילה מתינוק למבוגר. ובאיזשהו שלב בחיים מחליטים לעשות לידה מחדש-ריברסינג
למה?

שאלה מעניינת ../images/Emo13.gif

לי זה נראה כמו איזה שיחזור גילגולים. כלומר אנשים באים על מנת לבוא ולתקן או לשנות את המצב הלא טוב שהם היו שרויים בהווה. אנשים שמחליטים לעשות לידה מחדש הם אנשים שמרגישים כי לאורך כל הדרך לא הצליחו לפתור את הבעיות שלהם למרות כל השיטות כמו פסיכולוגים ועוד דברים כאלו, יש אנשים שזה עובד ויש כאלה שלא. הם מאמינים בזה שאם יעשו טיפול רוחני זה יסייע להם יותר מכל דבר אחר. אישית? אני חושבת ומאמינה שאם אדם יאמין בעצמו ויחליט כי הוא יכול לשנות את חייו בלי כל הדברים האלו אלא אך ורק דרך אמונתו החיובית בעצמו ובאלוהים ועוד דברים חיובים כמו ראיית דברים שלילים בצורה חיובית (ספרים כמו למשל רפא את חייך של לואיס היי יכול להסביר יותר טוב על מה אני מדברת) הוא בהחלט יראה שינוי חיובי בחייו ויחוש כי נולד מחדש. הלידה עצמה היא כרוכה במלא סבל והסתגלות לחיים חדשים, אז למה לעבור שוב את הסיוטים האלו? אולי כי הם חושבים שדרך הכאב הם יבינו משהו וישנו משהו בחייהם, כל אחד וסלילת דרכו.

דגנית

New member
ריברסינג - נשימה מודעת.. ריפוי באמצעות הנשימה

התחלתי לכתוב מחשבות על שחזור גלגולים, ובעצם.. הריברסינג מדבר על שחרור של מתחים וחסימות בגוף הנוכחי שלנו, כאן ועכשיו.. רובינו נושמים לא נכון, פעולה פיזית פשוטה שנעשית באופן לא נכון, הנשימה.. מכניסה אנרגיה לגוף.. יכול להיות שאדם מגיע לרגע בו הוא מבין שמשהו תקוע במעברי החיים שלו, במעבר הנשימה שלו.. ולכן בוחר ללמוד שוב לנשום, לרפא את הגוף באמצעות הנשימה, הנשמה, החמצן.. הפיזיות הזו של הנשימה. לא ניסיתי אף פעם את הדרך הזו אבל אני יודעת.. שלנשום עמוק.. לעיתים מאוד מרגיע. מאוד מחבר פנימה, מאוד מאזן. וכאשר עושים את זה נכון.. בתהליך של ריפויי יש לכך כוח מרפא.. (יו.. עכשיו אני סקרנית לנסות
)

דגנית

New member
זה תהליך ריפויי , שעושים בעזרת הדרכה

על ידי מרפא, מישהו שיודע לעשות את התהליך הזה.. ללמד איך לנשום בנשימה מהירה וקצובה, אני חושבת שזה משהו שמצריך ליווי.. לפחות בתהליך של למידה איך לבצע נכון. אני לא מכירה את התהליך הזה מניסיון פשוט קראתי קצת..

angelitush1

New member
פתאום עלה לי....../images/Emo3.gif

ככה שקראתי את הדברים.. שאולי.. הקטע הוא המשמעות של העניין... ל נ ש ו ם !!!!!!!! הפירוש לא הפיזי של העניין.. מלמדים אותנו..לנשום.. בכל המשמעויות.. לנשום את החיים בצורה נכונה.. ללמוד לחיות באמת..!! לא לחיות..."על אוטומט"..כמו שנושמים בצורה אוטומטית.. אלא לנשום עם משמעות..בצורה נכונה.. ואז לחיות..... במשמעות ובצורה נכונה!!!

הנשימות העמוקות באות לידי ביטוי

גם ביוגה, בספורט, במדיטציות ובעוד המון תחומים. המתחים בחיים, הפחדים גרמו לנו לנשום שטוח לנשום מהר וככה בעצם לא מגיע חמצן טרי בנפח מלא לכל תאי הגוף. ואז נכנסים למרוץ הזדקנות....

שחרטל13

New member
הריברסינג ...

בעבר, בערך לפני 6 שנים אולי יותר, עברתי חווית ריברסינג לא חיובית לי. לאחרים אולי כן. חוויתי מה שחוויתי (לא משהו מיוחד) וזה לא עשה לי הרבה. יותר נכון לאמר - שלא התחברתי, ולא הבנתי את פשר העניין. חווית לידה לא חוויתי. מכל מיניי סיבות לא היה לי טוב (כמו למשל - לא הרגשתי מספיק בטוחה ומוגנת להפתח, ולתת לעצמי להיות בעניין). ושמתי את עניין הריברסינג בצד. עד שהכרתי חברה לפני 3 שנים או משהו כזה, שהלכה למטפלת-מורה, שמטפלת בשיטת הריברסינג - נשימות. ודרכה, שוב, למרות האנטי, הגעתי למטפלת הזו - ונשארתי... הריברסינג, זוהי שיטת טיפול בנשימות. המטופל נושם בסגנון נשימה מסויים, והגוף מגיב כמעט מייד (מאוד אינדיוודואלי) לנשימות. הנשימה מעירה את הגוף, והגוף מגיב לחמצן המחודש שנכנס אליו. לתאים בגוף יש זכרון. הגוף זוכר הכל. מרגע ההתעברות (ועוד לפני... - זכרון גלגולים). הנשימה הספציפית לטיפול "מחייה" מחדש את הזכרונות, המטופל חווה . חווה! לא מדבר ולא חושב. שום דבר לא מהראש. המטופל חווה בגופו את מה שעולה - וניתנת לו הזדמנות מחודשת לחוות, להרגיש ולעבד מחדש (בעזרת השכל הישר) את החוויה, הטראומה, התחושה, הזכרון. פשוט כך! תובנות, ידע, מודעות - דבר חשוב לכשעצמו וטוב שקיים. אך כמה פעמים מצאתם את עצמכם יודעים מה נכון, יודעים ומודעים - אך בכל זאת ממשיכים להתנהג בהתאם לדפוס... דפוס שנרכש בעברנו הרחוק.
הנשימות מעלות את המקור לדפוס
הגוף ממש חווה את הטראומה - הטראומה עולה מנבכי התת-מודע ופה זה המקום לשינוי אמיתי. היישר מהמקור. כשיש מטפלת / מנחה טובה, שסומכים עליה, מרגישים נוח בחברתה, מרגישים נוח לאבד שליטה, לבכות, לצרוח, להתפרק... כשיש תמיכה טובה - יש גם מקום להוציא ג'יפה מתוכנו. ולהשאיר את הג'יפה בחוץ. טופלתי בשיטות כאלה ואחרות. דברתי ונתחתי את עצמי. אני מאוד מבינה ומודעת למה אני מה שאני (לפחות במסגרת המודעות שלי) אני בעצמי מטפלת בשיטות כאלה ואחרות (בריברסינג עדיין לא). ואני מוכרחה לציין שנשימה מודעת (ריברסינג) זו השיטה הפוגעת ביותר. הנקודתית ביותר. היעילה ביותר (לשינוי אמיתי, מהמקור) שאני מכירה. כמובן שכמו כל שיטת טיפול אחרת - יש כאלה שמתחברים אליה ויש כאלה שלא. דבר חשוב נוסף - נדירים הם המקרים בהם מטופל חווה בפעם הראשונה שהוא נושם - את רגע לידתו. יש עשרות - מאות טראומות-חוויות לגעת בהן עד שמגיעים לחווית הלידה. ברוך השם התברכנו בלא מעט דברים לתקן ולעבוד עליהם, עם כל הכבוד לרגע הלידה, קשה ככל שהיה... דוגמא - חוסר סבלנות שלי יינבע מהמקומות בהם לא קבלו אותי ולא היו סבלניים אלי. למה שאהיה סבלנית ואקבל את עצמי ואת האחר אם הורי מולידיי, שאמורים לאהוב אותי ללא תנאי, לא קבלו אותי ולא היו סבלניים אלי. כ"שנושמים אל" החוסר סבלנות, ומנסים להבין את הסיבות לעניין - מגלים עולם ומלואו רווי בחוויות עצובות ומעצבות בגללן ובזכותן אני מה שאני. וזוהי דוגמא אחת מיניי רבות... בהמון מקומות המודעות לפעמים לא מספיקה. מכל העניין הזה, מהשיטת טיפול הזו שכל פעם מפתיעה אותי מחדש - מרוויחות בעיקר הבנות שלי, שנחסך מהן הרבה ג'יפה שהשלתי מעליי.
- זה מרגש אותי. זה מאוד מפחיד לגעת בכאב (מאשר לדבר עליו) - לכן הרבה נרתעים מהטיפול הזה. ואני מאוד מבינה את זה. מאוד ממליצה לבדוק האם הטיפול עושה לכם את זה... חשוב להרגיש בנוח, להיות במקום מוגן ואוהב.

מקסים!!!../images/Emo99.gif

תודה על שיתוף החוויה
כשקראתי את התהליך זה קצת הזכיר לי את הטכניקה להתחבר לילד הפנימי. מדיטציה שבאמצעותה מתחברים לילד ולחוויות תוקעות מהילדות.
ומה שלום הילדות המלאכיות שלך?

אור יום

New member
שאלת תם..

מדוע רוצים לחזור לחווית הלידה? מה הרעיון שעומד מאחורי זה?

עד כמה שאני יודעת../images/Emo140.gif

וזה לא הרבה
יש סברה שאומרת שחווית הלידה היא הטראומה הקשה ביותר שאדם עובר בעצם יציאתו ממקום מוגן וחמים, (הרחם) לעולם. כאשר חוזרים לרגע הלידה על פי התיאוריה הזו, ניתן "לשחזר" אותה ללא כאבים פיזיים ונפשיים שמשפיעים על מהלך חיינו בלי שאפילו נדע.

שחרטל13

New member
מטרת הטיפול בנשימה היא

לשחרר טראומות מהעבר, כשביניהן טראומת הלידה. הלידה היא המשימה הראשונה של התינוק. הצלחתו במשימה או אי-הצלחתו מטביעה בו אמונות לגבי עצמו ולגבי העולם. למשל: (אמונות שנטבעות בתינוק במקרים הבאים) ניתוח קיסרי - איני יכול לעשות זאת בעצמי. או אני עושה זאת לא נכון. לידת מלקחיים - גברים/נשים מכאיבים לי. בני אדם באשר הם. הפרדה לאחר הלידה - אף פעם לא ימלאו את הצרכים שלי. אני בוודאי חסר ערך. בוודאי עשיתי משהו לא נכון. אני לא רצוי. אבל שוב - יכול לקחת זמן להגיע לחווית הלידה. יש הרבה טראומות / חוויות שאספנו במהלך החיים שמשתחררות בנשימה. חווית הלידה היא אחת מהן, גם כעוברים חווים דברים, וגם ברגע ההתעברות. (אני רצוי או פנצ'ר...)

משתפת../images/Emo27.gif../images/Emo27.gif../images/Emo27.gif

זה אמנם משהו שכתבתי ב2001, אלא מה.. זו הייתה הפעם הראשונה ואחרונה שעברתי סדנת ריברסינג. אז.. להכין
, כי זה ארוךךךך
אהלן חברים, הבטחתי לספר לכם על חווית הריברסינג שהייתי אמורה לעבור, אז אני משתפת אתכם במה שאמור היה לקרות לי. נפגשתי בשבת האחרונה עם קומץ אנשים מדהימים, בדירה מקסימה ברמת השרון. לאחר המתנה לנוכחות מלאה, התיישבנו עם המדריכה במעגל, וכל אחד משך קלף, מקלפים עגולים ויפים מעולם המים והדולפינים, כשעל כל קלף מוטבעת מילה, וכל אחד אמור היה להציג את עצמו, לומר מה הקלף אומר לו, איך זה מתקשר לעובדה שהוא נוכח, ומה הוא רוצה להשיג בסדנא היום. נו… יצא לי קלף עם המילה "רגיעה" ( RELAX … ) מה אני אמורה לומר? שבאתי בכדי ללמוד להירגע? ואיך אפשר להירגע לאחר אירוע כל כך מזעזע כמה שעות לפני כן? נו, אז הצגנו את עצמנו, שמחתי אגב להיות הצעירה ביותר סוף סוף, ואז הקשבנו להרצאה נחמדה על מה זה ריברסינג, למה זה טוב, מי עומד מאחורי זה וכיו"ב. אז ריברסינג זו בעצם טכניקת נשימות מיוחדת, שמטרתה להמריץ את האדרנלין בדם בניגוד למדיטציה שאמורה להרגיע. בעיקרון, כאשר נושמים מהר, מזרימים חמצן לגוף, יותר ממה שהגוף זקוק וכך גם אותם מקומות שבד"כ לא מקבלים כמויות חמצן, מקבלים עם שיטת הנשימה הזו, וזה אמור לפתוח מקומות חסומים. לפי התיאוריה הזו, מעבר לחווית הלידה שנחשבת לחוויה המשמעותית ביותר בחיים, יש אומרים טראומטית, אנו עשויים להגיע לשיחזור אירועים שגרמו לנו לכל מיני חסימות אנרגטיות, לאיתור המקור של פחדים בלתי מוסברים שקיימים בנו ועוד כל מיני כאלה. הוזהרנו כמובן לגבי התופעות שעלולות להיווצר מפאת טכניקת הנשימה, ידיים עשויות להתכווץ, שרירים טבעתיים עשויים להיות מורגשים בצורה יתרה, כפות רגליים עשויות "להירדם" ולחוש בעיקצוצים,,, הפה עשוי להתייבש מאחר ונושמים דרך הפה ולא דרך האף כמו במדיטציה שאני כל כך אוהבת,, כל מיני מפחידים כאלה, ויחד עם זאת שום דבר כך נאמר לא מסוכן, משום שהאני הגבוה שלנו, יודע בדיוק לאן לקחת אותנו, ומה מספיק עבורנו. מאחר וזו לי הפעם הראשונה, אומר בפה מלא שהיו גם היו חששות ופחדים, ואולם העובדה שזה נעשה בקבוצה, הרגיע אותי. נו טוב, הפסקת קפה, סיגריה ופיפי לפני שמתחילים באמת. מתחילים, מסדרים משטחים לשכיבה נוחה, מוזיקת רקע שדווקא די צרמה לי, ומתחילים לנשום אל החזה ולא אל הבטן באופן מואץ עד כמה שאפשר, כזה כמו בריצה. ואני, שפחתכם הנאמנה מורגלת בנשימות איטיות, עמוקות, מרגיעות, לא מצליחה לחוש את אותם עיקצוצים למינהם, לא מצליחה להגיע לאף מקום מלבד אותה דירה מקסימה בה אני שוכבת על ריצפת שיש מבהיקה, והקולות מסביבי מעצימים את תחושת התסכול, ואני נושמת בכל כוחי, כמו רצה מרתון אך ללא הועיל. מרגע לרגע גברו הקולות מסביב, אלה שפרצו בבכי גרמו לצמרמורת, והבכי הזה כל כך עמוק, כל כך אמיתי, כמו אפשר לחוש את הכאב של כולם, והנה גם אני בוכה, לא שאני מבינה למה ומדוע, אני פשוט מחבקת את עצמי, וקוראת לעצמי לאהוב אותי ללא תנאי, ובוכה בדמעות תנין. מסתובבת לרגע לשכב על הצד ועדיין מחבקת את עצמי כאילו לשמור שלא ידבק בי הבכי של כולם, מחבקת את עצמי, בוכה, ומתעוררת כשיד ענוגה מלטפת אותי,,, מסתבר שנרדמתי שם על הריצפה בעוד האחרים חווים כל מיני אירועים שלא הצלחתי להשכיל ולחוות. לאחר ארוחת צהריים נפלאה שבישל אייל – המארח הנפלא הזה, ישבנו לסכם, וכל אחד סיפר את שלו. אז היה מי שסיפר שחזר לאירוע רחוק בילדותו, שכנראה עד עתה לא פתר, והיתה עוד מישהי מקסימה, שחוותה מחדש קטע רחוק בילדותה והיא עדיין עם האמא שלה, בטרם נפטרה, כל אחד פתר משהו מעברו, הגיעו לתובנות חדשות בקשר לחייהם הנוכחיים, להווה, תחושת שחרור כללי באויר, ורק אני ועוד מישהו, שניים מתוך כעשרה אנשים, לא חווינו כלום, רק נרדמנו. מה אגיד לכם חברים יקרים, זה קורה, וזה קרה, אבל לא לי. אני מניחה שזכיתי להכיר אנשים נפלאים בשבת הזו, אבל לא לחזור לאן שהוא בעברי, וכל כך רציתי, כל כך רציתי לגעת, להיות שם… אולי בפעם הבאה…. בברכת אהבה חובקת כל - גילי פרי

למעלה