רשמים מהערב השני
היום שוב יצאתי לדרכי לכיוון הסינמטק לאחר יום עבודה ארוך, בסביבות 18:30. כשהגעתי, שמחתי לראות שהכל עדיין במקום, שכולם עדיין נהנים ושהכל מתנהל כשורה גם כשאני לא מעורב. התחלתי את הערב בהרצאה של ניל האליל(TM) על חלומות. הבחור בסופו של דבר דיבר על חייו ועל החלומות שלו ואיך שהוא הלך והגשים את... כולם בעצם. הוא היה מצחיק, שנון וחביב ביותר! אהבתי לשמוע אותו מדבר על הקשרים שלו עם סלבס נוספים כמו דאגלס אדאמס וטרי פראצ'ט. אהבתי גם לשמוע אותו מדבר בכזו אהבה כלפי כל מה שהוא עושה. אחד מהדברים שניל דיבר עליהם היה שיעור חשוב שהוא למד במהלך הקריירה שלו - לא לוותר על החלומות ולשאוף לעשות את מה שאתה אוהב. אם תעשה את זה, תוכל להסתכל אחורה ולהגיד שאולי לא הרווחת הרבה, אבל יש לך משהו שאתה יכול להתגאות בו, משהו שרצית לעשות והצלחת. הסיפור הזה היה מלא השראה. לאחר ההרצאה, הלכתי לראות את הסרט The Confederate States of America - סרט דוקומנטרי בדיוני המספר בצורה תיעודית את ההיסטוריה של העולם המערבי (וגם יתר העולם פה ושם) בעולם שבו הדרום ניצח במלחמת האזרחים של ארה"ב. הסרט היה מצחיק ומצמרר בו-זמנית בחלק מהקטעים. עבדות היא דבר נורמטיבי, היהודים מוגבלים לחיות במעין גטו בלונג-איילנד, היטלר מבקר בארה"ב ועוד ועוד. אני ממליץ לא לפספס אותו - אם ביום שבת בהקרנה החוזרת, או בהזדמנות אחרת שתהיה לכם. בזה הסתיים הערב שלי. נסעתי הביתה, והצטרף אליי איזה ודק שרצה לבוא לאייקון אבל עולם הבית שלו קצת רחוק, אז נתתי לו להתרסק על הספה שלי.