שרשור אייקון

../images/Emo221.gifשרשור אייקון../images/Emo70.gif../images/Emo221.gif

רוצים לספר מה עשיתם? מה ראיתם? את מי פגשתם? איך היה? שרשרו הודעותיכם לכאן!! אני לא אהיה באייקון השנה בכלל כנראה... (עבודה..)
אז לפחות תשתפו כדי שאהנה מחוויות יד-שנייה! שיהיה לנו אייקון שמח.

CaptainOok

New member
רשמים מהערב הראשון

קודם כל, בנימה קצת אישית - אני מתגעגע
אני רגיל להיות חלק מההפקה, חלק מהכל, חלק מהיצירה, אבל עכשיו אני לא קשור בכלל. סתם עוד אחד שמגיע לבקר בכנסטיבל. שוין. אז הגעתי הערב ונדהמתי ממה שהולך שם. הם מילאו את הרחבה שמחוץ לסינמטק באוהל אחד ענק עם דוכנים לרוב (איפה הזירה?!), והכל מלא באנשים ודברים מעניינים אחרים להסתכל עליהם. רציתי להיכנס לאירוע הפתיחה, אבל מסתבר שהחליטו שצריך כרטיסים לאירוע הפתיחה - לא בתשלום אלא רק כדי לדאוג שלא יהיה שם עמוס ומפוצץ באנשים. כמובן שהכרטיסים הללו הפכו למצרך נדיר חצי שעה לפני תחילת האירוע, אבל התמזל מזלי ונפל לידיי כרטיס. האירוע היה נחמד, כל פעם שהזכירו את השם של גיימן, כל הקהל פתח בקריאות רמות ומחיאות כפיים רמות יותר (נראה לי שזה הולך להיות דבר שולט לאורך כל הכנס). גיימן דיבר קצת, הוא עושה רושם של אדם חביב ביותר. הקרינו כמה פרומואים של סרטים שיוקרנו במהלך הכנס, חלקם עשו עליי רושם טוב ואני אשתדל להגיע אליהם. לאחר אירוע הפתיחה, הלכתי (די בטעות - אחת שאני קצת מצטער עליה) להפקה המקורית "עירפו את ראשו". מדובר בעוד אחת מההפקות ממוחו ההזוי והמעוות של מיכאל גורודין. מכיוון ששמו הולך לפניו, הסכמתי לשבת שם. אבל במהרה החלטה זו התבררה כטעות. מדובר בהפקה מאוד לא מסודרת שלא כל כך מבינים מה רצה המשורר. הקהל אמור להשתתף במה שקורה על הבמה, תוך עזרה בקבלת החלטות של מה יקרה הלאה. אבל העניין הזה נעשה בצורה לא מסודרת עד כדי כך שרוב מה ששמעתי זה הערות של הקהל במקום את המעט טקסטים שהיו לשחקנים (ואני עוד ישבתי בשורה הראשונה). בסוף כל סצינה קיויתי שמדובר היה בסצינה האחרונה, למרות שגם בסצינה האחרונה לא היתה בדיוק הרגשה של סוף. בזאת סיימתי את יומי הראשון. אני מצפה להגיע מחר להרצאה של גיימן (וווואוווו! גיימן!!!!!
) ולשאר ההמולה של הפסטיכנסטיבל.

CaptainOok

New member
רשמים מהערב השני

היום שוב יצאתי לדרכי לכיוון הסינמטק לאחר יום עבודה ארוך, בסביבות 18:30. כשהגעתי, שמחתי לראות שהכל עדיין במקום, שכולם עדיין נהנים ושהכל מתנהל כשורה גם כשאני לא מעורב. התחלתי את הערב בהרצאה של ניל האליל(TM) על חלומות. הבחור בסופו של דבר דיבר על חייו ועל החלומות שלו ואיך שהוא הלך והגשים את... כולם בעצם. הוא היה מצחיק, שנון וחביב ביותר! אהבתי לשמוע אותו מדבר על הקשרים שלו עם סלבס נוספים כמו דאגלס אדאמס וטרי פראצ'ט. אהבתי גם לשמוע אותו מדבר בכזו אהבה כלפי כל מה שהוא עושה. אחד מהדברים שניל דיבר עליהם היה שיעור חשוב שהוא למד במהלך הקריירה שלו - לא לוותר על החלומות ולשאוף לעשות את מה שאתה אוהב. אם תעשה את זה, תוכל להסתכל אחורה ולהגיד שאולי לא הרווחת הרבה, אבל יש לך משהו שאתה יכול להתגאות בו, משהו שרצית לעשות והצלחת. הסיפור הזה היה מלא השראה. לאחר ההרצאה, הלכתי לראות את הסרט The Confederate States of America - סרט דוקומנטרי בדיוני המספר בצורה תיעודית את ההיסטוריה של העולם המערבי (וגם יתר העולם פה ושם) בעולם שבו הדרום ניצח במלחמת האזרחים של ארה"ב. הסרט היה מצחיק ומצמרר בו-זמנית בחלק מהקטעים. עבדות היא דבר נורמטיבי, היהודים מוגבלים לחיות במעין גטו בלונג-איילנד, היטלר מבקר בארה"ב ועוד ועוד. אני ממליץ לא לפספס אותו - אם ביום שבת בהקרנה החוזרת, או בהזדמנות אחרת שתהיה לכם. בזה הסתיים הערב שלי. נסעתי הביתה, והצטרף אליי איזה ודק שרצה לבוא לאייקון אבל עולם הבית שלו קצת רחוק, אז נתתי לו להתרסק על הספה שלי.

n i v1

New member
אכן, זהו ניל גיימן ../images/Emo41.gif

מאד נהניתי לצלם אותו, הוא מאד אדיב. טוב, לא פלא, הוא רוצה להיראות טוב

DDN

New member
שרשור אייקון

לצערי הייתי רק ביום אחד (השני) של אייקון ואני לא אוכל להיות בשאר (תקווה קלושה כן להגיע מחר, אבל סביר שהיא תתבדה) אז כמובן שנפגשתי עם החבר'ה הרגילים שאני רגיל לפגוש באייקונים. הייתי בהרצאה של טל ענבר על מושבות בחלל, הרצאה רצינית שהייתה מאוד מעניינת הייתי בהרצאה על איך מציגים את דמות הרשע במד"ב ובמס"ב בפרט ובהרצאה שבאה אחריה "חלום או מציאות? עולם בלי רעב ומלחמות", שלצערי אחמיץ את החלק השני שלה ביום חמישי. בסה"כ נהניתי ביום הבודד שהייתי באייקון, למרות שהייתי חולה ועייף (בין ההרצאה של טל להרצאה השנייה, הלכתי לישון לשעה וחצי במכונית)

papal

New member
גם אני הייתי אתמול;

בגלל שאני חוגג שנה עם חברה שלי, ולכן - יוצא איתה לסופ"ש בצימר יוצא שאתמול והיום יהיו הימים היחידים שלי באייקון מה שכן, היה מרשים מאוד ויפה מאוד והייתי גם בכמה הרצאות ובהקרנה אחת כל הכבוד לכל מי שעסק במלאכה!

טל ענבר

New member
שיבוץ לא טוב של הרצאה

אתמול נתתי שתי הרצאות - בצהריים על מושבות בחלל (כ - 70 איש בקהל) ובערב על הסדרה שלא יצאה אל הפועל - Star trek phase two, בה נכחו 14 איש (לא כולל המרצה). האם יש לתלות את האשם בכך שהציבור מכיר היטב את הסדרה הזו, שזה ממש לא מעניין, או שאיזה אחד, ניל גיימן, הרצה באותו חלון זמן?

EBow

New member
--->

ראשית, זה היה בגלל ניל גיימן ושנית ההרצאה שלך אתמול הייתה מרתקת ואני חושב שהרבה אוהדי מסע בין-כוכבים שהעדיפו ללכת לגיימן הזה הפסידו אותה וחבל. להם כמובן. אולי כדאי לך לשקול להעביר אותה שנית באחד הכנסים הבאים, בתנאי שלא יציבו אותה הפעם מול טרי פראצ'ט או מישהו אחר בעל פוטנציאל למשוך קהל.

EBow

New member
דרך אגב

כל הכבוד גם על ההרצאה על המושבות בחלל. נושא מרתק שחשבתי שאני יודע עליו משהו וגיליתי שלא.

טל ענבר

New member
תודה

יש לי עוד כמה הרצאות טרק במחשב, שמאירות נושאים שלא טופלו בכנסים, דוגמת גשרים של חלליות, ניתוח הנדסי של הספינות, מדים, סמלים ודרות - מקורות השראה היסטוריים, וכיו"ב.

Bajoran Priest

New member
היה מגניב ../images/Emo70.gif

אמנם, החלטתי לפספס את יום הפתיחה ואת יום סוף השבוע (שדווקא בו היה חלק ניכר מתכני סטארבייס..) אבל בכל זאת נהנתי מאוד משלושת הימים שהייתי שם. התאצלתי לקנות כרטיסים מבעוד מאוד לגיימן, אבל כן קיבלתי חתימות שלו ! על שני ספרים ! והוא נראה מאוד נחמד, מהשני משפטים שהחלפתי איתו. וחוץ מזה: * הייתי בשתי הרצאות, האחת של ידידנו טל, והשנייה של ידידנו Subatoi על אנגלית בסדרות מס"ב. * הייתי ברצועות חינמיות של סטאר-טרק. רצועת הפרנגים הייתה מגניבה, והיה איזשהו כיף סדיסטי בלראות את הפרק ההזוי The Last Outpost. לא חשבתי שזה עד כדי כך גרוע ! עזבו את העלילה, אבל הכתיבה עצמה הייתה מאוד לא מתאימה ל"הדור הבא" כמו שהכרתי מהעונות המתקדמות יותר. * ראיתי כמה פרקים חינמיים של באפי. * פגשתי הרבה אנשים וישנתי אצל שודד ים אחד. * ראיתי את הסרט CSA שאלון דיבר עליו למעלה. * וכמובן, לקחתי כמה מהעותקים של מדריך "חלל עמוק תשע" ! (רק חבל שבסופו של דבר הצליחו להשתרבב לשם כמה טעויות קטנות.. נו מילא. בגדול אני חושב שהוא עושה כבוד לסדרה.)

n i v1

New member
נו

דה לאסט אאוטפוסט זה עונה ראשונה, למה אפשר לצפות שם? יש מעט מאד פרקים בעונה הראשונה, למרות שצמי לא יסכים איתי, שעושים כבוד לסדרה. חלקם מאד לא טובים. אבל אנחנו מתים על הדור הבא

אני חושב שאתה קצת מכליל

העונה הראשונה פשוט נראית ונשמעת יותר מידי כמו הסדרה המקורית ולא מספיק כמו הדור הבא שאנחנו אוהבים (עונות 3-6 בעיקר אני חושב, לא?). למה אתה חושב שהפרקים מאוד לא טובים? בוא נפתח את זה.

Bajoran Priest

New member
אמנם ראיתי רק כחצי מ"הדור הבא"

(החצי השני) אבל כמו שאפשר היה להבין משרשור אחר, צפיתי לא מזמן ב- Q Who, שזה פרק מהעונה השנייה- והוא כבר דווקא מזכיר מאוד את העונות המתקדמות יותר. קצת יותר איטי, נכון (האנטרפרייז ווקוביית הבורג עומדות דקות ארוכות אחת מול השנייה בלי שיקרה כלום...), אבל מבחינת הכתיבה הדמויות נראו כמו עצמן, האויבים נראו כמו אויבים (ולא כמו קופים מקפצים), פיקארד נראה כמו פיקארד (מעניין מתי הוא הפסיק לנסות לחקות את קירק?) וכמובן- קיו וגיינן היו שם.

למעלה