קודם כל ברכות על התצוגה../images/Emo140.gif
דעתי בנושא היא שלילית. לא יעלה על הדעת, שילד צעיר יכוון את חייו לפי הורסקופ. זה מין ויתור כזה על רצונותיך,מין גישה פסיבית לחיים. ילד צעיר, שהוא בתחילת דרכו, צריך לממש את רצונותיו ללא שום קשר למה שנאמר. מיכל נגרין,המורה שלה אמרה "ממנה לא ייצא כלום" היא ישבה בשיעורים,ורק ציירה מלאכים כל הזמן. יש עוד המון דוגמאות,לדיבורים של אנשים,אם זה בנגינה(אחד שהוא בעל שם עולמי בכינור) גם עליו המורה לנגינה אמרה,"לילד הזה אין כישרון בכלל". עד גיל 24 או יותר בכלל לא התעניינתי בהורסקופ. עד שהגיעה אהבה נכזבת. קראתי בשקיקה את כל ההורסקופים האפשריים. לאחר ששמתי לב יותר נכון,מישהו כתב מאמר בנושא. שבעת כתיבת ההורסקופ פשוט משנים את המזל האסטרולוגי. ז"א מה שהייה כתוב למזל ארייה יופיע בשבוע לאחר מכן למזל סרטן. בדיוק באותן המילים. ואז חשבתי שלא יכול להיות שמליוני אנשים עם תאריך לידה מסויים תהייה להם אותה תחזית. הרי מדובר על שעה מדוייקת של הלידה. לדעתי מי שלוקח אחריות על חייו ,ואפשר גם בגיל צעיר לא ממש הולך לפי ההורסקופ. ביתי בת ה17 ממש לא מתעניינת בהורסקופ . יש לה תוכניות מאוד ברורות לעתיד שלה. דרך אגב,מגיל 8 בערך היא אמרה לי שהיא רוצה לגור באנגלייה למרות שמעולם לא הייתה שם. בגיל 15 לקחתי אותה לאנגלייה(טיול בת מצווה מאוחר) והיא הייתה מאושרת עד הגג,ממש הרגישה שם בביית. לפני חצי שנה,שוב טסנו לאנגלייה,למזלי הרע ביום השני לטיול נפלתי על המדרגות החשמליות,ושברתי 2 צלעות כאבי תופת. וקיבלתי חבטה חזקה בראש. לא רציתי להתפנות לרופא,כי לא רציתי להשאיר את ביתי לבד במלון. למחרת,היא נסעה לבד לאיזה טירה עתיקה שהיא רצתה לראות. אני גררתי את עצמי לבית מרקחת הסמוך לקנות משככי כאבים. לא רציתי שהטיול שלה יחרב בגללי. בכל אופן,היא נסעה בבטחון רב,בטיוב וברכבות. ואף עשתה שופינג מהכסף שהקצבתי לה. רות נ.ב. אולי תוכלי לומר לי מה המשמעות של הזיקה החזקה שיש לביתי לגור באנגלייה? תודה