הורוסקופ לילדים

../images/Emo221.gif../images/Emo112.gifהורוסקופ לילדים../images/Emo29.gif../images/Emo222.gif

יצא לי להתקל בשבועונים של בני נוער ב"הורוסקופ לילדים". וחשבתי לעצמי....
למה בכלל ילדים צריכים לקרוא הורסקופ שבועי?
האם הורסקופ לילדים מותאם באמת לילדים או שזו מפה אסטרולוגים כמו למבוגרים ורק מתאימים אותה לגובה עיניי הילדים?
האם אין כאן יצירת "נבואה שמגשימה את עצמה" בקרב הילדים?
האם זה טוב ותורם?
האם זה רע?
מה דעתכם בנושא?

קודם כל ברכות על התצוגה../images/Emo140.gif

דעתי בנושא היא שלילית. לא יעלה על הדעת, שילד צעיר יכוון את חייו לפי הורסקופ. זה מין ויתור כזה על רצונותיך,מין גישה פסיבית לחיים. ילד צעיר, שהוא בתחילת דרכו, צריך לממש את רצונותיו ללא שום קשר למה שנאמר. מיכל נגרין,המורה שלה אמרה "ממנה לא ייצא כלום" היא ישבה בשיעורים,ורק ציירה מלאכים כל הזמן. יש עוד המון דוגמאות,לדיבורים של אנשים,אם זה בנגינה(אחד שהוא בעל שם עולמי בכינור) גם עליו המורה לנגינה אמרה,"לילד הזה אין כישרון בכלל". עד גיל 24 או יותר בכלל לא התעניינתי בהורסקופ. עד שהגיעה אהבה נכזבת. קראתי בשקיקה את כל ההורסקופים האפשריים. לאחר ששמתי לב יותר נכון,מישהו כתב מאמר בנושא. שבעת כתיבת ההורסקופ פשוט משנים את המזל האסטרולוגי. ז"א מה שהייה כתוב למזל ארייה יופיע בשבוע לאחר מכן למזל סרטן. בדיוק באותן המילים. ואז חשבתי שלא יכול להיות שמליוני אנשים עם תאריך לידה מסויים תהייה להם אותה תחזית. הרי מדובר על שעה מדוייקת של הלידה. לדעתי מי שלוקח אחריות על חייו ,ואפשר גם בגיל צעיר לא ממש הולך לפי ההורסקופ. ביתי בת ה17 ממש לא מתעניינת בהורסקופ . יש לה תוכניות מאוד ברורות לעתיד שלה. דרך אגב,מגיל 8 בערך היא אמרה לי שהיא רוצה לגור באנגלייה למרות שמעולם לא הייתה שם. בגיל 15 לקחתי אותה לאנגלייה(טיול בת מצווה מאוחר) והיא הייתה מאושרת עד הגג,ממש הרגישה שם בביית. לפני חצי שנה,שוב טסנו לאנגלייה,למזלי הרע ביום השני לטיול נפלתי על המדרגות החשמליות,ושברתי 2 צלעות כאבי תופת. וקיבלתי חבטה חזקה בראש. לא רציתי להתפנות לרופא,כי לא רציתי להשאיר את ביתי לבד במלון. למחרת,היא נסעה לבד לאיזה טירה עתיקה שהיא רצתה לראות. אני גררתי את עצמי לבית מרקחת הסמוך לקנות משככי כאבים. לא רציתי שהטיול שלה יחרב בגללי. בכל אופן,היא נסעה בבטחון רב,בטיוב וברכבות. ואף עשתה שופינג מהכסף שהקצבתי לה. רות נ.ב. אולי תוכלי לומר לי מה המשמעות של הזיקה החזקה שיש לביתי לגור באנגלייה? תודה

שלום חתול בריטי.

קראתי את שאלת וצחקתי לעצמי ... האם שמת לב לשם בו בחרת להקרא? מדוע בחרת בשם זה? ולשאלתך לגבי בתך - יש סיכוי שבתך חשה זיקה למקום בו שהתה באחד מגלגוליה...

סמדי היקרה

שמי הראשוני הייה רות17 באנגלית. לאחר,שהייתי בפורום מסויים והבעתי את דעתי בצורה נחרצת,קמו עליי אנשים והחלן לרדת עליי. הם לא כיבדו את דעתי,ואני לא הייתי מוכנה להתכופף. לכן בסופו של עניין שיניתי את שמי. אני מאוד אוהבת חתולים וכלבים. ניסתי כל מיני שמות של חתוליי וכולם היו תפוסים. לכן,ניסיתי את הצירוף הזה,וזה זה הייה פנוי. מעבר לכך ,גם אני מאוד אוהבת את אנגלייה בצעירותי ,שהיתי שם חודש שלם(הייה לי חבר בריטי). אבל זה הייה לפני 30 שנה,עוד לפני שביתי נולדה. היא בת 17 ולא זכור לי שאיי פעם הזכרתי לה את אנגלייה. האמת,שאם מזג האוויר לא הייה נוראי כל כך(שם) אולי הייתי נשארת. אבל החיים מגלגלים אותך למקומות שאת לא חולמת. אני במקור ילידת ירושליים, דור רביעי ואם מישהו הייה אומר לי שאיי פעם אגור בבת ים,הייתי מאשפזת אותו. היות שמאוד רציתי ללמוד,(נרשמתי מאוחר) והמקום הפנוי היחידי הייה בחולון,לא רציתי להפסיד שנה נוספת. ואני פה עד עצם היום הזה. יש לי תוכניות לעתיד לאחר שביתי תשיג את מטרתה,ברצוני להשכיר קרוואן במקום לא יקר,ולגדל שם את חיות המחמד שלי וגם לאסוף חיות עזובות. בברכה רות

רות שלום

היה לי מאוד מעניין לקרוא את דברייך. את נשמעת לי אישה מיוחדת מאוד. המשיכי להיות נאמנה לקול הלב שלך. ובשביל הסקרנות, מה הגעת ללמוד בחולון? יום טוב סמדר

אחות מוסמכת עם תואר

נפתח שם בי"ס חדש עם מתכונת עצמאית זה תאם את האופי הסורר שלי. מאוד אהבתי את המקצוע שלי. ועדיין אוהבת,כרגע אני בפרישה מטעמי בריאות. את מאמינה, אם אומר לך שמגיל 5 נעמדתי מול אמא שלי ז"ל עם ידיים על המותניים ואמרתי לה,אמא,אני החלטתי שאני רוצה להיות אחות. אז בימים ההם,זה נחשב כמקצוע מכובד מאוד. אימי חייכה ואמרה רות ,את תהיי כל מה שתרצי. באהבתה הענקית היא גרמה לי לביטחון עצמי שאצליח בכל מה שאעשה. קצת קשה לי להבין,אנשים שמחפשים את עצמם או לא ממש יודעים מה הם רוצים. בברכה רות

אשרך

אשרך שידעת מהו נתיב הלב שלך, והצלחת ללכת בעקבותיו. לא כולם מצליחים לעשות זאת ויש לכך הרבה סיבות. בהצלחה בכל אשר תלכי. סמדר

אני שתיתי בצמא בזמנו את ההורסקופ

ב"מעריב לנוער". אף פעם זה לא תאם את המצב
זה הייה כייפי ונתן תחושה של ניתוק מהמציאות. התחושה הייתה כמו בעתידות שהיו במסטיק בזוקה. לא נראה לי שילדים או בני נוער מייחסים חשיבות לנושא. זה נחמד כנחמד ותו לא.

שלומעם2

New member
למה לא הגדיר מהי רוחניות?

רוחניות מהמילה רוח. רוח שהיא דרגה גבוהה יותר מנפש- מהמילה נפישה, היינו נע לעומת נח. כל אחד מאתנו הוא דומם והרוח היא בינינו. לכן הרוחניות היא הקשרים הנכונים בינינו :) כמו בגוף חי שכל תאיו פועלים בהרמוניה הדדית ובאיזון מושלם שהטבע יצר. עלינו לחקות את הטבע ולנהוג בינינו בהתאמה לכוחותיו שפועלים עלינו.

ולמה מבוגרים צריכים לקרוא?

ולמה לנו "מותר" ולהם לא. כמו כל דבר בחיים- המינון הוא זה שקובע (יש בעיתון דברים הרבה יותר גרועים מההורוסקופ הבלתי מדוייק בעליל. האם אצל מבוגרים אין "נבואה שמגשימה את עצמה"? אני מאמינה מאוד באיך את קוראת את הדברים. אני כן אגיד לך במה זה תורם, לדעתי: זה פותח להם פתח (גם אם מעוות משהו) לעולם הרוח. הספר הרוחני הראשון שלי היה ספר אסטרולוגיה, שהייתי לוקחת מהסיפרייה של בית הספר כל איזה חצי שנה. עד היום לא למדתי אסטרולוגיה אבל האמנתי ואהבתי את הספר הזה מאוד מאוד (ובכלל לא חשבתי שהוא רוחני/מיסטי, תמיד היה ברור לי שאסטרולוגיה זו אמת).

לכולם מותר

כל אחד יכול לבחור מה לקרוא, ולהחליט (והדגש הוא על - להחליט) מה לעשות עם האינפומציה הזאת. יש אנשים שמאוד מושפעים מכול דבר שהם קוראים, ויש כאלו שלא מושפעים מזה בכלל. זכותו של כל ילד ומבוגר לבחור מה לקרוא, וממה להיות מושפע... ותפקידנו כהורים הוא - להדריך אותו ולשוחח איתו על הבחירות שלו ועל השפעתן... שבת שלום סמדר

למעלה