שאלות שחיה קרובות ורחוקות

../images/Emo221.gif../images/Emo186.gif../images/Emo19.gif../images/Emo218.gifשאלות שחיה קרובות ורחוקות

אתמול נערכו מבחנים לצליחת הכנרת בחוג של מאיה ויובל ונקבע שהם יכולים להשתתף בצליחה אבל רק במרחק הקצר. קצת התאכזבתי כי אני בגילם צלחתי את המרחק הארוך. מצד שני, לי היתה בריכה זמינה כל יום בלי צורך שההורים יסיעו אותי - מהיתרונות הבודדים של ילדות בקיבוץ. הצליחה ב26.9. לא נותר לי הרבה זמן להתאמן וכמעט לא התאמנתי הקיץ. באימון שעשיתי לפני כמה שבועות, שחיתי קילומטר בקלילות, בלי להגיע לדופק אירובי כמעט וזה לקח לי חצי שעה. מה אתן ממליצות
יש צורך להתאמן יותר
לשחות את כל המרחק לפני
אני נוסעת עם יובל ובתקווה גם מאיה תתגבר על החששות ותצטרף. אני אשחה בקצב שלהם (בני 10). דיברתי עם המאמן שלהם וסיפרתי לו שמעולם לא הצלחתי ללמוד חתירה. בכל הצליחות בעברי הרחוק שחיתי חזה. הוא טען שמרגע פתיחת עונת הרחצה בבריכה שלנו (מתישהו באפריל) ועד טרי נשים, הוא יכול ללמד אותי חתירה ברמה שאוכל לשחות כך את כל 750 המטרים. נשמע הגיוני
כרגע עוד לא מצאתי פתרון לאימונים בחורף. יש פה רק שתי בריכות ושתיהן יקרות מאד ולמנויים בלבד (הולמס פלייס ופארק המים ברעות). אין קבוצות טריאתלון באיזור.

zzebra

New member
צליחת הכנרת

בתור בוגרת צליחה, המסלול הקצר הוא ממש מסלול משפחתי. המון ילדים ממש קטנים בגלגלי ים. יש לכל אורך הדרך רפסודות שאפשר לעלות עליהן לנוח, היו אנשים שממש עשו עצירת אוכל שם. ויש גם שתי ספינות ענק שאפשר לעלות עליהן. ממש הפנינג במים. אז את ממש לא צריכה לדאוג מאימונים.. הצליחה (הקצרה) ממש לא מצריכה אימונים.. זה סופר עממי וזו האווירה שם. מאוד כיף. המסלול הארוך פוגש את העממי ומסיימים יחד. אל תשכחי גם שבערך 1/4 מהמסלול עושים בצעדה פשוט כי אין מים בכנרת
כמה עצוב. הולכים המון ברגל עד שמגיעים לעומק. בקיצור, אל דאגה, גם אם הצליחה היתה מחר היית שוחה אותה בקלות. תהנו! לגבי החתירה, בהחלט אפשרי.. נסי ותראי. תמיד אפשר לשלב חתירה עם חזה בטריאתלון. ולפחות השנה היו המון נשים ששחו חזה.. זה ממש בסדר.

lahadam

New member
אני אהיה שם

שוחה 2 ק"מ חזה בלי בעיה, רק עכשיו לומדת חתירה - נראה אם אממש "על רטוב". "בזכות" הנקע שלי הידוע לשמצה התחלתי לשחות - מעז יצא מתוק.

אולי נפגש../images/Emo13.gif

אני מגיעה עם ילד בלונדיני תכול עיניים ומלא שמחה שמגיע לי עד הכתף. בדרך כלל מזהים אותי מהתמונות בבלוג....

lahadam

New member
בשמחה. אני מגיעה עם הילד בן 32 ../images/Emo6.gif

ואולי גם אחותי והחבר שלה.

../images/Emo51.gif זברה. סירה היא לא אופציה מבחינתי

גם כילדה, צלחתי בגיל 10 והיה ברור שהסירות זה רק לבטלנים או פצועים. מתבאסת לראות את הכינרת במצבה הנוכחי. כבר שנתיים שאני לא מתקרבת כי זה כל כך מעציב אותי. השנה החלטתי לצלוח לזכר אבי. מקווה לשוב עם הדגיג שלי בשנה הבאה למסלול המלא. מה שיכולתי בגיל 10, אני מאמינה שאוכל אם אקדיש לעניין כמה אימונים....

אילת52

New member
חבל שצליחת הכנרת תהיה ביום של הטריאתלון

כבר שנה שניה ששני האירועים יוצאים באותו תאריך
אני מאד אוהבת את הצליחה וממליצה לכולן. אירוע עממי ונחמד. אבל... מאז שהתחלתי עם הטריאתלון קשה לי לוותר על טריאתלון גן שמואל... מקווה ששנה הבאה 2 האירועים יהיו בתאריכים שונים ואוכל להשתתף בשניהם.

גם אני התבאסתי מזה

חשבתי בתחילת הקיץ להתאמן לספרינט בגן שמואל וירדתי מזה בגלל הצליחה. הבטחתי לעצמי שהשנה אצלח לזכר אבי. ייתכן שגם בשנה הבאה אאלץ לותר כי אני רוצה לצלוח את המרחק המלא וברור לי שהדגיג שלי יוכל לעמוד בזה בשנה הבאה (והפעם אני אאמן אותו - שלחתי אותו לחוג שחיה שלא הכין אותו מספיק כפי שהובטח). באמת חבל ששני אירועים כאלו יוצאים יחד.

susieada

New member
יאכטות בדרך בצליחה!

The Cross Kinneret swim is one of my favorites and I've done the long route several times. Yes, it's hard when the Gan Shmuel triathlon is the same day!! Haval. I also love doing both! And this year I'll be missing both, as we'll be on a fantastic vacation. (no early morning runs for me, but maybe some great swimming holes!) The boats are multi-purpose! One can either rest on them, use them as a guide to swim the shortest route, OR one year I needed a toilet desperately... climbed up on a yacht... and used their bathroom. I thought I was being very creative, but saw I wasn't the only one who took advantage...
Re training: I never swam the full 4km (in the days when the Kinneret was fuller) before the actual swim, just as I never ran the full distance of my increasingly longer run segments of increasingly longer triathlons. The same is true for the 2k amami swim in the Kinneret. However, I DID swim (or run) more than the distance in the course of a week. For instance, before the 6k Nadav swim that I did, my longest single swim was almost 4k. But in the same week, I'd done a 3k, and a 2k - mostly intervals, only one "nefach" each week. So it's the total in a week, not the total in one session that is important. And 10 sessions is usually enough to learn to swim freestyle, though it takes a lifetime of practice to keep improving!
Many triathletes learn to swim freestyle, then combine freestyle with breaststroke in the actual competition. One man swims a leisurely classic backstroke, even when he did the 3.8k swim in an ironman! Whatever gets you across the distance is perfectly acceptable! Have fun either in the Cross Kinneret or Gan Shmuel. I'm sure there's some biking event scheduled for the same Shabbat too!
A hug, Susie

adii123

New member
...

מזדהה איתך.. גם אני שוחה רק חזה וכשאני מנסה ללמוד חתירה אני לא מצליחה... אני גם טובה בשחיית גב. לגבי הבריכה בחורף, יש בריכה שנקראת "בית הלוחם" בעקרון יש לי כניסה חופשית לשם יש את זה ברחבי הארץ אבל אני הולכת לת"א. למעשה הבריכה מיועדת לנכי צה"ל ומשפחותיהם (אבא שלי נכה צה"ל) והבריכה הזו בריכה אולימפית ויש מסלולים לאנשים רגילים.... אני כבר שנים שוחה שם. ואם את לא שייכת לארגון נכי צה"ל את יכולה לשלם על הכניסה לבריכה ולעשות מנוי נראה לי.. צריך לברר את זה בכל אופן הבריכה הזו פועלת כל השנה גם בחורף זה מה שאני יודעת

תל אביב רחוקה לי

עם עלויות של נסיעה שבועית לתל אביב כבר עדיף לעשות מנוי להולמס פלייס... מכיוון שיש כמה טריאתלונים בסתיו, נראה לי שאם אתחיל להתאמן ברצינות מאפריל הבא, אהיה מוכנה. טרי נשים בסוף מאי, מקסימום אשלב חזה וחתירה. נראה לי מוגזם ללמוד לשחות חתירה בחודש וחצי. מצד שני, רק לפני פחות משלושה חודשים אמרתי שאני בחיים לא ארוץ....

טליטר

New member
ממליצה על TI

היי ממליצה על TI - מדובר על שיטה מדהימה(תסתכלי באתר שלהם מסביר באריכות) הקורס הבסיסי- הוא בן 10 שיעורים (ברחבי הארץ)- שלאחריו אפשר לשחות אך צריך להמשיך ולהתאמן- אני אוהבת מים אך לא הצלחתי אף פעם לסיים בריכות , היום אני כבר שוחה 26 בריכות (850 מ') בלי מאמץ- אז זה לא המון אך אני רק סיימתי את הקורס לא מזמן. יש משהו מאד מדיטטיבי בשיטה הזו והיא משמרת אנרגיה - ובכלל ברמה הצורנית מאד יפה. מור יכולה להרחיב - כי גם היא עשתה הקורס, יש להם שיעור ניסיון חינם אז כדאי לך. אני עשיתי הקורס עם מורה מדהימה בשם מור- אך היא לא מלמדת כרגע(יצאה ללימודים)אבל יש שם הרבה מורים טובים בהצלחה ותעדכני מיטל

מחרה מחזיקה ../images/Emo221.gif../images/Emo19.gif

לפני קורס, יש ה-מ-ו-ן מידע ברשת. אבל המון. תמיד הייתי שחיינית טובה, ועכשיו כשהתחלתי לשחות, ראיתי שכל כך קשה לי לשחות בריכות בקצב, מוציאה כ"כ הרבה אנרגיה. באמצעות הפנייה מפה, קראתי באתר של TI ישראל, ראיתי סרטונים ביוטיוב ועיינתי בפורום. השיפור - אפילו בלי קורס - הוא פשוט מדהים. הקצב, הזרימה, האחידות והשקט - מביאים שלחייה חלקה מאוד ובלי מאמץ. היום, בזמן שהבן שלי היה בחוג קונגפו, אני שחיתי לי ב- 55 דקות, 64 בריכות (1,600 מטר). מעולם קודם לא הגעתי להישגים כאלה. אין לי ספק שקורס יכול לשפר אף יותר, אבל גם בעבודה עצמית יש הרבה מה לעשות, ואני מאוד מאוד נהנית מנדנוד הגוף ו"המצב המדיטטיבי" השקט הזה, כמו שאת מכנה אותו. מתה לנסות את זה בים. מי מתאמנת בחופים הצפוניים?

מור שלז

New member
מישהי קראה לי? ../images/Emo8.gif עוד קצת על TI

אכן זה לא סוד שאני למדתי לשחות עם TI, ושוחה בשיטה הזו כבר קרוב לשנתיים. אני לא הדוגמא הכי טובה ליעילות השיטה לצערי, עדיין שוחה לאט, ועם טראומות ופחדים מהים. אבל אני שוחה. ממצב שלא הצלחתי לעשות ולו תנועה אחת ויחידה בחתירה, הגעתי למצב שאני שוחה בים כבר יותר מ-3 ק"מ. עבורי באופן אישי התהליך איטי, יש כאלה שמתקדמים הרבה יותר מהר ממני, אבל ההתקדמות שם. הנה מאמר שכתבתי פעם על ההתקדמות והתהליך עם TI: לרקוד ואלס בתוך המים למי שרוצה ללמוד קצת על השיטה, אני ממליצה בחום, מעבר לאתר גם על הבלוג של גדי כץ, מי שהביא את השיטה לארץ: זן ואמנות השחייה אני מאוד אוהבת לעקוב אחרי הפוסטים שלו. הרבה פעמים אני שואבת משם עידוד והשראה. בהצלחה

צליחה וטריאתלון

השנה לאחר הפסקה של כ 15 שנה (!!!) אני חוזרת לצליחת הכנרת, אני עושה אותה עם אבי שצולח כבר יותר מ 15 שנה ברציפות (רק אני הברזתי בשנים האחרונות) אני יכולה לספר שאנחנו אומנם שוחים באופן קבוע, אני חזה והוא גם חזה וגם חתירה, עכשיו לקראת הצליחה העלנו את האימונים ל 1.5-2 ק"מ. בצליחה אין שום בעיה לשחות גם חזה וגם חתירה. אז שיהיה המון בהצלחה לגבי טריאתלון הניסיון שלי לא גדול במיוחד, עשיתי את הנשים האחרון אבל מקצה עממי ושחיתי חזה, קצת רמסו אותי גם הבנות וגם הגלים, לטריאתלון הבא אני מתכננת לבוא מוכנה בחתירה זה פשוט הרבה יותר פרקטי ואולי הכירופרקט שלי יפסיק לצעוק עליי שאני שוחה חזה
אני מקווה שאחרי המפגש ביום שלישי כבר נכיר אחת את השנייה ותהיה צליחה יותר כיפית! בהצלחה לכולם

susieada

New member
צליחה אחרונה לפני 15 שנה?

בגיל 5?? את נראית ילדה! איזה כייף לעשות את זה יחד עם אבא! תהנו! פעמיים שחיתי עם שניים משלושת ילדיי -אורן ותמר, ופעם אחרת, הם פגשו אותי בסיום עם הכלב שלנו! פעם שחיתי עם שני חברים גברים ומספר פעמים עם דני! אני חושבת שלאנשים שאוהבים מים ואוהבים לשחות, הצליחה היא חוויה בסיסית מדינית, חלק מפולקלור והיסטוריה ישראלי! היה לי כייף לפגוש אותך בסדנת האופניים בשבוע שעבר ושמחה שנפגש שוב בפארק הירקון ב15.9! סוזי

למעלה