מה נלבש לראיון עבודה?

../images/Emo221.gif../images/Emo221.gifמה נלבש לראיון עבודה?

מה נלבש לראיון עבודה? ואולי מה לא נלבש? האם זה נכון המשפט שאומר - אין הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני? זה המקום לחלוק טיפים, לא רק לגבי לבוש, אלא בכלל לגבי הופעה הולמת למעמד. האם הלבוש משתנה בהתאם לתפקיד?

בבריטניה זה כמעט יהרג ובל יעבור

חליפה! קניתי אחת בשנה שעברה (מהאאוטלט של NEXT. עלתה לי מחיר שפשוט לא יאמן - 20 פאונד במקום בערך 220 פאונד) ואני אלך השנה שוב לאותו אאוטלט כדי לרכוש עוד אחת. לדעתי צריך להקפיד מאד על מה ללבוש לראיון עבודה. אני יוצאת מנקודת הנחה שלא מדובר בראיון לילדה בת 16 לתפקיד בייביסיטר כמובן, או לברמן בבר הכי קול בת"א, אלא לעבודה משרדית, ולגיל 25+ נניח. המינימום שבמינימום, מכנסיים מבד (מה שנקרא בישראל "מכנסיים מחוייטים", לא ג'ינס!) או אפילו חצאית יפה עד מעל הברך, נעליים מתאימות (לא סנדלים, לא כפכפים, לא נעלי עקב של ערב או נעלי התעמלות) וחולצה עם צווארון, או אפילו סריג נחמד או סריג מעל טישרט. לא חייבים ג'קט. הבגדים *חייבים* להיות נקיים ומגוהצים. יש היגידו שאני פאנטית אבל לי זה חשוב ואני חושבת שזה מראה משהו על היחס של המתראיין לראיון. עוד דברים: בלי לק צעקני מדי לשים לב שלא לובשים טישרט עם כתובת לא לעניין אם יש קעקועים במקומות שאפשר לכסות אז אולי כדאי לא לחשוף בראיון (למשל דרקון ענק מעל החזה)

אני חושבת שהרבה אנשים לא יודעים איך להתלבש

למקומות בינהם ראיון עבודה . ברשתוכם אני אספר על הראיון העבודה שהיה לי לתפקיד מזכירה של מנהל מחלקה. לפני באה בחורה לבושה שכול החזה של בחוץ ומכנס מאוד צמוד אני שבאתי בחולצה שאפילו לא ראו שדים וג'ינס סקיני שבן זוגי קנה לי. אני מאמינה שבחורה צריכה להתאים את הבגדים למצבים מסיומים לא מזמן היתה כתבה בקוסמו בידוק על איך בחורה צריכה להתאים את הבגדים למצבים שונים. לפגישה עם אמא של הבן זוג (אני הלכתי על ג'נס גזרה גבוה וחולצת סריג ומגפים ללא איפור כלל אוהבת להיות טבעית לידם ובכללי נשאלת השאלה איך מגיעים למצב של ראיון עבודה ומצליחים בו אני כול כך זקוקה לעבודה

לא הייתי לובשת ג'ינס ובמיוחד לא סקיני

לראיון עבודה. מכנס ג'ינס מחויט ומעוצב אולי וגם זה לא בטוח. הלבוש המנצח שלי הוא מכנסיים שחורים מחויטים לא צמודים ולא נופלים מדי, כאלו שיושבים טוב. חולצה או טוניקה צבעונית, בצבע אחיד ולא זועק מדי שמכסה את החלק העליון של המכנס ומגפיים או נעליים שחורות. פשוט, נקי, מסודר ומתאים לכמעט כל סיטואציה.

royalik

New member
הטיפ הטוב ביותר - ללמוד על אופי מקום העבודה,

לעשות שעורי בית ולהתלבש בהתאם...יחד עם זאת מכובד ונוח...

אני לא בטוחה שאפשר לדעת על כל משרד

מה בדיוק הולך בו עוד לפני הראיון. יותר בטוח להגזים לכיוון השמרנות מאשר המתירנות. את כל הציצי בחוץ וחוטיני מחוץ למכנס (איכסהההההההה!) כדאי להשאיר אם בכלל לשעות הקטנות של הלילה אם יוצאים למועדון. אני חייבת לציין שבישראל יש אווירה מאד קאז'ואלית במשרדים. יש מקומות (לרוב משרדי רואי חשבון ועורכי דין) שבהם יש קודי לבוש מסודרים ואין שאלות בכלל. אבל בשאר המקומות אפשר לראות אנשים מתלבשים בקשת רחבה של סגנונות. אני באה מתחום ההייטק והתראיינתי לחברות גדולות כמו גם לכאלו קטנות עם אווירה בייתית (סטארט-אפים) ותמיד הקפדתי לבוא כמו שתארתי בהודעה הראשונה, למרות שהיו מספיק מקומות שהגעתי אליהם וראיתי שכל הבחורים לובשים ברמודה וגופיה. אבל זה כן עבד לטובתי (או לפחות לא לרעתי), והמבין יבין.

נראה לי שמכנסי בד מכובדים תמיד מתאימים

לראיונות עבודה, לרוב זה לא נראה מכובד מדי ובדרך כלל מספיק מכובד. חליפה עלולה להיראות מכובדת מדי אם לא יודעים מה אופי החברה. ג'ינס - מומלץ להשאיר בבית, יחד עם החוטיני וחולצות הבטן.
גם נוח - חשוב מאוד! ובהצלחה!

../images/Emo45.gif

בארץ ברוב המקומות בכלל אין קוד לבוש, אבל לראיון צריך לבוא באופן מסודר ולא חשוף מדי. לרוב המקומות, גם ג'ינס עם חולצה אלגנטית זה בסדר גמור. וטיפ פרטי שלי - לנסות לשים פריט בולט, אבל לא צעקני, למשל שרשרת בולטת, או אוליח שהחולצה תהיה בוורוד בהיר מאוד ולאו דווקא לבן וכו'. היה לי ניסיון קצרצר בלראיין מועמדים לאיזו משרה, וזה מדהים כמה ששוכחים את רוב האנשים שנייה אחרי.

דינוסיק

New member
מה לא ללבוש - מנסיון עם מרואיינים ../images/Emo151.gif

1. לא ללבוש טרינינג ונעלי בית! כן, ראיינתי מישהו כזה.
2. לא ללבוש חליפה כשאתה בא להתראיין למשרה של מפעיל מלגזה.
3. לא ללבוש חצאית מיני, מגפיים עד מעל הברך ואודם עם תוחם כהה (כן, הכל ביחד).
4. לא ללבוש חולצה עם לוגו של החברה המתחרה.

היכ חשוב ללבוש משהו שהוא ממש אתן

אני מתכוונת שלא צריך להתחפש לפי קוד הלבוש שאתן חושבות שיש במקום עבודה מסוים. צריך ללבוש משהו שהוא הגיוני לראיון עבודה אבל לא שבלוני ומשעמם. אני לבשתי פעם חולצה בצבע ורוד פוקסיה עם אפודה בגווני אפור שחור וחצאית פליסה שחורה ומגפיים לראיון בחברת היטק אם לובשים משהו יפה זה תמיד משאיר את המרואיין בזיכרונו של המראיין. וגם עוזר לעיתים לפתח שיחה, למרות שלהראות טוב זה לא מומלץ בראיונות עבודה אצל נשים. לצערי, כשהייתי צעירה יותר ונבחנתי לתפקידי סטודנטים, זה לא היה קל. אבל לא משנה מה לובשים, כשמביטים במראה, צריכים לראות אותנו ולא מישהו שהתחפש למתראיין.

yael800

New member
לדעתי

באופן כללי, כל עוד לא מדובר במשרה ניהולית, גם ג'ינס עם חולצה אלגנטית יהיה מצויין. הכל תלוי בהגדרת התפקיד. הכי חשוב ללבוש צנוע, יפה ולא צועק מכל הבחינות. וגם אני באה מההייטק.

ענתוש 24

New member
רושם ראשוני חשוב מאוד

במיוחד במקרים כאלה שאם הוא לא טוב- לא יהיה רושם שני... לדעתי חשוב להתלבש קצת יותר אלגנטי ממה שמתלבשים ביום יום לעבודה אבל גם לא להגזים. הכי כדאי לנסות לדבר עם מישהו שעובד באותו מקום ולשאול איך אנשיםנוהגים להתלבש. למשל יש חברות שכולם באים לעבודה עם קרוקס ודגמחים (עד כמה שזה מזעזע) וכדאי לא להפגיז הופעה לראיון...

קשכפית

New member
../images/Emo32.gif קוריוז משעשע שקשור קצת לנושא

טוב זה לא היה ראיון עבודה אבל בכל זאת קשור ומשעשע. הוזמנתי באחת הפעמים לעבודה (אני גרפיקאית פרילנס) בטלפון, התקשר אדם שהציג עצמו כמנהל סטודיו של משרד מסוים, שאל אם אני פנויה, כמה אני לוקחת וקבענו, קיבלתי שם משרד וכתובת היה קיץ, אני הגעתי עם שימלת קיץ קלילה, לא חשופה ולא מיני אבל עם כתפיות וכדי להבין את גודל הפדיחה יש לי לא מעט קעקועים על הגוף ואז הגעתי למשרד ונכנסתי ו.... חשכו עיניי, המשרד היה דתי חרדי עברו לפני גברים עם חליפות שחורות, חולצות לבנות וכובעים ונשים לבושות בצינעה... לא ידעתי איפה לקבור את עצמי... אבל ההצגה חייבת להימשך, נפגשתי עם אותו מנהל, התנצלתי על איך שאני נראית ואמרתי שלא היה לי מושג שאני מגיעה למקום חרדי... הוא לא לקח את זה קשה, אמר לי שיש אצלהם גם חילונים ושזה בסדר. עבדתי שם באותו היום והרגשתי מאוד לא נוח אבל זרמתי והיו ממש בסדר איתי. בדיעבד זה היה כבר רומן שנמשך חודשיים (לא אני והוא, העבודה..) והשתדלתי להגיע באופן צנוע יותר. אבל מה שהפתיע זה שדווקא קיבלו אותי ככה ואהבו אותי למרות הכל... חביב לא?

למעלה