(
)הבלוגר הישראלי הכי פופולרי במזה"ת

wranger

New member
(../images/Emo222.gif)הבלוגר הישראלי הכי פופולרי במזה"ת

מצורפת (למטה) כתבה מynet, על בלוגר ערבי-ישראלי, שכותב בערבית, וקוראים אותו המון המון המון אנשים מערב הסעודית, ממצרים וכו'. מעלה בי שוב תהייה שחוזרת מדי פעם, לגבי בלוגים ישראליים - למה הם תמיד בעברית, באמת? מה עם הגלובליזציה? מה לגבי קוראים בארצות זרות ורחוקות? יש לכם קוראים מחו"ל שאתם יודעים עליהם? לא כולל סוקי? אתם כותבים רק בעברית, או מחזיקים בלוג בשפה זרה כלשהי? מכירים בלוגרים כאלה? והאם אתם חושבים שלו הייתם כותבים בשפה זרה, עמודת הסטטיסטיקות שלכם הייתה גדלה במקצת? אולי שווה "לשבור שיניים" על המקלדת בשביל זה? או שזה ממש רעיון מופרך לחלוטין?

wranger

New member
אני אתחיל -

לאחרונה אני משתעשע בלתרגם לעצמי רשומות לאנגלית. ניסיתי לעשות את זה על כמה רשומות קצרות יחסית (דווקא בלי תוכנת התרגום הצולעת של גוגל, למרות שהיא יכולה לחסוך קצת עבודה), ואני מפנטז על קוראים שיתחילו להגיב אצלי באנגלית. מה אכפת לי שיהיו לי מנויים באירופה, למשל? אפילו עשיתי ניסוי כלים קטן, פתחתי בלוג בפלטפורמה הודית(!) ופרסמתי שם רשומה. 3 צפיות, 0 תגובות. אתם קולטים? 3 צפיות! איזה יופי! איזה סיפתח נהדר! בקיצור, נראה לי שווה לנסות לתרגם ולפרסם באנגלית, שזו שפה שאני עוד איכשהו מסתדר איתה. לו הייתי יודע שפה נוספת, לא הייתה שאלה בכלל. אם הייתי עולה מרוסיה, למשל, בטוח הייתי מחזיק בלוג ברוסית בנוסף לבלוג הקיים שלי.

לי יש בלוג באנגלית מחוץ לתפוז

הבעיה היא שאנשים דוברי אנגלית משתמשים בסלנג שלא תמיד קל להבין אותו.

seymore butts

New member
אצלי סעודיה במקום החמישי ברשימת המבקרים

ומנהלת מאבק צמוד עם גרמניה על המקום הרביעי. גם כווית, מצרים ותוניסיה בראש הטבלה, ובהמשך יש עוד כמה מדינות מהמזה"ת, כולל איראן. לצערי אף אחד מהם לא הגיב עד היום, אלא אם כן יש ביניהם דוברי עברית. היה נחמד אם מערכת תפוז הייתה מאפשרת לבחור ממשק תגובות באנגלית במקום בעברית, זה בוודאי היה מקל עליהם להגיב. הייתי בטוח שהם נכנסים רק לראות את התמונות, אבל כשמסתכלים בעמוד הסטטיסטיקות רואים שכמה מהם משתמשים בשירות של "גוגל" שמתרגם משפה לשפה, כולל מעברית לערבית. וגם ממדינות אחרות השתמשו בו. אז כן, דווקא חשבתי על לתרגם את הבלוג, אבל הרשומות שלי ארוכות וזה ייצור לי המון עבודה, ואם יש את שירות התרגום של גוגל - אז בשביל מה ?

משעשע! לי יש פוסט אחד

(שאכן קשור לסקס) שבאופן קבוע מתורגם לערבית. בעלי טוען שהתרגום גובל בסוריאליזם.

seymore butts

New member
התרגום באמת מגוחך

כנראה בתחום הזה מכונה עדיין לא יכולה לגמרי להחליף את האדם.

suki da yo

New member
למה להפלות אותי לרעה?

כמ כולם פה, אני מניחה (או הרוב המכריע) אם יש לי קוראים מחו"ל, הם ישראלים או לפחות דוברי עברית על בוריה. רוב הכניסות שלי מגרמניה, אני מנחשת, הן אני. היו לי כמה רשומות שגרפו הרבה תשומת לב, ובין המגיבים היו מי שהציעו ואף ביקשו שאתרגם ואפרסם לטובת העולם כולו. לצערם- אני עצלנית, ומניסיון קל בתרגום אני יודעת שזה דורש הרבה יותר עבודה מכתיבת הרשומה מראש. אז לא, לתרגם ולפרסם אני כנראה לא אעשה לעולם. (אבל רשומה אחת תורגמה ע"י מישהי אחרת ופורסמה בבלוג הבינלאומי שלה, עם קרדיט) בנוגע לכתיבה בשפה זרה- כלומר, אנגלית, נכון להיום- גם אם האנגלית שלי טובה מאוד ואין במה להתבייש, היא לא שפת האם שלי. אני מאמינה שכל אחד מאיתנו צריך לעשות את מה שהוא טוב בו, ואני לא גאון כנבוקוב, שיכל לכתוב ברמה גבוהה בשפה שלא גדל איתה (אני כמעט בטוחה שהיה זה נבוקוב, ואם לא, בוודאות סופר רוסי אחר שגר את רוב חייו בארה"ב). בקיצור, אני מעריכה את היכולות שלי בעברית הרבה יותר מבאנגלית ולכן לא אחליף שפה. ולבסוף- להחליף שפה אומר גם להחליף פלטפורמה, אם הייתי מוצאת פלטפורמה שאני אהיה מרוצה ממנה כבר הייתי עוזבת את תפוז באחת מתקופות המשבר.. וכל זה מצטבר ללא כללי, על אף העובדה שכמובן לכותבים באנגלית קהל יעד רחב הרבה יותר (אבל גם תחרות גדולה יותר). אני מרוצה עם חלקת האלוהים הקטנה שלי, בת'כלס

suki da yo

New member
../images/Emo163.gifית

חשבתי שכתבת לא כולל סוקי כ "סוקי, לך יש קוראים מחו"ל", ועכשיו נופל לי האסימון שכתבת את זה כי אני הקוראת מחו"ל של כל מיני אנשים

wranger

New member
טוב, נמאס לי: נמחקו הודעות בשרשור הזה

חבר'ה, תשמרו על הפה שלכם, ועל המקלדת שלכם, ותרגיעו מהציניות האיומה הזאת, ולפני שאתם מקליקים על "הוספת תגובה" תעצרו שניה לחשוב אם זה באמת שווה את זה. די, יש גבול.

braininyair

New member
לי יש אחד כזה באנגלית

שאפילו פחות פופולרי מהבלוג שלי כאן, אבל לפחות אני מתאמן שם על האנגלית הקלוקלת שלי. אני אישית חושב שישראלים נמנעים מלכתוב בלוג באנגלית בגלל הקושי שבביטוי קודם כל, וב.כל בגלל היעדר הפלטפורמה הישראלית - ישראלי חייב שיהיו לצידו עוד ישראלים שיצאפחו אותו בגב כשהוא כותב משהו מגניב, אחרת מה כל זה שווה בכלל ? ומה האנזלסן הנורווגי קר הדם מבין בלהתעצבן על הכביש ? ומה עם לקישה הכושית מאריזונה ,האם גם היא עצבנית על התערבות ההפקה בהישרדות 2 ?

דנטל

New member
אין לי שום ענין כזה

החו"לניקים שקוראים אותי הם ישראלים. לא חשוב לי להגדיל את עמודת הסטטיסטיקות ובטח לא באמצעות כתיבה בשפה שהיא לא עברית, גם אם השליטה שלי בשפות אחרות היתה דומה לשליטה שלי בעברית. עברית זו השפה שלי ועברית זו השפה של הבלוגים שלי. אני ישראלית וכותבת לישראלים.

braininyair

New member
אז מה שאת אומרת בעצם זה ש

99% מהאנשים שבעולם לא מעניינים אותך ואת לא אותם ? (אנחנו פחות מאחוז בודד בעולם, למרות שאנחנו עושים רעש וכותרות בגודל של שתי יבשות)

דנטל

New member
אפילו יותר

אני כותבת בשביל עצמי. ממעט הפוסטים שכתבתי בפירוש בשביל הגולשים, אולי אחד היה ראוי גם שיתרגמו אותו, הפוסט בבלוג דיטי שקראו לו "להיות השמנה שאני - זה". רק שלא היתה בדבריי התייחסות לענין שיש לי באנשים (ואני בטוחה שכמות האנשים שמתענינים בי לא מגיעה אף למאיות האחוז), אלא לחוסר הענין שיש לי בגודל עמודות הסטטיסטיקה.

braininyair

New member
אם את כותבת בשביל עצמך

אז את כבר כותבת עבור מישהו אחד לפחות, וזה סימן שאת כן ראויה לתרגום.

Kelevra

New member
אני כותב לפעמים באנגלית

אבל לעיתים נדירות מאוד. הממשק של תפוז באנגלית מציק להחריד. יש לי כמה קוראים מחו"ל, אבל מאחר שכמעט כל הרשומות בעברית זה רק ישראלים לשעבר. את הרשומות שלי באנגלית מסתבר שקראו גם כאלו שאינם ישראלים, וזה קצת מחמיא, כי מסתבר שמישהו שם לזה קישור. פתחתי פעם כרטיס בבאדו, שזו רשת חברתית אחרת, בחו"ל ברובה, אבל הפלטפורמה פשוט נחותה ביחס לתפוז. הדבר היחידי שבאמת הרבה יותר טוב בתפוז זו פלטפורמת הבלוג, אך לא לעולם חוסן - הבנתי שבתפוז עובדים על תרופה גם לזה. כרגע לצערי תפוז לא תומך בצורה טובה באנגלית, כך שזה דורש הרבה מאוד סבלנות לייצר פוסט באנגלית.

יש לי בלוג נפרד באנגלית

עם פרסומות של גוגל. באופן מפתיע נכנסים לשני הבלוגים מארצות ערב, כולל מאירן, פקיסטן וכדו'. כשאני מראה לבת שלי שנכנסו לבלוג מארצות ערב, היא שואלת אותי: "נו אימא, אז הבאנו קצת שלום לעולם.........".

הקוראים שלי מחו"ל הם ישראלים

בלוגרים בעצמם, וגם כאלה שמחפשים חומר באמנות. אבל הם בטלים בשישים. אני כותבת בעברית כי זו השפה שלי, גלובליזציה לא מעניינת אותי וגם לא נושאים "גדולים". אני לא חושבת באנגלית ולכן לא הייתי מעלה בדעתי לכתוב באנגלית. אבל מכירה כמה בלוגריות בתחום האמנות השימושית שמחזיקות בלוג מקביל באנגלית מחוץ לתפוז.

Bartchuk

New member
קבלו את 61 האישים הגדולים בכל הזמנים!:

לחצו מייד בקישור: http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderName=shayshalomazran&EntryId=1467678&passok=yes
מי לדעתכם ראוי להיכלל עוד ברשימה הרהבתנית הזאת?
איזה דמות צריכה להיכנס לרשימת 61 האישים הגדולים בכל הזמנים ? ובמקום מי? הגיבו והשפיעו?
בשביל חג העצמאות ה-61 דורדו 61 הדמויות הללו מתוך מרחב הזמן ההיסטורי היהודי העתיק ועד היום

למעלה