(
)הבלוגר הישראלי הכי פופולרי במזה"ת

ענבאך

New member
אם אין לי סיבה להשתמש באנגלית,

אני לא אשתמש בה (וזה לא קשור לידע בשפה, אני דווקא שולטת בה טובה מאוד. זה עקרוני) זה החינוך שקיבלתי. למה לכתוב משהו באנגלית, עברית זאת השפה שלי. הבלוג שלי הוא אישי, והוא הדרך שלי לבטא את עצמי. אני לא חושבת שזה יהיה נכון לבטא את עצמי בשפה זרה ומנוכרת.

motior

Member
אני כותב בעברית

כי אני מדבר בעברית וחושב בעברית. ולפחות חלק מהדברים שאני כותב עליהם ייחודיים לארצנו. לכתוב באנגלית יהיה מאמץ גדול מדי בשבילי ובסוף אף אחד לא יבין מי זה רבי עקיבא ולמה הוא מתעסק בסוגית המנגל על איי התנועה.

הייתי שמחה לכתוב באנגלית,

אבל אני מניחה שרוב הקוראים בתפוז הם דוברי עברית וזה יכול להרתיע כי לא תמיד יש לאנשים כוח לקרוא בשפה זרה לכן בסופו של דבר כנראה זה היה פוגע בסטטיסטיקות. עם זאת לא הייתי מתנגדת להחזיק בלוג נוסף באנגלית, אולי אעשה זאת בעתיד.

תלוי מה הסיבה שאתה כותב

ומיהו קהל היעד שמעניין אותך. אם אתה כותב רק עבור עצמך, בעיקר אם הבלוג הוא אישי ולא תרבותי או פוליטי - מה הטעם לכתוב אותו באנגלית, אלא אם זו שפת האם שלך? מכיוון שאת הבלוג שלי קוראים גם האבא-של-העוברית גם ההורים שלי ומסתבר שגם הדודות הגיעו לשם מתישהו (כנראה שאיזה בן דוד העביר, או הדודה ששכנעתי אותה לפתוח פה בלוג...) ושאלו את ההורים איך הם לא מספרים שאני בהריון אם זה כתוב בבלוג וכל העולם יכול לקרוא (ממשומעים ההורים שלי, ביקשתי שלא יספרו
)............. אז מתישהו החלטתי לפתוח בלוג הריוני באנגלית, שבו אוכל לכתוב בחופשיות, עם סיכוי קלוש לחלוטין שמישהו מכל הנ"ל יגיע אליו (וגם יטרח לקרוא אותו באנגלית). מהר מאוד זנחתי את זה. לא כל כך כי יש לי בעיה לכתוב באנגלית, אלא בעיקר כי אני מעדיפה להתמודד עם קשיי החשיפה או אתגרי החשיפה בבלוג שלי. זה הבית שלי, לא בא לי לעבור דירה.

למעלה