עקרונות בין אחים

../images/Emo222.gifעקרונות בין אחים ../images/Emo221.gif

נניח ואתם פעילים סביבתיים שלוחמים למען הצלת הסביבה, ופתאום מגלים שמי אם לא האח/ות שלכם הם המלכלכלים הראשיים- זורקים זבל מהחלון, לא מנקים אחרי הכלב שמשאיר דברים בחוץ וכו'. מה עושים במצב כזה שהאח/ות עושה פעולה שמנוגדת כל כך לעקרונות שלנו
נ.ב. העניין של הפעיל הסביבתי זה סתם דוגמא, ולא קרה אצלי דבר כזה, אבל יצא לי לחשוב על סיטואציה כזאת של התנגדות מובהקת בין אחים, ואיך מתמודדים עם זה.

m i c k e y 15

New member
לא קרה לי..אבל אני חושבת

שפשוט לדבר איתו על זה אולי יעזור..וישנה את מה שהוא חושב לטובה..

אין אצלנו עקרונות כאלו

אבל אח שלי אומר שהחתול שלי לא נחמד, זה נחשב? (והחתול מאוד נחמד, פשוט הוא נחמד רק לאמא שלו, זאת אומרת אלי
). וברצינות, יש לי בת דודה שהיא כמו אחות. הדעות הפוליטיות שלנו מנוגדות בצורה כזאת שאנחנו לא יכולות לדבר על אקטואליה בלי לריב, בנושאים אחרים כמו איכות הסביבה וסיוע לבע"ח אנחנו מאוד מתואמות ולפעמים פועלות ביחד, אבל בקטע הזה... אז אנחנו משתדלות שלא לדבר על זה כי אנחנו יודעות שזה פתח לבלאגן.

קוד קוד

New member
לאחרים יש עקרונות שונים ממני..

אני מעשן לצערם.. וזה מאד מפריע להם. תגידו אתם מה עושים??

תחליט אתה מה לעשות...

אם להמשיך לעשן, או דווקא להפסיק,בשבילך ובישבילהם...

קוד קוד

New member
זה קשה.. לא קל להפסיק

אני ליד מי שמפריע לו אנלא מעשן! אבל הם מגיעים לנושא ו.. אני מתעצבןן/tapuzforum/images/emo4.gif

משפט עתיק בצה"ל:

קשה יש גם בלחם וגם אותו אוכלים...
שומדבר לא קשה אם באמת רוצים... אבל יפה שאתה לא מעשן ליד כאלה שמפריע להם

קוד קוד

New member
חח.. מי אוכל היום לכם בכלל?/tapuzforum/images/emo6.gif

.. מה לעשות כל אדם שונה מאחר אצלי ``החיסרון`` בעישון. צריך רק לדעת איך להתגמש כדי לחיות בשלום!

פלגיה

New member
מהכיוון ההפוך

כמו כל המריבות בין האחים כאן עובד הכלל "קשה באימונים קל בקרב". זה מתחיל אמנם בגיל מאוחר יותר, כאשר מתחילים לגבש עקרונות משלך, ולאו דווקא על פי דרך ההורים. מאוד קשה לראות אח שפתאום מתחיל לחשוב אחרת. להיות פעיל פוליטית, או להיות צמחוני, או חוזר בתשובה, או מה שלא יהיה. התנהגות האח מאיימת מאוד בגלל שבהתנהגותו הוא רומז שמי שמתנהג אחרת (נניח אוכל בשר או מחלל שבת) הוא לא בסדר. אבל לאח האידיאולוג כדאי לקחת את הדברים לצד הטוב שלהם, ל"התאמן" בטיעונים ושכנועים, וגם בקבלת הזולת והשונה, מול האח, ואז ב"חוץ" זה נעשה קל יותר.

למעלה