שוּמר ותרבות פרס : רצף מרתק

• פותח הנושא IBP1
  • פורסם בתאריך

IBP1

New member
דחיית הדיון על השומרים.הקדמת הדיון מזרח ומערב

מחר הייתי אמור להתחיל נושא קדום ביותר המדבר על התרבות השומריתוהקשר בינה לבין התרבות הפרסית והיהודית . אך לפני שנדון בתרבויות אלה נגע בקו המים של נחל הירדן שישמש אותנו כקו להבדיל ולהפריד בין סלט המיונז הזה הנקרא "עברי הגדות ותרבותם ונגלה איך השפיעו הפיניקים ,היוונים,הזארטוסטרים על דתות כמו האיסלם היהדות והנצרות...

פרויז1

New member
../images/Emo222.gif שוּמר ותרבות פרס : רצף מרתק ../images/Emo70.gif

תרבויות ודתות, תמיד מזכירות לי הכנת עבודה סמינריונית. לומדים ממה שקיים ומבססים תזה חדשה. הם התיחסו לשיוויוניות וזה לא מושג מודרני דמוקרטי! זכויות : אז זכויות היו ניתנות לחזקים ולבעלים של גבעה או הר. הבעלים השליט את חוקיו על הסביבה החיה באיזורו והוא היה נתפס כאל של האזורי לאותה סביבה. מעבר בסביבה שלו,היה מחוייב בכיבוד חוקיו. בעלים בעצם היה מעין אל מקומי ....המריבות בין האלים אז היו בין אנשים שכאלה.... בעל דגון למשל היה בעל הגבעה ששלטה על בית דגן בת ימינו
. איך רוחות ,שדים ונשים זכו לזכויות כמו הגברים? הם היו אבי רעיון השיוויוניות בין המינים וזה מוזר שהדבר לא שרד מהם ,כמו דברים אחרים כמו האמונה בשדים ,ברוחות ,מיסטיקה, מאגיה ועוד ועוד..... איציק ינחה את הדיון ויוביל אותו. תודתנו לאיציק.

פרויז1

New member
../images/Emo251.gifהדת הפרסית והשפעתה על היהדות,וגם :

רוצים לדעת יותר על השפעה של הפיניקים ,היוונים והזארטוסטרים על דתות כמו האיסלם היהדות והנצרות...
הגעתם למקום הנכון
איציק
פתח וירחיב את הנושא מכל עבריו, כולל תשובות לשאלות הגולשים : כל הכוחות
קדימה הסתער

איציק אתה לא מבין איזה סינכרונזציה:

אני פתחתי את הספר "התוכנית הפליאדית" של ברברה הנד קלו, ובדיוק קראתי שוב את הקטע על זה שהניבירואנים הם אלה שהקימו את תרבות שומר, ועוד משהו קראתי בדף הבא בספר על שבט הדוגון, שטענו שיש את סיריוס א וגם סיריוס ב', הקטע הוא שקראתי את ההודעה של פרויז ובה הוא הזכיר את האל דגון, ואני בזמן קריאת הספר אמרתי: השם דוגון מזכיר את השם של דגון האל שהיו סוגדים לו, (אני רוצה לציין, שנכנסתי לפורום דקה אחרי שקראתי את הקטעים מהספר). נראה לי שיש פה מסר, או שזה מכוון שאנחנו מכירים משומר העתיקה... או שאני ממש אבל ממש עייפה... נפגש מחר.

IBP1

New member
אני יש לי בעיה אם הכוכב ניבירו

אם הוא קיים במציאות הוא אמור להיות קפוא בדרגה גבוהה מאוד. משהו כמו סלע קירחי. אטום וחסר חיים .רק אם כניסתו את איזור הגולדילוקס הוא יפשיר את הקרח מעליו . הנקודה המעשית היא קוטרו ,כלומר אין סיכוי שמישהו יצליח לשרוד עליו בעודו חולף אתמערכת הכוכבים הפנימית ומגיעה אל האיזור בו נושבות רוחות ההליופוז . אם מישהו יצליח לקיים עצמו על כוכב מת שכזה ,הוא ינסה לעשות זאת בתוכו ומכיוון שאנו יודעים כבר שאין זו אפשרות הגיונית. כל הנושא של כוכב שכזה ,תלוש מבחינה מציאותית. זה מזכיר לי מעט תוכניות D.SP (חלל עמוק ) של נאס"א משנותיה הראשונות . העניין הוא שאני חושב שהדיון היום בערב יביא להבנה איך דתות נוצרות ומשתנות בכדי להבין איך הלכה לה תהילת עולמה של התרבות השומרית ונולדו צאצאיה החדשות שמהן יצאו והשתנו דתות אחרות.

איציק, אני מאמינה ששמעת על זכריה סיטשין:

הוא היה האדם היחידי שהבין קרא ודיבר בשפה השומרית, יש לו כמה ספרים, והם מרתקים בצורה יוצאת דופן, הוא ממש חי את התרבות העתיקה הזו, באחד מן הספרים שלו הוא מציין שהשומרים ידעו על כל 11 כוכבי הלכת, וגם ציינו למעשה כוכב לכת מספר 12, כמו שחז"ל אמרו 11 כוכביא, לפני המצאת המדע.. כך גם השומרים סיתתו על אבנים ציור של מערכת פלנטרית בעלת 12 כוכבים. אם לא קראת את ספריו, אז אני מבינה למה יש לך בעיה עם ניבירו, וגם אם כן קראת, אני מכבדת את דעתך. שבת שלום

IBP1

New member
האמת שעיינתי בחלקם.....

אבל עם עובדות קשה להתעמת .שום אסטרואיד ושום כוכב שיוצא את איזור של אחד יחידות אסטרונומיות אינו יכול לבסס עליו תנאי מחיה של חיים תבונתיים. לכן אם יש כוכב שכזה הנע בחלל כפי שהנבואה מסבירה לגבי ניבירו ,אין סיכוי שיצורים תבונתיים חיו עליו .זוהי עובדה ממשית שום יצור חי לא יוכל לנהל מערכת חיים סבירה בתנאי חלל שכאלה.

חשבת על כך שהם לא "יצור חי" רגיל...:

אבל בלי שום קשר למדעי החלל, לי אישית אין ספק שהשומרים הושפעו מהוויות מהחלל החיצון. תקרא את הספר "בחזרה לבראשית", שבו מצויין שהירח וחגורת האסטרואידים נוצרו, כתוצאה של התנגשות ניבירו במערכת השמש שלנו.

IBP1

New member
בואי ונעשה מעט סדר בדברייך ...

1. אם ניבירו התנגש באיזה כוכב אותו הוא ריסק לכאלה גורמים ,אזי מדובר בשינוי מתכונת ביחס לגדלי הכוכבים המצויים כאן.שכן על מנת שהיצורים על ניבירו ישרדו שואה שכזאת....ניבירו צריך להיות גדול ביחס לחגורה פי 1000 ומכיוון שהיקף החגורה גדול מקוטרה של השמש ,אזי היו מתרחשים הדברים הבאים : א. הכוח המשיכה שלו היה מעיף את השמש ממסלולה יחד עם כל יתר הכוכבים במערכת השמש הזאת יחד עימו אל כל "הסיבוב" שהוא עושה בחלל עמוק..... ב. אם ניבירו היה בעל גודל שכזה הוא היה הופך מזמן לכוכב האם של מערכת הזאת והוא היה דיי נראה עקב החיכוך של המערכות שלו סביבו. ג. אם ניבירו היה כפי שמתואר בסעיפים הקודמים .....בואי ונאמר שהיינו כוכב לוין שלו והוא מזמן היה לוקח את כדור הארץ אל תוכו. ד. שומייקר -לוי 9 היה עדיין בחיים שכן כוכב צדק מזמן היה כבר מושמד. 2. 2 החגורות הן חומר מבראשית הקמת המערכת הראשונה. חומר שטרם התאחד.

איציק אני ממש לא מבינה באסטרונומיה:

אבל אני גם לא חסידה גדולה של עובדות מדעיות, מכוון שאת הידע שלי אני לוקחת ממקום לא עובדתי, אלה ממה שמרגיש לי... מכוון שמדענים עובדים אך ורק לפי עובדות, הם מפספסים דברים אחרים על הדרך, אבל אין לי בעיה כלל וכלל עם אנשים שחייבים עובדות. אני מבינה שאתה קורא ספרים מהסוג העובדתי, וכפי ששמת לב, אני לוקחת חומר מ"התוכנית הפליאדית", וספרים של סיטשין. ואולי בעצם שנינו צודקים... לילה טוב
איציק, בכל אופן תודה על הידע שציינת כאן

IBP1

New member
העניין הוא שהשומרים לא היו מדענים שהבינו מה

הם רואים והפירושים שהם נתנו באו מתוך החשש הקיומי שלהם. למשל שקיעת השמש ייצגה את מותה של השמש והזריחה ייצגה את הצלחת הזבח לאל השמש והירח . הליקויים שהם חזו הפחידו אותם ובעקבות זאת נעשו לא אחת מעשי רצח. הגבר שאישתו זבחה למשל לאלת הירח הייתה נרצחת אם הבעל היה זה שזבח לאל השמש ובאותו זמן יצא ליקוי והירח הסתיר למשל את השמש ....מישהו פעל כנגד האל החזק של הבעל והמישהו הזה ישלם מחיר יקר על כך. אז לייחס חשיבות רבה לדבריהם וההסבר הקדמוני לגבי ימינו אנו ,הוא לא אמין במיוחד. אגב בואו של ניבירו כרגע הוא בגדר חלום שכן כוכב כזה הדוהר במהרה חייו היה כבר להופיע בתצפית החלל של מרבית הטלסקופים שלנו. ועד כמה שאני מאורע בדברים אין אחד שכזה באופק.

איציק תמיד היו ועדיין יש אנשים עם אמונות:

טפלות כאלה ואחרות, שלא נדבר על נבערות, גם בני ישראל הפכו חוקים רוחניים לתורה דוגמטית. אנשים כמו אנשים תמיד מפרשים אחרת דברים, כל זה לא אומר שלא היו פה הוויות מחלל אחר שניסו להנחיל פה ידע.

IBP1

New member
אני חושב שאולי היו כאן אולי "דליפת מידע "

שהמקור הוא חייזרי ...דוגמא אפשר לראות במושג התנכי "נפילים" שבשיבוש לאנגלית זה מתבטא בענקים אבל אם מתבוננים בלשון העברית העתיקה העניין מקבל משמעות של אלא שנפלו .....בימינו היינו קוראים לזה "צניחה" או "נחיתה" .

פרויז1

New member
היחס שלנו אל הידע של האדם הקדום - דואלי.

מצד אחד : אנחנו מיחסים לאנשים הקדומים יכולות ראייה, מיסטיות, ניבוי, ראיית העתיד ומה לא. תכונות נעלות שכבר עקפו את הידע האולטרה מודרני ועברו למישור ההכללתי של ידע טכני ורוח. מאידך : אנחנו מתעמרים ומכנים אותם "נבערים מדעת" פרימיטיבים ומה לא. אנחנו צריכים להיות מודעים לדואליות הזאת ביחסנו לאדם הקדום. בוקר טוב !

IBP1

New member
יש בעיה עם העניין הנ"ל

וכשנגיע לנושא של בני הכלאיים (זיווג של הומו-ספיאנס עם המין הניאנדרטאלי) . אנחנו נבין את הנושא של האדם הנבון ,בני הכלאיים, מי ואו מה היו הנפילים ואיך הדברים נקשרים אל ימינו אנו. תמתין בסבלנות הכל עוד התבהר.

פרויז1

New member
שאלה : האם לשוּמֵר היתה השפעה על פרס באופן

שנוצר רצף של תרבות?

IBP1

New member
כן בהחלט.

הרי בסך הכל אנשי פרס של היום במרביתם הם צאצאיהם של העמים הקדמונים כגון השומרים. אותו דבר כעת מתברר לגבי הפלסטינים ורבים מהם גם מודעים לכך....שהם צאצאי שבט יהודה הקדום ולא מזמן הייתה תוכנית טלביזיה על הנושא.

פרויז1

New member
אז הפלסטינאים הם יהודים,

בני שבט יהודה? וואללה! בגלל זה קל כל כך לגייס מביניהם משת"פים, אה?
איפה דאותק, פה?!!!

למעלה