תכנית הידברות ומנהיגות לבני נוער

גלBBfP

New member
../images/Emo222.gif תכנית הידברות ומנהיגות לבני נוער

תכנית "בונים גשרים לשלום" Building Bridges for Peace הינה תכנית מנהיגות והידברות המפגישה בין בני נוער ישראלים, פלשתינאים,ערבים ישראלים ואמריקאים ם מרקעים תרבותיים, אתניים, כלכליים-חברתיים, פוליטיים ודתיים שונים. התכנית מתחילה במחנה קיץ בהרי הרוקי, קולורדו אשר בארה"ב אשר בה החניכים יעברו פעילויות שונות הכוללות פעילויות בנושאי זהות עצמית, טכניקות תקשורת שונות, פיתוח כישורי מנהיגות, ספורט אתגרי, קבוצות דיאלוג ועוד.
בסיום מחנה הקיץ חוזרים המשתתפים לתכנית בת כשנה, הפעילויות בהמשך התכנית נקבעות ע"י משתתפי התכנית וכוללת מס' מפגשים במהלך השנה ופרוייקט התנדבותי למען הקהילה בכל נושא בו המשתתפים רוצים לעסוק. בעבר נפגשו חברי הקבוצה מדי חודש כדי לדון בעניינים קהילתיים; נשאו הרצאות בבתי ספרם, בכנסיותיהם, בבתי הכנסת שלהם ובמסגדיהם; לקחו חלק בפרויקטים למען הקהילה; כתבו מכתבים לעיתונים, למנהיגים פוליטיים ולמנהיגי דת; יצרו פרויקטי צילום ועסקו בפרויקטים אחרים. מטרת תוכנית ההמשך היא לאפשר למשתתפות להמשיך לשכלל את כישורי המנהיגות והתקשורת שרכשו במהלך תוכנית הקיץ המרוכזת. "... בפעם הראשונה שפגשתי ישראליות הייתי בטוחה שהן האויב ופחדתי לשאול למה אני מרגישה ככה, אבל במהלך התוכנית העזתי לשאול ואז התברר לי שאין תשובה של ממש ושמי שלימד אותנו להיות אויבים הם החבָרות שלנו וספרי ההיסטוריה שלנו. עד סוף התוכנית, גיליתי שחברה היא לא תמיד מורה מוצלחת, ושספרים הם צרים יותר מלב של אדם." - משתתפת פלסטינית בתוכנית "בונים גשרים לשלום" בימים אלה נעשים הגיוסים האחרונים לקבוצה הישראלית אשר תשתתף בתכנית לשנת 2007-8. לפרטים והתמודדות יש לשלוח מייל ל:[email protected] . או בטלפון 050-2420401.

למעלה