A Beautiful lie

../images/Emo222.gif A Beautiful lie ../images/Emo222.gif

תכננתי לעשות את הפינה הזאת כבר כמה זמן. אני בטוחה שכולכם צפיתם במאחוריה הקלעים של A Beautiful Lie. יותר מאיך שהם עשו את הקליפ עצמו הדהים אותי המהירות המטורפת בה נעלמים הקרחונים. להזכירכם, הקרחון שעליו עלתה הלהקה בבוקר, שהיה באותו גובה כמו קצה הספינה עליה הם שטו כדי להגיע לקרחון, שקע ב10 ס"מ אם לא יותר לאחר 5 שעות בערך ואז הם היו צריכים לעלות לטפס על קצה הספינה כדי בכלל לעלות עליה. אני לא אהיה מופתעת אם כבר היום החלק הזה של הקרחון כולו מתחת לפני המים, נמס לו והפך לעוד חלק ממי הים. אחד מאוד מאות ואלפי קרחונים שאבדו לנו ונמסו להם בשנים האחרונות. עצם העובדה שאפשר לאבד 10 ס"מ מקרחון בכמה שעות בודדות היא מפחידה. אני לא יודעת אם אתם יודעים. אבל ככל שקרחונים נמסים קו המים עולה ויותר ויותר איים וחצאי איים יעלמו וישקעו, עובדה מדאיגה זו קוראת כבר עכשיו בונציה שבאיטליה, בהולנד ובעוד כמה מקומות נמוכים בעולם. ברגע שהקרחונים ימסו בקוטב, סופם של כל המקומות הנמוכים בעולם להעלם מתחת לפני הים. ולא מדובר כאן רק בבעלי החיים שנקראיים בני אדם, אלא גם בכל החיות המאכלסות את הקוטב- דובי קוטב, כלבי ים, פינגווינים ועוד ועוד. בעלי חיים אלה שמג האוויר הקר חיוני והכרחי להשרדותם הולכים להכחד ולהעלם. אבל לעובדות האלה אני אתייחס בפינה אחרת, אחרי שאני אעשה מחקר מקיף יותר. הייתי רוצה להתחיל מכמה משימות מאוד פשוטות שאתם יכולים לעשות בבית על מנת לחסוך קצת בחשמל ומים. להפחית את חשבונות החמשל, לעזור קצת לכינרת ואם כולם יעשו את זה, בתקווה, גם להפחית את ייצור החשמל בארץ ובעולם...
נתקו מכשירים שאתם לא משתמשים בהם לעיתם קרובות- מדפסות, מקררים קטנים ריקים וכו'
נתקו את המטענים מהחשמל כאשר הם לא בשימוש: מטענים לפלאפון, למצלמות, בטריות וכו' וכו'
נתקו מהחשמל את מכשירי החשמל כגון טלוויזיה ומחשב כאשר הם לא בשימוש. אפיול כאשר אתם מכבים אותם עם השלט המכשירים האלה לא כבים לגמרי ונמצאים על "סטנד ביי" ועל כן עדיין צורכים חשמל. ניתוק מהחשמל יעיל יותר. וכן, יש בית גדול ועוד בני בית בבית, לכן גם לנתן את מכשירי החשמל מחדריכם, אם אתם יוצאים מהבית או הולכים לישון גם הוא יעיל!
שימו את המחשב במצב "שינה" במקום שומר מסך או פשוט להשאירו דולק בלילה.
אל תפחתו את התנור לעתים קרובות כדי "להציץ" ולראות מה קורה עם האוכל. תאמינו לי, הוא לא יהיה מוכן יותר מהר ככה. השתמשו במיקרוגל כדי לחמם מחדש מאכלים קטנים ולא בכיריים או בתנור.
הפעילו מדיח רק כאשר כולו מלא!
לילדים החמודים שעושים כביסה בבית- נקו את הפילטר של מכונת הכביסה והמייבש כ ל י ו ם. הפעילו רק כאשר הוא מלא, ותמיד עדיף לייבש על חבל מאשר במייבש.
אל תשכחו לכבות אורות כאשר אתם יוצאים מהחדר.
במקרה של דוד שפועל על אנרגיה סולרית (שזה הכי טוב) - השתדלו להתקלח גם בחורף וגם בקיץ כאשר עדיין יום ולא לילה. כי אז המים מתקררים וצריך להפעיל את הדוד החשמלי. למי שיש דוד חשמלי, בידקו כמה מזן מספיק כדי שיהיה מספיק מים חמים לכל בני הבית. אל תשאירו אותו דולןק כל היום

שני! אזרחית למופת שכמוך!!../images/Emo42.gif

אני חושבת שזה ממש חשוב כל מה שכתבת שם... זה חשוב לפעול לפי זה! אני ממש מעריכה את האיכפתיות! לאב יו !!

inbal287

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo23.gif

על כל הדברים... זה אחד הנושאים הכי חשובים לי ואני מאוד מקפידה על הדברים האלו. אני גם מאוד משתדלת שהאנשים מסביבי יבינו את החשיבות של הפעולות האלו ואת הדרכים שבהן הם יכולים לתרום, אבל יש הרבה אנשים אטומים ואגואיסטים. אל תשכחו גם למחזר, לחסוך במים [במיוחד במצב של הכנרת שלנו
] ולהשתמש במוצרים ידידותיים לסביבה. חשוב להבין, אם לא נעשה את זה - לנו יהיה עולם בלתי נסבל לחיות בו, ורק אנחנו נסבול מההשלכות של זה. ולא מדובר בדברים שקשה לעשות, או שאפילו לוקח יותר מדי זמן. פעולות קטנות ופשוטות שיכולות לשנות הרבה. כל הכבוד שני
.

adiiiXD

New member
כל הכבוד שני ../images/Emo45.gif

באמת שכדאי לגלוש באתר של abl ולמצוא עוד טיפים יעילים כאלה, הידיעה שאת חלק מזה ושאת תורמת לאיכות הסביבה מספקת מאוד .... בהצלחה לכולנו

A Modern Myth

New member
כל הכבוד על היוזמה.

באמת, אני מעריצה אנשים עם כח רצון לשנות ולעשות משהו טוב. אכפת לך אם אקח עם קרדיט ואפיץ בפורום מסויים? :)

בטח שאת יכולה ../images/Emo9.gif

כל עוד תתקני את 1001 שגיאות הכתיב שיש לי שמה
אנשים עוד יחשבו שאני מוגבלת

etmiys

New member
בראבו!../images/Emo98.gif

אני ממש שמחה שהעליתן את הנושא הזה. זה נושא שחשוב לי ואני מתעסקת בו כבר כמה שנים. הרבה אנשים לא מבינים אותו ומתייחסים נורא בזלזול, או הגישה האהובה עלי- למה שאני אעשה אם כל השאר לא עושים?... מתה על זה...
בכל אופן, it's about time שנבין, שמה שנעשה זה מה שיהייה. שמעתי את המשפט הזה כל כך הרבה פעמים, והוא נכון לגבי כל דבר בחיים. אז למקרה שמישהו עוד לא הבין את זה, שום דבר לא יקרה בעולם הזה אם אנחנו לא נעשה את זה. ואם אנחנו מתכננים לעצור או לעכב או איך שתרצו לקרוא לזה, את התחממות כדוה"א,
זה לא יעזור אם רק נוציא קליפים, נדבר על זה יפה בטלוויזיה או נפיץ אימייל בכל הרשת. זה כל אחד מאיתנו, וזהו. בהצלחה! spread the word...

etmiys

New member
../images/Emo42.gifועוד כמה טיפים..../images/Emo42.gif

לאוהבי הטיולים שבינינו- כלים חד פעמיים: אז ככה, אין שום רע בלהביא איתנו צלחות פסטיק רב פעמיות וסכו"ם רגיל, לשים בשקית אחרי השימוש ולקחת הביתה לשטוף. במשפחה שלי עושים את זה מאז שאני זוכרת.
וגם אם החלטתם כן להשתמש בחד"פ, עדיף צלחות וכוסות קרטון, ולא פלסטיק, וכי גרוע זה קלקר (סתם לידע כללי- קלקר לא מתכלה לעולם, ואין אפשרות למחזר אותו, כי בפירוק של החומר משתחררים גזים רעילים)
לא צריך להסחף במקלחת. אני יודעת שזה כיף, כי גם אני ממש אוהבת לשבת שם איזה 20 דקות מינימום, אבל אם תמעיטו בזה, ותעשו מקלחת ארוכה רק, נניח, פעם בשבוע, או בכלל לא, זה יחסוך המון. (גם מחשבון המים של ההורים...חחח), דקת מקלחת לוקחת בין 40-50 ליטר מים.
השקייה- אני יודעת שזה לא כל כך קשור בכם, אבל יש בארץ חוק שאוסר על השקייה בשעות החמות של היום, אבל הרבה אנשים ובהרבה מקומות ציבוריים לא כל כך שמים על זה. אז שימו
, ותגידו לאבא..
הולך כנראה להכנס חוק על איסור השימוש החופשי בחנויות בשקיות פלסטיק. זה חוק שקיים בהמון מדינות בעולם, בעיקר באירופה וצפון אמריקה, ועל כל שקית שניקח נצטרך לשלם, מה שיגרום לאנשים לחשוב פעמים לפני שימוש מופרז בשקיות. תקדימו את החוק- ולכו לסופר עם תיקי בד.. פשוט, חסכוני וסביבתי..
ועוד משהו קטן על שקיות- נכון שתמיד נדמה לנו ששקיות נייר הרבה יותר סביבתיות מפלסטיק?.. אז בבסיס, ההנחה הזו נכונה, אבל המיחזור של שקיות נייר הרבה יותר מזהם ממיחזור של פלסטיק. ולכן, שוב- עדיף שקיות בד...

30secondstostav

New member
כן אבל...

לפי מה שאני הבנתי הולכים ליצר שקיות מיוחדות שמתכלות מהר מאוד ולא מזיקות וזה קשור איך שהוא לתירס או משו כזה..

etmiys

New member
כן, אבל..

ייקח עוד הרבה זמן עד שהן יכנסו באופן גורף לשוק..

למעלה