Alibi - ניתוח השיר

../images/Emo222.gif Alibi - ניתוח השיר ../images/Emo222.gif

נתחיל עם המילים No warning sign No alibi We faded faster then the speed of light Took out chance Crashed and burned No we'll never ever learn I fell apart But got back up again And then I fell apart But got back up again yeah We both could see Crystal clear That the inevitable end was near Made our choice A trial by fire To suffer is the only way we feel alive I fell apart…. So here we are The witching hour The quickest tongue to divide and devour Divide and devour If I could end The quest for fire For truth, for love, for my desire My desire And I fell apart… הרשו לי להתחיל מזה שזה אחד השירים הכי יפים בדיסק. הוא פשוט הולך ונבנה בדרכו, הוא מתחיל בלחישה, בשירה כל כך שקטה ונגמר בצעקה וזה פשוט בונה את ההתרגשות מבפנים, מעצים את ההרגשה לאט לאט עד הסוף. קודם כל, עליי להתחיל ולהודות שפתחתי את הויקיפדיה בגלל כמה מושגים בשיר הזה, שעליהם ארחיב אחר כך. דבר ראשון, השיר הזה מדבר על כישלון, כישלון שיש בו מן ניצחון פנימי אבל בכל זאת כישלון. מדובר פה על אדם, או קבוצה. מישהו שנכשל. השיר הזה מדבר בלשון רבים בהתחלה We faded faster then the speed of light ונגמר בלשון יחיד, באיזשהו משאלה, אולי ברצון לשנות. הבית הראשון מתחיל איפשהו מבסוף. אין סימן אזהרה, אין אליבי.. הם פשוט נמוגו במהירות קבוצה שנוצחה מהר מאוד, הידיעה שאולי תנוצח – took our chance והמסקנה שסוגרת את הבית – שהם לעולם לא ילמדו. הם לעולם יחזרו על טעויותיהם. באיזשהו מקום השיר מדבר על התעקשות לעשות משהו. I fell apart But got back up again And then I fell apart חוסר היכולת להתייאש ולהודות שאי אפשר, ליפול ולעלות וליפול ולעלות. אבל גם כשהשורה הזאת נאמרת, היא נאמרת בלחישה.. וממשיכה לבית השני יציאה למשימה, לקרב מסויים, בידיעה שהסוף קרב. ושוב הידיעה כמו בבית הראשון הידיעה הזאת.. הם יצאו למן כמו משימת התאבדות. לעמוד על מה שהם רוצים, הם ידעו שינוצחו או שקרוב לוודאי שינוצחו. הם עשו את הבחירה שלהם. A trial by fire- את המושג הזה חיפשתי, למרות שזה יחסית מובן, זה מישהו שצריך לעשות משימה שנחשבת בשבילו מאוד כואבת. הם נוסו, הם החליטו לעשות את המשימה הכואבת הזאת, רק בזכות הקרב, העמידה על שלהם הם מרגישים חיים. ושוב ההתעקשות, הכישלון ורצון לנסות שוב פעם.. והנה אנחנו, the witching hour, זה מושג שמתייחס לשעה מסויימת, בדרך כלל חצות, שבה מאמינים שכוחות האופל, המאגיה השחורה, הכישוף, הרוחות והשדים מגיעים לשיא כוחותיהם. אז שלושת השורות הראשות בשיר – הם שם בשעה הכל כך אפלה הזאת, the quickest tongue to devide and devour אני חושבת שזאת השעה הכי מפחידה מבחינתם, הם יומרו את המילה הלא נכונה ומה שיש ביניהם התפרק, כל האחדות ביניהם תעלם. הבית לדעתי, מספר על השעה הכי קשה מבחינתם, בשעה של שפל, שעה שבה הם יכולים לחזור בעצמם ולהתייאש זה הwitching hour שלהם. ואז יש את הבקשה שלו... אם הוא רק יוכל לסיים את כל המסע חיפוש הזה, אחר אש, אמת, אהבה ותשוקה והרצונות שלו. הרי, מהם הדברים שבגללם יוצאים למלחמות? וכל הבית הזה בסופו של דבר מסתיים בזעקה. אני חושבת שבסופו של דבר, אולי בלב, את מה שאולי יפריד ביניהם. הוא רוצה לסיים את מה שזה לא יהיה... אבל באמת, אני חושבת שהשיר הזה יכול לדבר לכל אחד, על כל אחד. כל אחד שהאמין במשהו וחווה כישלון, ואין הרבה שירים כאלה שאומר מודה שהוא האמין במשהו בכל ליבו אבל לא הצליח להשיג אותו. זה שיר מדהים שנוגע אצל כל אחד באיזה נקודה רגישה קרוב ללב. במיוחד גם באיך שג'ארד שר אותו הסוף הוא פשוט מפוצץ, כל הכאב הזה שבזעקה של I FELL APART. אני לא חושבת שמישהו יכול להישאר אדיש לזה. וכל כך חבל לי שלא שמעתי את בלייב, או שאולי עדיף כי אז הייתי בוכה חח..

BtHeS 94

New member
אהבתי את הניתוח שלך D:

ואת צודקת-השיר הזה גורם לי לחשוב על דברים שניסיתי להשיג, ולא הצלחתי. גם מה שהכי כואב זה לשמוע כמה שהוא ניסה וניסה, ולא התייאש-ובכל זאת,כלום... לבנות משהו-ולראות איך הוא מתמוטט לך מול העיניים... זה הדבר הכי כואב שיש... גם לאסוף את השברים זה קשה,אולי הכי קשה. גם יש מקומות שאישית אני מזדהה איתם ממש..ונוגעים לחיים האישיים שלי. ניתוח מצוין, מחכה כבר לניתוח הבא. הלכתי לשמוע את השיר,עכשיו שאני יודעת מה עומד מאחוריו. השארת אותי עם הרבה חומר למחשבה, ובעיקר בהלם.in a good way :D שיהיה שבוע מצוין. 3>

RenanaD

New member
וכמו תמיד...

כיף לקרוא את הניתוחים שלך
את ממש טובה בזה!

אני רגילה כבר מעוד שני אלבומים אחורה

אבל אנשים גם מוזמנים לחוות את דעתם, זה כל הקטע

TyrAnnyA

New member
וואלה!

מעניין הניתוח שלך. בשבילי זה נטו שיר אהבה. זו הסיבה שהוא אחד האהובים עליי בין כל השירים של שלושים ובכלל. אין להם הרבה שירים שבהם הם מגלים לנו דווקא את העולם הריגשי שלהם. השיר הזה כל-כך אישי שלפעמים כשאני שומעת אותו אני מרגישה לא נעים מזה שאני חודרת לספייס הפרטי של ג'. משהו כזה.. No warning sign, no alibi We faded faster then the speed of light Took out chance Crashed and burned No we'll never ever learn תיאור הכי אמיתי של "falling in love".המספר מדבר על עצמו ועל האהובה שלו. לא היה שום סימן הזהרה שהמצב מסוכן ,אין אליבי- אז כן, אשמים בעצמנו שנפלנו בבור הזה ששמו אהבה. אך הכל נגמר כל כך מהר. שלוש שורות הבאות מתיחסות גם לשניהם וגם לכל אחד ואחת מאיתנו- מתאהבים שוב ושוב, לוקחים סיכון שהפעם זה יצליח, שוב ושוב משהו נהרס, הלב נשבר, אבל אנחנו לא לומדים מזה לקח אף פעם, ובפעם הבא שבאה האהבה- קופצים לתוכה שוב ושוב. זה מודגש בשורות הבאות גם: I fell apart But got back up again And then I fell apart But got back up again כאן חוזר המספר לעצמו ומתאר שהאהבה הזאת פירקה אותו אבל הוא קם לניסיון נוסף עם אותה אהובה או אולי קם מוכן לאהבה חדשה. We both could see Crystal clear That the inevitable end was near Made our choice A trial by fire To suffer is the only way we feel alive שניהם ראו מהתחלה שאין שום סיכוי שייצא משהו מהרגשות האלה ושהסוף בלתי נמנע. אלוהים יודע למה, יש כל כך הרבה סיבות למה שני אנשים אוהבים לא יכולים להיות יחד. וזה מאוד עצוב. אולי הם שייכים לעולמות שונים, אולי הם לא שייכים לעצמם, אולי יש להם יותר מדי התחייבויות, או שהם פשוט יותר מדי אוהבים אחד את השני... A trial by fire- המושג נולד בתעשיות מתכת, את המתכת יש להחזיק באש במשך זמן מסוים. אם המתכת איכותית- היא רק תתחזק ותתיצב באש, אם היא לא איכותית- היא תיהרס. הרבה פעמים משתמשים בביטוי הזה ביחס לחברות, נאמנות, אהבה. ככה גם בשיר הזה. למרות הכל הם בחרו לקחת את הסיכון ולהעמיד את האהבה שלהם בתנאים קשים כדי לבדוק אותה. מה שקיבלנו מהבית הזה עושה צמרמורת-שני אנשים אוהבים מהתחלה ראו שאין כל-כך סיכוי לאהבה שלהם, והם עדיין העמידו אותה בתנאים קריטיים. אז כאילו הסוף היה ברור להם מראש ובכל זאת הלכו על זה כדי שישאר להם לפחות הסבל. כי הסבל- זה מה שגורם לבן אדם להרגיש חי. אני כל- כך מתחברת לזה. הרי כל אהבה מסתיימת מתי שהו. אז הסבל- זה לפחות סוג של זיכרון על הרגש המדהים הזה שהיה ונגמר...באיזו רמת יאוש צריכים להיות אנשים כדי להגיע להחלטה כזאת?... ושוב הוא אומר שיקום ויחכה לאהבה חדשה... So here we are The witching hour The quickest tongue to divide and devour Divide and devour If I could end The quest for fire For truth, for love, for my desire My desire הבית הזה מגלה בעצם למה הכל נגמר או בסופו של דבר ייגמר ביניהם. "אז הנה אנחנו בשעת הכישוף". זה ביטוי סמלי. כישוף-זה בגדול כלי שעוזר לקבל את מה שרוצים, לא? כאילו הם נמצאים בהאיזה שהו מצב שהכל תלוי בהם- מה שירצו-יקרה. ודווקא במצב כזה הכי פשוט לפרק ולהרוס. כל עוד יש איסורים, הפרעות, התנגדויות- אהבה חיה, מתחזקת, מתגברת על הכל. ודווקא בשעה שאפשר לקבל את מה שרוצים- מספיק רק לבקש משהו לא נכון כדי להרוג את האהבה. המספר מצטער שלא יכול להפסיק את רדיפתו אחרי אש, אמת, אהבה ותשוקה- לי לא ממש ברור לאיזה פרק זמן המילים האלה מתייחסות וזה מה שמעניין. יכול להיות שזה מה שהוא ביקש בשעת הכישוף הזאת. יכול להיות שהוא אומר זאת אחרי שביקש דווקא משהו אחר, קיבל, התאכזב והרס הכל. הוא אומר את זה אחרי שהכל נגמר, לבו נשבר, אבל הוא לא מפסיק לחפש את הערכים הנצחיים שלו שתמיד חיפש. יכול להיות שהוא אומר את זה כי אם היה מפסיק לחפש את זה והיה מסתפק במה שמחפשים רוב האנשים היום- דווקא הכל היה מצליח והאהבה הזאת שלו הייתה מצליחה. השאלה אם זה היה עושה אותו באמת מאושר... בקיצור שיר מאוד אישי כמו שאמרתי. שיר על רצון לאהוב ולהיות אהוב, שיר על ספק, שיר על צורך לבחור בין דרך שלו בחיים לבין האהבה ואם בכלל צריך לבחור בין השניים ולמה זה לא יכול לבוא ביחד. ועוד המון נקודות קטנטנות... משהו כזה

למעלה