בהשראת ABL

../images/Emo222.gif../images/Emo20.gifבהשראת ABL../images/Emo20.gif../images/Emo222.gif

אוקיי חברים, הפורום קצת מת לאחרונה, או לפחות מת מבחינת 30. כבר אין פה בכלל דיונים על הלהקה וזה חבל, כי זוהי בעצם המהות של הפורום. אני חושבת שצריך קצת להחזיר את העניין לתודעה שלנו. ואני אתחיל. בהשראת הקליפ ABL, שכידוע לכולכם עוסק בעצם בהתחממות הגלובלית, הגורמים וההשלכות של זה, מעניין אותי לשמוע מה בעצם כל אחד מכם עושה לטובת העניין. איך אתם תורמים לכדור הארץ, איך אתם עוזרים בשמירה על הטבע, איך אתם בעצם מונעים את החמרת המצב. ואני אתחיל. אני יכולה להגיד שבאופן אישי, אני ממחזרת בקביעות בקבוקי פלסטיק. נכון, זה לא בדיוק התחיל בגלל הקליפ עצמו כי אני עושה את זה כבר מאז ומתמיד, אבל הקליפ בהחלט נותן מוטיבציה להמשיך ולהתמיד. אני אף פעם גם לא אזרוק סתם ככה פלסטיק ברחוב. (כנל לגביי מסטיקים, אגב.) אני יודעת מה ההשלכות וכמה זמן לוקח לזה להתכלות. אני תמיד אשמור את זה ואזרוק את זה במיכלים מיוחדים שנועדו לזה. בנוסף, אחרי שהקליפ יצא, קראתי קצת וראיתי שגם שימוש במטהרי אוויר פוגע המון באוזון. אני חייבת לציין שמאז אני דוגלת בשיטה הגאונית- חלון, במקום מטהר אוויר
דבר אחרון שאני זוכרת כרגע, ההורים שלי עברו לתדלק עם דלק ידידותי לסביבה, או לפחות יותר ידידותי מאחרים.. 95, או משהו כזה. אז איך אתם מביאים את העניין ליידי ביטוי?

מצתערת אבל אני לא יתחיל לזבל

ולהגיד שאני שומרת על הסביבה יותר ואני ידידותית לסביבה רצה לכול פינה ומרימה פלסטיק כמו נשמה(אני לא אומרת שאת סתם אומרת חס וחלילה אבל יש כאלה שאומרים וזה דיי מרגיז שיגידו את האמת Damn.) הנה מה שאני חושבת,לסקול אח"כ בבקשה. כמה שהקליפ יפייפה ורוצה לתרום לסביבה אני לא השתנתי בכלל מבחינת "לעזור לסביבה" אבל אני לא ממחזרת ולא אומרת להורים להשתמש בדלק ידידותי וכו' וכו'.( לא שאני חושבת שאני מזיקה אני לא מאלה שזורקים פלסטיק וזבל ברחוב אבל אני לא "עוזרת" תבינו אותי)אני לא חושבת שהקליפ שינה אותי לטובה(?)ץ אני חושבת שהקליפ כן חשוב וכן שינה כמה אנשים(לכו תדעו כמה)וגרם להם להזיז את התחת ולעזור לסביבה..אני אישית לא חושבת שאם פחות מרבע מהאנשים בעולם יעשו תזוזה וינסו לעזור זה לא יעזור(והנה הפסימיות שלי באה...)כי עדיין יש אנשים שמזבלים ו- עדיין יש אנשים שמשתמשים במליוני מתארי אוויר בכול שניה. עם כולנו לא נקום ונעשה מאמץ ונעשה את זה ביחד ולא נראה איזה חצי סלבריטאי בטלוויזיה(לא מתכוונת פה ל-30)יגיד לנו בפרסומת שכואב לו על זה שהעולם נכחד לאט לאט ויחייך חיוך סקסי שמפיל 99% מאוכלוסיית הנשים ולא משנה כמה חלקים בעולם נעלמים כול יום וכמה יראו לנו את זה בסרטים דוקומנטרים אנחנו עדיין תנתהג כמו פרימיטיבים ונחכה שהעולם יעלם לנו מתחת לאף. העולם מחולק לכמה אחוזים- א) 70% אלה שמלכלכים כול יום ושמים פס על העולם ב) 15% שמנסים לעזור ולשנות(30 כמובן) ג) 15% שלא מזיזים את התחת אבל לא מלכלכים(אני מכלילה את עצמי פה איפה אתם מכללים את עצמכם) אני דיי כועסת על עצמי שאני לא מזיזה את התחת ולא עוזרת אבל זאת אני ואני לא אשנה את עצמי,למה? כי פאק אנשים!!!העולם יעלם ומשתנה לא משנה מה!כמעט כול האוכלוסייה גורמת לו לעלם כמו..כמו לא יודעת מה! נכנסתי לזה
ו...זהו אה ו- סלחו לי על הציניות המרה,זאת המציאות שלי וזה מה שאני חושבת. מוזמנים לסקול

לא לסקול, אני פשוט חושבת שזאת מחשבה נורא

פאסיבית. להגיד כל הזמן 'למה שאני אעשה אם הוא לא?' או 'למה שאני אעשה אם גם ככה אחרים ימשיכו להרוס?'. אז הנה למה. את כן חלק מהאוכלוסייה העולמית, ואני לא אומרת שצריך עכשיו להיות גבע חובב טבע ולהתחיל ממש להיות אובססיבי בעניין, אבל כן צריך להיות מודע לזה וכן לעשות מה שאתה יכול. לא אומרת להתחיל להתרים ולעשות פעולות קיצוניות וכאלה, אבל בהחלט אפשר להמנע מלזרוק פלסטיקים סתם ככה או בואי נגיד, כל דבר קטן בסגנון. כל סיטואציה קטנה שבאמת לא דורשת ממך הרבה מאמץ. רק מודעות. אם כל אחד יהיה תלוי בשני ולא יפעל עד שכל שאר העולם יפעל, כלום לא יקרה לעולם כי בחיים, אבל בחיים לא ייצא מצב שכולם יפעלו ויחשבו אותו דבר. בחיים לא. אבל אם כבר אתה חושב שהעניין, במקרה שלנו ההתחממות הגלובלית, כן חשוב, אז אפשר לעשות משהו קטן ולא להסתמך על ההשערה שזה ישנה או יעורר מודעות אצל כמה אנשים אחרים שיעשו את העבודה בשבילי. או לפי מה שאת אומרת, לא יעשו, כי הרי זה או כולם או אף אחד לא?
חח ואני לא כועסת או משהו, סליחה אם אני נשמעת ככה. 3> בואי נגיד ככה. על אותו רעיון עם צמחונות/טבעונות. למה את כזאת? הרי זה שאת תהיי כזאת לא אומר שזה ייפסק נכון? זה לא אומר שמחר לא יישחטו עוד 50 תרנגולות נכון? זה לא אומר שייצא חוק שאסור לפגוע בבע"ח וממחר לא תהרג אף חייה עלי האדמות נכון? אבל את בכל זאת צמחונית/טבעונית. למה? כי את מאמינה בזה. זה עקרוני בשבילך, את לא רוצה שההרס הזה, במקרה שלך לחיות, במקרה שלי ההתחממות הגלובלית, יימשך על חשבונך. את רוצה מצפון נקי, את רוצה שמבחינתך, את תדעי שאת לא לקחת חלק מזה. אותו דבר עם העניין שלנו. <:

אני בן אדם מאוד מאוד מ-א-ו-ד

פסיבי אז ככה היית צריכה לראות תגובה כזאת באה ממני אני אגיב מחר על כ-ו-ל מה שרשמת אני פשוט עייפ הנורא ולא יכולה לחשוב

אוקיי הנה תגובה יותר מעמיקה(נכנסנו לדיון חח):

את רוצה לדעת מה מציק לי?שגם עם אני יעזור אחרים ימשיכו לקלקל וזה מעיק בצורה מחרידה אני לא יכולה לחשוב על זה שאנחנו ננסה לסדר את העולם ואחרים יבואו ויגידו נו מה זה שווה בואו נהרוס!אני יכולה להרוג אנשים כאלה. והכנסת את עניין הצמחונוטבעונות ואני יכולה להגיד לך כמו שרשמתי למעלה כמו שבאים אליי כול הזמן ואומרים לי: "למה את עושה את זה?גם ככה מלא חיות ימותו "-למה אני עושה את זה?כי אני מאמינה בזה, פה אני כבר מאמינה במה שאני עושה,את מאמינה שאת גורמת לעולם להיות יותר טוב בזה שאת ממחזרת.ואני גורמת לעצמי להרגיש טוב שאני לא אוכלת בשר. אני מאמינה בצמחונוטבעונות אבל משום מה אני באה בצורה מאוד תוקפנית לעניין של כד"א,אני ממש לא יודעת למה אבל ככה אני רואה את זה ככה אני מרגישה עם זה וכול תגובה כועסת ועם הקשר לצמחונות או מה לא לא תעזור כי אני לא יכולה לשנות את דעתי כי ככה אני חושבת על ההתחממות הגלובלית,שום קליפ על זה שכד"א נעלם או סרט על דברים מדהימים ועוד שנה הם לא יהיו ישנו את דעתי ואני ממש ממש מצטערת עם כואב לך לראות את מה שאני רושמת. ואני אסיים ככה: כול הכבוד לכם שאתם מנסים לעזור ולהציל את כד"א,לכו תדעו אולי תצליחו
(מחשבה אופטימית,חה!) *וזכותך המלאה לכעוס עליי עם את רוצה בובה התגובה שלי הייתה מאוד תוקפנית כלפי כד"א חח..אז אני אעמוד בכול מה שתגידי לי
.....*

AlmogiToMars

New member
חחח כן.. יפה .. D:

אניי יודעת שזה הכי לא קשור לדיון הזה אבל אני חייבת לשאול .. מה ההבדל בין צמחונות לטבעונות ?

ההבדל-

לפי ההגדרה המקובלת צמחוני הוא אדם שלא אוכל בשר, עוף ודגים וטבעוני הוא אדם שנמנע גם מאכילת ביצים וחלב. :)

AlmogiToMars

New member
וואי אני חייבת לתקן אותך

זה מציק לי בעיניים -- *מצטערת* לא *מצתערת*.. [= זהו... לילה טוב :)

chen krispin

New member
אמ.. כמה דברים שאני עושה

עלי הקליפ השפיע קצת.. לפניו לא ממש ניסיתי לשמור על הסביבה או משהו כזה אבל אחרי שראיתי אותו הגעתי לכמה תובנות ועכשיו אני משתדלת לעשות כמה שאני יכולה... למשל אני ממחזרת בקבוקים, משתדלת ללכת לרוב המקומות ברגל{ מובן שלא רחוקים מהבית
} אמ.. וגרמתי" להורים שלי לקנות שקיות "ירוקות" שיצאו לא מזמן וכשאני קונה קצת דברים כשאני לבד או עם חברות אז אני לא משתמשת בהרבה שקיות.. או שאני בכלל לא משתמשת בהם, במקום זה אני שמה את המצרכים בשקיות. ובכללי בכל דבר קטן אני משתדלת להשתנות לטובה בעניין הזה. ואני לא חושבת שצריך לסקול אותך... כי תכ'לס זה נכון, יש אנשים שלא ממש חשוב להם וגם אני הייתי כזאת עד לא מזמן. וכדאי לך גם קצת לנסות לעזור... בדברים הכי קטנים {כמו ש-30 אומרים}.

../images/Emo45.gif כל הכבוד מותק.

אני חושבת שזה ממש יפה, גם אם זה לא ממש שינוי דרסטי.. זאת מודעות, וזאת קצת אכפתיות, וזה ניסיון לשפר, גם אם בקצת, את המצב.

ShAhArnavonXD

New member
../images/Emo222.gif

טוב... אז אני כמעט כמו כולם פה... כן,הקליפ של 30 לא עשה בי שינוי דרסטי אבל הוא כן נתן לי טיפה מוטיבציה ואפילו חשבתי יותר לעומק על כל העיניין הזה של התחממות כדור הארץ. חשוב לי לציין שרב הדברים שאני עושה עכשיו-עשיתי עוד לפני זה.. אני אף פעם לא השתמשתי במטהרי אויר למיניהם...(לדעתי יש לזה ריח מגעיל...
) 55% מהמקומות שאני הולכת אליהם זה ברגל ולא במכונית ההורים שלי התחילו להשתמש בשקיות מה שמן...(אנל'א זוכרת חחח XD) נייר ופלסטיק אני ממחזרת מאז שהתחלתי.... להוריד את הזבל אני חושבת חחח וכמובן אני קצת יותר מודעת למצב עכשיו,פעם זה בכלל לא עניין אותי...אבל עם הזמן שהתקשורת התחילה לייחס לזה חשיבות יותר גדולה..גם אני מתעניינת בזה יותר. אהה... ואם כבר ההתחממות... ראיתי את הסרט הזה "עולם כחול גדול" או "עולם גדול כחול" אני לא ממש זוכרת מה השם...זה בסביבות מה שרשמתי ואם לא, אז זה השם... ואני ממש ממש ממליצה... יש שם תצלומים אדירים! ואני חושבת שממש כדאי לצפות בו... חפרתי עד עמקי נשמתכם אז אני אפסיק כאן...

AlmogiToMars

New member
רק תאמת [=

בואו נגיד שעד העכשיו לא הייתי יוצאת בחוץ אוכלת וזורקת ברחוב את הזבל.. לא! הייתי שומרת עד שהייתי רואה פח מסוים או שפשוט יש את המתקני מיחזור האלו וגם שם יש מיחזור של שקיות .. הקליפ של ABL לא שינה בי הרבה.. חוץ מהקטע שג'ארד מדבר ואמר.. מה שהוא אמר (לא זוכרת חחח D: ) ת'אמת ? אף פעם לא טינפתי את הרחוב והייתי מסריחהההההההה אותו , פשוט היו קטעים שלפעמים מסטיקים ? כן הייתי זורקת.. אבל למשל בשוק או משהו כזה פה באשדוד.. תמיד יוצא לי ולחברה שלי לאכול תירסס *הרגל מוזר* אז היא זורקת את הנייר בריצפה ואני אומרת לה כזה " איפה אני יזרוק את הנייר? " כי דוגרי לא נעים לי לזרוק בריצפה כי לא לימדו אותי ככה ובטח שלא הרגילו אותי.. אז שמרתי את זה עד שמצאתי פח P: הקליפ בהחלט נתן לי איזו מוטיבציה לא לזרוק שקיות של גלידה או משהו חח D" אבל אני צריכה להתרגל לזרוק את המסטיקים בפח .. :) שיהיה אחלה לילה

inbal287

New member
אל תסקלו אותי אבל...

עדיין לא ראיתי את הקליפ [או שראיתי ואני לא זוכרת, לא יודעת כבר
]. אבל אני יכולה להגיד שבלי קשר לקליפ אני כבר שנים ממחזרת - בקבוקים, ניירות וכל דבר אחר שניתן. מעבר לזה אני משתמשת רק במוצרים אורגניים. כן כן, יש הכל אורגני. החל משפו/מרכך/דאודורנט וכלה בחומרי ניקוי ידידותיים לסביבה. ובתכלס? זה מריח יותר טוב ויעיל יותר. חוץ מזה - חוסכת במים, חשמל וכו'. כי אם אפשר אז למה לא? מה כואב לי לסגור את הברז בזמן שאני מצחצחת שיניים? בתכלס בסוף זה פוגע רק בנו, לנו לא יהיו מים לשתות. וגם ההורים של אף אחת מאיתנו לא עובדים בחברת החשמל [אולי כן
], חבל על הכסף ועל הזיהום שיוצרת צריכת חשמל מוגברת. חוץ מזה אני גם חסרת רישיון והסיבה העיקרית שבחרתי לא לעשות אחד כזה היא בגלל שחבל לי. חבל לי לזהם את הסביבה במקום ללכת ברגל או לקחת אוטובוס... כרגע זה לא קריטי לי עניין הרישיון ועד שזה לא יהיה קריטי אני לא מתכננת לעשות אחד כזה [ולגבי עניין הרישיון, אני יודעת שיש הרבה אנשים שלא יכולים בלי זה וגם יחשבו שזה ממש מפגר שזה מה שאני עושה... אבל זה מה שאני חושבת והייתי שמחה אם עוד אנשים היו חושבים ככה. אני לא מכריחה אף אחד בכל אופן]. בקיצור, יש כ"כ הרבה דברים שאפשר לעשות. צאו מהאדישות - זה נודע לכל אחד ואחת מאיתנו אם מתחשק לנו להמשיך לגור על הכדור הזה... כי לי נראה שהוא לא מתכוון לסבול אותנו עוד הרבה זמן ואנחנו די מדגדגים לו את העצבים. אל תפטרו את עצמכם מהחובה של לשמור על מה שיש לנו... וגם תפסיקו להגיד - שאחרים יעשו. כי לא, זה לא עובד ככה. אם לא כולנו נעשה אז לא יצא מזה שומדבר. כמה שזה נשמע קילשאתי לומר - השינוי מתחיל בנו. דיון יפה
.

איך אפשר לסקול אותך תגידי לי?

פשוט כל הכבוד לך. אמרת יפה, פשוט מסכימה עם כל מילה. הלוואי וכולם יחשבו כמוך.
ואם חשבת לרגע שתצאי מפה בלי זה - http://youtube.com/watch?v=HC6zEi3e6iE הנה ABL, הקליפ המלא.

למעלה