שרשור אירווזיו
ן

../images/Emo222.gif../images/Emo41.gif../images/Emo117.gifשרשור אירווזיו../images/Emo117.gifן../images/Emo41.gif../images/Emo222.gif

היום בערב ייערך חצי הגמר של האירוויזיון. כמו שבטח ידוע לכם, בועז מעודה מייצג אותנו ואני, ומקווה שגם אתם, מאחלים לו הרבה בהצלחה
. לקרת התחרות היום אני פותחת כאן שרשור על הייצוג של ישראל באירווזיון מהפעם הראשונה ועד היום
. מוזמנים לשתף פעולה..

../images/Emo222.gif../images/Emo117.gif../images/Emo41.gifהפעם הראשונה שלנו בתחרות

ישראל החלה להשתתף באירוויזיון בשנת 1973, כאשר אילנית, שהיתה אחת הזמרות המצליחות בארץ, נשלחה לייצג את ישראל בתחרות שנערכה בלוקסמבורג, עם השיר "אי שם" . אילנית סיימה במקום ה-4 אחרי לוקסמבורג, ספרד ובריטניה.

../images/Emo41.gif../images/Emo117.gif../images/Emo222.gifהזכיות שלנו

ישראל זוכה בתחרות 3 פעמים
ב-22 באפריל 1978 זכה יזהר כהן בתחרות שנערכה בפריז שבצרפת עם השיר "אבניבי" שכתבו אהוד מנור ונורית הירש.
ב-31 במרץ 1979 זכתה להקת חלב ודבש יחד עם גלי עטרי בתחרות שנערכה בירושלים שבישראל עם השיר "הללויה" שכתבו שמרית אור וקובי אשרת.
ב-9 במאי 1998 זכתה דנה אינטרנשיונל בתחרות שנערכה בברמינגהאם שבאנגליה, עם השיר "דיווה", שנכתב על ידי יואב גינאי והולחן על ידי צביקה פיק.

../images/Emo222.gif../images/Emo117.gif../images/Emo41.gifהישגים נוספים:

כמו כן,זכתה ישראל פעמיים במקום השני בתחרות על ידי הזמרים:
אבי טולדנו עם השיר "הורה". (יורם טהרלב-אבי טולדנו) בשנת 1982
ועפרה חזה עם השיר "חי" (אהוד מנור-אבי טולדנו) בשנת 1983. פעם אחת זכתה ישראל במקום השלישי:
על ידי אורנה ומשה דץ עם השיר "כאן", שכתב והלחין עוזי חיטמן בשנת 1991.
ב-21 במאי 2005 העפילה הנציגה הישראלית, שירי מימון, לשלב הגמר עם שירה "השקט שנשאר". בגמר סיימה מימון במקום הרביעי, וסיימה בכך תקופה בת חמש שנים של הישגים נמוכים לישראל.

../images/Emo41.gif../images/Emo117.gif../images/Emo222.gifמוותרים על הייצוג ב1980

בשנת 1980 ויתרה רשות השידור על אירוח האירוויזיון בישראל, על אף הזכייה של "הללויה" בשנה שלפני כן, כיוון שלא יכלה לעמוד במעמסה הכספית שנדרשה לאירוח האירוע היקר שנתיים ברציפות. בקשת הרשות מהממשלה להקצות לה תקציב מיוחד נענתה בשלילה. בעקבות הוויתור של רשות השידור פנה איגוד השידור האירופי ל-BBC, אולם הרשת הבריטית סירבה לארח את התחרות, כיוון שכבר אירחה אותה שלוש פעמים במהלך שנות ה-70. בסופו של דבר הסכימה הולנד לארח את התחרות. הארגון נעשה בלחץ של זמן, ולוח הזמנים נקבע ברגע האחרון. בסופו של דבר התברר כי תאריך שנקבע לאירוע נפל על ערב יום הזיכרון בישראל. לפיכך, ישראל כלל לא השתתפה בתחרות של אותה שנה. הטלוויזיה הישראלית הקליטה את האירוע ושידרה אותו במוצאי יום העצמאות של אותה שנה.

../images/Emo222.gif../images/Emo117.gif../images/Emo41.gifכל הישרים שלנו- מכל השנים:

1973 אי שם אילנית 4 1974 נתתי לה חיי כוורת 8 1975 את ואני שלמה ארצי 11 1976 אמור שלום שוקולד מנטה מסטיק 6 1977 אהבה היא שיר לשניים אילנית 11 1978 אבניבי יזהר כהן 1
1979 הללויה גלי עטרי וחלב ודבש 1
1980 אין ייצוג.
1981 הלילה הכל עובר חביבי 7 1982 הורה אבי טולדנו 2 1983 חי עופרה חזה 2 1984 אין ייצוג.
1985 עולה עולה יזהר כהן 5 1986 יבוא יום מוטי גלעדי ושרי צוריאל 19 1987 שיר הבטלנים הבטלנים 8 1988 בן אדם ירדנה ארזי 7 1989 דרך המלך גילי וגלית 12 1990 שרה ברחובות ריטה 18 1991 כאן אורנה ומשה דץ 3 1992 זה רק ספורט דפנה דקל 6 1993 שירו שרה'לה שרון 24 1995 אמן ליאורה 8 1996 שלום עולם גלית בל נופה בשלב מוקדם 1998 דיווה דנה אינטרנשיונל 1
1999 יום הולדת עדן 5 2000 שמייח פינג פונג 22 2001 אין דבר טל סונדק 16 [בתמונה
2002 נדליק ביחד נר שרית חדד 12 2003 מילים לאהבה ליאור נרקיס 19 2004 להאמין דוד ד'אור 11 2005 השקט שנשאר שירי מימון 4 2006 זה הזמן אדי בטלר 23 2007 כפתור אדום להקת טיפקס נופה בשלב מוקדם

../images/Emo41.gif../images/Emo117.gif../images/Emo222.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

1. אני צופה באורוזיו בכל שנה:
או
2. אז מה.. בועד עולה היום לגמר? 3. יש שיר של האירוויזיון שאתה אוהב במיוחד? 4. הפאדיחה הכי גדולה שיראל שלחה לאירוויזיון היא: (דפנה דקל, פינג פונג, ..ולצערי לא חסר) 5. לפי דעתך, האירוויזיון מקבל מספיק "במה" במדינת ישראל? (מספיק יחס, מספיק מקום בתקשורת, וכו'..) 6. את מי אתה היית שולח לאירוזיון לייצג את ישראל? 7. מה אתה אומר על ליאל קולט, צביקה פיק והאומנים האחרים שיצגו מדינות אחרות? 8. תראה היום את חצי הגמר? 9. עוד משו שתרצו להוסיף:

וואוו זה ממש מעשיר../images/Emo13.gifקולה כבוד ים!!

למרות שהרבה ידעתי אבל אף פעם זה לא היה כזה מאורגן
1. אני צופה באורוזיו בכל שנה:
2. אז מה.. בועד עולה היום לגמר? בעז"ה טפו פטו
|שום||בצל| 3. יש שיר של האירוויזיון שאתה אוהב במיוחד? ישראלי או בכלל?? חח שיהיה ישראלי.. נתתי לה חיי- כוורת ,אהבה היא שיר לשניים
4. הפאדיחה הכי גדולה שיראל שלחה לאירוויזיון היא: (דפנה דקל, פינג פונג, ..ולצערי לא חסר) שרלה שרון!! פינג פונג!! 5. לפי דעתך, האירוויזיון מקבל מספיק "במה" במדינת ישראל? (מספיק יחס, מספיק מקום בתקשורת, וכו'..) כן.. יש במה טובה בישראל לארוויזיון 6. את מי אתה היית שולח לאירוזיון לייצג את ישראל? שוב את שירי מיימון 7. מה אתה אומר על ליאל קולט, צביקה פיק והאומנים האחרים שיצגו מדינות אחרות? לבריאות 8. תראה היום את חצי הגמר? ברור1! 9. עוד משו שתרצו להוסיף: שיחזרו לארוויזיון הרגיל.. בשביל מה חצי גמר

A t z a

New member
וואי, ימוז, כמו תמיד-כל הכבוד../images/Emo80.gif

באמת שקראתי הכל
אני צופה באורוזיו בכל שנה: לא כל שנה, לסירוגין
2. אז מה.. בועד עולה היום לגמר? אני מקווה...לא יודעת 3. יש שיר של האירוויזיון שאתה אוהב במיוחד? האמת שהיה שיר של שוויץ לפני שלוש שנים שממש אהבתי
חוצמיזה כל מיני שירים שלנו. 4. הפאדיחה הכי גדולה שיראל שלחה לאירוויזיון היא: (דפנה דקל, פינג פונג, ..ולצערי לא חסר)- פינג פונג
כאילו מה? מה חשבנו לעצמנו?! 5. לפי דעתך, האירוויזיון מקבל מספיק "במה" במדינת ישראל? (מספיק יחס, מספיק מקום בתקשורת, וכו'..)-לא ממש, עובדה שכל שנה אני מגלה במקרה שהערב יש ת'אירוויזיון
6. את מי אתה היית שולח לאירוזיון לייצג את ישראל? בעיקר זמרים וזמרות עם קול גדול ושהם פרפורמרים...נגיד מירי מסיקה, הראל סקעת... 7. מה אתה אומר על ליאל קולט, צביקה פיק והאומנים האחרים שיצגו מדינות אחרות? שיהיה בכיף... 8. תראה היום את חצי הגמר? לא 9. עוד משו שתרצו להוסיף: לא תודה

amitshilo

New member
טוב ים!../images/Emo47.gif

1. אני צופה באורוזיון בכל שנה:
2. אז מה.. בועז עולה היום לגמר? לפני החצי גמר שיערתי ש
למרות שלא הייתי בטוחה בכלל. 3. יש שיר של האירוויזיון שאתה אוהב במיוחד? נמ..פה ושם. 4. הפאדיחה הכי גדולה שיראל שלחה לאירוויזיון היא: קשה קשה. נראה לי שדפנה הייתה קורעת במיוחד. 5. לפי דעתך, האירוויזיון מקבל מספיק "במה" במדינת ישראל? כן, נראה לי שדי והותר. 6. את מי אתה היית שולח לאירוזיון לייצג את ישראל? ממ..קשה..נראה לי שמומי לוי מתאים לסגנון ההופעות באורווזיון..למרות שאני לא אוהבת אותו. 7. מה אתה אומר על ליאל קולט, צביקה פיק והאומנים האחרים שיצגו מדינות אחרות? ממ, אין תשובה. לא משו מיוחד. 8. תראה היום את חצי הגמר? ראיתי! 9. עוד משו שתרצו להוסיף: כל הכבוד לבועז

למעלה