איך מספרים לילדים ?

mother1

New member
../images/Emo23.gif איך מספרים לילדים ? ../images/Emo23.gif

שלום רב , במזל טוב אני ובן זוגי בהריון ! לכל אחד מאיתנו יש חמוד מפרק א' ואנחנו רוצים לספר להם .אני בשבוע 7 ועדיין לא רואים אבל חשבנו לספר לפני שיהיו ראיות מוצקות
.מישהו/י התנסה כבר ? איך מספרים ? האם ביחד ? האם כל אחד מספר לילד שלו ?מה אומרים ? ומה חשוב להדגיש ? תודה ויום טוב לכו--לם !

noamic

New member
וואו - מזל טוב, איזה כיף

בני כמה הילדים ? ביחד - שניכם - בודאי. איך - תלוי בגיל הילדים

*יערית

New member
../images/Emo49.gifכמובן אך....

גם בן זוגך בהריון?
הדבר הנכון מבחינתי לעשות הוא...לספר בטיבעיות לשני החמודים יחד או כל אחד לחוד עדיין לא התנסיתי בשלב המורכבות,אך זוכרת כאשר שיתפתי את הבכור בהריון של פיצי.. אחחחח איך שהוא אהב את הרעיון,למעשה שניהם אוהבים את הרעיון שאמא כבר תהייה בהריון גם עכשיו, לא יודעת מי מבינהם ישא באחריות של ההקאות

mother1

New member
../images/Emo23.gif הילדים בני 6.5 ו 9.5

תודה למברכים ... מה חשוב להדגיש ? ואיך לספר ?

עלמה 3

New member
לספר באופן טבעי...לחלוטין ../images/Emo140.gif

הרי הם יודעים על הזוגיות והביחד שלכם. ותלוי במערכת היחסים אם היא טובה וזורמת אז יש מקום לכנס ביחד את כולם... ולספר. ואם לא... אז לכל אחד בנפרד, את לחמוד שלך והוא לחמוד שלו.. מה לומר - שכתוצאה מאהבה והזוגיות והביחד והבחירה שלכם כבני זוג... יש הריון ומזל טוב

*יערית

New member
בטח יש להדגיש...

הרבה אהבה, עם הרבה אהבה ולסיים באהבה... כי את יודעת....חומוס עושים אותו באהבה או לא עושים בכלל

אימא 1 , רק רגע אחד

לשאלתך מספר פנים האחת – והיא איננה בתחום מומחיותי ומכאן שלא אחווה דעתי - האם שבוע 7 איננו עיתוי "מוקדם מידי" מבחינה רפואית ב"פרסום" ההריון ? ממליץ להתייעץ בגינקולוג. באשר לסיפור ההריון לילדים אני ממליץ לקחת בחשבון את העובדה כי לילדים להורים גרושים ישנה בדרך כלל פנטזיה כי "אבא ואימא יחזרו לחיות יחד", ההריון והילד – פרי האהבה שבעקבותיו יינתץ את החלום ולכן ראוי לבחון איפה מצויים הילדים ביחסם לזוגיות החדשה ,עד כמה משמעותית לילד שמצוי במשמורתך , לילד המצוי במשמורת אמו . בקיצור , לא להחפז ..... אבל שיהיה במזל יוסי

rolan

New member
חבר'ה חבר'ה, רגע רגע....

Mother מה זה? בואי הנה, קודם כל ברוכה החוזרת...
היית כאן פעם, אם זכרוני אינו מטעני. יופי שחזרת, יופי שבאת להתייעץ. כמה דברים לי אליך לפני שאתם מספרים למישהו בכלל ולילדים בפרט - לדעתי האישית - אם כולם במערכת הזו, שותפים מלאים: ילדים והורים, יש לשתף בשיא הטבעיות. לספר שאמא בהריון (חלילה לא אבא...
) ואנחנו מצפים לתינוק/ת בתאריך משוער.... אבל.............. נדמה לי שבגילאים האלה, כדאי לחכות עד ש"רואים" משהו, כי אם לא הצפייה תהיה להם ארוכה מדי. אני יודעת שהשמחה גדולה ונורא רוצים לספר, אך כדאי להמתין כדי שהזמן שיחכו לאחיהם יהיה קצר יחסית. בטוח בטוח - לא לספר לאף אחד לפני שמספרים לילדים משום שלא רצוי שישמעו מצד שלישי, כי אז פיספסתם את המומנטום. ועוד דבר... אפשר להתייעץ גם יוסי פינקלשטיין שלו בוודאי יש את הכלים הנכונים להתמודדות עם מצב שכזה. אוףףףף מקווה שלא הייתי קשה מדי... מזלטוב שתהיה זו דרך מבורכת ואל תברחי שתפי אותנו עוד.

rolan

New member
אופססססססס יוסי

מציץ מאחורי הכתף כבר הקדמת אותי.... כל הכבוד!!! לא ידעתי שאתה כאן שמחה שמצאת מקום להוסיף דעתך המתבקשת!

אני בעד לא למהר כי זה עדיין מוקדם

אגב,על פי היהדות מספרים רק בחודש החמישי מכל מיני סיבות ובעיקר עין הרע...

yaeli4

New member
אמא יקרה, מזל טוב, אבל...

לפני הכול, לא רצוי להגיד כלום לפני שבוע עשרים או משהו כזה, כי א. חלילה שלא יקרה כלום עד אז. הרי הפלות טבעיות כבר היו מעולם וחוץ מזה, שטפו טפו טפו, לא יהיו פגמים אחרים. עדיף לחכות אחרי סקירת מערכות וחלבון עוברי ואולי מי שפיר, אם את עושה את זה. ב. וזה מאוד חשוב. לילדים, אין סבלנות. מספרים להם על הריון ומחר הם שואלים נו...... מתי זה מגיע? בדיוק כמו שכשנוסעים לטיול מהדרום לצפון, אז ביציאה מבאר שבע שואלים מתי מגיעים למטולה. הסבלנות שלהם קצרה והטווח הארוך נראה להם אי שם בסוף העולם. אז כדי לחסוך את ההמתנה הארוכה, צריך לחכות קצת. האם כולכם גרים יחד? או שהבן של בן הזוג גר עם אמו? איך היחסים בין כולם? האם האקסית של בעלך מפרגנת? לי היה ניסיון מר כשגילינו לילדים של בעלי שאני בהיריון. אבל זה כמובן אישי מאוד ותלו בסיפור שמסביב. אם אתם כולכם חיים בהרמוניה יחסית, אז עוגמות הנפש ייחסכו ממך לשמחתך ולשמחתי. בהצלחה רבה רבה,

pepperony

New member
השרשור הזה כל כך מדבר אליי - אני

בשבוע 19 - ועדיין לא סיפרנו לבן של האיש שלי - בן 12, מכל מיני סיבות - לוגיסטיות ואחרות. (האיש כל הזמן בנסיעות בקיץ הזה) ואנחנו רוצים לספר לבכור כשהוא נמצא איתנו ולא חוזר מייד לאמא - כדי לספר גם לה וראות את ההשפעה עליה ועליו כשהוא עוד נמצא איתנו. אנחנו מאוד חוששים מהרגע הזה - כי נראה שהוא יהיה קשה, הלוואי ואני אופתע לטובה - איך זה היה אצלך? האם סיפרתם לאקסית בעצמכם או שהמסר עבר דרך הילדים? אנחנו מפחדים מהתגובה של שניהם. הבכור ילד יחיד כבר 12 שנה, קשור מאוד לאמא ואבא (גם אליי) אבל מצוי כל הזמן בקונפליקטים פנימיים ולא פתורים שצפים מידי פעם. הוא כועס הרבה על אבא (ועל אמא - אך כמובן שלנו לא אומר זה ישירות) ואני כל כך רוצה שהקשר החזק עם אבא יימשך - הוא מקנא בקשר של האיש איתי - אומר שאבא אוהב אותי יותר - ולא עוזרים ההסברים של אבא על ההבדלים בין סוגי האהבות. לפעמים בא לי כל כך שיהיו לי חיים פשוטים ולא מורכבים
, כואב לי שלא כולם שמחים/ישמחו לקראת התינוקת החדשה שלנו (למרות שאני יודעת שגם באחאים רגילים, ביולוגיים לחלוטין יש קנאה ולא תמיד שמחה גדולה לקראת התוספת החדשה...ואו השתפכתי כאן..

maof

New member
איזה כיף לך..איזה כיף לו../images/Emo39.gif../images/Emo57.gif

פשוט מספרים עם הרבה אהבה
לא משנה בן או בת העיקר שיהייה ברית
ולא לישכוח להזמין אותנו
מעוף

ליזי38

New member
אז ככה

מנסיוני האישי (לפני 10 חודשים) איך שנודע לי (שני קווים אדומים במקלון) אספתי את הילדים ופשוט אמרתי שאנחנו צפויים לתינוק. חלקם שמחו, חלקם לא כל כך אבל בדיאבד היום חודש לאחר הלידה הם מתים עליו

עלמה 3

New member
../images/Emo95.gifהיי ליזי, אם בכור הפורום,

נראה לי שהודעתך נעלמה, כי פתחת שירשור חדש.. מה קורה... נו ספרי קצת חוויות על גדילתו של הפיסטוק... ואיך מרגיש במשפחה המורכבת... לא לשכוח שאנחנו כאן הסנדקים

ליזי38

New member
בוקר טוב

עידכונים מפיסטוק, אתמול היה בן חודש, הוא מקסים להפליא שואב את הציצי שלי כמו שצריך, התחיל לחייך ובכלל דעתי הלא משוחדת
היא שהוא פשוט מהמם. מצרפת תמונה

למעלה