בוקר טוב פורום יקר
קיבצתי לפה הודעות

נמא2

New member
כנסיות בארץ

שלום, תהיתי אם יש כנסיות באזור השפלה/דרום. תודה.

שאלה מציקה לחברי הפורום היקרים בישוע

המון זמן מנקר לי בראש השאלה הזו. אני מאוד אשמח אם מישהו מכם יוכל בבקשה לעזור לי בזה תודה מראש שאלה: האם כל הנביאים וכל הסופרים נפטרו לפני שישוע בא לעולם או אחרי ? יחזקאל בשם ישוע המשיח

yevgeny94

New member
הרב מרדכי אליהו איבד הכרתו ופונה לביה"ח

הרב מרדכי אליהו איבד את הכרתו בעת ששהה בביתו ופונה בהכרה מלאה לבית החולים שערי צדק בירושלים. לפני כשנה וחצי אושפז הרב במצב קשה לאחר שעבר התקף לב הרב מרדכי אליהו, לשעבר הרב הראשי לישראל. אליהו נבחר בשנת 1983 לשמש כרב הראשי לישראל הראשון לציון, הרב מרדכי אליהו איבד היום (שני) את הכרתו בביתו בשכונת גבעת שאול בירושלים. לאחר כמה דקות חזר הרב להכרתו ופונה לבית החולים שערי צדק בעיר. המידע לקוח וואלה ! חדשות http://news.walla.co.il/?w=/90/1543060 ואת המידע הלא מקורי שלקוח מתוך האתר MSN מצאתי בהוטמייל את הכתבה ואז נכנסתי לכתבה המקורית בוואלה. אומנם אינני מכיר את הרב שמצויין בכתבה אבל השאלה שלי היא האם אתם תוכלו להתפלל עבורו למען שיחלים משום שקראתי ואין לי פתרון לבעיה,האם אתם מכירים תפילה כלשהי מהלב או מספר שיכול לעזור לרב להתרפא ולהיות בריא מבחינה פיזית ורוחנית? אם כן אז אני מקווה שתרשמו איזשהו פתרון שאולי יעזור או אפילו להתפלל ביחד אם המקרה הזה יתאפשר. אני מחכה לתשובה על הכתבה והמידע. למרות שאינני מכיר רבנים בדרך כלל ולא ממש מחבב את כולם עדיין כשאדם מסויים נמצא בצרה כזאת ללא קשר אם הוא רב עדיין יש להתפלל בעדו או לפחות לנסות לעשות את המקסימום שיכולים כדי שירגיש טוב. אני מקווה שתוכלו לעשות משהו בנוגע לזה. אשמח לקבל גם דעה על הנושא כדי שאדע אם יש לכם פתרון לבעיה.

הזמנה להשתתפות בשרשור מיוחד בפורום 202

שלום לגולשי הפורום חובבי הספר
והאומנות הכתובה. בפורום "מוותרים על ברית מילה" (202) נפתח שרשור שמטרתו לאגד דוגמאות וציטוטים מתוך יצירות ספרותיות (ספרים, שירים, מחזות וכו') העוסקים ב(ברית) המילה.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=202&MessageId=133073965 השרשור לא מיועד רק לדוגמאות שמבטאות את ה"נגד", אלא מבקש להוות מקבץ כמה שיותר מקיף ומגוון לסוגיית המילה על כל היבטיה ופניה, כולל מילת נשים
, מילה בדתות ותרבויות אחרות
וכו'. עם סגירת השירשור הוא ישמר בכלי הפורום להנאת הגולשים גם בעתיד.
אתם מוזמנים להגיע אל הפורום, לקרוא בשרשור ולהוסיף לו קטעים משלכם, אם תרצו.
ההזמנה הועלתה לפורום באישור מנהלי/ות הפורום, ולהם/ן נתונה תודתנו.

dar dahan

Member
שלום לכם...

קודם כל עברתי פה לפניי כמה חודשים. יש לי שאלה. יש כנסיות שבהן עוברים התנצרות או משהו כזה? והאם הכנסיות הללו הן דוברי עברית? ועוד משהו על עצמי: המשפחה הגרעינית שלה היא משפחה חילונית-יהודית-מסורתית (חוגגים חגים וכו'), ושאר כלל המשפחה היא יהודית דתית-מסורתית ואישית אני מאמין בה' אבל לא בכל מה שבא עם היהדות (אני מתכוון להלכה בעיקר ולתורה שבעל פה שהורסת את כל האמונה שלי בדת היהודית) ואני יותר ויותר מעריץ את דת הנצרות. אני אישית חושבת ומאמין שהכן ישוע היה המשיח ומי יודע אולי הוא עוד יחזור. מה עליי לעשות על מנת ללמוד עוד על הנצרות ועל מנת לקבל עליי את הנצרות ביום מין הימים? ד"א אני יודע שאסור לכם להכריח אותי להתנצר או לדבר על זה, אבל מכיוון שאני גם ככה בן 18 אני אחראי לחלוטין על כל מה שרשמתי פה. נ.ב מה יש בברית החדשה?

phrizer

New member
שלום

אני מתרגם סרט ונתקלתי בו בשני טקסטים נוצריים (אנגליקניים) שניסיתי למצוא להם תרגום באינטרנט ולא הצלחתי. אחד זה הטקסט שאומרים בחתונה:
"Do you, Guy, take Emily to be your lawful Wedded Wife for better, for Worse, in sickness and in health, So long as ye both shall live? I do. Do you, Emily, take Guy to be your lawful Wedded husband for better, for Worse, in sickness and in health, So long as ye both shall live? I do."​
וזה ממשיך עד ל"Then I do pronounce you man and wife." והשני זה בלוויה, מתוך The Book of Common Prayers האנגליקני (הכומר מקריא אותו אחרי קטע מאיוב, אם זה עוזר): In the midst of life we are in death: of whom may we seek for succour, but of thee, O Lord, who for our sins art
justly displeased? Yet, O Lord God most holy, O Lord most mighty, O holy and most merciful Saviour, deliver us not into the bitter pains of eternal death. Thou knowest, Lord, the secrets of our hearts; shut not thy merciful ears to our prayer; but spare us, Lord most holy, O God most mighty, O holy and merciful Saviour, thou most worthy judge eternal, suffer us not, at our last hour, for any pains of death, to fall from thee.
אתם מכירים נוסח עברי לטקסטים או אתר שאני יכול למצוא בו אותו? מקווה שהגעתי לפורום הנכון
רבה רבה רבה רבה רבה רבה מראש

היי חברה אני דוס וחובב נצרות יש לי שאלה-

ב'פסיון של ישו' או יותר נכון בסרט של מל גיבסון ב2004, יש קטע אחד: http://www.megavideo.com/?d=LBHGS056 בדקה ה00:44:12 עד 00:46:21 ישו ז"ל מובא בפני חבורה של קוקסינלים או משהו ורציתי לדעת מיהם ומה הסיפור מאחורי ההתרחשות הזאת ומה מסמל הנמר אם בכלל שמופיע בשניות האחרונות. עניין נוסף- במהלך הויה דולורוזה דמות של השטן מופיעה כשהיא מינקה ילד שטן. שתי הדמויות בעלות אופי אנדרוגיני משהו, מה פשר הדבר מבחינה תרבותית? אשמח לכל תשובה גם אם היא לא מבוססת בעליל, זה לא משנה לי תודה

1ysrat

New member
פורום מאוד לעיין היה תקופות שהשתתפתי בו

אני איתהם בכיף

1ysrat

New member
זה אתר הקילה קתולית לדוברי עברית

יש סניפים בעירים הגדולות זה כנסיה קתולית לחלוטין דוברת עברית ומי רוצה לעברות לנוצרות יכול להתנצר

שומאן

New member
תשובה

אתה לא חייב להתנצר בשביל להאמין בישוע ובברית החדשה. אני שייך לקהילה די גדולה בארץ ובעולם שנקראת יהודים משיחיים, המאמינים גם בתנ"ך וגם בברית החדשה ומקבלים את ישוע כמשיח בן האלוהים אך לא מרגישים שצריכים להתנצר. אנחנו רואים את עצמנו כחלק מהעם היהודי ועדיין מאמינים בעם היהודי כעם הנבחר. בשביל להאמין אני חושב שהדבר שאתה צריך לעשות זה להתחיל לקרוא את הברית החדשה. הברית החדשה מתחילה מ 4 ספרים המתארים את חייו של ישוע בארץ, נכתבו ע"י תלמידיו. שם כתוב גם כל מה שישוע אמר וציווה. אפשר לומר שזה בעצם הבסיס. לאחר מכן יש עוד ספרים שהם בעצם מכתבים שנכתבו ע"י התלמידים הראשונים לאחר שישוע עלה לשמיים, אל הקהילות הראשונות שהאמינו בו. ובסוף יש את הספר חזון יוחנן שמדבר בעיקר על מה יהיה באחרית הימים. אני ממליץ להתחיל לקרוא את 4 הספרים הראשונים (נקראים גם הבשורות). אני חושב שאם אתה באמת מחפש אז תמצא שם את האמת האחת והיחידה - זה מה שאני מצאתי. חוץ מזה אני ממליץ לך להתפלל ולבקש מה' שיעזור לך לגלות מהי האמת. בהצלחה!

תפילה ולא רק לרבנים !!!

הכי טוב שהוא יקבל על עצמו את ישוע המשיח למושיע של עצמו וכך הוא ינצל . זה בדוק ומנוסה !!!! יחזקאל בשם ישוע המשיח

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifישוע אמר שלא יהיו נביאים חדשים אחריו

כמובן שזה לא כולל מאמינים שיתנבאו דרך מתנת וכשרון רוח הקודש בנבואה, שמפורט באיגרת השנייה לקורונתים 14 סופרים..איזה סופרים?...

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבוקר טוב פורום יקר../images/Emo42.gifקיבצתי לפה הודעות

בדד..שאלות שונות.. וזה השרשור שגם יתאים להודעות הבוקר טוב שלכם
המה נשמע..מה התחדש.. ובכללי.. לספר מה מו מי
בברכת האדון ישוע

1ysrat

New member
ערב טוב../images/Emo70.gif

שמח שראה שכולם חוזרים לרגע חשבתי שכולם עזבתי את הפורום

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאני בהחלט מקווה שלא עזבו../images/Emo13.gif

אני אישית צפויה לניתוח (לא מסובך) ועברתי שבועות לא טובים, וזה השפיע המון על הנוכחות שלי פה..אבל השתדלתי להיות עם יד על הדופק מרחוק בכדי למנוע לפחות הצפות או הודעות שבאות להתסיס את הפורום ולהאפיל עליו.. אני רואה שהדברים תקועים להם.. ואולי נחשוב יחד..איך איפה למה וכמה.. שהפורום הזה יפסיק לדעוך
בשם ישוע המשיח שעזר לנו עד כה!

למעלה