פאי לימון מפיל
פאי לימון וריוויון פאי חמוץ-מתוק עם פרוסות לימון מסוכרות, במילוי קטיפתי על בסיס ריוויון. מתכון ל-8 מנות. הבצק 150 גרם קמח 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 חלמון ביצה מס' 1 2 כפות סוכר 1/4 כפית מלח 1/2 1 כפות מים קרים המילוי 180 מ"ל ריוויון 100 גרם סוכר 2 ביצים מס' 1 75 מ"ל (5 כפות) מיץ לימון 1/2 כפית גרידת לימון 15 גרם (2 כפות) קמח הלימונים המסוכרים 2 לימונים גדולים (או 3 בינוניים), פרוסים לפרוסות דקיקות 1 כוס מים 1/2 כוס סוכר קישוט 8 עלי נענע גדולים 8 דובדבנים הכנת הלימונים מערבבים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הלימון, מחזירים לרתיחה, ומבשלים 2 דקות. מוציאים את פרוסות הלימון ומניחים על נייר שעווה. מסלקים את החרצנים. מניחים ללימון להתייבש (3-5 שעות). הכנת הבצק בקערת המיקסר מערבלים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה, קוביה אחר קוביה, עד שכולה נבלעת בבצק. בקערה נפרדת טורפים את החלמון במים הקרים. שופכים את החלמון הטרוף לקערת הבצק ומערבבים עם מזלג. מגלגלים את הבצק לכדור אחיד, ומשטחים לדיסקית עבה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה. מוציאים מהמקרר ומשטחים (על משטח מקומח קלות) לדיסקית בעובי 3 מ"מ (מתקבלת דיסקית בקוטר 25 ס"מ בערך). מתאימים את גודל הדיסקית לגודל תבנית הפאי (על הדיסקית להיות בקוטר גדול בכ-2 ס"מ מקוטר התבנית + גובה הדפנות). העובי הסופי של הדיסקית צריך להיות בין 2 ל-4 מ"מ. מניחים את הבצק בבתנית עגולה משומנת ומקומחת בקוטר המתאים. מהדקים קלות לתחתית ולדפנות (הבצק צריך לגלוש כ-1 ס"מ מעבר לדפנות. חותכים את הבצק העודף (מעבירים מערוך על פני התבנית) ושומרים אותו. מקפיאים את הבצק עד שנהיה מוצק, כ-30 דקות. מחממים תנור ל-190 מעלות. מכסים את הבצק בנייר אלומיניום וממלאים את התבנית בשעועית יבשה (אשר תשמש כמשקולת למניעת עליית הבצק). אופים עד שהבצק מזהיב, כ-12 דקות. מצננים ומשתמשים בשאריות הבצק ששמרנו כ"מלט" לימלוי סדקים שנוצרו בבצק. הכנת המילוי בקערה גדולה עשויה נירוסטה או זכוכית טורפים את הריוויון, הסוכר, הביצים, מיץ הלימון וגרידת הלימון לתערובת חלקה. מפזרים מעל את הקמח וטורפים שוב. ממלאים את התבנית ואופים עד שהמילוי מתייצב, 25-30 דקות. מצננים. הגשה מסדרים את פרוסות הלימון על הפאי: מתחילים משולי הפאי, וממלאים את ההיקף בתנועה סלילונית מהחוץ פנימה עד שמגיעים למרכז. פורסים ל-8 פרוסות ומניחים עלה נענע גדול ועליו דובדבן על ה"פינה" החיצונית של כל פרוסה.