כשמישהו שאתם מכירים כלכך מאוכזב

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifכשמישהו שאתם מכירים כלכך מאוכזב

מחייו..ומדברים שהוא נתקל ונלחם בהם..כשהוא מדוכא ומפחד ממה שיבוא עליו.. הוא לא מאמין חזק..אלא מאמין חדש וטרי מאוד..מתפלל ורוצה להחזיק באלוהים יותר אבל לוציפר לא מניח לו עם כל הקשיים שמערים עליו.. ואני מחפשת דרך לנחם..שלא תישמע קלישאות בעיני אדם שנמצא בבוץ.. ואולי אלוהים יאיר את עיניכם ותעזרו גם לי.. איזה פסוקים הייתם מביאים בעיקר..או סיפור..או טקסט טוב לשתף בו..?

תלוי ממה הוא מאוכזב../images/Emo14.gif חלק א'

"הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם׃" (תהילים קמ"ז: 3) "בְּטַח בַּיהוָה וַעֲשֵׂה-טוֹב שְׁכָן-אֶרֶץ וּרְעֵה אֱמוּנָה׃ וְהִתְעַנַּג עַל-יְהוָה וְיִתֶּן-לְךָ מִשְׁאֲלֹת לִבֶּךָ׃ גּוֹל עַל-יְהוָה דַּרְכֶּךָ וּבְטַח עָלָיו וְהוּא יַעֲשֶׂה׃ " (תהילים ל"ז: 3-5) "הֲלוֹא יָדַעְתָּ אִם-לֹא שָׁמַעְתָּ אֱלֹהֵי עוֹלָם יְהוָה בּוֹרֵא קְצוֹת הָאָרֶץ לֹא יִיעַף וְלֹא יִיגָע אֵין חֵקֶר לִתְבוּנָתוֹ׃ נֹתֵן לַיָּעֵף כֹּחַ וּלְאֵין אוֹנִים עָצְמָה יַרְבֶּה׃ וְיִעֲפוּ נְעָרִים וְיִגָעוּ וּבַחוּרִים כָּשׁוֹל יִכָּשֵׁלוּ׃ וְקוֹיֵ יְהוָה יַחֲלִיפוּ כֹחַ יַעֲלוּ אֵבֶר כַּנְּשָׁרִים יָרוּצוּ וְלֹא יִיגָעוּ יֵלְכוּ וְלֹא יִיעָפוּ׃ " (ישעיה מ': 28-31) "קְרָאתִיךָ וָאֹמַר לְךָ עַבְדִּי-אַתָּה בְּחַרְתִּיךָ וְלֹא מְאַסְתִּיךָ׃ אַל-תִּירָא כִּי עִמְּךָ-אָנִי אַל-תִּשְׁתָּע כִּי-אֲנִי אֱלֹהֶיךָ אִמַּצְתִּיךָ אַף-עֲזַרְתִּיךָ אַף-תְּמַכְתִּיךָ בִּימִין צִדְקִי׃ הֵן יֵבֹשׁוּ וְיִכָּלְמוּ כֹּל הַנֶּחֱרִים בָּךְ יִהְיוּ כְאַיִן וְיֹאבְדוּ אַנְשֵׁי רִיבֶךָ׃ " (ישעיה מ"א: 9-11) " כִּי-תַעֲבֹר בַּמַּיִם אִתְּךָ-אָנִי וּבַנְּהָרוֹת לֹא יִשְׁטְפוּךָ כִּי-תֵלֵךְ בְּמוֹ-אֵשׁ לֹא תִכָּוֶה וְלֶהָבָה לֹא תִבְעַר-בָּךְ׃ כִּי אֲנִי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ קְדוֹשׁ יִשְׂרָאֵל מוֹשִׁיעֶךָ" (ישעיה מ"ג: 2-3) "יַעַנְךָ יְהוָה בְּיוֹם צָרָה יְשַׂגֶּבְךָ שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב׃ יִשְׁלַח-עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ וּמִצִּיּוֹן יִסְעָדֶךָּ׃ יִזְכֹּר כָּל-מִנְחֹתֶךָ וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה׃ יִתֶּן-לְךָ כִלְבָבֶךָ וְכָל-עֲצָתְךָ יְמַלֵּא׃ ונְרַנְּנָה בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם-אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּל יְמַלֵּא יְהוָה כָּל-מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ׃ עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה מְשִׁיחוֹ יַעֲנֵהוּ מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת יֵשַׁע יְמִינוֹ׃ " (תהילים כ': 2-7) "הֵשִׁיב יֵשׁוּעַ וְאָמַר לָהֶם: "תְּהֵא נָא בָּכֶם אֱמוּנַת אֱלֹהִים. אָמֵן אוֹמֵר אֲנִי לָכֶם, כָּל הָאוֹמֵר לָהָר הַזֶּה 'הֵעָקֵר וְהִזָּרֵק לְתוֹךְ הַיָּם' וְאֵינוֹ מְפַקְפֵּק בְּלִבּוֹ אֶלָּא מַאֲמִין שֶׁיִּתְקַיֵּם דְּבָרוֹ, כֵּן יִהְיֶה לוֹ. לָכֵן אוֹמֵר אֲנִי לָכֶם, כָּל מַה שֶּׁתְּבַקְשׁוּ בִּתְפִלָּה -- הַאֲמִינוּ שֶׁקִּבַּלְתֶּם אוֹתוֹ, וְיִהְיֶה לָכֶם." (מרקוס י"א: 22-24)

חלק ב'

""לָכֵן אוֹמֵר אֲנִי לָכֶם: אַל תִּדְאֲגוּ לְנַפְשְׁכֶם מַה תֹּאכְלוּ; וּלְגוּפְכֶם -- מַה תִּלְבְּשׁוּ. הֲלֹא הַנֶּפֶשׁ חֲשׁוּבָה מִן הַמָּזוֹן, וְהַגּוּף חָשׁוּב מִן הַלְּבוּשׁ. הִתְבּוֹנְנוּ אֶל הָעוֹרְבִים: אֵינָם זוֹרְעִים וְאֵינָם קוֹצְרִים. גַּם אָסָם אוֹ מַחְסָן אֵין לָהֶם, וֵאלֹהִים מְכַלְכֵּל אוֹתָם. עַל אַחַת כַּמָּה וְכַמָּה חֲשׁוּבִים אַתֶּם מִן הַצִּפֳּרִים! וּמִי מִכֶּם בְּדַאֲגָתוֹ יָכוֹל לְהוֹסִיף טֶפַח עַל שְׁנוֹת חַיָּיו? וְכֵיוָן שֶׁאֵינְכֶם יְכוֹלִים לַעֲשׂוֹת דְּבָרִים פְּעוּטִים, לָמָּה תִּדְאֲגוּ לִשְׁאָר הַדְּבָרִים? הִתְבּוֹנְנוּ אֶל הַשּׁוֹשַׁנִּים, אֵיךְ הֵם גְּדֵלִים; אֵינָם טוֹוִים אַף אֵינָם אוֹרְגִים. אַךְ אוֹמֵר אֲנִי לָכֶם, גַּם שְׁלֹמֹה בְּכָל הֲדָרוֹ לֹא הָיָה לָבוּשׁ כְּאֶחָד מֵהֶם. וְאִם כָּכָה מַלְבִּישׁ אֱלֹהִים אֶת חֲצִיר הַשָּׂדֶה, אֲשֶׁר הַיּוֹם יֶשְׁנוֹ וּמָחָר יֻשְׁלַךְ לְתוֹךְ הַתַּנּוּר, עַל אַחַת כַּמָּה וְכַמָּה אֶתְכֶם, קְטַנֵּי אֱמוּנָה! גַּם אַתֶּם, אַל תִּהְיוּ שׁוֹאֲלִים מַה תֹּאכְלוּ וּמַה תִּשְׁתּוּ, וְאַל תִּהְיוּ דּוֹאֲגִים. כִּי אֻמּוֹת הָעוֹלָם מְבַקְשִׁים אֶת כָּל הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, וְאַתֶּם, אֲבִיכֶם יוֹדֵעַ שֶׁאַתֶּם צְרִיכִים לָהֶם. לָכֵן בַּקְּשׁוּ אֶת מַלְכוּתוֹ, וְכָל אֵלֶּה יִוָּסְפוּ לָכֶם. אַל תִּירָא עֵדֶר קָּטָן, כִּי לְרָצוֹן הָיָה מִלִּפְנֵי אֲבִיכֶם לָתֵת לָכֶם אֶת הַמַּלְכוּת." (לוקס י"ב: 22-32) "וַאֲנִי אוֹמֵר לָכֶם, בַּקְּשׁוּ וְיִנָּתֵן לָכֶם, חַפְּשׂוּ וְתִמְצְאוּ, דִּפְקוּ וְיִפָּתַח לָכֶם. כִּי כָּל הַמְבַקֵּשׁ מְקַבֵּל, וְהַמְחַפֵּשׂ מוֹצֵא, וְהַמִּתְדַּפֵּק יִפָּתַח לוֹ. וּמִי מִכֶּם הָאָב שֶׁבְּנוֹ יְבַקֵּשׁ מִמֶּנּוּ דָּג וְהוּא יִתֵּן לוֹ נָחָשׁ בִּמְקוֹם דָּג? אוֹ אִם יְבַקֵּשׁ בֵּיצָה יִתֵּן לוֹ עַקְרָב? הֵן אַתֶּם הָרָעִים יוֹדְעִים לָתֵת מַתָּנוֹת טוֹבוֹת לִבְנֵיכֶם, כָּל שֶׁכֵּן הָאָב שֶׁבַּשָּׁמַיִם יִתֵּן אֶת רוּחַ הַקֹּדֶשׁ לַמְבַקְשִׁים מִמֶּנּוּ!" (לוקס י"א: 9-13) "הָאוֹר הָאֲמִתִּי, הַמֵּאִיר לְכָל אָדָם, בָּא אֶל הָעוֹלָם." (יוחנן א': 9) " יֵשׁוּעַ הוֹסִיף לְדַבֵּר אֲלֵיהֶם וְאָמַר: "אֲנִי אוֹר הָעוֹלָם. אִישׁ הַהוֹלֵךְ אַחֲרַי לֹא יִתְהַלֵּךְ בַּחֹשֶׁךְ, אֶלָּא אוֹר הַחַיִּים יִהְיֶה לוֹ." " (יוחנן ח': 12)

חלק ג'

"רוּחַ אֲדֹנָי יְהוִה עָלָי יַעַן מָשַׁח יְהוָה אֹתִי לְבַשֵּׂר עֲנָוִים שְׁלָחַנִי לַחֲבֹשׁ לְנִשְׁבְּרֵי-לֵב לִקְרֹא לִשְׁבוּיִם דְּרוֹר וְלַאֲסוּרִים פְּקַח-קוֹחַ׃ לִקְרֹא שְׁנַת-רָצוֹן לַיהוָה וְיוֹם נָקָם לֵאלֹהֵינוּ לְנַחֵם כָּל-אֲבֵלִים׃ לָשׂוּם לַאֲבֵלֵי צִיּוֹן לָתֵת לָהֶם פְּאֵר תַּחַת אֵפֶר שֶׁמֶן שָׂשׂוֹן תַּחַת אֵבֶל מַעֲטֵה תְהִלָּה תַּחַת רוּחַ כֵּהָה וְקֹרָא לָהֶם אֵילֵי הַצֶּדֶק מַטַּע יְהוָה לְהִתְפָּאֵר׃ " (ישעיה ס"א: 1-3) "שִׂמְחוּ בָּאָדוֹן בְּכָל עֵת; אֹמֵר שׁוּב, שִׂמְחוּ. נֹעַם הֲלִיכוֹתֵיכֶם יִוָּדַע נָא לְכָל אָדָם. הָאָדוֹן קָרוֹב. אַל תִּדְאֲגוּ לְשׁוּם דָּבָר, כִּי אִם בְּכָל דָּבָר הַצִּיגוּ מִשְׁאֲלוֹתֵיכֶם לֵאלֹהִים בִּתְפִלָּה וּבְתַחֲנוּנִים וּבְהוֹדָיָה. וּשְׁלוֹם אֱלֹהִים הַנִּשְׂגָּב מִכָּל שֵׂכֶל יִנְצֹר אֶת לְבַבְכֶם וְאֶת מַחְשְׁבוֹתֵיכֶם בַּמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ." (פיליפים ד: 4-7) "הֵן הָאֱלֹהִים לֹא נָתַן לָנוּ רוּחַ שֶׁל פַּחַד, אֶלָּא רוּחַ שֶׁל גְּבוּרָה וְאַהֲבָה וְיִשּׁוּב הַדַּעַת. לָכֵן אַל תֵּבוֹשׁ לֹא בְּעֵדוּת אֲדוֹנֵנוּ וְלֹא בִּי, אֲסִירוֹ, אֶלָּא סְבֹל אִתִּי אֶת חֶבְלֵי הַבְּשׁוֹרָה כְּפִי כֹּחַ הָאֱלֹהִים הַמּוֹשִׁיעַ אוֹתָנוּ וְקוֹרֵא אוֹתָנוּ בִּקְרִיאָה קְדוֹשָׁה, לֹא לְפִי מַעֲשֵׂינוּ, כִּי אִם לְפִי תָּכְנִיתוֹ וּלְפִי חַסְדּוֹ הַנָּתוּן לָנוּ בַּמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ מִלִּפְנֵי עִתּוֹת עוֹלָם." (השנייה לטימותיאוס א': 7-9) ויש עוד הרבה....

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאיזה מקבץ מרשים ויפה../images/Emo51.gifמנהל יקר../images/Emo45.gif

salt of earth

New member
מהנסיון שלי

אמנם אני גם לעיתים משתמשת בפסוקים שצירף יעקוב אחד. אבל מהנסיון שלי: הבאת ציטוטים בלבד לאותו בן אדם שמרגיש כעוס, עזוב, לבד, מיואש תביא לאפקט הפוך. אני חושבת שנורא חשוב להקשיב, להקשיב מבלי לשפוט, מבלי להגיד "אתה לא מאמין מספיק חזק, ואם היית מאמין באלוהים אז לא היית חושש מהדברים שבאים מולך", עוזר גם נורא לשתף. הרי בחייו של כל מאמין זה מאוד סביר כי הוא ייפול למפולת, ישאל שאלות, יהיו לו ספקות. ירגיש חלש, ובודד. וזה מאוד עוזר לשתף בחוויה האישית ביחד עם התמיכה מהפסוקים. הרי אם האדם מוכן לשתף, מוכן להתייעץ ומחפש אפילו עצה אז סימן שהוא רוצה לשנות את המצב, ולכן חשוב לא לשפוט ולהקשיב. אני גם לעיתים משתמשת בסיפורים של הקדושים בנוסף לפסוקים

1ysrat

New member
מלח הארץ בחלט צודקת

כולנו הינו פעם משפחה פה פעם אהבנו את הדברים שנכתבו ולפעמים לא עזרנו אחד לשני כמה שיכלנו כך היה במשיך 4 שניים בהנהלת נדרין היום עזבנו מתוך יואש בהתחלה כעסנו היום כבר כולנו כבר מיואשים לכעס ליואש יש לזה צדים שאפשר לתקן אותם תמיד זה לא לשפוט את המצב זה להקשים ולראות את הצדדים הטובים וגם צדדים לא אהובים אלינו אני עובת אם אנשים 20 שנהבכל מינה תחומים בחיים אספר להם מקרה עבדתי מול קופיות תומכת טכנאית בתוכנות קופה וכל מה קשור לכך. החברה חזמנה את המחשוב את התוכנה קופית בת 50 שעבדה כל החיים שלה בקופה רושמת לא נגע לרגע העכבר לא ידע מה זה מחשב לך תלמד אותה לעבוד היום אם מחשב ואם כל תוכנה היא כועסת יואשת מכולם לא מסדרת לא בעתי לשפוט אותה ואומר לה זקנה מטומטמת הלכי מפה ובאי בחורה צעירה ישבתי איתה שמעתי את הבעיה וישבתי יומים איתה מחנות כדי לאט לאט תתחיל לעבוד ואחרי במשיך שבוע כל חשבון היתה מתקשר והיא עושה אני היתי צופה על אליה מין המשרד כדי שתרגיש בטוח זה מעשי היתי יכולה להתעלם לעביר הודע לנהלה שלא ניתן לעבוד איתה תאמין תוך יומים היה שם בחורה צעירה תאנין היה עוד הרבה עבודה באגים ובסיס נתונים לבדוק לתקן וכולה ונשארתי במשרד עד 12 בלילה גמור את הכל ישוע ספר התגלות שדיבר את הקהילות למה דיבר כי הקהלה שכלום יכולו לתחמוך אחד בשני אם כי מאמונה או כל דבר הוא אמר כלל שאנחנו נישפוט את הדבר האיוש יותר מדי גדול היום אחרי תקופה זאות שאנחנו מעדיף לא להשתתף ולא להתיאש יותר לכן חרגתי היום כתבתי את דברי אני מתפלל לשלום ביום שכולנו על האדמה יוכלו להקשיב אחד לשני יהיה אהבה כמו שאדנינו רוצה לקשיב לצריכים לשלנו לצריכים של אחרים אמן

היי מלח

אני מסכים שעם אנשים פגועים שנמצאים בתחילת דרכם, ולא רק עם אנשים פגועים, עם כל בן-אדם יש לדבר מלב אל לב, ולא להביא רק איזה פסוק, ולחשוב שאלוהים יעשה איזה נס כיוון שציטטנו מדברו - הדבר קלוש. עלינו להיות מעל לכל קשובים לקולו של אלוהים, ולהיות מודרכים ברוח בכל דבר ועניין. אך דבר ה' שהוא דברו של אלוהים, הוא מלא בחיים, ואם אנו מלאים בחיים של ישוע המשיח, כלומר אם רוח המשיח שוכן בנו, כשאנו נדבר ונעודד מתוך דבר ה', לדבר תהייה השפעה אדירה. אין ספק שעדות אישית, ועדותם של קדושים אחרים, יכולה לעזור. העיקר שהאהבה של האדון תזרום מאיתנו, ושנתנהל ברוח האדון.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתודה מלוחה../images/Emo24.gifואני שמחה לראות שאת

מאירה פה מחדש יקירתי
אכן כתבת יפה.. הבעייה שזה איש שקרוב אליי..ואני מכירה את כל הפרטים..לא נחוצה פתיחות באמצע..אבל לי אין פתרון קסם כמובן ורק אלוהים יכול לפתור את הבעיות הקשות שנערמות על האדם היקר והמתוסכל הזה.. וכן רצית פסוקים וכן רציתי מקרים או סיפורים מעודדים..אני יודעת שיש כאלו ברשת..שיש בהם מוסר השכל מאוד מלמד ומחזק והכל באור מילת אלוהים היקרה. ישרת תודה על התגובה חמודה..וששוב את בסביבה

למעלה