ליום האישה הבינלאומי מה תאחלי לעצמך?

../images/Emo23.gifליום האישה הבינלאומי מה תאחלי לעצמך?

אחרי שחגגנו בפברואר את יום המשפחה עכשיו הגיע תורה של יום האישה הבינלאומי שיחגג עוד שבוע בול ב-8 למרץ. הרעיון של "יום האישה הבינלאומי" החל להתגבש בשלהי המאה ה-19, עם התרחבות התיעוש והמחאה נגד תנאי העבודה. ב-8 במרץ 1857 החליטו מאות פועלות במפעלי הטקסטיל בניו-יורק שנמאס להן משעות העבודה הארוכות, מהשכר הנמוך ומתנאי העבודה הבלתי אנושיים - ופתחו בשביתה. הרושם שהותירו אותן נשים אמיצות היה כה עז ומפתיע, עד שהוחלט למסד את התאריך ולציין אותו מאז בעולם כולו. ההפגנה פוזרה בכוח על ידי המשטרה. אותן נשים הקימו כעבור שנתיים בדיוק את ארגון העובדים הראשון. ההפגנות הפכו למסורת ונערכו שנה אחר שנה וב-8 במרץ 1908 צעדו 15,000 נשים ברחובות ניו יורק בקריאה ליום עבודה קצר יותר, שכר טוב יותר וזכות הצבעה. בשנת 1910 נערך בקופנהגן לראשונה כינוס נשים בינלאומי בחסות האינטרנציונל השני, והוכרז על יום האישה הבינלאומי. שנה לאחר מכן צוין יום זה על ידי מיליון בני אדם באוסטריה, דנמרק, גרמניה ושווייץ. שישה ימים לאחר הפגנה זו נספו בשריפה בביח"ר לבגדים בניו יורק 140 נשים, בגלל חוסר תנאי בטיחות בבניין. באירוע המכונה Triangle Factory Fire. הפגנות לרגל יום האישה הבינלאומי ברוסיה, היו צעד הפתיחה למהפכה הרוסית. לאחר מהפכת אוקטובר, שכנעה הפמיניסטית אלכסנדרה קולונטאי (Alexandra Kollontai) את לנין להפוך יום זה ליום חג רשמי. בתקופת השלטון הסובייטי המשיכו לחגוג את "יום האישה העובדת ההירואית". זהו היה יום חג ברוסיה, בו נהגו הגברים לקנות מתנות לנשים. המנהג נשאר עד היום ונשים רבות מקבלות מתנות ממשפחותיהן. לאחר שיום האישה הבינלאומי צוין בשנות העשרים של המאה העשרים, דעך העניין בו, והוא חודש בשנות השישים, עם התעוררות הפמיניזם. בשנת 1975 החל ארגון האו"ם לתמוך ביום האישה הבינלאומי. בשנת 2004 צוין יום האישה הבינלאומי בהבלטה רבה באמצעי התקשורת בישראל. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה מידע השוואתי לקראת יום זה, שהראה, בין השאר, כי שכרו השבועי הממוצע של גבר גבוה ב-63% מזה של אשה. תוצאה זו נובעת משעות עבודה רבות יותר של הגבר, אך גם מתעריף שעה גבוה יותר (תעריף שעה ממוצע לגבר גבוה ב-23% מזה של אשה). למרות החשיבות שנותנים ליום זה, יש אלו הרואים בו כמנציח את אי השוויון בין המינים השונים. משמע, עצם קיומו של יום זה מבטא את חוסר השוויון בין נשים וגברים. הטענה היא, שאם היה שוויון לא היה צריך לציין יום זה, ולכן הוא סממן נוסף של אפלייה. האם אתן חוגגת והיכן? מה תאחלו לעצמכן השנה? האם קידום מעמד האישה חשוב בעינכן ואילו נושאים הייתן רוצות שיקדמו?

כל החיים הם עבורי יום האישה

כל יום מחדש במעבדה סודית, בודקת עם עצמי את הנושא. כל יום מחדש מחליטה החלטות...לא תמיד עומדת בהבטחות לעצמי - אבל מודעת לשאיפות.

אישה בת ארבעים/ יאיר לפיד

אישה בת ארבעים יודעת כל מיני סודות היא יודעת שהבעל לא פול ניומן ומסתפקת בקטנות העיקר שהוא מוריד בשירותים את הקרש אחרי שהוא משתין בא להורים שלה בשבת ושונא את אמא שלה שקשה להאמין אישה בת ארבעים יודעת איך להראות הרבה פחות יש לה קרם פנים, איפור צוואר, חזייה דוחפת ומכנסיים מכווצים אבל בעיקר יש לה את המבט הזה שאומר: את מה שאני כבר שכחתי, בנות שום פרחה בת עשרים עם תחתוני חוטיני לא יודעת לעשות אישה בת ארבעים יודעת את כל מה שחשוב היא כבר גמרה לימודים, גמרה חיתולים, גמרה לבד כשהוא היה במילואים היא לא חיכתה עד שישוב יש לה הרבה פחות בעיות שצריך לפתור והרבה יותר נעליים שהיא לא צריכה היא נראית יותר טוב בשחור והיא יודעת כבר, תודה לאל – איך מבקשים סליחה אישה בת ארבעים יודעת שאף אחד לא שם לב כשהיא מסתפרת אז היא אומרת לך – תגיד, נכון אני נראית אחרת ? היא יודעת איך קונים שמלה גם בתקופה שהיא טיפה יותר שמנה וכשהחברה הכי טובה שלה מתגרשת גם היא לא סובלת את הבן זונה אישה בת ארבעים יכולה להיות כל כך יפה שהנשימה שלך נעצרת וכשהיא אומרת לך שאתה אידיוט, תקשיב כי היא יודעת על מה היא מדברת היא לא איזו ילדה היא אישה בת ארבעים והיא עברה מספיק כדי להבין שהחיים עכשיו רק מתחילים..

מכירה אשה בת 40 מה זה מאושרת ../images/Emo13.gif

מה זה אהובה. מה זה מפונקת (במובן החיובי של המילה) שבעלה מצליח ומרוויח ואוהב ואפילו הכין בשבילה מתנה הכי מיוחדת בעולם לכבוד יום ההולדת.
בכל מקרה אני לא אוהבת את מי שחושב שיום האשה זה סיבה להעלות באוב את כל העוולות שנעשו לנשים אי פעם... אבל אל תתנפלו עלי בקטע הזה. זאת רק דעתי האישית...

נויה אנחנו רק מתבדחות וגם הערה קטנה...../images/Emo6.gif

אם היינו צריכות לחכות ליום בשנה בשביל לקטר או להתלונן או להלחם על זכויותינו מצבינו היה אבוד. הכל אצלנו ברוחה טובה בהומור.
שלא תביני לא נכון, אנחנו לא חיות בסבל גם אנחנו חיות עם בעלים מפנקים ואוהבים ואנחנו גם יודעות לפנק ולפרגן לעצמנו כל יום מחדש
וכולנו עצמאיות, שואפות ומפרגנות. אבל ביננו אם היינו יכולות לתקן איזה חוק או שניים במדינה זה תמיד היה יכול להיות נחמד במיוחד כלפי האפלייה במקומות העבודה. כי אצל נשים אין ספק שזה או הקריירה או המשפחה אי אפשר לרקוד על שתי החתונות והמחיר של לבחור בקריירה זה המחיר שיש לך מטפלת ועוזרת ואת לא רואה כמעט את הילדים וכשאת בוחרת משרה מלאה וגם לטפל במשפחה ובילדים לעיתים את נאלצת לוותר על קידום למשרות בכירות שדורשות שעות עבודה מרובות עד שעות הערב המאוחרות. ככה שהבעל המפנק שלנו הוא לא אישו כאן בעניין אלא יותר המקום שהיינו רוצות גם להתקדם וגם לגדל את הילדים וגם לעשות קריירה כמו הגברים ולא למצוא את עצמנו בוחרות או זה או זה...

איזה תאריך נראה לך מתאים יותר?

נויה ברוכה הבאה
בדיוק לצורך כך מצויין יום האשה הבינלאומי, להגברת המודעות של חוסר השוויון (עדיין) הניצול וכו' וכו' של הנשים . לבוא ולחגוג אותו עם בונבונים ומתנות זה מקסים ומבורך, אולם זו תשאר חגיגה פרטית בין זוגות המקיימים זוגיות נפלאה ובוודאי שוויונית כפי שאני קוראת בתגובתך שיש לך\ והלוואי על כל בנות חוה באשר הן שם
. עוולות לנשים לא נעשו אי פעם ( מצטטת מדברייך) , שימי לב, זה איננו יום זכרון , זהו יום שהוכר על ידי מרבית אומות העולם ומניח על סדר היום החברתי, הלאומי והאישי שלנו, תזכורת למחויבותנו לביעור כל צורות האפליה כלפי נשים ולמימוש זכאותן לזכויות וחירויות שוות לגבר. יש פתגם האומר שהשבע אינו מרגיש את הרעב, כדאי להסתכל לפעמים מעבר לכתף , יש מראות שאנו לא נאהב אולי לראות אבל בזה שנעצום את העיניים הן לא יפסיקו להתקיים. המשך יום נעים מזמינה אותך להצטרף אלינו

אז כן הרגזתי... הממממ

אני רגילה לחטוף, האמת. לא, אני לא מה"שבעים". להיפך. אני מהרעבים ששפר גורלם. או מהרעבות ששפר גורלן. לא אהבתי את הצעתך להסתכל אל מאחורי הכתף. אצלי זה מקדימה. לא מאחורה. המציאות. האמת. מקדימה. אלא שאני בחרתי אחרת. ויחד עם כל בחירה שלי, למדתי לעמוד באופן עצמאי על שתי הרגליים, ולא לצפות מאף אחד להילחם או לחקוק עבורי. אבל אני בעד חגיגות, אז יאללה בלי שנריב עכשיו. שתינו מתכוונות לאותו דבר. אני רק מסתכלת על זה ממקום אחר אישי שלי. אז מה אני מאחלת? אני הכי הרבה מאחלת לכל הנשים באשר הן, שהבוסיות שלהן יתנהגו באותה חמלה, הבנה וסבלנות כמו שמגיע להן. או במילים אחרות, שהנשים המנהלות, הממנכ"לות וכדומה, יתנהגו ביתר סבלנות לאחיותיהן. זהו. ושיהיה לכולנו רק טוב!

../images/Emo45.gif

שתינו מ"אותו הכפר" כנראה , אבל על מנת ליצור מהפכות ולשנות תודעה ציבורית צריך קצת יותר משתיים . הבלונדה שלנו מכביש החוף, היתה אומרת לך שאין עולם מושלם. ושכל אחת תבדוק בחצר שלה . מצטרפת למשאלתך , כנראה שחלקן של הנשים העוברות למגרש הניהול מסגלות גינונים קשוחים על מנת לשרוד .

lylach

New member
צודקת

יום האישה זה לפנק ולהתפנק! לבד, עם הבעל, עם חברה, עם אמא.. מה שבא!! לכו ותתפנקו וזו פקודה! אני בטעות גיליתי (אבל ממש ממש בטעות נשבעת!) שבעלי מתכנן לי איזה מתנה ונראה לי שאני יודעת מה זה אני פשוט לא מבינה איך הוא הצליח להשיג אותה!!! אם כן הוא תותח!!!

אנחנו עדיין רחוקות משוויון../images/Emo68.gif

או כדברי השיר הדרך ארוכה היא ורבה.....
למרות שחלו שינויים פה ושם , ראה הכנסת חיילות לקורסי ותפקידי לוחמים , טייסת ופקוד , הרי שעדיין יש פערים בשכר , במעמד ובזכויות.נשים תמיד תשלמנה את מחיר ההורות , עדיין כלפי הנשים מופעלת אלימות במשפחה , וגם במאה העשרים ואחת יש עדיין סחר בנשים למטרות זנות ונצול מחפיר. למרות שהמהפכה הפמניסטית שאותה הגדיר בשעתו פרופ' ליבוביץ כמהפכה החשובה מכולן , הצליחה להשיג השגים , הרי שהצלחתה נמדדת רק בעולם המערבי. במזרח ובארצות השכנות לנו ואפילו כאן במדינה מעמד הנשים בפגור של שנות אור . במשחקי המינים נשים אמורות להצטייר כנזקקות, חלשות, עם עיסוקים נשיים , נשים חזקות ואסרטיביות מהוות סוג של איום על הגברים , ותופעת נשים רווקות שחצו את שנות השלושים והופכות לחד הוריות מתרחבת. אני מאמינה בשוויון בין המינים מתוך כבוד והדדיות בנשיאה בנטל ולא ממקום של חובה , ואני שמחה שהנחלתי גישה זו לדור הצעיר במשפחתי , על אף שבפועל הם גדלו בשעתו לתוך מערכת של אמא שעושה כמעט הכל . אאחל לכולנו שהתהליך ימשך , שהפער יצומצם , שעוד נשים תתפוסנה תפקידי מפתח ותקדמנה את הנושא. הבוקר שמעתי בחדשות שלתפקיד מפקד וסגן משטרת חיפה התמנו נשים , זו טיפה בים אבל זה בהחלט משמח.

שחונכנו להתקפל ראשונות

שהערך משפחה אצלנו תמיד יבוא לפני ממוש העצמי ולפתוח הקריירה שנולדנו עם כורמזום נשים מלקטות גברים ציידים שהם ממאדים ואנחנו מנגה שלטנגו צריכים שניים...... רוצה עוד תרוצים? אני לא חושבת שצריך להטיל את כל האחריות למצב רק על הנשים, הגברים כוחניים יותר מן הסתם, זמנם פנוי והם מגיעים למוקדי כח שם יש להם שליטה. מעולם למשל לא הוקמה כאן מפלגת נשים, על אף שאנחנו כ 50% מבעלי זכות הבחירה, כמה נשים יכולות לשלב בין קריירה ועשייה ציבורית לבין התא המשפחתי? העובדות בשטח מצביעות שמעטות מצליחות וכמעט כולן משלמות מחיר אישי.

בזה הרגע אנחנו מכריזים על הקמת מפלגת נשים

בראשותה של שוקולדה שלנו....אני איתך

../images/Emo6.gifפספסת המפלגה של שוקו הוקמה לפני שנתיים,חח

כנראה ישנת אז שהיא הקימה טוב נו לא מאוחר להתעורר חחחחחחח

העובדות מוכיחות

שאנחנו רק מקטרות...עשו לנו...תנו לנו.... תראי לי אישה אחת שיפגעו בילד שלה והיא לא תתנפל כמו
על הפרוייקט. עבורה היא מעדיפה לקטר ולהמתין שהמשיח יעשה את העבודה.

חשוב ביותר הייתי רוצה שיקדמו חקיקה

בענין הכרה בהוצאות של מטפלות וגני ילדים כהוצאה מוכרת במס. לא רוצה לשמוע על נשים מוכות ועל נשים שהדרדרו לזנות. שוויון בשכר... מאחלת לי שנה מיוחדת עם הצלחה גדולה. לא חוגגת אבל אשמח לחגוג כאן אתן

וואלה ...חיברו את הדרום לאינטרנט?../images/Emo3.gif

ומה עם קיצור שעות העבודה לנשים שמגדלות ילדים במעונות? ותשלום השתתפות בשכ"ד או מתן מגורים לאמהות גרושות/חד הוריות וכו'? ומדוע לא הופכים את הזנות לחוקית עם פקוח רפואי במקום כל בתי הבושת ומכוני הבריאות המלאים בנשים המוחזקות בתת תנאים! אכן הדרך ארוכה.... וחוצמזה תלכי לקחת דאר לפעמים....

אני לא כותבת את../images/Emo46.gifאני מגיבה את../images/Emo6.gifמה יהיה../images/Emo35.gif

קראתי את המסר ועניתי לך
אני מאשרת כל מה שכתבת בקשר לזכויות נשים

למעלה