מכתב גלוי!

../images/Emo23.gifמכתב גלוי!

1.7.2007 מכתב גלוי שלום לחברים!? ביום שישי בתאריך 29.6.07 כהרגלי באתר מבוא חמה ניגש אלי גולש צעיר (שמו אינו חשוב כרגע) ברכנו אחד את השני לשלום ואז התפתחה שיחה שהפתיע אותי. תוך כדי השיחה יצאו החוצה כל מיני עניינים ביני לאגודת הגלישה האווירית. בסופו של עניין יצא ההצהרה הזו. "לא תרמת לאגודה שום דבר ולא מגיע לך כלום". אני הופתעתי, כי נכון להיום אני מלווה את הגלישה האווירית כ 32 שנה כטייס כמדריך וממלא כל מיני תפקידים אחרים. אני מאמין שלימדתי לטוס כמה מחברי האגודה שנעשו טייסי בעלי זכויות והישגים, כך שהופתעתי לשמוע דברים אלו. אני מצרף התכתבות עם האגודה משנת 2002 שבשיחות עם ההנהלה דאז טענתי לכך שאני מידי שבוע בוחן טייסים בהרים (מכיוון שלבוחנים האחרים אין זמן להגיע לאתרים כמו מבוא חמה) והאגודה אינה מעריכה את זה. ולאחר מספר מפגשים ושיחות עם היו"ר נאמר לי , "תגיש בקשה לדרגה 5" (שזה סוג של התחמקות והשפלה) הרמתי את הכפפה והגשתי "בקשה". אני מצרף את ההתכתבות למי שיהיה לו כוח לקרא את הכול. אני חושב שהאנשים באגודת הגלישה האווירית קצת התבלבלו, הטענה שאני בעל אינטרסים כלכליים ועשוי להשפיע ולניגוד אינטרסים, אני שדוחף את ספורט הגלישה האווירית מזה שנים שאני הכניס מקלות בגלגלי האגודה?! ואז מגיע הגולש הצעיר מחדד את העניין ואומר לי שאני לא תרמתי לאגודה שום דבר??? אני אשמח באם תקראו את התכתובת העתיקה ותתייחסו! ואם זו הרוח הרווחת אצלנו באגודה אז חבל לי מאד! בכבוד רב ארנון הר לב עגור 29.3.2002 לכבוד ועד האיל"א ת.ד 17036 ת"א ח.נ.מ., הנדון : דרגה 5. הרי אני מבקש מהאגודה הישראלית לגלישה אווירת דרגה 5. 1. ידוע לי שלפי התקנון חסר לי באופן מקצועי שני אלמנטים. א. השיא הרשום שלי עומד על כ 80 ק"מ ולא על 100 כנדרש. ב. ברשיון הגרירה שלי אין הסמכה לגרירת אז"מ. למרות שעברתי את הקורס שהעביר שגיא אהרון לפני שנים שבו השתתפו יורם מהוליבר ז"ל, אילן וצלר ז"ל, ברוש זיו ואנוכי. הקורס כלל 10 גרירות ואני ביצעתי רק 8 גרירות ובשל סיבות טכניות לא הוזמנתי להשלים את הקורס. 2. בארץ יש בפועל 2 בעלי דרגה 5. אחד הינו שגיא אהרון אשר עמד בכל הדרישות הטכניות לדרגה 5 ואף דרש את הדרגה מהאגודה וקיבל. השני יורם מהוליבר ז"ל שקיבל את הדרגה מהאגודה לאחר מותו. יורם לא עמד בקריטריונים של דרגה 5. 3. אני החתום מטה ארנון הר לב בעל דרגה 4 מזה זמן ועדיין פעיל בכל הקשור לענייני האגודה, ההדרכתי וקידמתי את מרבית החברים הטסים באגודה, אני שמהווה עד היום את החוליה אשר מקיימת את האגודה בהמשכיותה מאמין שראוי להערכה מתאימה מה שחלק מכם לא חש כך. 4. אני מאמין שמי שלא חולק כבוד לראויים לא ראוי לכבוד. בברכה ארנון הר לב עגור נ.ב. אינני רוצה שיעניקו לי דרגה 5 בנסיבות טרגיות! 6.6.2002 לכבוד ועד האיל"א טלפקס: 6201386-03 ח.נ.מ., הנדון : תגובה למכתבכם מתאריך 19.5.2002 לא שמחתי לקבל את תשובתכם! שמביישת את הועד. 1. אני מטיס גם גלשני אוויר ופשוט אינני נמצא בחברתכם ולכן סעיף מספר 1. לא רלוונטי. 2. סעיף זה נכון והוא מעמיד אדם בדרגה 5 במצב שיכול לקדם את הספורט, אדם בדרגה זו בדרך כלל ותיק ועתיר ניסיון ומעמדו באגודה ברור. אלא שלפי הבנתי הועד "מפחד" מארנון הר לב ולכן אינו מוכן להעניק לו מעמד דרגה 5 , אינני יודע מדוע הרי במשך 25 שנות פעילותי לא לקחתי אפילו אגורה מתקציבי האגודה ושימשתי בעבר במספר תפקידים, מעולם לא קיבלתי הנחות או הטבות לא לי ולא למועדון אותו אני מפעיל. אז תגידו לי מדוע אתם "מפחדים"? 3. לגבי הצד המסחרי, האם גיא מתן אל וירון לוין שמרימים ידם להצביע נגד בקשתי האם לאחר שמכרו כ 10 גלשנים לאחרונה, האם הם אינם נחשבים "מסחריים"? 4. לגבי ההשלמה המקצועית לדגה 5 . חסר לי טיסת מרחק בת 100 ק"מ ( השיא האישי שלי עומד על כ 50 + ק"מ) הדבר נובע מעיסוקי, שגוזל את זמן האיכות שבו ניתן לבצע קרוסים. לכן בקשתי . 5. אבל ניראה לי שאתם כל כך עסוקים בעצמכם, לא מקדמים את הספורט כמו שצריך וגם לא מכבדים את מי שצריך. אסיים כמו שהתחלתי, לא שמחתי לקבל את תשובתכם. ארנון הר לב עגור

חגי

New member
אני לא מבין ממה אתה מתרגש

אתה בעצמך אומר כי מדובר בגולש צעיר (עצם העובדה שהוא במבוא חמה כבר מעידה מעט על נסיונו בספורט)- אז למה אתה מתרגש מהערותיו? לעניין דרגה 5 - גם אז הבעתי את דעתי שאין מקום לכך בעיקר בגלל שאינך ספורטאי פעיל בתחום - לפחות לפי תפיסת עולמי. לעניין פרגון / חוסר פרגון - אולי לא שמת לב אבל לאחרונה הייתי מנמיך ציפיות אם הייתי בנעליך - בכל זאת קרה ארוע חמור מאד למרות שזה כמובן לא סיבה להגיע למסקנהשל אותו צעיר עליה אתה מלין.

giginoi

New member
זה טבעו של העולם

ארנון אני מוכן לדבר רבות בשבחך ותרומתך לגלישה האוירית בישראל אבל תקצר היריעה היית הרבה מאוד שנים בר סמכא ואוטוריטה בכל מה שקשור לנושא והרבה למדו ממך ויש מה ללמוד עדיין אבל מה לעשות העולם התקדם הגלשנים של היום זה כבר ליגה אחרת המרחקים של הקרוסים גדלו מאוד יש היום הרבה גולשים שעברו מעל 200 ק"מ בארץ ובחו"ל ולא נראה לי שהם דרשו דרגה 5 ובצדק לכבוד יש תכונה מאוד מעניינת:מי שרודף אחריו הוא בורח ממנו... לדעתי על האגודה הישראלית לגלישה אוירית להעניק לך דרגה 5 לשם כבוד והערכה על תרומתך רבת השנים לספורט שלנו אני יודע שבעבר קיבלת פרס ע"ש אלרואי על תרומתך זאת

לדעתי לא מגיע לך בגלל מספר סיבות:

א. אתה לא עומד בקריטריונים של FAI ב.אמנם תרמת רבות, אך כמעט תמיד הדבר היחיד שהנך אותך היה כדאיות כלכלית. ג. כהמשך לסעיף ב' אתה מנסה להשפיע על כל מתעניין שיבחר במצנחי נפיחה (כדאיות כלכלית) ובכך אתה גורם ישיר להקטנת מספר הגולשים בארץ. ד. אמנם הדרכת אנשים רבים וגם אותי, לכן התגבשה אצלי גם דיעה נחרצת לגבי כושרך כמדריך ומידת הפתיחות שלך לרעיונות אחרים, כושרך הדידקטי, ויכולתך לההתאים הדרכה יחידנית (לכל חניך מגיעה התייחסות אינדיבידואלית) ולא הדרכה שבלונית, בה לדעתי אתה לוקה. ה. דרגה 5 לדעתי, מגיעה לספורטאי המשמש מופת ודוגמה, פורץ דרך, מייצג את מדינתו בתחרויות בינל"א. לא נראה לי שאתה הוא האיש. ו. ואם אתה כבר מדבר על כבוד: אולי תחדל לרדוף אותו, הוא (הכבוד) פשוט לא אוהב את זה.

למעלה