מתכון לרוסטביף

Bavmorda

New member
../images/Emo23.gif מתכון לרוסטביף ../images/Emo80.gif

[לבקשתו של אנטיפסטה]. רוסטסיף אמיתי מכינים מבשר סינטה. יש טוענים לעשות גם מבשר עגל או פילה... אבל כמו ששרה שינייד אוקונור, במקרה הזה לסינטה, שום דבר לא מתשווה לה. המתכון לנתח שבתמונות האלו, נמבוסס על נתח של 1 ק"ג סינטה מיושנת. בשרשור שבקישור אפשר לראות דעות חלוקות לגבי התבנית שבה צולים אותו (עם רשת או בלי) אבל חוצמיזה העקרון דיי פשוט. שני חוקים סופר חשובים להצלחת הצלייה: 1. הנתח צריך להיות בטמפרטורות החדר. 2. התנור צריך להיות מחומם מראש ומוכן, בטמפ' הכי גבוה שלו, בדכ"ל 300 מעלות (אצלי המקסימום זה 275). יש להניח את הסינטה עם החלק השומני שלה כלפי למעלה, וחשוב מאד לוודא שיש כזה בזמן הקניה. לא רוצים מאכל עם שומן (רוצים לשמור וכו) אל תכינו רוסטביף תעבור למתכון אחר
. הצליה דורשת שומן, ובמידה ואין, יש למרוח חמאה / מרגרינה בטעם חמאה מעל הנתח. כמות בעובי של 1.5-2 מ"מ מספיקה. מעל השומן יש לפזר פלפל שחור גרוס והרבה. יש כאלו שאוהבים את רוזמריך , טימין וכו, ויש כאלו שמורחים הרבה חרדל גיז'ון עם גרגירים. המגוון גדול והכל עניין של טעם, סגנון ונסיון. לדרגת עשיה של רייר , זו שבוצעה בקישור, יש לצלות את הנתח 15 דק'' בחום גבוה, לא מכוסה כמובן, ואז להנמיך ל 220 ולהשאיר עוד 5דקות (אפשר גם לכבות את התנור הוא כבר גם ככה חם בשביל עוד 5 דקות). במידה והמשקל גדול יותר אז יש לצלות לא יותר מ 20 דקות גג. הצליה בחום הגבוה בתוספת השומן אטומת את הנתח ואת המיצים שבו. במידה ורוצים מדיום יש לצלות עוד כ- 10 דקות ב 220. (שוב פעם - מבוסס 1 ק"ג). לא לשכוח שבגלל החום הרב הבשר עוד ממשיך להצלות גם מחות לתנור כחמש דקות נוספות. לכל תנור יש את השטיקים שלו. מי שלא בטוח ועדיין מעט חסר נסיון מוזמן להוציא את הסינטה המבורכת ולפרוס מעט ולהחזיר מקסימום. עד שלא מניםס לא יודעים , ועדיף אולי מעט "לפגום" בנתח מאשר לצלות אותו מעבר למידה הרצויה. מומלץ הכי הכי עם תפ"א אפויים בתנור או פירה.... ומעל הפירה מהרוטב שיש מהנתח
. מלח יש לפזר רק לאחר הצליה אחרת המלח יקשה את הבשר. עושים וול-דאן ? לכו תאכלו עוף
.... תהנו BAV.
 

Bavmorda

New member
יש בעד מה....

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1836&msgid=106650511 סתם סתם... בכיף
 

Bavmorda

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo51.gif

והיו לי כמה טעויות הקלדה במתכון...
למרות שקראתי אותו מספר פעמים.... פספסתי.
אז זו הזדמנות לתיקון: רוזמריך = רוזמרין גיז'ון = דיז'ון אטומת = אוטמת מחות = מחוץ מניםס = מנסים יומטוב
 
למעלה