סבא...סוף סוף אני מסוגלת...

../images/Emo23.gifסבא...סוף סוף אני מסוגלת...../images/Emo23.gif

שמרתי את זה בבטן כל השנים. לא הרגשתי שאני מסוגלת להוציא את זה. התביישתי בזה. בשם כולנו. אין לי מושג איך מתחילים מכתב כזה. יש לי הרבה על הלב, והייתי חייבת להוציא את הכל באיזושהי דרך. אני פשוט אפתח שביל אל תוך הלב, ואתן לדברים לצאת החוצה... אני יושבת עכשיו בחדר, לבד בבית. מסתכלת על התמונה שלך. התמונה האחרונה שלך, מהבת מצווה שלי. יושב שם בצד. מנותק מכולנו. מכל המשפחה שאתה אמור להיות כל כך קרוב אליה. הייתי בת 12. עברו 5 שנים, כאילו כלום. אתה לא יוצא לי מהראש, איש יקר שלי. אין יום שאני לא חושבת עליך. על איך שכולם התנהגו אליך. על איך שאני התנהגתי אליך. אתה זוכר את הפעמים שהיית בא אלינו הביתה, דופק בדלת ללא מענה, מתיישב במדרגות עד שמישהו יגיע ואף אחד לא הגיע? אני הייתי שם. הייתי בבית ולא פתחתי לך את הדלת. אני אפילו לא יודעת למה. תמיד אמרת שאני הנכדה האהובה עליך, הערכת אותי והערצת אותי יותר מכולם. זוכר איך ישבנו אצל סבתא בבית, אתה ואני, כשאמרת לי את זה? אני לא אשכח זאת לעולמים. התמונה הזאת מהדהדת לי בראש בכל פעם שאני חושבת עליך. איך נתתי לך לשבת שעות בחדר המדרגות מבלי לפתוח לך את הדלת, גם כשלא היה לך לאן ללכת? איך הייתי מסוגלת לדעת שאתה ישן על ספסל בגן שעשועים קר ומלוכלך, בזמן שאני מתכרבלת בשמיכה שלי? ישנה כמו תינוקת... איך השלמתי עם העובדה שאתה "בילית" במרתף חשוך, מסריח ומבחיל, רחוק מאיתנו, משועמם ובודד, בזמן שכולנו היינו יחד בחגים? איך יכולתי לשבת ולאכול ארוחת צהריים בזמן שלך לא היה מה לאכול והיית צריך לקבל את האוכל שלך מכל מיני ארגונים לאנשים מסכנים? איך יכולתי להתנהג אליך ככה?! לראות כמה השפלה אתה עובר ולשתוק... אני מתביישת בעצמי. במה שהייתי. באיך שהתנהגתי. לא מסוגלת ללכת עכשיו ולהסתכל על עצמי במראה. לא היה לי לב! אני מבקשת סליחה על הכל. אני יודעת שאתה שומע אותי שם למעלה... מוחה דמעה. דמעות. ים שלם של דמעות מלוחות וכואבות שיורדות לי עכשיו. מוחה ורוצה להגיד לך כמה אהבתי, אוהבת ותמיד אוהב. כמה הערכתי אותך וכמה אני מתגעגעת אליך סבא. אתה לא יכול לתאר לעצמך... אני לא אותה ילדה קטנה שהכרת. התבגרתי. החכמתי. והכי חשוב - הבנתי כמה היית חשוב לי. 5 שנים אחרי. סבא, אני אוהבת אותך, חולמת אותך וחושבת עליך תמיד! נכדתך הבכורה, עדי.

ה מוזה

New member
ילדה של סבא ,ברוכה הבאה ..../images/Emo142.gif

שמרת בבטן רגשות קשים , אני שמחה על כך שמצאת בך את הכוח והמילים להוציא את אותם רגשות במכתב הכל כך מרגש שלך ..ואני בטוחה שבכית כמו ילדה קטנה ,ילדה של סבא בעת שהקלדת כל מילה .. חבל שאנחנו יודעים להעריך את הטוב והחשוב שבחיינו רק לאחר שהוא הולך ונעלם מאיתנו. ובכל זאת לבקש סליחה - סליחה פותחת שערי שמים הסליחה שלך בטוחה אני התקבלה לה אי שם בגן העדן של "הסבאים" של כולנו. וסבא אחד ...הסבא שלך שמע אותה ולא כי היא נכתבה פה אלא כי נכתבה ונאמרה בליבך. מוזה.

../images/Emo7.gif ..

אני לא ממש יודעת מה להגיד.. אני בחיים לא ידעתי מה להגיד שקראתי דברים עצובים ..
.. אין לי מושג מה לומר ועדיין חשבתי שכדאי לי להגיב לא יודעת למה לא יכולתי להתעלם ולא להגיב..
..

dril

New member
ילדה

אני בטוח שסליחתך מתקבלת אי שם למעלה על ידי סבך והוא סולח כי זה טיבם של סבים וסבתות. אבל אני חייב לשאול שאלה. איך אפשר להיות כזה, איפה הלב היה אז??? האם זה בהשפעת ההורים??? כי אם כן אז אני מצטער בשבילך... סליחה על הבוטות אבל כתבת פה מכתב קשה מאוד. נראה לי שהסקת מסקנות לעתיד כי זה לא רק לפתוח את הדלת לסבא... ואני באמת באמת מקווה שסליחתך תתקבל ושיהיה לך רק טוב בחיים.

dril...../images/Emo20.gif

ההתנהגות שלי לא היתה מרוע לב או מחוסר מצפון. היו לכך סיבות. נכון שעכשיו אני מבינה שכל הסיבות שבעולם לא היו מוצדקות כדי להתנהג ככה, ואם יכולתי להשיב את הגלגל אחורה הייתי מתנהגת לגמרי אחרת. אבל אי אפשר. כשילדה בת 12 רואה שכל המשפחה מתנהגת לסבא ככה, בגלל טעויות שהוא עשה בעבר, היא לא כל כך יכולה לעשות משהו כדי לעזור לו. הייתי ילדה קטנה בת 12. לא היו לי יותר מדי דעות בעניין. וכמו שאמרתי - עכשיו התבגרתי, והתחלתי להבין שכל ה"טעויות" האלה שסבא עשה, לא היו שוות את ההתנהגות של כולנו. אתם מכירים אותי מפה, ומפורומים אחרים. ואחרי המון התלבטויות החלטתי לכתוב את המכתב הזה בכל זאת, כי הרגשתי שאני חייבת לעשות את זה, ורק אם אני אכתוב כאן את כל מה שיש לי על הלב, זה יעזור לי להוריד את ה"אבן" הקשה והכבדה הזאת ממנו. למרות שאני יודעת שזה לא מספיק.
ילדה של סבא

dril

New member
ילדה

אני אישית לא מכיר אותך מאף פורום אחר אבל זה לא משנה, אני לא התכוונתי חלילה לפגוע בך ואם זה יצא כך אז קבלי את התנצלותי. אני מקווה שתמשיכי לכתוב כאן כי בשביל זה הפורום נועד למרות שלפעמים יכולות להיות תגובות לא רק ממני אלא גם מאחרים שלא ציפית להן. ובאמת אני מאחל לך המון אושר בחיים.

dril - ../images/Emo20.gif - שכחתי להגיד...

שלצורך המכתב הזה, וכדי שאנשים שמכירים אותי לא יזהו אותי, שיניתי את הכינוי ל"ילדה של סבא". בעקרון אני כותבת כאן ובהמון פורומים, בכינוי אחר, ודי הרבה אנשים מכאן מכירים אותי, לכן שיניתי אותו. מצטערת ששכחתי לציין את זה בתגובה הקודמת שלי.

עדי יקרה - את הנעשה אין להשיב

וסבך עבר מן העולם מבלי שיזכה לשמוע ממך את מילות האהבה הערבות ולזכות ביחד שכל סב ראוי לו. אין בן אדם שבמשך חייו אין לו כתם שחור כלשהו על מצפונו, איננו מלאכים, אנחנו שוגים ונטל השגיאות כבד ומייסר לאורך שנים. ניתן רק לקוות שהפקת לקחים מהמקרה האומלל- ולהבא תקדישי מחשבה ויחס לסובבים אותך. וכבר נאמר שלשגות זה אנושי לסלוח - אלוהי, וסבך לבטח כבר סלח.

חונה...../images/Emo20.gif

סבא זכה לשמוע ממני המון מילות אהבה, וגם לחבק אותי ולהיות קרוב אלי. אבל אני לא מרגישה שזה מספיק. היה מגיע לו יותר. האמת, שאני לא חושבת שהוא הרגיש שהתנהגתי אליו ככה <רע, כמו שאני מרגישה שהתנהגתי>, בגלל שכל המשפחה שלנו התנהגה אליו ככה. יש לי דודה שבכלל לא דיברה איתו. סבתא שלי התגרשה ממנו כבר 10 שנים לפני שהוא נפטר. אבא שלי תמיד כעס עליו, ואמא שלי לא אהבה אותו. ההתנהגות שלי אליו דווקא היתה אוהבת וטובה, יחסית לאחרים. אבל כמו שאמרתי - אני מרגישה שהגיע לו יותר. יכולתי ליותר. יכולתי לנסות ולהשפיע על המצפון של ההורים שלי ולשכנע אותם לסלוח לו על כל הדברים שהוא עשה ולקבל אותו חזרה למשפחה. אבל לא עשיתי את זה. וזה מה שמפריע לי.
ילדה של סבא

Y A E LY

New member
כעת סבא יודע

שת חוזרת בך מהמעשים הלא נכונים שעשית... סבא סלח, ואת ביקשת סליחה- את שני הדברים האלו צריך לדעת...

למעלה