פסגת הבהקטי - צ'יטניה מהאפרבהו

classicyoga

New member
../images/Emo23.gifפסגת הבהקטי - צ'יטניה מהאפרבהו

בעקבות ההתעניינות בבהקטי יוגה... למי שלא יודע, צ'יטניה מהאפרבהו נולד לפני 500 שנה בבנגל המזרחית, וכבר במהלך חייו נחשב להתגלות אלוהית (אואטאר) של קרישנה, שעל פי האמונה הויישנאוית ירד לעולם כדבק טהור של קרישנה, על מנת להעניק לעולם את הדרך הרוחנית הטהורה של השירות המסור והאהבה הטהורה לקרישנה. צ'יטניה הקים תנועה עממית אדירה במימדיה ובהשפעתה עד היום, הנקראת "תנועת הסנקירטנה" או זמרת השמות הקדושים. תנועה זו הייתה גם תנועת מרי אזרחי דתית-פציפיסטית (500 שנה לפני מהאטמה גנדהי) והפיצה אהבת אלוהים ואקסטאזה רוחנית לכול. מיליוני אנשים יצאו לרחובות לרקוד ולשיר בטראנס את שמותיו של קרישנה... צ'יטניה עצמו, שהיה לא רק ענק רוחני אלא גם מלומד גדול, השאיר תלמידים גדולים רבים, מהם 6 (ששת הגוסוואמים) שבנו את הבסיס הספרותי של תנועת הסנקירטנה שלו. הוא עצמו לא כתב דבר מלבד שמונה שלוקות (=פסוקים) הידועים כ"שיקשאסטקה" שבהם הוא מתמצת את הבהקטי יוגה העליונה ביותר. עד היום נחשבים פסוקים אלה ליצירת המופת הגדולה ביותר של הבהקטי יוגה, ומומלץ לכל דבק למדוט עליהם ועל משמעותם... אז הנה התרגום של השורות הבודדות הללו, שפותחות את הלב... שרי שיקשאסטקה – צ'יטניה מהא פרבהו 1) תהילות לתנועת הסנקירטנה של קרישנה, שמנקה את הלב מכל האבק שהצטבר במשך שנים ומכבה את האש של החיים המותנים, של לידה ומוות חוזרים ונשנים. תנועת הסנקירטנה הזאת היא הברכה העיקרית לאנושות כולה, מכיוון שהיא מפיצה את הקרניים הירח של הברכה. היא החיים של כל הידע הנשגב. היא מגדילה את האוקיינוס של האושר הנשגב, ומאפשרת לנו לטעום באופן מלא את הנקטר שאליו אנו צמאים תמיד. 2) הו, אדוני, שמך הקדוש לבדו יכול להעניק את כל הברכות כולן לכל היצורים החיים, וכך יש לך מאות ומיליוני שמות, כמו קרישנה וגווינדה. בשמות נשגבים אלה השקעת את כל אוניך הטרנסצנדנטליים. אפילו אין שום חוקים נוקשים או כללים לזמרת שמותיך. הו, אדוני, מתוך טוב לב אתה מאפשר לנו להתקרב אליך בקלות על ידי שמותיך, אך אני כה חסר-מזל שאין לי כל משיכה אליהם. 3) אדם צריך לזמר את השם הקדוש של האל בהלך רוח ענו, בחושבו את עצמו לשפל מהעשב שברחוב; עליו להיות סובלני יותר מעץ, ללא שום תחושה של תהילת שווא, ועליו להיות נכון להציע כל כבוד והערכה לזולתו. בהלך רוח שכזה הוא יכול לזמר את השם הקדוש של האל באופן בלתי פוסק. 4) הו, אל כל יכול, אין לי שום שאיפה לצבור עושר, גם אין לי שום רצון לנשים יפות, גם איני חפץ בשום מספר של אנשים שיעקבו אחריי. אני רק רוצה את השירות המסור נטול הסיבה אליך, לידה אחר לידה. 5) הו, בנו של ננדה מהאראג'ה (קרישנה), אני משרתך הנצחי, אך בדרך כלשהי נפלתי לאוקיינוס של לידה ומוות. אנא אסוף אותי מאוקיינוס זה של לידה ומוות ומקם אותי כאחד מהאטומים לרגלי הלוטוס שלך. 6) הוא, אלי, מתי יהיו עיני עטורות בדמעות של אהבה שיזלגו ללא הפסק, בזמרי את שמך הקדוש? מתי ישתנק קולי, ומתי יעמדו שערות ראשי על קצותיהן בחזרתי על שמך הקדוש? 7) הו גווינדה! כשאני מרגיש את הפירוד ממך, רגע אחד נדמה לי כשתים עשרה שנים או יותר. דמעות זולגות מעיניי כממטרי גשם, ואני חש ריק לחלוטין בעולם בהיעדרך. 8) אני יודע רק את קרישנה כאדוני ואין זולתו, והוא יישאר כזה גם אם הוא ינהג בי ביד קשה באוחזו בי, או אם ישבור את לבי בכך שלא יהיה נוכח לפניי. הוא חופשי לגמרי לעשות הכול וכל דבר, שכן הוא תמיד ולנצח אדוני הנערץ, ללא תנאי.
הריבול!!

למעלה