רק להיום
אהבה והתמכרות

../images/Emo23.gifרק להיום../images/Emo140.gifאהבה והתמכרות../images/Emo23.gif

אהבה והתמכרות
"אחדים מאתנו ראו לראשונה את השפעת ההתמכרות שלנו על אנשים הקרובים לנו ביותר. היינו מאוד תלויים בהם שיישאו אותנו דרך החיים. חשנו כועסים, מאוכזבים וכואבים כאשר הם פנו לעיסוקיהם, חברים ואוהבים אחרים".
ההתמכרות השפיעה על כל תחומי חיינו. בדיוק כמו שחיפשנו את הסם כדי שכל הדברים יהיו בסדר, כך חיפשנו אנשים שישרתו אותנו. באנו בתביעות בלתי אפשריות, והרחקנו את אלה שיכלו להציע לנו משהו בעל-ערך. ברוב המקרים נשארנו רק עם אלה שהם בעצם היו נזקקים מדי ולא היו מסוגלים לדחות את התביעות הבלתי מציאותיות שלנו. אין זה פלא שבזמן ההתמכרות שלנו לא היינו מסוגלים ליצור ולקיים מערכות יחסים בריאות.
כיום, בהחלמה, אנו כסר לא מצפים שהסם יסדר לנו את החיים. אם אנחנו עדיין מצפים לכך שבני אדם ישרתו אותנו, אולי הגיע הזמן שנתחיל לעבוד את תכנית ההחלמה שלנו גם בתחום היחסים האישיים. אנו מתחילים בכך שאנו מודים שיש לנו בעיה - שאנו לא יודעים כלום על יחסים אינטימיים בריאים. אנו מחפשים חברים שהיו להם בעיות דומות ושמצאו הקלה. אנו מדברים אתם ומקשיבים למה שיש להם להגיד על היבט זה בהחלמה שלהם. אנו מיישמים את התכנית בכל תחומי חיינו, ומחפשים ביחסים שלנו אותו חופש שמצאנו בהחלמה שלנו.
רק להיום:
יחסים של אהבה עם אנשים אחרים הם בהישג ידי. היום אני אבחן את השפעות ההתמכרות על מערכות היחסים שלי עם אחרים, כדי שאוכל להתחיל לחפש החלמה. אוהבים

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifקבלה, עשייה../images/Emo203.gif

מודעות, קבלה, עשייה
שמעתי בפגישות את המילה קבלה, כחלק מקבוצה של שלוש מלים-מודעות, קבלה, עשייה. ("Three A’s-Awaress’ Acceptance’ and Action") אבל, אני נוטה לנסות לקפוץ ממודעות ישר לעשייה, ללא הפסקה בשביל קבלה. מחשבותיי הן כאלה: "משהו לא בסדר! מהר, עליי לתקן זאת, לפני שארגיש אי-נוחות".
הבעייה היא, שבלי קבלת המצב, הפגם, או הזיכרון של משהו שעלה בראשי, אוכל לבצע עשייה יעילה, או לחיות בשלום עם התוצאות, רק לעיתים רחוקות. העשייה אינה עובדת, או שהיא גורמת למצב שיהיה גרוע ביותר; ואותי זה מכניס להרגשת חוסר-אונים וחוסר תקווה. גם כאשר העשייה עובדת, מחשבותיי מלאות יותר מדי ספקות מכדי להכיר בכך. ברוב המקרים, עליי לחזור אחורה, לשבת בשקט, לחוש את הרגשות ולהגיע לקבלה. כדי לזכור שהכוח העליון שלי כבר מקבל אותי ואת מצבי - ואוהב אותי גם בימים הרעים וגם בטובים.
“…מישהו יעץ לי להפסיק להתרכז בלשנות את עצמי, ולחשוב קודם כל על לקבל את עצמי. זה נותן לי את העידוד לו נזקקתי"
תזכורת להיום:
המעבר ממודעות, לקבלה, לעשייה, לוקח זמן; אך התמורה שווה את ההמתנה. כאשר אלמד לקבל את הפגמים שבי, את הנסיבות, ואת הרגשות, אבין שאני בן-אדם ראוי כפי שאני. עם קבלה כזו, אתחיל להבחין בברירות שלפניי, ואוכל להתחיל בהדרגה בעשייה על-מנת להשתנות. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

אחד באפריל . "אמש בחצות בעוד אני מתכוננת לעלות למיטתי אני מקבלת הודעת SMS בהולה: הודיעו עכשיו בחדשות, אזל הקרפיון הטחון. אין להשיג בשום מחיר קרפיון טחון. "מה? ליל סדר בלי גפילטעפיש OY VEY אסון!. "תוך שניה, הבהלתי איזה 10 הודעות SMS כאלה לכל חברותי העמלות והמזיעות להכין את הסדר. בלילה רדפו אותי סיוטי לילה, בחלומי התרוצצו להם קרפיונים ענקיים ואני שוחה בניהם חסרת ישע. התעוררתי בבוקר נסערת ולחוצה, מה יהיה? טרוטת עיניים התישבתי לנסות לאסוף מחשבותי הפרועות. לא מזמן התחדשתי לי ב"פיליפיני" חדש מנפאל, אותו קיבלתי על מנת שיעזור לי שהרי אני בכסא גלגלים. כהרגלו, מידי בוקר, הוא נזעק עם קימתי לקבלני עם ספל קפה ריחני וחיוך מאוזן לאוזן. "תרודה אמרתי לו בבהלה. אין גפילטעפיש!!! "מיליון סימני שאלה עלו על פרצופו. נו? לא הבין מה אני רוצה ממנו: ג פ י ל ט פ י ש , נו, קציצות דג ממולאות, מי מטבלת במעט חריפות ויש המוסיפות מתיקות באהבה יתרה. לכי תסבירי בסינית למי שמקשה ושובר שיניים ביידיש. ג פ י ל ט פ י ש. את הסיומת פיש הוא הבין נו... אז, בסיידר. "לאט לאט חזרו אלי סימני השפיות. מה בכלל אני נלחצת? דווקא השנה אבשל גפילטעפיש? איזה שטויות, הרי קניתי צנצנת קציצות מוכנות תבולות בציר דגים ואפילו שמו לי את עיגולי הגזר לתקוע לדג בעיניים. ועוד אחת אפילו להכניס לו בפה. לקחתי את ספל הקפה למחשב כמו כל בוקר, למהר לקרוא את האי מיילים והנה קופצת לי הודעה במסנג'ר בזו הלשון: "נה נה נה נה תי נה נה ניי ניי איך עבדתי עליך? היום 1 באפריל, גפילטע פיש שמח וכשר לך ולכל בני ביתך".

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! יום נעים ומקסים לכולם היום יום המתיחות אז אל תשכחו !!! שלא יעבדו עליכם . . . ח ח ח ח

NUNA10

New member
../images/Emo202.gif קליפ מצחיק ../images/Emo202.gif

לכבוד 1 באפריל תצחקו ותהנו אחלה יום לכולם .

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על מזג אוויר קריר ומזמין לצאת החוצה, על התעוררות שקטה ורגועה, על סדר יום ועל הכוח שמניע אותי לעבר המטרות שלי, על בריאות פיזית ונפשית, על היכולת להרגיש טוב. על אהבה בפנים ובחוץ, על קשיים שמהם אני לומדת, בעיקר לא להישבר. על משפחה חמה ותומכת, על חברים וחברות, ועל עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים ושישה עשר ימי ניקיון.
קמתי עם תחושות משונות הבוקר.. כאילו לא בא לי ללכת למרכז יום, ואני יודעת שזה מרגיש לי ככה בעקבות הקשיים שחוויתי אתמול, גם אם למדתי דרכם המון על עצמי, ובעיקר לאור העובדה שעברתי עוד יום נקי למרות הכל. אני עדיין "מנתחת" בראש כל מיני סיטואציות שנתקלתי בהן, מנהלת מונולוגים עם עצמי, כאילו הייתי מדברת עם אחרים, ועמוק בפנים אני יודעת שזו הדרך.. במקום לענות בלי לחשוב, במקום להיות אימפולסיבית כפי שהייתי בעבר הלא רחוק, מוטב לחשוב שניה לפני שמדברים. אז אני חושבת הרבה יותר משנייה
ואולי אפילו יותר מדי, רק על מנת להיות בטוחה שמה שאני רוצה לומר, אם אומר, באמת נכון ומגיע ממקום אמיתי. זה עוד משהו שלמדתי בזמן האחרון... להקשיב.. קודם להקשיב לאחרים, ואח"כ להקשיב לעצמי.. ורק אחר כך, אם באמת יש בי צורך - להגיב.
שיהיה יומטוב לכולנו אוהבת

עליזה 63

New member
מתוך "כל יום התחלה חדשה"

מתוך "כל יום התחלה חדשה" (קטעים מיועדים לנשים בהחלמה, לכן כתובים בלשון נקבה) "הכעס המודחק יכול להרעיל קשר בדיוק כמו המילים הכי אכזריות." הכעס מוכר לכולנו. אנו מרגישות אותו כלפי אחרים ומצד אחרים. הביטוי של הכעס והקבלה של הכעס הם המקום בו אנו לעיתים נתקלות בקושי. לרובנו נאמר כשהיינו ילדות קטנות שאנו לא צריכות לכעוס, אבל כן כעסנו. ואנחנו עדין כועסות, גם עכשיו. אך לעיתים קרובות, אנו עדין מרגישות כמו ילדות קטנות כשמדובר ברגשות של כעס. עלינו לקבל את הכעס שלנו וללמוד להביע אותו, ישר, גלוי ובאסרטיביות, לא באגרסיביות. אנו לא יכולות להרשות לעצמנו להישאר בכעס. הוא גדל והוא ממשיך לגדול, עד שבהמרה הוא חודר לכל מערכות היחסים שלנו, ומספק תירוץ טוב לדפוס התנהגות ישנה של הרס עצמי שאנחנו כבר לא רוצות בו אף לרגע. שום דבר שאנחנו מתכוונות לעשות היום לא תוביל לתוצאה הנכונה אם אנחנו נושאות בתוכנו כעס. הדרך בה אנו מפרשות את החיים, הדרך בה אנו מתייחסות לחברות וחברים שלנו, מה אנחנו עושות עם ההזדמנויות והאתגרים שלנו – אל אלה תלויים בגישה שלנו. כעס מודחק תמיד חוסם את הדרך לגישה חיובית. כל חוויה יכולה לרומם אותי אם הכעס לא מכביד עלי.

NUNA10

New member
../images/Emo35.gif מתיחה או אמת ../images/Emo35.gif

בלעדי : בריטני ספירס מאושפזת בישראל . אם אתם עומדים אז תשבו, ואם אתם יושבים אז תחזיקו חזק כי האייטם הזה הולך להפיל אתכם מהכיסא: בריטני ספירס הוטסה הלילה ארצה במבצע סודי, ואושפזה במכון גמילה בצפון הארץ. לט דה היסטריה בגין מלכת הפופ לשעבר הגיעה ארצה בשעות המוקדמות של הבוקר, לאחר טיסת לילה מלוס-אנג'לס, קליפורניה. ספירס הובאה לישראל במבצע חשאי, לאחר שמכוני הגמילה הקרובים למקום מגוריה הרימו ידיים. כפי הנראה, שופט המעורב בקרב שלה על הילדים, הציב לזמרת אולטימטום: או שתגיעי למכון הזה בישראל או שילדיך ילקחו ממך לצמיתות. על פי דיווחים שקיבלנו ממקור ראשון, בריטני הובאה למכון גמילה הממוקם בגליל המערבי הפסטורלי. מדובר במכון אשר נוהג לתת את שירותיו הלא זולים לכוכבים מהארץ ומהעולם. מקור המקורב לקלחת סיפר הבוקר ל-MSN כי ספירס חששה תחילה מההגעה ארצה, אך לאחר מכן הביעה התרגשות ורצון עז לבקר בכותל המערבי, בקברי צדיקים ובאם המושבות- פתח תקווה (מצד שני, הבחורה סובלה ממאניה-דיפרסיה, אז אין לדעת מה יהיה). כפי הנראה, יחד עם בריטני הגיעו ארצה גם אימה, לין, והנהג האישי שלה. נכון לרגעים אלו, לא ידוע עדיין מה אורכה של תוכנית הגמילה המתוכננת לפציאנטית הבעייתית. דובר מכון הגמילה מעדיף לשמור על דיסקרטיות ואומר רק: "אנו לא מסגירים את זהותם של המטופלים ומטפלים בכל לקוחותינו בצורה זהה". האם מדינת ישראל תצליח לחזק את הבורג המשוחרר של בריטני? כמובן שנעדכן בהמשך. זה נראה ממש הזוי רק ישראל תעזור לה - נראה כמתיחה של אחד באפריל מה אתם אומרים ?

למעלה